AUX linija + 2 zvučnika sa subwooferom

poruka: 15
|
čitano: 6.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: AUX linija + 2 zvučnika sa subwooferom

Ovisi ako linija ima kakav izlaz za dodatne zvučnike, ali vjerojatno nema.

Možeš kupiti neki ovakav y-splitter pa na jedan izlaz spojit tu liniju, a na drugi te dodatne zvučnike, ako oni imaju nekakvo svoje pojačalo, jel. A možda možeš i negdje konfigurirat komp, tj. zvučnu da ti daje isti zvuk na dva izlaza pa u drugi spojiš te druge zvučnike.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ovisi ako linija ima kakav izlaz za dodatne zvučnike, ali vjerojatno nema.

Možeš kupiti neki ovakav y-splitter pa na jedan izlaz spojit tu liniju, a na drugi te dodatne zvučnike, ako oni imaju nekakvo svoje pojačalo, jel. A možda možeš i negdje konfigurirat komp, tj. zvučnu da ti daje isti zvuk na dva izlaza pa u drugi spojiš te druge zvučnike.

Ne znam bas. Ako ima aktivne zvucnike sa subwooferom i planira ih povezati na liniju to nece bas ici osim ako ih ne prikopca na izlaz za slusalice. Na izlaze za zucnike moze prikopcati samo pasivne zvucnike.

:)
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ne znam bas. Ako ima aktivne zvucnike sa subwooferom i planira ih povezati na liniju to nece bas ici osim ako ih ne prikopca na izlaz za slusalice. Na izlaze za zucnike moze prikopcati samo pasivne zvucnike.

Kako misliš? Ja sam mislio da splitter ukopča u komp i na jedan izlazni jack spoji liniju a na drugu te dodatne zvučnike, za koje pretpostavljam da su isto aktivni, tj. imaju pojačalo.

17 godina
neaktivan

Pa na linijam su pasivni zvucnici tj. zvucnici koji nemaju svoej pojacalo u samim zvucnicima. Barem aj nisam vidio takve. I pretpostavka je da su ti dodatni zvucnici aktivni, za komp, Imaju svoje pojacalo. Samo upozoravam da ne bi bilo kurslusa. Zvucnici bez pojacala se mogu prikopcati na izlaz za zvucnike na liniji ali sa pojacalom ne mogu. Tj mogu al sa posljedicama. Aktivni zvucnici idu na line out ili izlaz za slusalice.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Pa na linijam su pasivni zvucnici tj. zvucnici koji nemaju svoej pojacalo u samim zvucnicima. Barem aj nisam vidio takve. I pretpostavka je da su ti dodatni zvucnici aktivni, za komp, Imaju svoje pojacalo. Samo upozoravam da ne bi bilo kurslusa. Zvucnici bez pojacala se mogu prikopcati na izlaz za zvucnike na liniji ali sa pojacalom ne mogu. Tj mogu al sa posljedicama. Aktivni zvucnici idu na line out ili izlaz za slusalice.

To sve stoji. Pa linija kao sustav je aktivni zvučnik, tj. ti kopčaš u izlaz na kompu liniju koja ima pojačalo koje amplificira signal za zvučnike. Nisam li u pravu? Zato sam mu i rekao da odijeli signal na izlazu iz kompa i onda jedna strana ide u liniju u njeno pojačalo itd., a druga u te druge aktivne zvučnike. Mislim da je došlo do nekog nesporazuma ovdje Namigiva

17 godina
neaktivan

Heheheh

Izgleda ;)

Do mene je ;)

Nisam citao pazljivo ;)

Mada to i nema neke svrhe na novim kompovima posto svaki izlaz moze biti bilo sta. Utaknes, pita te sta si mu "turio", ti kazes zvucnike i to je to ;) Ne treba Y kabel.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Heheheh

Izgleda ;)

Do mene je ;)

Nisam citao pazljivo ;)

Mada to i nema neke svrhe na novim kompovima posto svaki izlaz moze biti bilo sta. Utaknes, pita te sta si mu "turio", ti kazes zvucnike i to je to ;) Ne treba Y kabel.

