Bluetooth adapter ne radi pri startupu

poruka: 8
|
čitano: 3.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Imam Bluetooth USB adapter kojeg dosta često koristim, pa mi smeta sljedeća stvar: ne mogu stalno držati stick u računalu nego pri svakom korištenju moram istaknuti i ponovno utaknuti adapter. Mogu li ikako natjerati da ga računalo prepozna pri startupu? Lampica na sticku svijetli, ali kao da nije niti utaknut. Ne znam koji je proizvođač, koristim IVT BlueSoleil 1.6.1.4 (znam da je star, ali mi je puno bolji od novijih verzija), iako mislim da to nije relevantno jer nema adaptera ni u Device Manageru. Thx!

Btw ispričavam se ako je u krivom podforumu tema, nisam bio siguran gdje da stavim, pa sam ovdje... :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa stavi program koji pokreće bluetooth pod startup,jednostavno je ako si na to mislio i odma ti se pali program i biraš očeš se spojit sa mobom itd..

Chuck Norris ne jede med on žvače pčele !! 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Bluetooth adapter ne radi pri startupu
autorov komentar

Ali je stvar u tome što stick samo svijetli ali kao da nije utaknut.

17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

... koristim IVT BlueSoleil  ...

U tome je problem. Veći šrot od tog programa nisam dugo našao. Morao sam ga jednom instalirati (još na Win98), napravio mi je cijelo nasilje nad vindozama. Te prepoznaje dongle, te odjednom ne, te mi cijeli USB izblesira...
Bježi od njega, ono sa čim dođe XP ti je u 99,9% dovoljno.
"Ja sam tragični pubertetlija zarobljen u telo odrasla čoveka!"
17 godina
neaktivan

I ja sam imao strasne glavobolje sa BlueSoleilom. Jednostavno taj se program ponasa kao da je jedini na PC-u,instalira svoje vlastite servise (kao i svaki drugi) ali ne umije ih ispravno pokrenuti. Trazi drugo resenje.

Spas dolazi u imenu Toshiba :) Odnosno drivere za BT Toshiba. Na zalost ja sam taj progi morao krekati i koristiti ga kao takav.

Trazi na googleu Toshiba Bluetooth stack. Moj dongle je Epox i bezobrazni jedni nisu izradili Vista kompatabilni driver :))

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
neaktivan
autorov komentar

@Lazarus

Otišao sam na stranicu za download i piše da je samo za Toshiba notebookove. Treba li me ovo plašiti? Imam stolni PC i Bluetooth stick

17 godina
neaktivan

Ovaj toshibin je najbolji, koristio sam ga nedavno...

Za skinuti je oko 80MB i ima strašno jednostavno sučelje i sve potrebne opcije.

I manje resursa jede od soleila.

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

@Lazarus

Otišao sam na stranicu za download i piše da je samo za Toshiba notebookove. Treba li me ovo plašiti? Imam stolni PC i Bluetooth stick

Vec sam ti napomenuo u pethodnom postu da sam na zalost ovo mora krekati. Nije besplatan kao Blue koji ide uz dongleove. Dolazi pod Imenom Toshiba Bluetooth stack i ime datoteke je  v51012T_20070531.exe  (ovo je legalan download) kako potraziti i sta ti je ciniti znas vec sam Ne mogu ti nuditi savjete kako do toga ili linkove..niti na PM
Jos jedino da pokusas da stvoris shortcut u folderu Startup koji vodi do eksea BlueSoleila 
nedIm kaže...

Ovaj toshibin je najbolji, koristio sam ga nedavno...

Za skinuti je oko 80MB i ima strašno jednostavno sučelje i sve potrebne opcije.

I manje resursa jede od soleila.

Upravo tako. Jednostavan,ruzan,"njemacki" precizan i sta treba sve je tu. Ja ga na primer drzim u servisima na manual pa preko *.bat datoteke palim,odnosno palim servise vezane uz BT. Ili u command promptu treba se upisati za pokretanje  netstart "ime servisa"  i za prekid  netstop "ime servisa"  uz prethodno gasenje iz traya.
U njegovom slucaju treba da bude pokrenut uz boot time. 
All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice