Creative T20 ili T40?

poruka: 94
|
čitano: 12.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Creative T20 II ili T40 II?

Bok svima,

ima li tko neke od ova dva modela zvucnika? Htio bih ih koristiti umjesto logitecha z5500 jer mi ne trebaju 5.1 zvucnici. stoje na stolu jedan do drugog, gledam uglavnom divxe dok sjedim pored kompa. Muziku slusam, ne precesto, vise antenu zagreb preko neta. Z5500 su izuzetno ocuvani, nemaju garanciju jer su kupljeni od tipa koji ih je dofural iz USA ali rade besprijekorno.

znaci molim sve koji posjeduju T20II ili T40II  ili zele imati logitech Z5500 da se uključe u temu.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Creative T20 II ili T40 II?

Pa prodaj ove Z5500, idu za sigurno preko 1000kn... moguće i 1500kn. 

i kupiš ove T40II koji koštaju 998kn i to je to. :)

eventualno još par stotina kuna možeš staviti u džep.  

I rather like the restless nights
17 godina
neaktivan

Ako to uradi bolje da sebi puca u nogu. Ostavi z5500 i slusaj ih tako kako ih slusas mada mi nije jasno sto ih ne razbacas po sobi.

:)
16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Pa prodaj ove Z5500, idu za sigurno preko 1000kn... moguće i 1500kn. 

i kupiš ove T40II koji koštaju 998kn i to je to. :)

eventualno još par stotina kuna možeš staviti u džep.  

pa to cu i napraviti. tnx

17 godina
neaktivan

DAti z-5500 za te pare je da ne kazem sta. Al ok. Pokajaces se kad tad.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ako to uradi bolje da sebi puca u nogu. Ostavi z5500 i slusaj ih tako kako ih slusas mada mi nije jasno sto ih ne razbacas po sobi.

garantiram da ce mi creative T40 II biti bolji za slusanje muzike i tiho (normalno) gledanje filmova ili tv-a. Nikako nisam zadovoljan kako logi reproducira muziku. Svatko tko je probao slusati bilo sto osim nekakvog tehna/rapa na z5500 ce se sloziti. Filmovi i igre zvuce mrak ali na tom polju zvucnici kod mene definitivno nisu iskoristeni. To je razlog zasto ih prodajem, a filmove i igre mozda pokriijem sa dobrim slusalicama.

17 godina
logic kaže...

Ja nisam rekao šta je bolje...dali Z5500 ili ti Gigaworks. Iskreno niti jedne niti druge zvučnike nisam čuo u živo. 

Ja sam samo savjetovao kako može riješiti svoj problem. 

Moje mišljenje je da su Z5500 odlični zvučnici za filmove i igre i normalno elektronsku glazbu. 

A ti Gigaworks mora da su odlični kao stereo zvučnici za ostale vrste glazbe. Jer vjerojatno daju puniji i "topliji" stereo zvuk.

Ali opet ponavljam, nisam niti jedne ni druge zvučnike čuo pa ovo mišljenje se bazira isključivo na par recenzija što sam pročitao. 

I rather like the restless nights
16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
logic kaže...

Ja nisam rekao šta je bolje...dali Z5500 ili ti Gigaworks. Iskreno niti jedne niti druge zvučnike nisam čuo u živo. 

Ja sam samo savjetovao kako može riješiti svoj problem. 

Moje mišljenje je da su Z5500 odlični zvučnici za filmove i igre i normalno elektronsku glazbu. 

A ti Gigaworks mora da su odlični kao stereo zvučnici za ostale vrste glazbe. Jer vjerojatno daju puniji i "topliji" stereo zvuk.

Ali opet ponavljam, nisam niti jedne ni druge zvučnike čuo pa ovo mišljenje se bazira isključivo na par recenzija što sam pročitao. 

E vidiš, ja sam slusao Tommya Emmanuela i U2 na logijima i na creative (ne t20 ili t40, neki slabiji model) i creative definitivno pobjeduje. A imao sam kratko i creative 5.1. 5300 sistem koji je jako lijepo svirao. vec sam pisao na ovom forumu, najvise me smeta kad slusam muziku na z5500 u stereo modu, to zvuci dosta prazno. Druga prica je kad ukljucis music mode ali to nije to. Najveci problem je bas koji je zamuljan i potpuno odvojen od visokih i niskih tonova. By the way imao sam i Z2300. :-)

15 godina
protjeran
Creative T20 ili T40?

lođitek je više za sirovu nabijačinu zvuka..dakle,igre i slično..ok su..ali što se tiče definicije zvuka..tu je Creative daleko ispred njega...a vrhunski su,čak iiznad Creativaca...Cambridge Soundworks.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ocigledno je doslo do nesporazuma pa da objsanim svoj stav. Prodati Z5500 koji su vrhunski PC ZVUCNICI za tako malo para i kupiti stereo PC ZVUCNIKE je glupost. Ako vec zelis bolji zvuk onda idi na prave zvucnike tkz. audiofillske ili ostavi z5500 i slusaj ih kao stereo zvucnike.

15 godina
protjeran
logic kaže...

Ocigledno je doslo do nesporazuma pa da objsanim svoj stav. Prodati Z5500 koji su vrhunski PC ZVUCNICI za tako malo para i kupiti stereo PC ZVUCNIKE je glupost. Ako vec zelis bolji zvuk onda idi na prave zvucnike tkz. audiofillske ili ostavi z5500 i slusaj ih kao stereo zvucnike.

hehehe..ne možeš ih prežaliti..uzmi ih ti...{#}

17 godina
neaktivan

Imam ih vec ;)

EDIT: Sad na ovim bug on line u broju 150 cini mi se je upravo test zvucnika i citam test z-5500 ;) A kad je to bilooooooooooooooooo ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 13:03 (logic).
15 godina
protjeran
logic kaže...

Imam ih vec ;)

ma bjež..jednom došao kod frenda..i kad je zviznul bomba u Crysis-u kao d je pukla meni ispod nogu...sav sam skočio...te životinje mi ne trebaju...i ovo što imam tutnji preko svake mjere..

17 godina
neaktivan

Vrijede svakog pfeninga sto sam ih platio.

15 godina
protjeran
logic kaže...

Vrijede svakog pfeninga sto sam ih platio.

bed mi je što Omnia više nem na ponudi Cambridge..pffff..koja je to definicija i kvaliteta..ostao im samo šrot na lageru...dobro,ne šrot,ali baš nemaju izbor,a stranica je očaj...

16 godina
neaktivan
RE: Creative T20 ili T40?
linuxjuzer kaže...

lođitek je više za sirovu nabijačinu zvuka..dakle,igre i slično..ok su..ali što se tiče definicije zvuka..tu je Creative daleko ispred njega...a vrhunski su,čak iiznad Creativaca...Cambridge Soundworks.....

znam, i sad reci da je pametno doma drzati 5.1 sistem koji ne sluzi primarno za gledanje surround filmova, vec obicnih divx-a i nešto malo muzike. a s prodajom ne bih trebao imati problema jer ih mnogi zele 

hvala

17 godina
neaktivan

Neces dobiti bog zna sta al ok. Z5500 ako ponudis za 1000 kn prodaces h prije nego stignes otkucati oglas ;)

I nije ti palo na pamet da ti zvucna ne valja i da ti zato z5500 zvuce losije? Na sta ih i kako kacis uopste? Kakvu muziku slusas tj. sa kakvih medija?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 14:06 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

gledaj, nadao sam se da ce logi u stereu zvucati barem toliko dobro koliko i neki creative, a za filmove i mjuzu biti nesto posebno. Ovo drugo se ispostavilo tocnim, ali prvo ne. Zvuce toliko suplje da im mnogi zvucnici itekako konkuriraju.

tnx na reply-u

15 godina
protjeran
The Stig kaže...
linuxjuzer kaže...

znam, i sad reci da je pametno doma drzati 5.1 sistem koji ne sluzi primarno za gledanje surround filmova, vec obicnih divx-a i nešto malo muzike. a s prodajom ne bih trebao imati problema jer ih mnogi zele 

hvala

ja imam Creative labs I-trigue 3800L...

15 godina
protjeran
Creative T20 ili T40?

i uvrh glave su na 60%...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ni na 20 ne smijem pojacati ;)

Prko 50% sam isao samo jednom ali ne u kuci ;)

16 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

i uvrh glave su na 60%...

e, kakvi su ti itrigue? citao da je mnoge kvaliteta zvuka razocarala

svida mi se dizajn. mogu lise na daljinskom paliti i gasiti?

15 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Ja bi uzeo T40 II, ali s tim da ne prodaš Z5500 ispod 1700. Ozbiljnom kupcu može popust od 100kn eventualno za poštarinu ili nešto, ali za 1 000kn ako ih misliš nuditi, zaista jako niska cijena, i odlična ponuda. Ali ako si razočaran..idi na Stereo.

Po meni Z5500 ionako nisu zvučnici za glazbu ali u redu, to je po meni gaming zvučnik i zvučnik za HT filmić užitke čak i u proporcijama dnevne sobe ili malo veće radne. Baš da obožavam Stereo upmix na 5.1 i ne, uz dužno poštovanje prema sposobnim zvučnim karticama i njihovom softveru koje sam isprobavao godinama, ali Stereo je default glazbeni format i kao takav po meni je optimalan setup lijevi i desni zvučnik.

T40 II je odličan model nažalost sa odličnom cijenom za one dubljeg džepa. Ali ako si ih zapikirao, apsolutno odi na njih, ili M-audio AV40.

http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileAV40.html

To bi ja gledao od Sterea za PC a da ne košta jbg 3 000kn, za taj novac se ozbiljno gazi u Hi-Fi domenu.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

T40 II su bolji zvučnici od satelita na Z5500. Z5500 izvlači vrhunski Sub i digitalija, sateliti su u toj priči ipak lošiji dio kompleta. Da imaš 5 ili 6 komada T40 II zvučnika spojenih na sub od Z5500 vjerujem da bi se upucao u nogu. Ali od sreće. {#}

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

Vjerujem ali isto tako malo sam skeptican u pogledu razlike u zvuku ako ce na njma slusati net radio kao sto on kaze.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Vjerujem ali isto tako malo sam skeptican u pogledu razlike u zvuku ako ce na njma slusati net radio kao sto on kaze.

Njegov problem nije dilema 5.1 ili Stereo, nego krajnje loš raspored zvučnika. Staviti komplet od Z5500 na stol i baciti sub pod,hm,neću biti prost - genitalije na pod, je ravno

samoubojstvu. Katastrofalno izvedeno i vjerujem da si ti adekvatno napravio raspored pa si zato i puno zadovoljniji.

Osobno mi se smuči kad vidim 5.1 zvučnike na stolu jer to rezultira samo hrpom buke, i s te strane razumijem dečka u potpunosti, ali sam je kriv za to nezadovoljstvo.

Što se zvučne kartice tiče i ne treba mu bolja kad se ionako Z5500 ne spaja analogno, ali raspored satelita je jednostavno neoprostiv.

Taj set se barem da uzduž i poprijeko uhu ugoditi.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ja bi uzeo T40 II, ali s tim da ne prodaš Z5500 ispod 1700. Ozbiljnom kupcu može popust od 100kn eventualno za poštarinu ili nešto, ali za 1 000kn ako ih misliš nuditi, zaista jako niska cijena, i odlična ponuda. Ali ako si razočaran..idi na Stereo.

Po meni Z5500 ionako nisu zvučnici za glazbu ali u redu, to je po meni gaming zvučnik i zvučnik za HT filmić užitke čak i u proporcijama dnevne sobe ili malo veće radne. Baš da obožavam Stereo upmix na 5.1 i ne, uz dužno poštovanje prema sposobnim zvučnim karticama i njihovom softveru koje sam isprobavao godinama, ali Stereo je default glazbeni format i kao takav po meni je optimalan setup lijevi i desni zvučnik.

T40 II je odličan model nažalost sa odličnom cijenom za one dubljeg džepa. Ali ako si ih zapikirao, apsolutno odi na njih, ili M-audio AV40.

http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileAV40.html

To bi ja gledao od Sterea za PC a da ne košta jbg 3 000kn, za taj novac se ozbiljno gazi u Hi-Fi domenu.

Bravo, sve si ispravno napisao. gledao sam i m-audio, malo su ipak preskupi. Kaj ce mi z5500 ak kad malo pojacam film ili igru, stara uleti u sobu (za to si mogu upiknuti 5.1 sluske). Znaci, ono za kaj koristim zvucnike bi creative jako dobro odradio posao. Stavio sam ih na njuskalo, 1600 kn. ispod ne idem. e sad T40 II su 1000 kn, T20 II su 600. Zanima me vrijedi li T40 toliko vise? Isto tako, ti zvucnici su poprilicno visoki, to mi malo smeta.

15 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Slušanje Antene Zagreb i gledanje DivX-a je po meni smiješna namjena za Z5500 set ali u redu. Ako nas ima koji kupujemo 1kW napajanja za konfiguracije koje troše 300W onda zašto ne kupiti tako dobar set i slušati 3 pjesme koje vrte na repeatu na toj inače vrlo prosječnoj radio stanici.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa porlicno sam ih dobro rasporedio barem prema upustvima sa neta i koliko sam moga. Sateliti su mi na stalcima u visini glave ili malo vislje i sl. Sa kompom su posjeni optikom kao i sa IPTV-em. Jedino na njega analogno ide kablovska koju i ne gledam. Zato mi nije jasno da je njemu toliko los zvuk. Meni je milina slusati ih  pogotovo muziku jer zvuk jednostavno ispuni sobu. Meni nije bitno da li cujem raspored sviraca u studiju i tu se malo pretjeruje po mom misljenju al ok. Meni su perfektni a pogotovo jer obozavam filmove. Gledati filmove sa tim zvucnicima je perverzija. Jos mi je san kupiti projektor i preseliti se u potkrvlje svaku vece al za sada od toga nista jer zena i dvoje male djece se ne slazu ;)

Al polako ;)

15 godina
neaktivan
Creative T20 ili T40?

Nisu visoki, nećeš ih nakon tjedan dana korištenja ni primjetiti vizualno, osim po zvuku. T20 II ili T40 II? Vrlo jednostavno. Ako imaš novca T40 jer su bolji.

Ako nemaš novca i realno razmišljaš, duplo bolji nisu. I T20 II se nađe za 525kn.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8003

Pogledaj T40 II i odvagni sam onda, eventualno da odeš na T20 II za 500kn i uzmeš poštene slušalice kada ti roditelji upadnu u sobu, da se možeš privatno transirati uz omiljene voditelje na radiju i slično..da ne smetaš nikome.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice