Imam Genius 5200 koji su spojeni analogno sa 3x3.5mm kabela na pc. Kada puštam filmove sa 5.1 zvukom rade bez problema, ali kada puštam gllazbu ili bilo kakav stereo zvuk subwoofer ne radi. Ista stvar je i sa igrama - rade svih 5 zvučnika, ali ne i woofer. Probao sam se igrati sa full range i limited range opcijama u windowsima - nema razlike. Ima li tko ideju kako ovo rješiti. Nekako bi trebalo podesiti da windowsi rade bass redirect na subwoofer.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da nam napišeš koja MB odnosno zvučna se koristi?
EDIT: kako u manualu ne piše.. pokušaj nešto od navedenog:
- u driverima za izlaz postavi 2.0 zvučni sistem istodobno na daljincu pokušaj jednom od tipki ("mode", "chanel"...) dobiti stereo na 5.1 sustavu
- ili sa front chanel speaker izlaza na zvučnoj pomoću 3.5 mm jack splittera (slika 1) dovedi signal i na AUX-in ulaz svojih zvučnika
Ta caka sa auxom radi - kabelom se prednjeg uzlaza na pcu spojim na aux in na zvučnicima i odaberem taj ulaz. Funkcionira, ali je problem što svira na svih 5 zvučnika, a i na prednjem izlazu pc-a imam previše šuma. Mislim, katastrofa je da je sa samo pojačalo ne filtrira frekvencije po zvučnicima. Za stereo se koliko toliko može izvesti spajanjem na drugi ulaz, ali sa igrama se onda praktički subwoofer ne može koristiti u 5.1 modu.
Probao sam i stereo u driverima - ista stvar kao i 5.1 - woofer je mrtav. Ako nema zasebnog kanala na izlazu za woofer jednostavno ne radi
Zvučna je realtekova alc889. Bass redirect opciju nisam pronašao u driverima. Ima i one beskorisne dolbyjeve equilizere - isto nema redirecta.
Ta caka sa auxom radi - kabelom se prednjeg uzlaza na pcu spojim na aux in na zvučnicima i odaberem taj ulaz. Funkcionira...
Naravno da funkcionira... nema treće opcije stereo 2.0 nikako nemožeš slušati na 5.1 zvučnom sustavu (dobiti zvuk na svim zvučnicima) ako je sustav postavljen u 5.1 mod... gore sam rekao prebaci u stero mod (ako opcija postoji)!
Dakle ili na 5.1 ulaz dovedi sve kanale ili na 2.0 ulaz dovedi stereo signal...
Ok, kako onda dobiti woofer u igrama? Podesim i igre u zvučnike na 5.1, ali woofer ne radi. Do sada sam probao sa skyrimom i dotom.
EDIT: nema stereo opcije, aux daje stereo samo na svim zvučnicima, sentralni je vjerojatno mix lijevog i desnog
Iz onog što si rekao sve radi baš onako kako i treba... pretpostavljam da si Realtekove drivere uredno instalirao, koniguriraj postavke u driverima, pokušaj u driverima testirati 5.1 zvučni sistem... pri gledanju filmova AC3 dekodira neki filter ili player zato za vrijeme gledanja filmova u wooferu imaš zvuk dok u igrama ne... dakle problem na softverskoj razini.
Stvar je šta imaš speaker fill ili to čak nemaš, imaš nove windowse koji nisu xp a na xp je jedino radilo da imaš zvuk na sve zvučnike tebi treba x fi zvučna
Znači meni treba bass redirect opcija? Kako do toga doći s obzirom da realtekovi driveri nemaju tu opciju? I kako otkriti idealnu frekvenciju za cutoff?
Evo riješeno, treba izbrisati realtekove drivere i pustiti windowse da ih sami instaliraju. Postavit kao 5.1, onda otići u properties tih zvučnika, enhancments, bass managment i tu staviti bass redirect. Default je 80 Hz