Čišćenje printera

poruka: 9
|
čitano: 10.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Čišćenje printera

Imam problem sa dva printera koji zahtijevaju čišćenje glave i OPC bubnja:

• Epson Stylus DX4050(inkjet)
  • OKI 8W Lite(monochrome laser)

Zanima me je li sigurno koristiti alkohol za čišćenje sa ovim sastavom, radi se o proizvodu za dezinfekciju ruku:

• Etil alkohol 99.9%
  • Benzalkonij klorid 0.1%

Alkohol namjeravam razrijediti sa destiliranom vodom ukoliko odgovara za čišćenje printera.

>>>Nemam isopropil alkohol te mi nije dostupan za brzu kupovinu<<<

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Čišćenje printera

bolje daj glavu očistiti u nekom servisu koji ima iskustva sa čišćenjem inkjet glava. Stvari ti nisu tako jednostavne kako ti misliš. Za to treba imati i iskustva i osjećaja.

Ne postoji čaroban štapić jer manifistacija je ista a problem može biti

1. u začepljenim mlaznicama

2. mlaznice mogu biti čiste ali može biti blokiran prefilter u glavi

3. ista stvar ali blokada nije ni u mlaznicama ni u prefilteru već u nekom koljenu u kanalu sa tintom.

4. ista stvar ali ne radi pumpa za čišćenje mlaznica. kristalizirala se tinta u pumpi pa nema više kompresije

5. Loš kontakt na kablu pa sve čisto ali mlaznice ne rade.

6.Pregusta tinta u kazeti pa nema protoka pa glava skapava za tintom

7. prerijetka tinta u kazeti ili loša konstrukcija kazete pa tinta curi na mlaznicama. Pa mlaz tinte ne može probiti kapljicu i kapljica se samo povečava a na papiru to izgleda kao začepljene mlaznice

I sad ti uzmeš neki alkohol i sve skupa lijepo zacementiraš po principu riblje kosti. I naravno riješio si problem

https://www.facebook.com/adriatix.hr
15 godina
neaktivan
Čišćenje printera

Sve to već znam, ALI plaćati cca. 200kn za čišćenje nije isplativo za ovaj printer.

Ako netko planira sam servisirati Epsonov model iz teksta evo servisni priručnik:

http://www.scribd.com/doc/51080524/Epson-Stylus-Color-Manual

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 16:56 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Čišćenje printera

Rezultati prvog pokušaja:

Prije Prije

Poslije Poslije
 Čišćenje je ručno odrađeno etilnim alkohol/destilirana voda.

Print Head Alignment pokazuje u svim uzorcima horizontalne i vertikalne linije

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 14:22 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Čišćenje printera

H A C K     P R I N T E R A

Obzirom da nisam uspio očistiti mlaznice od crne boje, a od ostale tri mlaznice jesam došao sam na ideju da zamjenim raspored boja unutar glave pisača kako bih mogao ispisivati text u crnoj boji.

Što sam učinio...

Gledajući glavu printera(sa lijeve na desnu stranu) imamo utore za sljedeće boje:

• Cyan Yellow Magenta Black

Zamijenio sam položaj "Black" sa "Yellow" kako bih dobio ovaka raspored:

• Cyan Black Magenta Yellow

Također je potrebno i čipove zamijeniti, čip od "Black" na Yellow i obratno jer u protivnom neće raditi.

Prije ispisa mijenjam boju texta u Yellow(žuta) i printam, a dobivam crnu. Ispis je sporiji jer rade mlaznice od žute boje kojih ima manje od mlaznica crne. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

A da ti za promjenu umjesto toga uzmješ Colibri trajne kazete + Colibri tintu za punjenje + ON OFF fail za čišćenje zaštopanih mlaznica.

I odštampaš nekih 50 - 100 tih ON OFF predložaka.

Nije za očekivati 100% čiste mlaznice ali će taj ON OFF fiail izazvati rezonanciju u mlaznicama i po principu sifon efekta razmrdati one labave kristale u mlaznicama. Te ih Colibri tinta rastopiti i isprati mlaznice. Međutim ukoliko se radi o zaštopanju uzrokovanom česticama papira koje su nabrekle i blokirale mlaznice, onda ni to ne pomaže.

Nažalost ta varijanta ti nije shareware tipa.

15 godina
neaktivan
Adriatix kaže...

A da ti za promjenu umjesto toga uzmješ Colibri trajne kazete + Colibri tintu za punjenje + ON OFF fail za čišćenje zaštopanih mlaznica.

I odštampaš nekih 50 - 100 tih ON OFF predložaka.

Nije za očekivati 100% čiste mlaznice ali će taj ON OFF fiail izazvati rezonanciju u mlaznicama i po principu sifon efekta razmrdati one labave kristale u mlaznicama. Te ih Colibri tinta rastopiti i isprati mlaznice. Međutim ukoliko se radi o zaštopanju uzrokovanom česticama papira koje su nabrekle i blokirale mlaznice, onda ni to ne pomaže.

Nažalost ta varijanta ti nije shareware tipa.

Objasni malo detaljnije:

• rezonanciju
  • sifon efekt
  • i čestice papira u mlaznicama
11 godina
protjeran

Piše gore

Postupak je propriate vezan uz Colibri kazete bez spužvice. I propriate tintu za Colibri kazete bez spužvice. Znaći bez jednog i drugog to ništa ne znaći

Zašto Kako ?

Zamjenske kazete su kazete sa spužvicom, I ukoliko su te kazete jako jeftine onda je u njima i jako jeftina spužvica. I ukoliko ih netko prodaje za bagatelu znači da im je rok upotrebe pri kraju. Čitaj spužvica se zna trusiti kad istekne rok upotrebe. Jednostavno otapalo u tinti rastopi strukturu. Znači nema pomoći ni uz rezonanciju ni uz sifon efekat.

15 godina
neaktivan
Čišćenje printera

Kako sifon efekt može nastati u sustavu odvoda gdje imamo prepreke kao: filter, pumpa itd.

Također i rezonancija kako nastaje na kristalima uslijed strujanja tekućine. Za rezonanciju vrlo teško da će se pojaviti, za trenje između tekućine i kristala to da.

Koja otapala se nalaze u tinti? Iskreno ne vjerujem da su odabrali materijal spužvice koji nije otporan na samu vrstu tinte tj. njen sastav.

Presjek glave printera(Epson):

http://911manuals.com/product_info.php/cPath/6/products_id/200756

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 18:13 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice