Problem s igrama

poruka: 12
|
čitano: 2.795
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem s igrama

Pozdrav!! Ljudi, imam problem, i nadam se da sam na pravome mjestu da mi ga pomognete riješiti.. Ovako, nakon 2 godine ne igranja igrica, nabavim komp i skinem par naslova,

i zapalim se lagano. Kako mi je posao takav da sam često na putu uz kućni komp sam kupio i laptop sa mislim srednjim performansama, i sad slijedi problem..

Na kućnom kompu sve te igrice rade, ne baš najbolje ali rade, instaliram ih na laptop rade puno bolje. Ali, radi se o igrama, assasins creed 3, need for speed the run, nfs most wanted koje na kućnom kompu rade ali na laptopu nakon uspješne instalacije javljaju 0x00007b grešku..

Npr, call of duty balck ops radi odlična na laptopu, assasins creed brotherhood i prototype 2 rade savršeno na laptopu ali ove druge nikako.. 

Što bi moglo biti???

plz help..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s igrama
nimalo kaže...

Pozdrav!! Ljudi, imam problem, i nadam se da sam na pravome mjestu da mi ga pomognete riješiti.. Ovako, nakon 2 godine ne igranja igrica, nabavim komp i skinem par naslova,

i zapalim se lagano. Kako mi je posao takav da sam često na putu uz kućni komp sam kupio i laptop sa mislim srednjim performansama, i sad slijedi problem..

Na kućnom kompu sve te igrice rade, ne baš najbolje ali rade, instaliram ih na laptop rade puno bolje. Ali, radi se o igrama, assasins creed 3, need for speed the run, nfs most wanted koje na kućnom kompu rade ali na laptopu nakon uspješne instalacije javljaju 0x00007b grešku..

Npr, call of duty balck ops radi odlična na laptopu, assasins creed brotherhood i prototype 2 rade savršeno na laptopu ali ove druge nikako.. 

Što bi moglo biti???

plz help..

http://lmgtfy.com/?q=error+0x00007b

12 godina
protjeran
Problem s igrama

poz

evo danas me počelo izbacivati iz igra nakon 3,4 minute igranja, samo se restarta kompjuter

inače radi sve normalno, i radilo je do jučer pa ne bi rekoa da je do hlađenja ili hardvera

jedino sam prekjučer počistio registre sa RegOrganizer

0 2 hvala 0
12 godina
protjeran
Problem s igrama

evo proskenirao sam i nema virusa i odradio check diskova i nema errora

ni jedna komponenta se ne pregrijava ali se i dalje restarta računalo nakon 4 minute igranja

što da radim ?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problem s igrama

i šta sad moram reinstalirati windows ? i ostati bez svih 30ak igra i 15 programa ?

1ebem ti šugavi microsoft, čiatam po netu svi koji imaju sličan problem ili ga nisu riješili (80%) ili je problem bio hardverski (20%)

zašto linux nikad tako ne zašteka sa driverima ?

sva podrška od microsofta za dotični problem je:

kernel power critical error, i na to će ti reči: vadi komponentu po komponentu, reinstačliraj driver po friver i nadaj se nači razlog problema, ako ne, formatiraj windows, instaliraj sve što ti treba pa čekaj da opet se desi isto i da opet izgubiš podatke

..šuge retardirane

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problem s igrama

dajte, molim vas, šta da radim jer ću drugačije razbiti ovaj kompjuter

formatirao sam windowse, insstalirao Age of empires 3 i igrao neka 3 sat, taman pomislio sve je u redu kad sam instalirao driver san franciso i restartao se opet nakon 2 minute igranja drivera

probam kasnije opet AOE i restarta se isto za minutu dvije

ništa nisam osim sviježeg windowsa i te dvije igre instalirao, firefox u utorrent

kako je mogao do malo prije puna 3 sata vrtiti normalno igru i sad opet isto

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s igrama

Skini HWmonitor i postaj temperature koje zabiljezi tijekom igranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problem s igrama

pa to sam još pokušao i na prijašnjem windowsu jučer i temperature su ok, iste onakve kave su prije mjesec dana vrtile igre bez problema.

proc je bio između 32 i 36 C

grafa 70 - 80 C (to je malo više ali oduvjek je tako od kad je imam i nikad se nije ništa restartalo, sapphire hd4650)

matična je oko 32 C

jedino što mi pada na pamet je directx, na AEO3 je vjerojatno 9 i sve je super radilo dokle nisam instalirao Driver SF, tamo je vjerojatno dx10 jer mi 11 niti grafika ne podržava

ali da je to, zašto su onda igre prije 3 dana sve uredno radile sa directx 10 ?

EDIT

evo sad sam odvrtio i FurMark, bio u kuhinji pa se vratio i windows je bio nanovo pokrenut, znači da se tokom testa FurMarkom restartao.

pa sam pokušao još jednom, podesio u programu najveću rezoluzciju, 3x AA i stavio burn-in test da vrti, 15 min ga je vrtilo i nije mi se dalo više čekati jer bi se igre već restartale za to vrijeme

temperature su odpočetka bila 50 C, nakon 3 minute testa narasle do 92 C i tu su varirale između 90 i 92, ostalih 12 minuta

na igri mi se restarta na 70 C, nekad i na 50..

pa ovako isforsirana furmarkom, ne bi rekao da je do grafičke

ram isto tako nije, jer mi u linuxu radi windows u vbox bez nekih error, a i odvrtio sam memtest

napajanje isto nije, jer bi se tokom instalacije win, kad azvergla cdrom, restartao komp

procesor, ne znam dal može štekat ili sam crkunt, ali temp mu ne rastru iznad 36 u igri, pa ne vidim kako bi on bio

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 0:10 (mFcFm).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problem s igrama

poceo mi je javljati bad sectore na disku, iako sam ga procekirao sa windowsovim checkdisk koji nije našao nikakve bad sectore

sad sam skinuo program od proizvođača diska i chekira, samo je disk od 2TB i trebat će mu cijeli dan ako ne i više...

da li može biti to razlog, budući da se radi o sekundarnom disku na kojemu nisu ni windowsi, ni driveri, ni igre, već samo muzika i filmovi ???

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problem s igrama

iskopčao sam taj disk i opet je isto

zanimljivo je da nakon reinstaliranja windowsa, koju god igru stavim radit će oko pola sata i zatim će se pc restartati, nakon toga koju god igru da pokušam restartat će se odmah nakon 2 minute igranja

evo ovako je bilo:

sve je uredno radilo, završio sam farcry i reko ajde malo da igram max payne.

kad sam ga instalirao on je radio lijepo, ali sad je samo loudao i tako stajao na mjestu pa sam pokušavao u nekoliko navrata i gasio proces task managerom.

odustao sam od toga ali nakon toga koju god igru da sam pokušao restartao bi se pc svake 2,3 min u igri pa čak i farcry kojeg sam do prije toga po 5 sati vrtio bez problema

što to može unakrsno gašenje procesa koji louda napakostiti toliko da moram 5 puta formatirati windowse i opet se restarta u igrama ?

ne znam više šta da radim, sve mogu sa kompom samo ne igrati, mjesec dana će biti upaljen i ne se restartati ali ako pokrenem igu, odma će u prve 2 min

dajte neki savjet

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 20:02 (mFcFm).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problem s igrama

NAPOKON !!!!

da nisam probavao različite gluposti koje nemaju veze s vezom, ne bi riješio ništa...

cd rom EJ ! CD ROM !!!

iskopčam cdrom i više se ne restarta u igrama

nevjerojatno, cdrom je ispravan, napajanje je dovoljno

do jučer je bio spojen i sve je lijpo radilo

kakve sad to ima veze ???

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem s igrama

Instaliram igre npr.ETS2,Dirt3 i tako dalje..rade odlično sve do restarta računala..nakon restarta igra neče da se upali..opet ju reinstaliram i radi,imam i par igra koje rade savršeno..di je problem??

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice