Igra je tek dva meseca stara tako da se za nju još uvek malo zna. U pitanju je Alfa verzija mada jer urađena toliko dobro da je osećaj igrati je kao da se radi o igri u zamakloj punoj verziji. Bez krešova, krupnih bagova itd. Moj saborac i ja je igramo već duže od 80 sati i nikako da dosadi :-)
Za ovu igru mnogi kažu da je S.T.A.L.K.E.R online jer se priča odnosno radnja iste dešava u budućnosti nakon radioaktivnog udara. Grafika je fantastično urađena, u pitanju je UNREAL 4 Engine, karakteri se mogu individalno podešavati i to neograničeni broj puta, kao i oružije i oprema takodje.
Mapa je ogromna i sastoji se iz više delova koje u toku igre sami otkrivate. I sada ono najvažnije a to je da na jednom serveru ondosno jednoj mapi mogu istovremno da igraju 250 igrača!! Do sada u ovakvom žanru nevidjeno! Programeri planiraju da puste 500 :-) Igra ima trenutno preko 100 Quest-a koji se uvek sa svakim novim apdejtom povećavaju. Može da se igra PVE i PVP ili oba scenarija u jednom ako se odabere PVE server i pristupi se jednoj od zavadjenih frakcija onda je moguć i PVP na PVE serverima :-) Kada se pogine ne gubi se sve ! Sto je takodje jako bitna stvar, već se izgubi samo deo opreme koji nosite sa sobom. Negde od prilike 30% RND izborom. Oružije koje ste kupili i opremu koju ste takodje kupili i nosite na sebi (ne u inventaru!) nju ne gubite.
Ukoliiko zelite da vidite gameplay mozete da pogledate na mom TWITCH kanalu: https://www.twitch.tv/bf4_hardcore
Igra na Steam-u košta samo 15€, na nekim stranicama se može pronaći i za 12,5€ !
Mi je trenutno odnosno redovno igramo UŽIVO tako da ste dobrodošli Nikola & Tesla vas čekaju :-)