Nije bed, kasno je pa je valjda zato ;)

Ako vrlo pažljivo ;) pročitaš moj prvi post vidit ćeš da sam i to spomenuo, ali nije rekao koju zvučnu ima pa tko zna može li se to uopće. Dok sam ja zvučne koristio davne 2005. i prije nije bilo takvih opcija pa mi je to sve nova tehnologija :D

17 godina
neaktivan

Hahahahhaha

ZNam da si spomenu. Taj Y kabel ce tesko naci al ga nije problem napraviti mada ne vidim poentu tog svega. Prikopcas te 2+1 zvucnike i izbacis liniju iz cijele price. NE ti vec kolega sto pita to.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Hahahahhaha

ZNam da si spomenu. Taj Y kabel ce tesko naci al ga nije problem napraviti mada ne vidim poentu tog svega. Prikopcas te 2+1 zvucnike i izbacis liniju iz cijele price. NE ti vec kolega sto pita to.

Ma lako će to naći, ima u svakoj trgovini sa raznim kablovima itd., ja kupio takav splitter za 8 kuna, ako se ne varam :) Ali ja se isto ne bih zahebavao s tim nego bih jednostavno priključio samo jedne zvučnike. No ako mu je gušt neka uživa, ja sam mu samo rekao kako to može napraviti a dalje je njegova stvar.

I znam da ne ja ;) moj je sustav prerastao analogne konekcije i sada je sve pure digital, HDMI, optički kablovi, svašta nešto :)

17 godina
neaktivan

I moj ;)

Doduse TV se opire jos jer imam obicni samsung 82 cm CRT. Nemam namjeru kupovati nista vec i bolje jer nemam HD signal niti puno vremena i volje gledati tv. Al je uvezan na sve mogu i meni dostupne nacine sa svime ;)

Evo juces dobih i IPTV od MTEL-a pa se igram sa time sada.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

I moj ;)

Doduse TV se opire jos jer imam obicni samsung 82 cm CRT. Nemam namjeru kupovati nista vec i bolje jer nemam HD signal niti puno vremena i volje gledati tv. Al je uvezan na sve mogu i meni dostupne nacine sa svime ;)

Evo juces dobih i IPTV od MTEL-a pa se igram sa time sada.

Hehe....

Otkad nude kod vas IPTV? Radi li kako treba, koliko programa, kakve su cijene i to? Kad ga je ovdje T-Com uveo je prvih godinu-dvije bilo svakakvih problema ali sad radi perfektno.

17 godina
neaktivan

Mogu ti reci da sam prijatno iznenadjen kvalitetom usluge. MOzda je neopterecom sada al radi perfektno. Nema trzanja artefakata, prebacivanje progoroma za djelic sekunde sporije nego na satelitskoj. Daljinski nije los ali ionako imam harmony ;). Uredjaj se pali doslovno u 3 sekunde. Citao sam kolumnu od drage galica o max tvu i moram ti reci da u ovih dva dana apsolutno nikakvih problema nemam.

Ponuda programa je srednja zalost. 20 domacih plus dosta straniha al samo 7 titlovanih. Meni to ne predstavlja problem al ostalim ukucanima da. Ne znam kakve su cijene u HR al ovo ovdje je sad onako. Nije ni skupo ni jeftino. Videoteka je u ponudi al nema nikakav izbor. Pocetak je pa razumijem. Meni ionako to ne znaci nista ;)

Imam svoju videoteku ;)

15 godina
neaktivan

To je fino onda. Koliko se sjećam, s maxTV-om sam imao dosta problema tipa prekid slike i tona na sekundu-dvije, često je veza znala pući itd.

Kod nas je osnovni paket maxTV 49 kn ako već imaš DSL liniju ili 99 ako nemaš, ali to ne uključuje pretplatu na telefon. Koliko vidim na mtel-ovom site-u, nisu ni loše ove cijene u vas, ovaj osnovni open duo za 30KM je recimo tu negjde sa cijenom što ja plaćam maxTV i telefonsku liniju (nemam DSL internet, imam kafanu u zgradi koja ima Wi-Fi pa njima kradem :D), jedino što je DSL sporiji nego ovdje.

Jbg, morat ćeš ukućane naučit engleski ;)

Tvoja videoteka... Hehe

17 godina
neaktivan

Ma ukucanima je bitno da imaju ovi domaci kanali. Nisu oni bas pretjerano zagrijani na discovery science i sl ;)

A moja videoteka trenutno ima preko 500 naslova a mtelova 5 naslova  ;)

15 godina
neaktivan

Svjetska ti videoteka, moja tek broji 60-ak naslova ali su dobrom većinom u HD-u, morat ću novi disk kupit jer sam ovaj u 3 mjeseca napunio, 500 MB mi ostalo na particiji od 800 GB za filmove, muziku i slično :)

I idemo odavde dok nisu došli modovi, pobit će nas kad vide šta smo čovjeku od teme uradili ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice