5.1 problem. Pomagajte!

poruka: 27
|
čitano: 5.346
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

Pozdrav svima

Ev ovako, uzeo sam Genius 5.1 5050 zvučnike i imam problem na

control panelu ili realteku da mi na testu nečuju se zvučnici centralni,suround i woofer

a prednji se čuju. I na opciji Optional speakers nemogu stavit kvačicu ne Side Pair a

sve druge su pouključivane.

Pokazuje da je kao 2 channel sistem.

Kad pustim film ili muziku svi rade al imam osjećaj da to nije 5.1 zvuk

Matična mi je Asrock P55 Extreme

Molim vas pomagajete ako znate razlog tome.

Thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: 5.1 problem. Pomagajte!

Probaj sve kombinacije s kablovima na zvučnoj.

I obavezno uključit u menageru podršku za 5.1.

15 godina
neaktivan

Zvučnu nemam zaboravio reć. Sorry

17 godina
RocknRoller kaže...

Zvučnu nemam zaboravio reć. Sorry

Kako nemaš????

Pa valjda imaš integriranu na matičnoj, na nju sam mislio.

15 godina
neaktivan

Ima da. mislio sam da misliš na zvučnu karticu. Isprobavam po redu iza sve

14 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

Da, ja imam z906, na realteku se čuju samo 2 zvučnika, a na pjesmama se svi čuju osim središnjeg. podesio sam na 4.1,jer kad stavim 3D (to mi je na postavkama od logitech kontrolera) se čuju svi sam dva zadnja se jako malo čuje zvuk vise kao neki bas jako malo zvuka+bass tako nekako.. sve mi je podeseno na 5.1 sve su zice uredno spojene i nista. zna neko kako da se čuju svi zvuciniki normalno?ili to mora bit tak?

e da, i ja imam osjećaj da to nije 5.1.. neznam sad kad ih sve rasporedim po zidovima sobe mozda ce se bolje cut.

pOtPiS
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 20:10 (marino15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
marino15 kaže...

Da, ja imam z906, na realteku se čuju samo 2 zvučnika, a na pjesmama se svi čuju osim središnjeg. podesio sam na 4.1,jer kad stavim 3D (to mi je na postavkama od logitech kontrolera) se čuju svi sam dva zadnja se jako malo čuje zvuk vise kao neki bas jako malo zvuka+bass tako nekako.. sve mi je podeseno na 5.1 sve su zice uredno spojene i nista. zna neko kako da se čuju svi zvuciniki normalno?ili to mora bit tak?

e da, i ja imam osjećaj da to nije 5.1.. neznam sad kad ih sve rasporedim po zidovima sobe mozda ce se bolje cut.

takoder problem kod pjesama.zadnja dva vise imaju neki ton ko da svira u spilji iz daljine

al to je problem jer kad slusas pjesme one ne podrzavaju 5.1 sistem nego stereo

ja imam na 5.1 sistemu tj na daljinskom upravljacu tipku da prebacim na 5.1 ili stereo.

ako je pjesma stereo prebacis zvucnike na stereo i radit ce ti normalno.

kad gledas filomve koji imaju 5.1 opciju onda ce ti zvucnici moc raditi u 5.1 sistemu

15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

Postoji nešto što se zove Speaker Fill na Realtek HD onboard zvučnima, radi se u biti o upmixu (većinom softverskom) sterea, dakle 2.0/2.1 na 5.1.

Ovako to izgleda.

Pokušajte to upaliti, i adekvatno podesiti sve ostalo, onda bi vam i Winamp morao reproducirati mp3-ce u 5.1 formatu. Ovisi naravno i koje plug-inove koristite, ali za početak, ova opcija mora biti pod kvačicom. Svakako upaliti i Bass management.

Zvučna također mora biti optimalno podešena i u Control Panelu od Windowsa i u Realtek menađeru.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 9:20 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Postoji nešto što se zove Speaker Fill na Realtek HD onboard zvučnima, radi se u biti o upmixu (većinom softverskom) sterea, dakle 2.0/2.1 na 5.1.

Ovako to izgleda.

Pokušajte to upaliti, i adekvatno podesiti sve ostalo, onda bi vam i Winamp morao reproducirati mp3-ce u 5.1 formatu. Ovisi naravno i koje plug-inove koristite, ali za početak, ova opcija mora biti pod kvačicom. Svakako upaliti i Bass management.

Zvučna također mora biti optimalno podešena i u Control Panelu od Windowsa i u Realtek menađeru.

Naštimao sam i ja tako sve u Realtek-u osim što mi na analog back panelu svijetli sam o zelena. dobio sami te kablove kao na slici što je označeno. al nemam zvučnu zasebno pa neznam oće radit.

probat ću sve poikapčat i ponovo sredit. joj užas

15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

Pošto modernije onboard zvučne imaju Jack Sensing, ukoliko je sve ispravno spojeno moralo bi tako i biti prikazano. Ako samo zeleno svijetli ne čudi da imaš samo Stereo. Provjeri kabel, i da nisi narančasti upiknuo u rozi, ili nešto slično. Lako se zabuniti.

Vjerujem da kod tebe treba samo ispravno spojiti.

**Edit - koristi svakako i posljednji driver za zvučnu.**

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 12:08 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mislim da je vrijeme da nabavis zvucnu karticu za par sto kuna i tvoji problemi ce nestati,sve kablove ces kopcat u nju i preko jednostavnog panela sve postelat.
Heroes get remembered, but legends never dies.
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pošto modernije onboard zvučne imaju Jack Sensing, ukoliko je sve ispravno spojeno moralo bi tako i biti prikazano. Ako samo zeleno svijetli ne čudi da imaš samo Stereo. Provjeri kabel, i da nisi narančasti upiknuo u rozi, ili nešto slično. Lako se zabuniti.

Vjerujem da kod tebe treba samo ispravno spojiti.

Ubo sam onaj zeleni u zeleno iza u sredinu jel na kućištu? odozada na wooferu mi je uštekano na game(ima još tv i cd/mp3) i piše 2.1 chanell na wooferu. Bijeli i crveni kabal koji ide u jedan zeleni mali što ga ubodem iza na kompu. Na wooferu još ima 6 štekova a to je kao ako imaš dvd ili zvučnu. Al mislim da to neće radit ako tako spojim.

15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

ploča mi je Asrock P55 extreme

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

Ima negdje mode možda? Pa promijeniti na 5.1 na wooferu? Kako su spojeni ostali kablovi osim zelenog, slike možda da ovdje staviš, teško mi je napamet reći. Inače imaš 7.1 zvučnu na ploči ne bi smjelo u njoj biti problem, Realtek ALC890 Codec, sa 110db SNR-om. Jedan od boljih codeca kakve znaju inače stavljati, i to bi trebalo jako lijepo svirati.

Nije to dobro kod tebe spojeno. Ovo je 2ch input, imaš li 5.1 channel pa mora biti kvragu straga.

Tu lijepo piše FR, FL i ostalo, dakle pod 5+1CH.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 12:17 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

sad ću poslikat i poslat. samo malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ovako je to kod mene poštekano

btw imam one kablove isto za 5.1 što se mogu poštekat odozad na wooferu

15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

A sve ti lipo piše, kako na subwooferu straga 5.1, tako i na zvučnoj straga, čak ti piše koja boja je za šta. I ti spojiš samo zeleni na ploču straga, a na subwooferu straga na 2-CH, i onda se čudiš što neće 5.1.

Aj ti to sve odspoji lipo, i spoji tim drugim kablovima što ih spominješ, ako je set 5.1, onda ga spoji kao 5.1. Ako hoćeš stereo spoji ga onda kao stereo. {#}

zeleni = fr i fl na subwooferu = stereo

crni = sr i sl na subwooferu = surround

narančasti = centrala i sub na subwooferu = to što je, centralni i sub

sve skupa je 5.1, fr i fl dva prednja, sr i sl dva stražnja, centralni, i sub. 5.1

provjeri još boje straga na ploči i spoji kako Bog zapovijeda.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 12:44 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

pa moraš spojiti u 5.1 di ti je izlaz. 3 kabla onda dobiš van i to spojiš u komp i u bojama su sigurno. i onda imaš 5.1 zvuk, a dok ti je tak u 2.1 gore spojeno imalbuš 2.1 zvuk.

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

A sve ti lipo piše, kako na subwooferu straga 5.1, tako i na zvučnoj straga, čak ti piše koja boja je za šta. I ti spojiš samo zeleni na ploču straga, a na subwooferu straga na 2-CH, i onda se čudiš što neće 5.1.

Aj ti to sve odspoji lipo, i spoji tim drugim kablovima što ih spominješ, ako je set 5.1, onda ga spoji kao 5.1. Ako hoćeš stereo spoji ga onda kao stereo. {#}

oke budem probao sad.  pa javim. i da kažem zvučnici rade svi samo nema onaj 5.1 efekt

thx

16 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

Po slikama imaš stereo izlaz iz PC-a na stereo ulaz na Subwoofer (samo 2 kanala) i sub ti iz toga nikako ne može izvući pravi 5.1 zvuk.

Ono što trebaš je 3 ovakva kabla (3.5 Jack to RCA) ... 3.5 Jack spojiš na zvučnu, a RCA na subwoofer (pod 5.1 input) i to na sljedeći način:

Zeleni jack je za prednje zvučnike

Crni jack je za stražnje zvučnike

Narančasti jack je za centralni satelit i subwoofer

Nakon toga u Manageru možeš namjestiti 5.1 output.

goc

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

e spjio sam sve i potpuno drugacije radi sve. hvala svima.

al ima opet jedan problemčić

sad mi na testu nerade prednji zvučnici a rear i sub i centar rade.

mislim rade svi zvucnici ovako al na testu samo ne pokazuje prednje(nečuju se)

15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

si pokušao skinut od relateka hd audio driver ??
jer ja dok ga nisam imao na lapu nije mi 5.1 radio kako treba, u testu nije davao zvuk na zadnje zvučnike i bass

nakon što sam stavio taj driver svaki zvučnik ima svoj zvuk kako bi i trebao imati

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RocknRoller kaže...

e spjio sam sve i potpuno drugacije radi sve. hvala svima.

al ima opet jedan problemčić

sad mi na testu nerade prednji zvučnici a rear i sub i centar rade.

mislim rade svi zvucnici ovako al na testu samo ne pokazuje prednje(nečuju se)

glupo pitanje ali - ostavio si zeleni spojen u ploči straga i spojen na fr i fl na subwooferu?

Cemetary gates
15 godina
neaktivan

mislim da sam ga dobio sa realtek mangerom al probat cu skinit. sad sam prepijio zelenu jer na analog ploci od realteka mi pokazivalo  da sam u crnu iznad crne ušeko

pa sam zelenu stavio sad u zelenu gdje inace ide za zvuk

sad je bolje samo sto sad neradi jedan prednji desni hehehehe

a svi ostali rade

hehehe

15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

Ajme meni. {#}{#} Kreni ti od spajanja prednja dva zvučnika, iliti zelenih hehe. Kad je to dobro prošlo, dodaj im stražnja dva hehe, iliti crne, i onda centralni i sub. Moralo bi proći, i u testu u control panelu i na jack sensingu u realtek menađeru. Sve bi moralo lijepo svijetliti.

Ovako izludiš hehe, 101 kombinaciju samom sebi napraviš a u praksi 2min posla.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ajme meni. {#}{#} Kreni ti od spajanja prednja dva zvučnika, iliti zelenih hehe. Kad je to dobro prošlo, dodaj im stražnja dva hehe, iliti crne, i onda centralni i sub. Moralo bi proći, i u testu u control panelu i na jack sensingu u realtek menađeru. Sve bi moralo lijepo svijetliti.

Ovako izludiš hehe, 101 kombinaciju samom sebi napraviš a u praksi 2min posla.

e sorry guys al ovo je sad ispalo bedasto sve pogotovo ovo zadnje

ispricavam se al isteko mi se prenji zvucnik. radi sve oke i pakleno dobro. hvala vam na strpljenju i pomoći.

15 godina
neaktivan
5.1 problem. Pomagajte!

išteko mi se prednji lijevi pa je zato doslo do zabune. sorry svima na budalaštini

i haval svima. zato sam uvijek i samo na bugovom forumu

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice