Pro Evolution Soccer 2019

poruka: 1.215
|
čitano: 247.881
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Pro Evolution Soccer 2019
PES1990 kaže...

PES igram jos od ISS-a 2 (2002. godine). Obozavao sam tu igru. Proveo dobar dio detinjstva uz nju, radovao se svakom novom izdanju kao malo dijete.

Od 2012. godine poceo sam igrati online. Offline mi vise nije bio toliko zanimljiv jer sam uvijek bio najbolji u drustvu i ovo mi je predstavljalo izazov, novitet koji me ponovno privezao uz PES i mogao sam igrati satima bez prestanka. Ali tada sam otkrio i jednu mracnu stranu jedine igrice koju igram....lag, scripting, cheating.

I sve to je kulminiralo u 2019. kada sam evo upravo deinstalirao igru, obrisao, gotovo. Nije da nisam dao sansu. Napravio pre-order legend verzije, odigrao preko 500 tekmi. Dosao do ratinga 890 pa se uvalio u fazu u kojoj su me pobjedjivali likovi s ratingom 400, 500. Ta faza me izludila, trajala je 10ak utakmica i pao sam na 700+, a onda se sve unormalilo i digao sam se na 927 da bi me onda opet spopala faza u kojoj mi kroz obranu (Pique, Ramos, Walker, Mendy) prolaze igraci i dupli pasovi ko kroz maslac. Nemogucnost preuzimanja kontrole nad igracem kojeg zelis, nemogucnost kreiranja napada, zabijanja gola, dodavanja....sve to me vratilo na 810, ali sam strpljivo nastavio igrat i nakon puno tekmi eto mene na 1017 poena.

A onda.....remplanjem protivnik dobije penal, a meni uklizi s ledja i nista, izgubim 2-1. Sljedeca tekma opet 2-1 i opet gubim 2-0 i zabijem pocasni u 80+ minuti. I tako, vjerovali ili ne, 7 utakmica zaredom izgubim 2-1 od kojih sam u 3 posljednje primio drugi gol tocno u 83. Onda sam dobio par tekmi, ali opet izgubio ovaj put 1-0 5 zaredom i to sve od likova max 700 bodova. Sad sam oao na 883 i ne pada mi na pamet vise igrat i patit se jer ovo nema smisla.

Neka mi sad netko kaze da umisljam i da nemam pojma, da su mi losi igraci (a imam sve najbolje u ekipi vrijednosti 3600 bodova s 5 zvjezdica), da mi je los team spirit (99), a ja cu na to samo rec da igram ovu igru vec 17 godina, ali danas definitivno prestajem jer sam u potpunosti izgubio volju i interes. Nema tu vise uzitka ni kad pobijedim jer je sve skriptirano i jadno. Na stranu grafika, gameplay i ostalo kad temelj ne valja. To je kao da jedes prekrasno upakiranu cokoladu groznog okusa.

Ispricavam se na ovako dugom postu, ali morao sam se izjadat jer sam jako tuzan.

Ja te razumem u potpunosti, ja sam isto odrastao uz pes, igrao jos od 98 valjda pa nadalje sve do pesa 2013, sve sledece verzije su mi bile katastrofa do ove 2019. Online krenuo sa fifom od fife 15 pa sve do ove zadnje ali momentum, skripting i slicne stvari su me vratile na ovaj pes i taman kad sam se ponadao da su ovde stvari na mestu ono razocarenje. U velikoj meri je prisutan skripting i u pesu nazalost i sad ne znam sta da igram pes ili fifu ili ni jedno 😞, mozda je ovo zadnje najbolje resenje. 

Svako prolece na Zvezdu mirise...
9 godina
neaktivan

Drage moje kolege. Ako ste igrali sve PES-ove kao sto tvrdite, onda bi ste trebali znati da je u PES 2014 uvedn "Heart" kojeg po meni nikad nisu maknuli nego je tu i uvelike utjece na vasu igru, ali opet zavisi od nas samih.

Heart: the atmosphere is also a big focus for the new instalment, with the game aiming to recreate the effect a home advantage has on a team. Players now have mental attributes in addition to physical stats – if they're having a bad game, their head might drop. Teammates might even try to pick him up.

Kao sto kolega Plavi veli, morate raditi neke drasticne promjene i imati spremne igrace za to.

Pa za ime Bozije, nije ovo fifa, ovo je PRO EVo i kompleksniji je nego sto netko moze zamisliti.

Zar mislite da su oni player indexi tipa: super sub i fighting spirit bez veze.

The Commissioner of Football

0 1 hvala 0
10 godina
TheMaverick kaže...

Drage moje kolege. Ako ste igrali sve PES-ove kao sto tvrdite, onda bi ste trebali znati da je u PES 2014 uvedn "Heart" kojeg po meni nikad nisu maknuli nego je tu i uvelike utjece na vasu igru, ali opet zavisi od nas samih.

Heart: the atmosphere is also a big focus for the new instalment, with the game aiming to recreate the effect a home advantage has on a team. Players now have mental attributes in addition to physical stats – if they're having a bad game, their head might drop. Teammates might even try to pick him up.

Kao sto kolega Plavi veli, morate raditi neke drasticne promjene i imati spremne igrace za to.

Pa za ime Bozije, nije ovo fifa, ovo je PRO EVo i kompleksniji je nego sto netko moze zamisliti.

Nista od tog navedenog ne menja cinjenicu da u igri vlada skripting u velikoj meri, pes i fifu poredim samo na osnovu te cinjenice. Doviljno mi je bilo ovih mozda dve nedelje da uvidim kako igra funkcionise.

Moj zakljucak je da su ove obe igre smece online. Nazalost. 

13 godina
neaktivan
dubko kaže...

Pozdrav svima,

molim Vas za informaciju da li je PES 2019 na PS4 moguće igrati sa 6 igrača u oflline modeu? Znači da se skupim doma s ekipom i igramo 3v3. To je bilo moguće na PES 2018 na PS3. Kupujemo gamepadove pa da ne kupim 6 gamepadeova uzalud.

Hvala unaprijed

Jos Vas jednom molim za ovu informaciju, kako bih znao da li da kupujem igricu i gamepadove ili ne.

Hvala

12 godina
dubko kaže...
dubko kaže...

Pozdrav svima,

molim Vas za informaciju da li je PES 2019 na PS4 moguće igrati sa 6 igrača u oflline modeu? Znači da se skupim doma s ekipom i igramo 3v3. To je bilo moguće na PES 2018 na PS3. Kupujemo gamepadove pa da ne kupim 6 gamepadeova uzalud.

Hvala unaprijed

Jos Vas jednom molim za ovu informaciju, kako bih znao da li da kupujem igricu i gamepadove ili ne.

Hvala

Ne znam najvise sto sam probao je 2vs2. Pogledaj na internetu

12 godina
neaktivan
dubko kaže...
dubko kaže...

Pozdrav svima,

Hvala unaprijed

Hvala

probaj u pes temi na ps4 forumu a ne na pc forumu.

10 godina
dubko kaže...
dubko kaže...

Pozdrav svima,

Hvala unaprijed

Hvala

A najbolji ces odgovor doboti na youtube ili Google, ja ne znam stvarno. 

12 godina
TheMaverick kaže...

Kako onda objasnjavas neposteno sudjenje zasto ja kada idem 1na1 on meni uklize sledja on ne dobije ni zuti a ja kad sam to napravio odmah sam pokupio crveni, kad sam isao pucat prema praznom dijelu gola sa 5m on mene zakaci po nogama i ja ne dobijem penal, odigram duplo dodavanje i posaljem loptu sa L1+trokut prema igracu koji se nalazi 1na1 prilici sudac vraca igru na centar jer je on meni uklizao kada sam ja dodao loptu i onda iz tog slobodnog udarca mi lupi kontru i primim gol.

10 godina

Eto koliko je nerealna igra, sad sam pobedio decka sa preko 1000 rejtingom ima oko 200+ pobeda, rezultat 7:0 za mene 😂 do duse igrao je do 4:0 pa si sam zabio 3 gola i na kraju izasao iz igre. Pre toga se mucim sa tipom koji ima 300 rejting, jedva pobedio 1:0. 

Upload cu tekmu na youtube pa cu postaviti na forum. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Jeli igra tko my club open ako da jeli je moguce doci u top16 koliko je pobjeda potrebno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ruya kaže...

Eto koliko je nerealna igra, sad sam pobedio decka sa preko 1000 rejtingom ima oko 200+ pobeda, rezultat 7:0 za mene 😂 do duse igrao je do 4:0 pa si sam zabio 3 gola i na kraju izasao iz igre. Pre toga se mucim sa tipom koji ima 300 rejting, jedva pobedio 1:0. 

Pa sunce mu žarko tako je u stvarnom životu Hrvatska ne može zabiti nekoj slabašnoj ekipi gol , a pet puta su jači od njih jednostavno nejde pa nejde ne možete stalno samo pobjeđivati.

10 godina
hummer0 kaže...
ruya kaže...

Pa sunce mu žarko tako je u stvarnom životu Hrvatska ne može zabiti nekoj slabašnoj ekipi gol , a pet puta su jači od njih jednostavno nejde pa nejde ne možete stalno samo pobjeđivati.

Ma da nekog razbijes sa 4 gola a toliki rejting ima za mene nije realno, jos sam i penal promasio, mogla puci petarda. A mozda napredujem, ko zna. 

15 godina
ruya kaže...
hummer0 kaže...
ruya kaže...

Ma da nekog razbijes sa 4 gola a toliki rejting ima za mene nije realno, jos sam i penal promasio, mogla puci petarda. A mozda napredujem, ko zna. 

Jel vi igrate svi na PC-u. Prošli PESi su bili nebo i zemlja PC i PS4. Puno puno bolje je to izgledalo na PS4 za ovaj PES 2019 nisam provjeravao.

10 godina
hummer0 kaže...
ruya kaže...
hummer0 kaže...
ruya kaže...

Jel vi igrate svi na PC-u. Prošli PESi su bili nebo i zemlja PC i PS4. Puno puno bolje je to izgledalo na PS4 za ovaj PES 2019 nisam provjeravao.

Ja sam na ps4, ovaj pes izgleda isto i na pc gledano sa graficke strane, samo vidim po strimovima da tamo ima puno citera nazalost i manja je baza igraca. 

12 godina

Evo odigrao ovaj my club open zavrsio sam 35. od njih 600 i nesto nije lose za prvi put. Uglavnom sam igrao protiv ekipa koji su imali sve 90+igrace tipa Messi, Maradona, Ronaldo, Ramos, Marcelo ali na moju srecu nisu znali igrati pa sam ih lako pobjedio.

Ja igram na PC-u nisam primjetio cheatera, konekcija mi je odlicna u ovih tjedan dana imao sam mozda dva puta delay i u max dvije minute mi nadje protivnika. Nisam mislio da cu ovo ikad reci ali pes ima puno bolje servere od fife ove godine.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2018 16:45 (The_K).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Igram na PC-u i jako sam zadovoljan. 2k rezolucija i dobar monitor i nista ne fali,lagg isto rijetko :)

9 godina
neaktivan
The_K kaže...

Kako onda objasnjavas neposteno sudjenje zasto ja kada idem 1na1 on meni uklize sledja on ne dobije ni zuti a ja kad sam to napravio odmah sam pokupio crveni, kad sam isao pucat prema praznom dijelu gola sa 5m on mene zakaci po nogama i ja ne dobijem penal, odigram duplo dodavanje i posaljem loptu sa L1+trokut prema igracu koji se nalazi 1na1 prilici sudac vraca igru na centar jer je on meni uklizao kada sam ja dodao loptu i onda iz tog slobodnog udarca mi lupi kontru i primim gol.

Kolega, ja igram na PS4 i ono na sto najmanje imam zamjerku, a to je sudjenje, barem ako PES usporedim sa onim ragbijem u FIFI.

10 godina
TheMaverick kaže...
The_K kaže...

Kolega, ja igram na PS4 i ono na sto najmanje imam zamjerku, a to je sudjenje, barem ako PES usporedim sa onim ragbijem u FIFI.

Ma ako cemo biti iskreni, ne moze fifin gameplay da se poredi sa pesom, ako to posmatramo kao neku vrstu simulacije, pes je decenijama ispred. Ali samo da nema tog momentuma ja bih bio presrecan, neka pobedi bolji i nek se zna da je zasluzeno. Danas sam dvojicu pocepao sa preko 1000 rejtingom, to sigurno ne govori da sam bolji igrac od njih jer sam ja pes online tek poceo igrati. Bolji sam bio u obe utakmice ali verovatno kod njih nesto nije bilo kako treba, ne znam. 

12 godina

Nakon 750 tekmi u myclub i skoro 900 sati 'on record', meni je ovaj pes i dalje zabavan za igrati.. Bilo je trenutaka kad sam bio pred odustajanjem, ponajvise radi scriptinga i slicnih sranja ali vremenom kako sam izgradio superstar ekipu i dosta napredovao u samom skillu igranja, taj efekat je dosta dosta manji i ne nerviram se vise ko prije. Imao sam i ja jedno vrijeme izjednacene pobjede i poraze ali sam to sve prevazisao i sad sam oko 200 tekmi u plusu u odnosu na izgubljene.

Dosta je lakse izdici se iznad skriptinga sa jakim timom ali pravi problem je lag, da li namjerno izazvan od protivnika ili onako random, kad igraci ne reaguju na prvu i ponasaju se na terenu ko kokoske, e to je pravo sranje. Stisnes pas a on ne dodaje odmah nego protivnik pravi tackle i uzima loptu i slicne stvari, samo switchanje izmedju igraca, gubi se na tajminzima, uvijek su nekako izvan pozicije. To je onda veoma tesko prevazici i tada sam zadovoljan i sa remijem, jer dosta puta to se desava jednoj strani dok protivnik nema laga i nesmetano igra.

Na kraju dana, nema puno ni izbora, 2 fudbalske igre su na trzistu i dok je god tako meni ce pes uvijek biti ispred fife.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2018 0:32 (erminn).
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
Sve je bilo u redu kod njega, ali nije usao u utakmicu 100%. Jednostavmo je to tako. Ne igram my club nego samo derem online divizije, povezem 7-8 pobjeda, dodjem do 850 ratinga i spoji me sa 500 i kusur. Kud kod mene zamor materijala jer nisam fokusiran vise, tu ga i malo podcjenim zbog njegovog ratinga i paf 5:1 izgubim. Jednostavno ako nisi u utakmici 100% neces pobjediti.
10 godina
bumbumzvonko kaže...
Sve je bilo u redu kod njega, ali nije usao u utakmicu 100%. Jednostavmo je to tako. Ne igram my club nego samo derem online divizije, povezem 7-8 pobjeda, dodjem do 850 ratinga i spoji me sa 500 i kusur. Kud kod mene zamor materijala jer nisam fokusiran vise, tu ga i malo podcjenim zbog njegovog ratinga i paf 5:1 izgubim. Jednostavno ako nisi u utakmici 100% neces pobjediti.

Moguce da nije usao u utakmicu 100 % onda nije ni ovaj drugi sa isto 1000+ rejtingom, moram jos da napomenem da sigurno ni ja nisam usao smiren i fokusiran jer sam toliko bio ljut zbog predhodnih utakmica gde sam imao nenormalan lag i izgubio 3 zaredom od losih igraca. Krenuo sam i ja online sezonu imam skor 13/3/3 nije bas da sam totalni amater i neko za podcenjivanje 😛

9 godina
neaktivan

Lijepo su me pocastili za blagdane...Dobio Ronalda. 

2 0 hvala 0
12 godina
TheMaverick kaže...

Lijepo su me pocastili za blagdane...Dobio Ronalda. 

Ja sam dobio Neuera uopce mi ne treba jer vec imam dva 83 rating golmana.

Sad sam odigrao utakmicu u ocajnim uvjetima. Zabijem gol u 13min i onda odjednom krene ogromni lag. On krene iz kick offa ja mu uzmem loptu sa stoperom i nabijem do kraja tipku da ispucam ali igra mi ne registrira jer je uzasan lag i onda njegov Jesus isprekidano trci i uzme mi loptu zato jer ja nisam mogao pomaknut obranbenog nit izbit loptu i zabije gol. Ja krenem sa centra opet ne mogu pomaknut igraca od laga on mi uzme loptu protrci zapuca moj golman nekako obrani bude korner. On ubaci loptu i ja opet napunio do kraja da izbijem loptu ali moj obranbeni ne skace vec samo stoji i ne vrsi nikakav pritisak na protivnickog skakaca i primim gol iz kornera. Uspijem nekako izvest centar bez da mi se uzme lopta i do kraja poluvremena cijelo vrijeme isprekidano islo ogromno stekanje i opet mi obranbeni samo u trenutku prestane slusat moje komande i trci lagano ravno a ja cijeli joystick istiskao da pokusam skrenut ili izbit loptu ali nista i on opet uzme loptu i zabije gol. Ja njemu cim uletim u sesnaesterac odmah me razvali ogromni lag i vise ne mogu pomaknut igraca i on meni samo loptu uzme. I onda u 90min uspijem mu jedva zabiti za 3-2 da bar malo umanjim poraz ali to sam zabio samo zato jer se lopta pocela odbijat kao luda bas kao u fifi19 i uspijem nekako nagovoriti igraca da zapuca sa2m udaljenosti. 6 puta sam si provjeravao internet na mobu i imao sam brzinu od 52Mbit/s sto znaci da nije bilo do mene pa nezz otkud takav lag. Jeste li vi imali iskustva utakmice sa ogromnim lagom? I da stavio sam da me spaja sa protivnicima sa network restrikcijom lvl.3 nikad do sada nisam imao problema ne kuzim zasto me spojilo sa covjekom koji ima losu konekciju

12 godina

Neuer ti je 83 tu jer je lvl 1. a inace je njegov rating 90 na lvl 30. i drugi je golman po ratingu iza De Gea-e.

Nek sam ja dobio Thauvina u pm, jos ga imam featured verziju, ide u trenere nista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sto vi radite sa skautima koje dobijete na kraju tekme? Napunio sam si klub slabim igracima pa nezz sto da radim da li da prodam odmah te skaute ili da ih otvorim pa onda da prodam igrace ili da ih pretvorim u trenere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Meni je Ronaldo bio na 88 i s obzirom da sam imao trainera ko blata odmah sam ih ssve spucao na njega i sad je na 94.

Sta reci...,3 tekme 6 golova. 

Iskreno, vise sam volio da sam dobio neku skromniju klasu, tipa Cavani ili Kanea, jer sada se osjecam kao neki guzonja koji ima Ronalda. Jbg., nisam navikao na ovako nesto i stvarno se malo cudno osjecam.

12 godina

Prodas skaute najlakse ti je tako.

Meni je Ronaldo prvi po broju golova i od kako je dosao nekako je sve proradilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
erminn kaže...

Neuer ti je 83 tu jer je lvl 1. a inace je njegov rating 90 na lvl 30. i drugi je golman po ratingu iza De Gea-e.

Nek sam ja dobio Thauvina u pm, jos ga imam featured verziju, ide u trenere nista.

Ovo sa trenerima, samo ih stavis kak trenere i to je to ili?

Postoje i nekakvi trening bonusi ili sam ja nesto krivo shvatio ?

12 godina

Stavis u trenere i onda treniras igrace da im dizes osobine, a boost u experience poenima bude kad treniras igraca trenerom koji je slican njemu, ista pozicija, stil igre i tome slicno, pa dobijes vise poena u odnosu na koliko vrijedi taj trener.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina

Ma ne znam, nema ova igra smisla pobedim nekog 4:0 omer pobeda i poraza 120/54 odmah sledecu utakmicu izgubim od nekog pajsera 88/143 i stalno je tako. Redovno gubim od ovih sto ih svi pune.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice