Star Trek Online (STO)

poruka: 1.523
|
čitano: 346.588
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Star Trek Online (STO)

Meni je došao ključ od Game.co.uk i uredno je prepoznat, preorder aktiviran!

Hmm, vidim da očito ima problema na stranici.

Upravo gledam My Account i ispada da nemam ništa aktivirano (i Zura ima isti problem). Izgleda da nešto ne štima s njihove strane. Ajmo vidjeti do popodne/večeras.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 10:38 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Star Trek Online (STO)
Denis kaže...

@ekipu koja ima preorder

Jel vam stigao head-start ključ? Meni su ga poslali s game.co.uk, ali iz nekog razloga ga ne mogu aktivirati.

Ključ od bete je isti kao i za head start. Dakle ne moraš ništa ponovno unositi. Barem je tako za preorder ključeve izdane prije početka open bete.

Da li si u beti koristio ključ iz preordera ili neki iz alternativnih izvora?

18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Alternativni izvor. 

Kad sam pisao prošlu poruku u Dashboardu na stranicama mi je još pisalo da imam aktiviranu betu. Sad više nemam ništa, no i dalje ne mogu aktivirati ključ. 

Još mi nešto nije jasno. Naručio sam dvije kopije igre s game.co.uk, a poslali su mi četiri maila s različitim head-start ključevima. Btw. sve sam ih probao aktivirati i niti jedan ne radi (This key does not activate any known products.). 

0 0 hvala 0
18 godina
Denis kaže...

Alternativni izvor. 

Kad sam pisao prošlu poruku u Dashboardu na stranicama mi je još pisalo da imam aktiviranu betu. Sad više nemam ništa, no i dalje ne mogu aktivirati ključ. 

Još mi nešto nije jasno. Naručio sam dvije kopije igre s game.co.uk, a poslali su mi četiri maila s različitim head-start ključevima. Btw. sve sam ih probao aktivirati i niti jedan ne radi (This key does not activate any known products.). 

Kao što rekoh, i Zuri i meni su nestali Beta i Preorder ključevi (različiti su nam), tj. dashboard nam prazan, kada pokušamo ponovno aktivirati kaže nam da je ključ već zauzet.

Moja je pretpostavka da je sa strane njihove baze nešto totalno zbrljano. Zato trenutno ne možeš ni aktivirati "nove" ključeve.

Što se tiče Game.co.uk, ili si 4 puta naručio (dva puta po dva, slučajno?), ili si dobio dvije kopije badava...

Osim toga, nismo jedini:

http://forums.startrekonline.com/showthread.php?p=1674868#post1674868

http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=83220

I još...

EDIT: Ovaj tren vidim ključeve...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 10:56 (TomoR).
17 godina
neaktivan
Denis kaže...

Alternativni izvor. 

Ajd probaj sada.. očito im je nešto krepalo na serverima. Sad je sve ok i ponovo vidim aktiviran svoj Beta i preorder.

Google is your friend
18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

I dalje mi odbija ključeve. Kaj je najgore, opće ne znam kako da mailam game.co.uk. Kad puknem reply na mailove koje su mi poslali, u adress baru je noreply@game.co.uk. Drugim riječima, tamo nema smisla slati. Na njihovim stranicama nema nikakvog maila, samo nekakav contact form u kojem moram ukucati postcode. Ako ukucam postcode za ZG (10000), javlja da je invalid. Onak....kompletni fail. 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Denis kaže...

Ako ukucam postcode za ZG (10000), javlja da je invalid. Onak....kompletni fail. 

Mislim da prima samo britanske postcodove, koristi njihov: RG21 6YJ, ionako nije bitno za cijelu priču.

Ali možda nije problem u keyevima sa gamea negu u crypticu, zadnjih par dana se account stranice svako malo čudno ponašaju.

18 godina
protjeran
Star Trek Online (STO)

Ma to je "normalno". Koje sam samo ja imao peripetije da aktiviram beta key.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Otvorio sam ticket na crypticovom websiteu, premda mi se čini da ću se načekati dok odgovore. Također sam poslao upit game.co.uk-u  (ukucah engleski postcode). Sad mi samo ostaje čekati. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Denis kaže...

Na njihovim stranicama nema nikakvog maila, samo nekakav contact form u kojem moram ukucati postcode. Ako ukucam postcode za ZG (10000), javlja da je invalid. Onak....kompletni fail. 

ja sam s obavjesti o uplati i ključem u mailu dobio link na customer support. Istina, možda to nije praksa za game.co.uk, ali valjda su ti ostavili neki link di se možeš žaliti u slučaju da nešto ne radi?

Google is your friend
18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Jel moze netko napisati mali review kako izgleda igra na visim lvlima ? Npr. nakon lvla 21 ili 30. Nazalost nisam stigao puno lvlati ( lvl9 ), a ne mogu se nikako odluciti da li da ju kupim ii ne. U beti mi se odnos lose-dobro prema igri kretao kao rollercoaster Smijeh.

I jel bi mogli biti problemi sa carinom kad stigne igra u kutiji od gamer.co.uk ?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Limit za carinu je dignut na 1000kn, mislim da se to odnosi i na igre..

18 godina
toTheCore kaže...

I jel bi mogli biti problemi sa carinom kad stigne igra u kutiji od gamer.co.uk ?  

Do sad nisam imao tih problema.

@ Denis:

Što se tiče game.co.uk i supporta, koristiš ili onu formu (sa njihovim poštanskim brojem, tako sam i ja), ili pošalješ diretkno mail na:

customerservices@game.co.uk

Prvo ćeš dobiti automatsku poruku sa brojem tiketa, a onda će ti i čovjek odgvoriti (ne uvijek pretjerano brzo)

No, ja još uvijek mislim da je problem na Crypticovoj strani.

18 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Ako ih ručno preneseš preko granice.

Na poštanske pošiljke je 160kn.

Mada to ne mora nužno značiti da će te okačiti carina jer su naši carinici prilično nedosljedni što se samog naplaćivanja tiče. Sve ti ovisi o sreći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 12:13 (dekstroza).
18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Naručivao dva puta do sad s game.co.uk i niti jednom mi nije bila naplaćena carina. 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Vrijedi samo za ono što unosiš u državu kad prijaviš na granici. Za sve poštanske transakcije spustili su sa 300 kn na 160 kn limit.

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 12:17 (Zeljko B).
18 godina
Denis kaže...

Naručivao dva puta do sad s game.co.uk i niti jednom mi nije bila naplaćena carina. 

Ja nekih 5-6 puta, svaki put je račun bio oko 250-300kn, srećom ni jednom me nisu carinili.

Zeljko B kaže...
NightShadow kaže...

Vrijedi samo za ono što unosiš u državu kad prijaviš na granici. Za sve poštanske transakcije spustili su sa 300 kn na 160 kn limit.

A joj, ovih 160kn stvarno nije dobro za nas. S obzirom da kada rade obračun carine naplate oko 300kn troškova svaki put...

Ova država i promjene zakona njima u korist mi više ide na jedno mjesto... Kao, približavanje EU...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 12:19 (TomoR).
18 godina
neaktivan
Denis kaže...

Ovaj novi zakon o 1000/160 kuna vrijedi od 1.1.2010.

Do sada sa u biti trebali cariniti sve poštanske pošiljke, ali čisto zbog količine pošiljaka koja svakodnevno pristiže praksa je bila da se carine skuplje pošiljke, a jeftinije jednostavno propuštaju, tako da je odluka o carinjenu u biti ovisila o tome koliko je carinik kojem je pao tvoj paket pod ruke odlučio sebi postaviti limit.

Kako stvari funkcioniraju nakon 1.1. ne znam jer još nisam ništa naručivao ove godine, STO je prva stvar koja će stići, ali mislim da će praksa unatoč zakonu ostati ista.

18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

U EU nema carine...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
naxeem kaže...

U EU nema carine...

Znam, to je jedan od razloga zašto se veselim da će i HR (uskoro?) u EU. Također će naša politika brzo gurati i monetarnu uniju (moja pretpostavka, ali indikacije držanja tečaja vezanog na € to nekako pokazuje), tj. da službeno dobijemo € kao sredstvo plaćanja.

Također sam svjestan da će to povisiti davanja na naše plaće, dodatne poreze i slično, ali bi nam kao običnim ljudima trebalo biti lakše skoknut do Slovenije, Austrije pa čak i Njemačke da kupimo nešto.

18 godina
protjeran
Star Trek Online (STO)

Nije samo tak "skoknut" do dojčlanda...taman kolko te dođe put jer razlika u cijeni artikla koji kupuješ.

A u EU prije 1.1.2012 nejdemo. Minimalno.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Jaooo meni, igram ja, ima ona neka misija, di moram uništit četiri neka teleport disruptora, teleportirat se na tu klingonsku postaju, skinut podatke i stavit eksploziv, onda dođe vrsta 8472, pa moram za njima i onda s Klingoncima uništim njihov brod. Trebala mi je cijela vječnost skoro, jednom su me uništili, a 2 puta sam se izvuko za dlaku, bez štitova i sa 1% hull-a. Hull se popravi, čekam štitove, i nikak i nikak, onda opet u borbu bez njih nekak uništim, prođem misiju, vratim se u Sol, u bazu, tamo pokupim misiju da nekog ambasadora odvedem na neki planet u neki hram. Tamo me Klingonci presretnu opet i žele da ga predam, kao on je 8472 (Undine ako se ne varam se zovu), normalno ja fajt s njima, 3 BoP-a, jedva ih skršim, valjda sam se 7-8 minuta tuko s njima, hull na nekih 70-ak%, i tak čekam ja da se obnovi, uzmem emergency power to shields, da si bar malo štitova stavim, pošto se ne žele regenerirat i ništa, moram drugu grupu još prebit, ja do njih, i taman u tom trenutku skužim... ja idiot se cijelo vrijeme borim sa energijom preusmjerenom u motore (speed naredba), malo je falilo pa da ne lupim glavom u zid... Prebacim na defense, normalno, štitovi se regenerirali u 5 sek, prebacim u attack, skršim 3 BoP-a za 1 min... E jebe* ti budalu...

P.S. Jel je taj ambasador 8472 onda? Nisam završio misiju.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
18 godina
1domagoj1 kaže...

P.S. Jel je taj ambasador 8472 onda? Nisam završio misiju.

Da, i to je jedna od početnih misija...

18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

E, sad i ja razmišljam o preorderu, dakle, ak ja naručim sa game.co.uk, meni dođe key na email? A jel meni treba onda uopće kutija, mislim, ja bi samo igral, klijent već imam, ako će trebat novi, lako skinem, a ne želim da mi carinik bubne još 100 kn gore zato kaj mu je loš dan ili sl.? Može malo više informacija, kak to ide, još nisam nikad igru naručival online?

EDIT: Čitam sad pre-order FAQ, i sad definitivno niš ne kužim, preorder, retail, wtf? Pogotovo ovaj dio:

"Q: If I preorder the game, but don’t pick up the retail game, will I be stopped from playing past the Head Start?

A: Not right away. We will have a grace period of several days to give everyone the opportunity to pick up the retail copy of the game."

Šta sad to pobogu znači? Ako uzmem pre-order, koji košta 30 funti, moram i još kupiti retail igru koja još minimalno tolko košta? Overload mozga...bah

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 19:36 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
18 godina
1domagoj1 kaže...

E, sad i ja razmišljam o preorderu, dakle, ak ja naručim sa game.co.uk, meni dođe key na email? A jel meni treba onda uopće kutija, mislim, ja bi samo igral, klijent već imam, ako će trebat novi, lako skinem, a ne želim da mi carinik bubne još 100 kn gore zato kaj mu je loš dan ili sl.? Može malo više informacija, kak to ide, još nisam nikad igru naručival online?

EDIT: Čitam sad pre-order FAQ, i sad definitivno niš ne kužim, preorder, retail, wtf? Pogotovo ovaj dio:

"Q: If I preorder the game, but don’t pick up the retail game, will I be stopped from playing past the Head Start?

A: Not right away. We will have a grace period of several days to give everyone the opportunity to pick up the retail copy of the game."

Šta sad to pobogu znači? Ako uzmem pre-order, koji košta 30 funti, moram i još kupiti retail igru koja još minimalno tolko košta? Overload mozga...bah

Ja sam dobio ključ mailom i Headstart Access. Po svemu sudeći klijent ćemo moći koristiti postojeći (valjda će biti još koji patch).

Ovaj bi trebao biti s kutijom (ja ga naručio):

http://www.game.co.uk/Games/PC-Games/Star-Trek-Online-The-Gold-Edition-with-GAME-Exclusive-Head-Start-Access-and-In-Game-Phaser/~r345236/

Ovaj bi trebao biti čista digitalna kopija, dakle nema kutije:

http://game.gamesplanet.com/produit.html;jsessionid=AD601F7469849F53590E58F8223CF4D2.jvmGpfr?product_id=1698&category_id=25

No s obzirom da je sada funta malo skočila pogledaj i ove:

http://www.direct2drive.com/8782/product/Buy-Star-Trek-Online-Download

Mislim da ćeš na direct2drive brže dobiti mail sa ključem nego od Game.co.uk

18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Okej, hvala, al šta je s ovim djelom? Taj dio ne kužim baš:

Btw, Borgovi napali Starbase u Sol-u, očito je da se bliži kraj bete, totalni kaos :D

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

da i sever down, super , frend kaže dolazi u sol sistem ovdje fajt a ono-kita

18 godina
neaktivan

Ja upravo igram. Ništa nije down.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
18 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Okej, hvala, al šta je s ovim djelom? Taj dio ne kužim baš:

Btw, Borgovi napali Starbase u Sol-u, očito je da se bliži kraj bete, totalni kaos :D

Pretpostavljam da odmah dobijes preorder key, tako da mozes zapoceti s head-startom, a kada igra "official" krene onda

upises svoj retail key koji si dobio s kutijom ili ti ovi posalju retail key ako si uzeja digitalnu verziju.

Potpis:
18 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Nitko mi se još uvijek nije javio oko problema s head-start ključem. Srećom, uspio sam aktivirati ključ na alternativni način. Ukucao sam ga u stranicu na kojoj su se aktivirali open beta ključevi. To je radilo. Zašto? Nemam pojma. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice