The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.459.783
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
17 godina
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Vuk15 kaže...
Ima li kakav fix da popravi ovo

Dali tu misliš "popraviti ovo" na DOF u pozadini? Ako da, imaš liniju u enbseries.ini

*jer ja ništa dugo na toj slici ne vidim osim DOFa i gore ljevo oznaku od enba koja se sama gasi

te samo odaberi pod

[effect]

EnableDepthOfField=ture

u

EnableDepthOfField=false

slika

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 22:46 (doktor1).
13 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Tvoja grafička kartica nemože progutat ENB niti pod razno...

Neznam za tu rezoluciju, ali 4850 niti u svoje vrijeme nije bila neka zvijer.

Možda da modaš igru po mom guideu bez ENBa na toj rezoluciji bi radila na kakvih 30 FPSa, ali da ti izgleda kao na ovim slikama šta sam stavio - nemože

A nisam niti siguran da bi ta kartica uopće progutala 1024 teksture...

Kao šta sam rekoa minimalac za ugodno igranje je kakav Phenom II x4, 4GB DDR3 i MINIMALNO grafička u rangu GTX460... Zato mislim da ti nema smisla modat igru....

Hvala na odgovoru u svakom slucaju. Kao sto sam rekao nije mi bas zapelo da toliko zelim vizuelno poboljsanje, ako bi mi moglo dobro je, ako ne, opet u redu... {#}

17 godina
bornasepic kaže...

ako je netko instalirao mod dal mi možete samo objasnit kako?

neke sam modove uspio, ovoga nikako nemogu. A onaj manager koj su napravili baš

i ne radi

Svih 311 modova koje imam su instalirani preko NMMa i sve radi bez greške! Samo je ENB instaliran preko manual instalacije jer samo treba ovisno o ENBu prebacit određene datoteke u folder od igre.

A kada preko Nexus Mod Managera, (NMM) instaliraš modove uvijek ih možeš maknut ako nešto zapne. Zato je meni taj alat vrhunski.

Zar mislite da su svi modovi kompaktibilni jedni sa drugima? E nisu! Zato treba vremena da se Skyrim izmoda kako treba. Jedan dan snimiš 50 modova i kad nešto zapne isključuješ jedan po jedan da vidiš koji radi konflikt. Zato i snimam modove u razmaku od dana da u Nexusu imam datume i da mogu, kada dobijem konflikt, vidjet da mi je do "današnjeg" datuma sve radilo, a sada je zapelo. I onda opet, isključim u NMMu sve modove snimljene taj dan i gledam koji se sa kojim ne slaže.

Tako da sam ful happy šta sam uspio upogonit trenutno 311 modova i da sve radi bez ikakvog BSODa, stutteringa, frame dropova i slično. I to tu bacim da oni željni modanja imaju neku smjernicu jer zbilja tada Skyrim i prezentacijski i po pitanju gameplaya postane druga igra...

A vjerujte mi da ima ovdje ljudi od kojih dobijem poruke tipa "nabijem tebe i modanje na x+y= z..." Ali me to ne sekira, nikog ja ne tjeram da to radi....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 23:01 (doktor1).
17 godina
Comi123 kaže...
doktor1 kaže...

Tvoja grafička kartica nemože progutat ENB niti pod razno...

Neznam za tu rezoluciju, ali 4850 niti u svoje vrijeme nije bila neka zvijer.

Možda da modaš igru po mom guideu bez ENBa na toj rezoluciji bi radila na kakvih 30 FPSa, ali da ti izgleda kao na ovim slikama šta sam stavio - nemože

A nisam niti siguran da bi ta kartica uopće progutala 1024 teksture...

Kao šta sam rekoa minimalac za ugodno igranje je kakav Phenom II x4, 4GB DDR3 i MINIMALNO grafička u rangu GTX460... Zato mislim da ti nema smisla modat igru....

Hvala na odgovoru u svakom slucaju. Kao sto sam rekao nije mi bas zapelo da toliko zelim vizuelno poboljsanje, ako bi mi moglo dobro je, ako ne, opet u redu... {#}

Da se razumejmo, pod ovim "nema ti smisla modat igru" sam mislio po onom mom vodiću. Jer vjeruj mi, bez obzira šta vidim tamo da se neki samnom ne slažu, grafička kartica koja nije u rangu GTX 460 to nemože progutat!

A ovaj ENB za koje slike si me pitao pojede cca 20 FPSa ako se određene stavke u konfiguraciji ENBa ne promjene, (i šta se toga tiče loš je, među najgorima šta se performansi tiče i ja mislim da ga GTX 680 nebi vrtila na 40 FPSa)-

ENB filter je totalno zahtjevan - daje real time shadows, ambient occlusion, DOF,  fantastično osvjetljenje itd...itd..., i još to upari sa kvalitetnijim teksturama i sam ćeš zakljičit da to zastarjela 4850 nemože vozit... - GTX 460 768 nemože to vozit bez stutterina ako se sve teksture ne kompresiraju - a jedna ta  GTX 460 768 po jačini pojede 4850 karticu...

Već me je jedan kolega u Skyrim moding temi pitao dali ću napravi "lite" verziju modinga, odnosno, par osnovnih koji poboljšvajau izgled a ne utječu jako na performanse. Jednostavno i iskreno - neću. Neda mi se to ispitivat i tražit.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 23:21 (doktor1).
13 godina
protjeran
The Elder Scrolls V: Skyrim

Uh, evo mene opet sa novim dilemama{#}.

Instaliravao sam neke modove manualno. Onda sam skinuo ovaj manager i 

probao sa njime. Dal bi trebao maknuti ove stare modove (reinstalirat igru) da bi mi radilo?

Jer mi se pojavio znak od dolara prije svakok teksta (meni i ostali izbornici).

I dal ima veze koje foldere odaberem na manageru (gdje če on spremat modov )?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Pozdrav ekipa!

Šta mislite kako će raditi Skyrim na:

i5 750

2GB Ram-a

HD 6850 OC

Rezolucija 1366*768

Postavke High, 2XAA, 4XAA

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav ekipa!

i5 750

2GB Ram-a

HD 6850 OC

Rezolucija 1366*768

Hvala!

Još barem 2 gige RAM-a stavi, pogotovo jer nije skup.

Ostatak konfe je i više nego dobar za te postavke, imho.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 22:54 (pr0n_addict).
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav ekipa!

i5 750

2GB Ram-a

HD 6850 OC

Rezolucija 1366*768

Hvala!

Naravno. Ja ga sa 5670 na toj rezoluciji pokrećem na high sa 40-45 FPS. Doduše bez AA, ali i sa 2x AA je itekako igriv.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
14 godina
odjavljen

Kako bi radilo s obzirom na 2 Gige RAM-a? Trenutno sam švorc pa me zanima dali bi radilo okej unatoč nedostatku RAM-a...

0 0 hvala 0
13 godina
MARKOZD15 kaže...

Kako bi radilo s obzirom na 2 Gige RAM-a? Trenutno sam švorc pa me zanima dali bi radilo okej unatoč nedostatku RAM-a...

Probaj koristiti neku aplikaciju tipa GBoost ili Game Booster.

Ne brini, ne rade ništa pametno - same gase tonu procesa koji nemaju nikakve veze s igranjem. Tu se može uštediti ponešto RAM-a.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 23:38 (pr0n_addict).
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav ekipa!

i5 750

2GB Ram-a

HD 6850 OC

Rezolucija 1366*768

Hvala!

Radit će ti odlično i na 1.920x1.080px sa Quadom i clockanom HD6850. Ako ništa nećeš modat, sa 2Gb se može sasvim normalno igrat.

Btw AntiAliasing slobodno stavi na x8, a AF na x16, gurat će to 6850ka...{#}

I ako misliš stavljati ikakvih vizualnih modova, nemoj, jer ćeš imati problema zbog 2Gb rama (CTD, Corrupted textures...)

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
17 godina
neaktivan
arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 17:22 (MegaMass 2000).

2 0 hvala 2
13 godina
odjavljen

Ovako... Za vas koji imate pec 1.9 ovaj sto ima Legendary difficulty, zanima me koliko je tezi od Mastera? Ako je duplo sto zaista sumnjam, to ce biti izazov za nas sa celicnim zivcima. Dakle, hajde vi koji ste probali komentarisite, i kako funkcionise taj novi Skill sistem?

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav ekipa!

i5 750

2GB Ram-a

HD 6850 OC

Rezolucija 1366*768

Hvala!

Samo da nadodam svima da sam nadogradio na 4 GB RAM-a, te clockao proc na 3.8 GHz, grafičku na 975 MHz/1275MHz, igram na 1920x1080 sa sve na max, 4XAA/8XAF {#}

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Samo da nadodam svima da sam nadogradio na 4 GB RAM-a, te clockao proc na 3.8 GHz, grafičku na 975 MHz/1275MHz, igram na 1920x1080 sa sve na max, 4XAA/8XAF {#}

Moj savjet ti je da lipo izmodaš igru po doktorovom tutorialu, nađeš kakav kvalitetan ENB (može i doktorov), igra će i dalje ići na pristojnom framerateu (ja sam dobio cca 10ak frejmova dropa), a izgledat će odlično.

{#}

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 18:52 (donator_bubrega).
17 godina
neaktivan

Ako je nekome dosadio snjeg.

Atmosfera će vjerojatno patiti ali svejedno dobar overhaul svijeta.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Moj PC  
7 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav ekipa!

i5 750

2GB Ram-a

HD 6850 OC

Rezolucija 1366*768

Hvala!

Super ce radit.

Na mom kompu radi stalno glatko u 1920x1080 sa svime na max, 2xAA, 16xAF, iskljucen FXAA i  i sljedećim modovima:

Skyrim HD Lite Dungeons / Landscape / Misc / Towns,
Shields HQ Retextures,
Shield_of_Ysgramor,
Static Mesh Improvement Mod,
Better distant LOD waterfalls,
Distant Detail i
Enhanced Distant Terrain.

fTreeLoadDistance=75000.0000
bTreesReceiveShadows=1

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.3.2013 16:59 (FLes).
12 godina
neaktivan

molim vas pomoć!!

do petka sam igrao Skyrim bez većih problema al sad me je**. sve mi je usporeno, kao da igra šteka. očitavanje igre traje duže cca 3 min (prije bi se očitala za 20 s.)

kada pričam s likovima, prvo se čuje glas pa tek onda pomicanje usana. borba je ukočena i slično.

istina bog igram na laptopu (i3 2,53GHz, 4 GB RAMA, ATI Mobility Radeon HD 5470 1 GB ram, W7 64) postavke između low i medium, kada ima puno svijetla zna zaštekati ali inače sam zadovoljan.

ne znam da li je sve to zbog novog patcha 1,9.

molim pomoć.

e da zalio sam laptop vodom ali ni to mi nije pomoglo {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zanima me dali se i nekome od vas desio ovaj problem

Kada se u Riften ode po Esberna, nisam čuo kakkao je sa mnom priča njegov glas a nije htio ni otvoriti vrata, tek kada sam izašao iz riftena i ponovno se vratio vrata su bila otvorena.

Sada je problem, došao sam do dijela kada trebam da za okruglim stolom dođem do pomirenja, kod onih likova u crnom koji su na brdu, sjli za stol svi prošao dio u kojem su se raspodijelili gradove, a kada Esbern treba da govori nit ga čujem da govori, nit vidim crtu dijaloga dolje što govori, i tu mi zapelo, od toga dijela sam pustio da igra radi 2 sata i ništa a ne mogu se dignuti sa stola ništa.

Dali se to nekome i od vas desilo? Kako to riješiti?

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
ivan262 kaže...

Zanima me dali se i nekome od vas desio ovaj problem

Kada se u Riften ode po Esberna, nisam čuo kakkao je sa mnom priča njegov glas a nije htio ni otvoriti vrata, tek kada sam izašao iz riftena i ponovno se vratio vrata su bila otvorena.

Sada je problem, došao sam do dijela kada trebam da za okruglim stolom dođem do pomirenja, kod onih likova u crnom koji su na brdu, sjli za stol svi prošao dio u kojem su se raspodijelili gradove, a kada Esbern treba da govori nit ga čujem da govori, nit vidim crtu dijaloga dolje što govori, i tu mi zapelo, od toga dijela sam pustio da igra radi 2 sata i ništa a ne mogu se dignuti sa stola ništa.

Dali se to nekome i od vas desilo? Kako to riješiti?

Najrasprostranjeniji problem u Skyrim-u. Samo skini s neta bilo gde Esbern Voice Fix i kopiraj ga u Data fajlove. Esbern ce propevati ko lud {#}

14 godina
odjavljen

Jako zanimljiva kampanja u ovog skyrima, presao sam je za 5 sati :) Al ok nije to toliko lose, sada imam bezbroj side questova i mogu da biram sta hocu.

Uglavnom moje pitanje je, da li se mogu igrati oni nastavci DLC od skyrima na PCu ? Ili je ono samo konzolaski DLCovi jer mi na PCu mozemo modovati kako mi zelimo ?

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
DarkoKwon kaže...

Jako zanimljiva kampanja u ovog skyrima, presao sam je za 5 sati :) Al ok nije to toliko lose, sada imam bezbroj side questova i mogu da biram sta hocu.

Uglavnom moje pitanje je, da li se mogu igrati oni nastavci DLC od skyrima na PCu ? Ili je ono samo konzolaski DLCovi jer mi na PCu mozemo modovati kako mi zelimo ?

Naravno da mogu :)

17 godina
neaktivan

Nema više DLC-ova.

"@davidlasslett you got two big ones and a small one and we never said or promised any such thing"

https://twitter.com/DCDeacon

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.

0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Nema više DLC-ova.

"@davidlasslett you got two big ones and a small one and we never said or promised any such thing"

https://twitter.com/DCDeacon

A evo i link na njihov blogpost

Dakle, sa Skyrimom su gotovi (osim još nekoliko updateova) i sada se posvećuju novom projektu koji traži punu snagu tima (nagađanja se kreću od Fallout 4 do popravljanja Zenimaxovih grešaka u TESO-u).

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
17 godina
neaktivan
xhopeon kaže...

...(nagađanja se kreću od Fallout 4 do popravljanja Zenimaxovih grešaka u TESO-u).

Pa ako je istina što piše na blogu onda se radi o novoj igri čija je preprodukcija upravo završila. Po takvom vrlo vjerojatno Fallout 4 budući da su zaposlenici Bethesde viđeni dok su istraživali lokacije oko Bostona. Znači istraživanje i sl. stvari su gotovi i sad se kreće punom parom u izradu same igre. A TES:O je već odavno u toj fazi.

A meni je na neki način i drago što nema više DLCova. Taman ću ih ako budu na nekom ljetnom popustu kupiti, izmodati igru od nule i odigrati ju još jednom od početka.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 21:08 (ZC_Someone).
13 godina
odjavljen

Mogli su izbacit jos jedan DLC, cisto da finisiraju poglavlje. Niti znamo sta se desilo sa Alduinom kada smo ga ubili, zasto mu nismo absorbovali soul, jos neke stvari ostaju nedorecene. Bilo je price da ce DLC-ovi dati dzepove drugih regija (sad citiram na Hammerful, Elsweyr i slicno) ne ukljucujici Soulsthem iz Dragonborn-a, sto se eto nije desilo, a sigurno je da su pomenute regije ostavljene za sledece poglavlje Elder Scrolls fransize, sto je u neku ruku dobro. Iskreno od DLC-ova sam ocekivao malo vise ali ajde... Sve u svemu, silne sate sam posvetio igri, dane, mjesece, godinu dana... Ovo je definitivno bez konkurencije najisplativiji RPG danasnjice. Mozda se jos jednom upustim u avanturu sa nekim novim likom, ali kad ne znam... Sto se Fallout 4 tice (ako su glasine tacne, a citao sam dosta na netu) to me jako veseli, buduci da ce igru sigurno pokretati i nova generacija konzola i neki novi graficki motor. Vise o tome, mozda cak za koji mjesec zajedno saznamo.

8 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ima li jos neko da je zaglavljen sa questovima sa compionima ? Dosao sam do questa Strike to the Hearth i ne daju mi vise questova.

Darko

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Evo ovako,nakon gotovo godinu dana odlucio sam ponovo instalirati Skyrim skupa sa DLC-evima.Od modova sam skinuo HD texture resolution pack te SKY UI,(znam da postoji posebna tema za modove ali ako bi ste mi mogli preporuciti jos koji?)Sada jedno pitanje.Posto sam izgubio save sa prijeđenim glavnim questom te krenuo sve ispocetka kako i gdje se dobiju questovi za ova zadnja tri DLC-ia("Dawnguard","Hearthfire" i "Dragonborn")?Ako ima neka dobra dusa da mi objasni

Zahvaljujem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

Evo ovako,nakon gotovo godinu dana odlucio sam ponovo instalirati Skyrim skupa sa DLC-evima.Od modova sam skinuo HD texture resolution pack te SKY UI,(znam da postoji posebna tema za modove ali ako bi ste mi mogli preporuciti jos koji?)Sada jedno pitanje.Posto sam izgubio save sa prijeđenim glavnim questom te krenuo sve ispocetka kako i gdje se dobiju questovi za ova zadnja tri DLC-ia("Dawnguard","Hearthfire" i "Dragonborn")?Ako ima neka dobra dusa da mi objasni

Zahvaljujem

http://www.skyrimgems.com/ Najbolji modovi, po kategorijama. Biraj sta ti srce zeli.{#}

If u choose Peace be ready 4 War. If u choose Love be ready 4 Hate. If u choose Truth be prepared 4 Lies.The enemy has a job 2 do as well.
13 godina
odjavljen
Nitro233 kaže...

Zahvaljujem

Samo DLC-ove cekiraj u Data Files, kad pokreces igru, i ne brini, neces ti morati da trazis questove, naci ce oni tebe. {#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice