Problem sa HDD kod bootanja

poruka: 8
|
čitano: 1.812
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam jedan problemčić, imam matičnu koja podržava ATA i SATA HDD, na starom ATA HDD sam instalirao windowse pa sam kupio SATA HDD i onaj stari prodao a na ovaj SATA HDD trebam instalirat Windowse (XP SP2)... na bootanju mi nađi da može bootat sa ovog SATA HDD ali na ADVANCED u BIOS-u nema mi HDD (neće da ga čita...samo čita cd-rom[slave i master]), kad započnem da instaliram Windowse čita mi s cd-ea windowse ali kad treba bootat (prebacivat sa cd na HDD) piše da nisam ispravno uključio HDD... [a vidim ga u BIOS-u i kad se pali (vidim HDD)]

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa HDD kod bootanja
TNT kaže...

Imam jedan problemčić, imam matičnu koja podržava ATA i SATA HDD, na starom ATA HDD sam instalirao windowse pa sam kupio SATA HDD i onaj stari prodao a na ovaj SATA HDD trebam instalirat Windowse (XP SP2)... na bootanju mi nađi da može bootat sa ovog SATA HDD ali na ADVANCED u BIOS-u nema mi HDD (neće da ga čita...samo čita cd-rom[slave i master]), kad započnem da instaliram Windowse čita mi s cd-ea windowse ali kad treba bootat (prebacivat sa cd na HDD) piše da nisam ispravno uključio HDD... [a vidim ga u BIOS-u i kad se pali (vidim HDD)]

iskljući ID u biosu
MB-Gigabyte-EX58-EXTREME,s1366 DDR III,Core i7 965-4×3.2Ghz 1333Mhz, DDR III-Crosair,TWIN3X4096 (2×2Gb)-NVIDIJA (GF_GTX280 ×2) Power Corsair HX1000W, HDD Seagate ST31500341AS (2×1.5TB) T,T-VD4000BWS Kanddalf
17 godina

Ako ti BIOS cita HDD a Windowsi ne vjerojatno trebas ubaciti driver za SATA hard prilikom instalacije bilo preko floppyja bilo preko drivera "slipstrimanog" u instalaciju.

16 godina
neaktivan
Kristyans kaže...

Ako ti BIOS cita HDD a Windowsi ne vjerojatno trebas ubaciti driver za SATA hard prilikom instalacije bilo preko floppyja bilo preko drivera "slipstrimanog" u instalaciju.

al nije došo nikakav cd u HDD ispravno je radio dok je bio kao drugi HDD, kad na njemu nisu bili windowsi...
16 godina
neaktivan
Dotore kaže...
TNT kaže...

iskljući ID u biosu
 gdje bi to od prilike moglo biti..??
17 godina

pogledaj jel si dobro spojio, mozda nisi spojio napajanje na hdd ili se nesto istekalo...

BTW: nije ATA nego PATA(paralel ATA) ili IDE. SATA=serial ATA

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sve je dobro spojeno 100%

16 godina
neaktivan
Kristyans kaže...

a gdje bi mogo nać taj driver... matična je k8u-x asus
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice