Warhammer Online : Age of Reckoning

poruka: 125
|
čitano: 21.781
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nda je dignut zar ne? Znaci ne i smio imat nikakvig briga.

Btw za one koji nisu sigurni zele li igru i bed im je dat 350 kuna pa da se ne razocaraju kao u npr AoC moze se skinuti open beta sa fileplaneta za 35kn tj njihovu mjesecnu pretplatu.

Vazi za USA sto znaci da eventualno kasnije morate natsaviti na njihovim serverima ako vam se svidi ili kupiti EU verziju. Druga stvar je sto je  USA restricted pa morate malo "zeznuti" fileplanet. Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma igra ce biti mrak, ownat ce sve MMO...ipak je to warhammer svijet i nema tog wow, guild wars i slicnih da mogu to nadmasit

...:::MB Gigabyte M55S, AMD Athlon X2 64 4000+, 2x1GB Kingmax 800Mhz,XFX 8800GTS 512MB Alpha Dog Edition,160GB & 250GB Seagate Baracuda & 750GB WD external,Foltron 500W Blue,Thermaltake Soprano case black,MX518 gaming mouse,Audigy2,Samsung SyncMaster 226BW,2X Pioneer DVD/RW:::...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve cemo vidjeti kada igra izade i pocme se prodavati - ne kazem ovo jer mislim da su ostale igre bolje ali mnoge igre su imale iste najave a na kraju nista , zato sackajmo izlazak i reakcije igraca a onda donesimo sud

Necu zvaku , hocu kusur !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo procito sam mnostvo stvari o Warhammeru i pogledao dosta filmova na youtube-u  i mogu samo reci da definitivno kupujem igru a ostavljam se wow-a , ovoga puta zauvijek .

Igra je jednostavno odlicno napravljena i izbalansirana da ce to biti milina i sigurno ce je igrati mnostvo ljudi .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Warhammer Online : Age of Reckoning
Xorantu kaže...

Evo procito sam mnostvo stvari o Warhammeru i pogledao dosta filmova na youtube-u  i mogu samo reci da definitivno kupujem igru a ostavljam se wow-a , ovoga puta zauvijek .

Igra je jednostavno odlicno napravljena i izbalansirana da ce to biti milina i sigurno ce je igrati mnostvo ljudi .

Sad baš da je tako dobra ili izbalansirana, ne znam. Barem moj dojam po betama nije takav. Igra ima bugova i nedostataka, a i daleko je od 'izbalansirana'.
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2008 15:51 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Za par dana igra krece pa cemo vidjeti kako je napravljana a po komentarima sa foruma od onih koji su igrali betu igra je dobra .

Tako da Warhammer stizem ti  Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Danas bio do Algoritma pitati i kažu da je Collector's Edition rasprodan (već je krenuo 'early start'), a veće količine igre dolaze u petak 19.09.

Još 2 dana dakle..  Smijeh

P.S. Ovaj puta vjerojatno neću odmah kupiti nego kroz nekoliko tjedana dok malo pristignu recenzije na temelju kojih ću odvagnuti isplati li mi se kupovat (i patchevi naravno).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Više ništa ne kupujem "in advance" . . . previše se puta opekO :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

definitivno pravo osvjezenje od igre, konacno osjecaj da se igram i zabavljam, a ne da "radim" ko konj te farmam matse, golde ili honore iz dana u dan da bi dobio neki item ili mounta. WOW je ipak ( konacno ) pregazilo vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2008 10:38 (Sakk).

0 0 hvala 0
17 godina

Ee ovo mi se sviđa Osmijeh, daj nabaci još par komentara i opisa kada stigneš.

17 godina
neaktivan

Je li mi moze tko kazat koja je konfiguracija potrebna da se igra vrti bez problema na medium detaljima ?

Imam Amd 1.8 ghz 1gb rama i 128 mb graficku sada graficku cu uzet neku od 256 mb ali je li mi to dovoljno ?

0 0 hvala 0
17 godina
Marius_st kaže...

Je li mi moze tko kazat koja je konfiguracija potrebna da se igra vrti bez problema na medium detaljima ?

Imam Amd 1.8 ghz 1gb rama i 128 mb graficku sada graficku cu uzet neku od 256 mb ali je li mi to dovoljno ?

Radje prodaj cilu kantu pa kupi stagod novog.
madafaka
17 godina
neaktivan

prve reakcije na MMO sajtovima su dosta pozitivne. bit će ovo ok MMO , tak mi se čini.

LOTRO - Skullcrusher - Dwarf Champion Lv 50

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da biti će dobar mmo, evo screenshootova malo

http://www.eurogamer.net/gallery.php?game_id=5688&article_id=234609&position=5

17 godina
neaktivan

Ma fu** it...m  ne mogu izdržati!

Ipak idem danas po svoj primjerak do Algoritma (ak se nije već rasprodalo) pa ću javiti preko vikenda kakva je igra iz prve ruke.

Malo sam čital po forumima i reakcije su svakojake (baš kao i za AoC). Izgleda da ima svojih mušica i bugova, no dugoročno bi mogao biti hit jer ima i dosta originalnih rješenja i čitavog open RvR sistema  Namigiva

P.S. navodno fali dosta ORDER trupa pa nije balans baš neki još (svi igraju CHAOS hehehehe).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Online - moja recenzija

Evo, kako imam običaj, napisati ću par riječi o svom iskustvu nakon nekoliko beta testiranja i već 5 dana igre na releaseu.

Nisam sada došao daleko, ali otprilike uz iskustva od ranije i svih mogućih klasa, mogu donijeti neko mišljenje koje nije nepromjenjivo, ali u ovom trenutku važi.

Nakon što sam i ja, nakon jako puno strpljenja, jednostavno "zaboravio" uplatiti novi mjesec Conana, EVE-a, WoW-a (već mjesecima) odlučio sam se vratiti malo closed beti, pa open beti, pa punoj igri s obzirom na pre-order (koji sam za sada otkazao). Najiskrenije se nadam da će WAR 'razbiti' WoW, ali mi se čini da su moje nade uzaludne. Nadao sam se da će zaista WAR biti revolucija, posebice nakon dobrog iskustva iz DAoC-a.

Katastrofalan start GOA-e u Europi i slab start releasea (problemi s nekim ključevima i sl.) ne ulijevaju mi baš povjerenje, za razliku od fantastičnog starta i open bete i retaila u Americi.

Ali, ako zanemarimo tehničke probleme nesposobnih firmi, možemo se fokusirati na igru.

Najprije mislim da klasa ima previše, a da su istovremeno opet previše slične. Sviđa mi se ideja da su klase Ordera i Chaosa kopije, ali mislim da to u suštini narušava ideju cijelog okruženja i mrvicu ubija smisao biranja strane.

Jedna od stvari koje zamjeram Mythicu je i izostanak nekih klasa i rasa koje čine Warhammer svijet i koje su morale biti unutra.

Jedna od primjetnijih stvari u igri je i deficit i suficit igrača u nekim rasama i klasama. Na Order strani možete se tući nogom u guzicu ako sretnete kojeg tenka ili hilera, dok Chaos strana doslovno zerga RvR zone hrpom tenkova.

Na Orderu su svi Bistri Mudraci; dobijete osjećaj kao da je svaka druga budala na serveru Bright Wizard i onda, ako ste kao ja, jedna od budala koja uvijek igra magove odabrali BW, izgubite volju za tim čim vidite da su vaše kopije (koje usto nisu promijenile ni izgled lica) svuda uokolo... imate osjećaj kao da ste u Zvjezdanim ratovima, epizodi o klonovima kako napadaju, pogotovo ako upadnete u neku RvR zonu.

Tm I Clone osjećaju pridonosi i oprema zbog koje svi isto izgledaju, ali neka, masovnost identičnih vojnika dio je svijeta.

Iduća velika stvar koja odmah upada u oko jer sistem javnih zadataka ili u originalu public questova. Sistem radi na principu da se questovi dešavaju u određenim zonama i da ulaskom u zonu automatski postajete dio grupe, skupljate influence bodove (specifično), xp i rješavate quest s krajnjim ciljem rollanja za glavnu nagradu i utješne nagrade.

Ideja je fantastična i za sada odlično funkcionira u igri. Jedino mi nije jasno što namjeravaju s time (za jednog ili dvoje, PQ su jako teški i uglavnom neizvedivi) kada ne bude ovakva navala i kada situacija bude takva da nitko nije u blizini da s vama rješava PQ.

RvR/Scenario bitke u Warhammeru funkcioniraju slično kao one u Warcraft battlegroundsima, s tim da je RvR otvoreni PvP i ima utjecaja na cijela područja, kasnije imaš keepove, osvajanja gradova itd. što je zapravo pravi PvP i po mom mišljenju najbolji dio Warhammera.

Unatoč tome što je koncept genijalan, i oko toga me muče neke stvari.

Nema šanse da napravite bilo što sami u RvR području (uzeti zastavu npr.), bez obzira što protivnika nema, jer je zastava uglavnom zaštićena NPC čuvarima koji su teški za savladati u solo aranžmanu.

Sistem borbi mi se u Warhammeru najmanje sviđa. Borbe su nekako spore, trome i sve se svodi na šibanje vlastitih spelova i primanje tuđih.

Nema taktike, nema onog sistema kao u WoW-u gdje imaš nekoliko kombinacija na koje odgovaraš, pa ćeš na protivnički sheep cast odgovoriti silenceom, pa ćeš metu smrznuti i pogoditi Ice Lanceom smrznutu, pa ćeš blinkati iza nekoga da izgubi target dok casta da se mora okretati. Warhammeru te stvari jako nedostaju. Nadalje, čini mi se da su borbe nebalansirane. Neke klase su prejake da ih se ubije za neke druge, a tu prednjače tenkovi koji su virtualno nepobjedivi 1 na 1.

U kombinaciji s time, situacija s klasama, njihovim perkovima, cijeli sistem koji je trom, spor i nema dinamiku, borbe su nezanimljive ma koliko cijeli koncept bio genijalan, a zerganje je zapravo jedina mehanika koja se primjenjuje.

U borbama jednostavno nemate niti potrebu niti mogućnost da uistinu reagirate na poteze protivnika, već je svrha svega zapravo ispucavanje vlastitih spellova i stackanje štete/heala.

Grupne bitke imaju taktiku i smisao u većim brojevima, ali bez party leadera kojeg netko zapravo i sluša, uvijek se sve svodi na bezglavi zerg hrpe na hrpu, tako da su PUG RvR ili Scenario borbe užasno dosadne i besmislene i zapravo osim frustracije donose vam eventualno renown rank bodove (PvP rank) i eventualno vrlo sporo opremu.

PvP za sada valja jedino u guild grupama s dobrom koordinacijom i disciplinom. Ako zanemarite loše strane same borbe.

Grafiku uopće ne spominjem jer pripada razdoblju od prije nekoliko godina, a ne sada. Bugova ima dosta, ali ih namjerno ne komentiram kao ni u AoC-u. Iako je grafika Conanu bila jak argument, ovdje ću je izbjeći komentirati, da nepotrebno ne dajem negativan ton kritici koja ionako nije baš bajna.

Usto, smatram da je ne-učitavanje područja malo veći plus Warhammeru, nego što mu je očajna grafika minus u odnosu na Conana. U odnosu na WoW, Warhammer ima otprilike jednako lošu grafiku.

Jedan od meni i još nekima uočljivijih problema je apsolutni izostanak socijalne komponente unutar igre. Ne znam zašto, ali public chat ne postoji, a komunikacija među igračima, čak i unutar iste strane svodi se na invite/accept/decline. Mrtvilo.

Zaključak moram uvesti u komparaciji. Warhammer Online: Age of Reckoning ima neke genijalne koncepte: public questovi i RvR zaista su svježe i dobre ideje koje bi kroz neko vrijeme mogle upaliti jer podsjećju na relativno uspješan DAoC, ali realno Warhammer ipak ima samo ogroman potencijal koji može ili usrati kao Conan ili u nešto pretvoriti teškim radom.

Za razliku od Funcoma, Mythic ima ogromnu prednost: igra je više-manje po funkcionalnosti dovršena i nema esencijalnih stvari koje ili ne postoje ili su zbugane. U Warhammeru postoje praktički svi najavljivani featuri, što s AoC-om nije ni blizu bio slučaj.

Što se WoW-a tiče, mislim da WoW za sada ostaje na tronu fantasy MMORPG-a.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 9:53 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerovatno ovi iz war-a ciljaju na mlađu publiku Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Poštovani korisnici,

molimo Vas da ne nastavljate raspravu koja se ne tiče teme u kojoj raspravljate. Za sva pitanja na koja na forumu ne postoji odgovor, otvorite novu temu u pripadajućem forumu.

Hvala!

BUG Online Forum

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kupio sam igru i nesto zajebava cd-key.ne znam zasto.posalo sam im poruku i nisam im skuzio odgovor.jer ima tko slicnih porblema?

0 0 hvala 0
17 godina
sokol kaže...

kupio sam igru i nesto zajebava cd-key.ne znam zasto.posalo sam im poruku i nisam im skuzio odgovor.jer ima tko slicnih porblema?

Cito sam na forumima da dost ekipe iz europe ima isti problem. To je kriva ona GOA koja je zaduzena za igru u evropi.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan

Evo da ja dam svoje viđenje Warhammera:

Sami Warrhammer kad uđete u igru daje osjećaj da su developeri proveli 3 godine igrajući WOW i na osnovu tog iskustva pokušali napravit igru tj pokusavaju otet dio financijskog kolača Blizzardu sa nečim sklepanim na brzaka.

Mijenjali su neke stvari tek tako sam da nebi bilo isto kao WOW kao napr ... expirience bar, bagovi i ostali interface je na vrhu korisničkog sučelja dok je kod WOW-a pri dnu.

Sam ulazak u igru podsjeća na prve dane WOW-a kad je sve bilo zakon. Serveri su vrhom puni, početničke zone vrve igračima ali kad prođe ta početnička navala oduševljenja nečim novim (koja je i mene zahvatila) ipak od svega bojim se neće bit ništa. 

Dok su u WOW-u klinci igrali alijansu jer je izgledala "cool", u warhammeru je to slučaj sa Desctruction stranom(Black Orc ftw lol). Na svim serverima je Destruction na maximumu popunjena i već postoje queovi.

Klase u igri imaju dalekooooo previše DOT spellova gotovo svi su "warloci" sam je pitanje jel healer/warlock, DD/warlock, warlock/inžinjer, warlock/melee ili čisti lock kao magus.

Samo prolistajte: http://www.wardb.com/career.aspx?id=16  http://www.wardb.com/career.aspx?id=24 i ostale klase, DOTova ko u priči.

Klase u igri ovdje prolistajte http://www.warhammeronline.com/armiesofWAR/index.php, a na linku postanom iznad pogledajte skillove.

Grafika je ako se mene pita općenito lošija od WOW-a, spellovi stvarno loše izgledaju. Sve se čini nekako presporo i ne dinamično.

Igra se čini boljom nego što jest jer je nova i sad je svi igraju.

Pod "svi" mislim na:

-igrače koji igraju 1-3 sata dnevno

-igrače koji igraju 3-5 sate dnevno

-igrače koji igraju više od 5 sati

WOW je umro onog dana kad su prve dvije grupe igrača koje sam naveo otišle u penziju i kad su ostali sam "hardcore" igrači, nestala je ravnoteža unutar igre i sve je postalo besmisleno.

Leveliranje u igri ide brzo tak da se lvl 40 ne čini daleko kao 60/70 u WOW-u.

Warhammer je sve karte bacio na RVR tj fajt između igrača koji se isto kao u WOW-u svodi na rushanje što stvarno dosadi jako brzo.   U WOW-u si trpio dosadne Battlegroudse zbog nagrada, a za užitak si išo ubijat/genkat po Azerothu. I tako su Warhammer developeri osmislili CORE servere (kojih ima najviše i koje oni preporučuju igračima) gdje je fajt dopušten samo u za to predviđenim zonama dok drugdje te mogu napast samo ako se "flagaš".

Postoje i RVR serveri mislim da postoje 3 takva servera (engleska) ali Core servera  ima daleko više.

Meni tu nema uzbuđenja kad znaš da si siguran. Sjećam se kad sam prvi put ušo u Ashenvale i kad sam trčo prema Zoram quar outpostu strepeći da ne vidim išta "crveno" na cesti ... a tek obić Astranar, to su bili dani.

Pošto Warhammer ne nudi instance barem ne na razini u kojoj WOW nudi stvarno ne znam sa čim će oni namjeravaju zadržat igrače jer ovaj osvoji tvrđavu scenarij smo već vidjeli u Alterac Valleyu tak da nije to ništa novo.

U Warhammeru nema nagrada u obliku Epic/Rare itema za igrače što je još jedan minus. Trud mora bit nagrađen sa nečim, a Blizzard je u početku WOW-a pogodio srž što pokreće svakog mmorpg igrača.

To je ofkors želja za imat najbolju, najveću batinu koja po mogućnosti svijetliCool(hunter item *w00t*) 

Princip je bio savršen u početku, ali sve je propalo sa uvođenjem "Unstopable Force" toljage. Uvođenje te batine je označilo početak grind-faze u WOW-u. Zašto nabavit Arcanite Reaper kad mozes izgrindat UF? Zašto bit Axe smitter kad nemožeš ništa prodat ... I tako su svi postali herbalisti i mineri.. crafting profesije su otišle u k. a da nisu ni zaživile kak spada.

Princip da 60% ljudi ima zelene iteme, 30% plave i 10% epice je pravi omjer koji je  funkcioniro savršeno u početcima WOW-a, da bi sa silnim proširivanjem igre došli na to da 75% ljudi imaju full epice, 20% plave iteme i 5% ljudi zelene(uglavnom po Barrensima) tako da je se sama ideja nagrađivanja epic itemima svima zgadila, ali su zaboravili da je sve funkcioniralo dobro dok nisu sve sje*ali u Blizzardu učinivši epice dostupnijima od plavih/zelenih itema.

Warhammer je dobar zato što je nov i napokon ima nekakva tek tolko alternativa WOW-u, ali ovu igricu ne bu nitko spominjo za jednu godinu.  

Želio sam da Warhammer Online bude dobar tj da bude dostojna polu-zamjena WOW-u... ali nije to niti blizu.

Kak stvari stoje jedino će World Of Warcraft 2 skinut stari WOW sa trona ma koliko on nakon 5 godina loš/dosadan bio.

17 godina
neaktivan

Ja sam, eno, nakon Conana i Warhammera probao malo WoW i mogu ti reći da borbe u WoW-u su daleko intuitivnije, dinamičnije i battlegroundsi su jednostavno bolji od scenarija i RvR-a u Warhammeru. U WoW-u definitivno nije rush sada glavna taktika. Izlaskom Wrath of the Lich Kinga WoW će maknuti dosadu PvE-a i samo poboljšati PvP dio igre. Ja više ne igram WoW jer mi je dosadan nakon toliko godina, ali svejedno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo i ja sam malo zaigrao WAR zadnjih 2 dana. Mogu reči da sam se zapravo pripremio na osrednju igru čitajući forume i kritike iz bete no dobro..

Ukupan dojam nakon igranja prvih 4,5 lvl-a sa 4 različite klase - mješanac između WoW-a i LOTRO-a, sa naglaskom na PvP (tj RvR u ovom slućaju).

DOBRO: nešto novo, ok dizajn, može se igrati 'laganini' (casual), crafting sistem, nema učitavanja između zona

LOŠE: neizbježni grind, previše nalik WoW-u, sličnost klasa

Sve u svemu - dovoljno dobar MMO za izigrati nekoliko tjedana, a o dodatcima i patchevima će mu ovisiti budućnost...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Eto, red je da isprobam i ovaj masivac, 7-8 u nizu :)

Taman uplatija primjerak.

madafaka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što više otkrivam u igri to mi je bolja. Treba imati malo strpljenja na početku dok se ne ufura u čitav RvR sistem (prikupljanje renown-a i sudjelovanje u PQ-ovima je zabavno i zarazno).

Zabavno je probati svaku rasu i vidjeti sve početne zone, pa odlučiti s kojim likom otići do kraja Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Citao sam o raznim MMORPG igrama i sudeći prema komentarima po forumima i recenzijama warhammer je dovoljno casual za mene, tako da bi mi Warhamer vrlo lako mogao biti prvi MMORPG koji ću zaigrati. Wish me luckSmijeh

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neznam za ostale, al WAR mi je preheben i zarazan. Zato i zadnjih dana nisam bas prisutan na forumu. :D

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ista stvar i kod mene..   baš me čopila ta WAR atmosfera i RvR sustav..   evo baš idem malo piknuti sad, pa natrag na posao Neodlučan

P.S. Idealno bi bilo nabavit ovakvu igru tamo negdje za božićne blagdane pa opalit 10tak dana 'u komadu' Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moja ekipa (inace 15-ak godina zajedno igramo) ostavila se wow-a, aoc-a, lotr-a i eve-a te svi u War Cool

Fala Bogu, ako se kome i ne svidi, uvik se vrati na neki od nabrojanih masivaca....

Zasad je dosta zarazno te zanimljivo.

Inace je dobra za odmor od zena i dice, samo triba sobu sa pc-en zakljucat da nemaju pristup Smijeh

madafaka
17 godina
neaktivan

Zna li netko gdje se WAR moze nabavit? Ekipa u algoritmu baš i nema neke informacije...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice