Eto samo da stavim link igre koju osobno zeljno iscekujem, pogledajte ako vec niste :D
Pogledao sam prestavljanje ima par mjeseci, i od tada mi je to tiha patnja. Izgleda maštovito, bez previše pucanja i nasilja. Mislim, nije nasilje loše , al mi je drago tu i tamo vidit da postoji skupina dizajnera koja može osmisliti igru koja se ne bazira na 2 kamiona metaka i pokojoj ovećoj raketi. Dobar mi je trik s prestavljanjem svijeta onakvim kakvim ga glavni lik vidi (sve što je poželjno da koristi je crveno, prevladava bijela boja itd...)
Nakon dugo vremena se veselim nekoj EA-ovoj igri. Stvarno mislim da bi ovo moglo biti zakon, pogotovo zato što toliko dugo razvijaju tu igru.
I da, već sam mnogo puta (željno) pogledao taj clip...
Nešto kao Assassins Creed u modernom svijetu, samo skačeš po krovovima i ništa više od toga. Iskreno, ako već moram skakati po krovovima, srednjovjekovni blistok mi je draža destinacija. Na žalost, ni Assassins Creed nisam zavolio, trčanje i skakanje na kraju mi uvijek dosadi.
Osobno me prvenstveno privukao graficki stil(ne znam se bolje izraziti pa ne zamjerite), podsjeca me na neke danasnje vizualno kvalitetnije anime uratke, a ni soundtrack ne zvuci lose
mene je osobno triler odusevio....jedva cekam da i to vidim
Nadam se samo da me neće previše razočarati jer imam veeelika očekivanja za ovu igru.
P.S. Zadnje dobro što sam igrao od EA je Mass Effect
"EA DICE je za AusGamers izjavio kako će priča nadolazeće igre Mirror's Edge biti prenesena na tri dijela. „ Priča Mirror's Edgea može ići u različitim smjerovima, pa će stoga biti i prenesena na više nastavaka. U prvom, nadolazećem, dijelu igrači će se upoznati s mladom djevojkom Faith i njenim, neuobičajnim, načinom života. Razlog ove odluke je i svo ono okruženje koje će se naći u igri. To je vrlo zahtijevan posao i oduzima nam mnogo vremena.“ Inače, igra izlazi za PS3 i Xbox 360 14. studenog, dok datum za PC verziju iste još nije poznat. A sada, ako još niste, pročitajte našu najavu ove igre."
evo vam i još mali screenshootova.
http://gameland.com.hr/vijesti/mirrors-edge-traileri-i-screenovi/
Jako mi se svidja koncept, ali bi mi ipak bilo draze da se igra iz treceg lica, kao Assassins Creed!
Isprobano na PCu.
Mogu reći da je to mix - Tomb Raider i Prince of Persia, samo iz prvog lica, stavljeno u veliki grad, s vrlo malo inovacija i puno više trčanja. Ono što doprinosi privlačnosti te igre jesu grafika, glazba i adrenalin pri potjerama.
Grafika je bistra, odsvud blješte glatke i živo obojane, suncem obasjane teksture metala, betona i stakla. Likovi su dosta realistično odrađeni. Dizajn grada i poslovnih prostorija nije toliko futuristički koliko sugerira da gradom vladaju i nastanjuju ga dizajneri i arhitekti, te majstori primjenjene umjetnosti, a kao da su obični građani u manjini. Dizajn same Faith, s njenim azijatskim izgledom, malo gotike i par tetovaža dosta doprinosi ukupnom dojmu uzbudljive futuristike koja je ispunjena borbom između sterilnog establišmenta i buntovnosti.
Glazba je pogođena uz cjelokupnu grafičku prezentaciju, u mirnim trenucima bez ritma (žanr ambijentalne glazbe), jasnih tonova i pomalo mistična, a u trenucima jurnjave upada ritam i malo čvršći zvuk, ali ne odskače od ozračja, ne ide u krajnosti poput klasičnog heavy metala s jedne i glamurozne filmske glazbe s druge strane.
Svi zvukovi su pogođeni, osobito uzbuđeno disanje Faith dok izvodi akrobacije.
Adrenalin postižu stalnim ubacivanjem progonitelja na određenim mjestima gdje požuruju igrača da što brže pronađe izlaz. Takvoj dinamičnosti doprinosi i zgodan koncept traženja smjera - dovoljno je samo stisnuti lijevi Alt i kamera se okreće u smjeru u kojemu bi trebalo potražiti rješenje.
U ovoj igri ne treba tražiti uzbuđenje u borbi, potiče se izbjegavanje progonitelja, ali ako do bliskog susreta i dođe preporuča se melee borba jedan-na-jedan, razoružavanje protivnika i potom bijeg.
Mislim da će igra "popušiti" što se tiče veće popularnosti, jer se sve svodi na skakanje i trčanje. Jaka priča je ovdje dostatna najviše za jedan prolaz igre, dok je mnogima Tomb Raider bio dobar i za drugi prolaz, jer smo Lari gledali stražnjicu i prsa, a mala "neobdarena" Faith se sakrila i vidimo samo malo ruke i stopala.
Kontroliranje lika tipkovnicom treba isto toliko navikavanja kao raditi to gamepadom. U svakom slučaju treba vježbati, pa je tutorial dostupan stalno (izbor misija za vježbanje). Ali kad se jednom naviknete na neke bitne pokrete, možete ih kombinirati, te tako poneke situacije riješiti na više načina.
Pohvaljujem runner's view, gdje se sve bitne stvari za interakciju, skakanje i penjanje (spuštanje) pred našim pogledom oboje u jarko crveno (cijev, šipka, rub nečega, bandera, sajla), kao i neophodno usporavanje vremena pri borbi kada želimo, recimo, oteti oružje od protivnika. Pohvaljujem i broj checkpointa tijekom misije, ima ih dovoljno da nije frustrirajuće kada Faith pogine.
Sve u svemu, zgodna igra za malo ludovati po krovovima zgrada nekog megapolisa, za malo adrenalinske akcije kroz trčanje i skakanje, dobar pomak od Tomb Raidera i Prince of Persia u grafiku i vedrinu "futurističkog" svijeta, poput onog iz filma Equilibrium.
No, zabava će najviše trajati dok traje priča, a nekima će i prije dosaditi stalno trčanje i skakanje.
Dobro radi na AMD 5600+, ATI HD4850, 6 GB DDR2 - 4x AA, sve na Highest, 1680x1050
Sad ste me zapalili, od Mass Effecta koji mi je predobar nisam dugo igrao ništa single player, idem ovo skinuti pa ću napraviti mali odmak od cs-a i dote :)
Sad ste me zapalili, od Mass Effecta koji mi je predobar nisam dugo igrao ništa single player, idem ovo skinuti pa ću napraviti mali odmak od cs-a i dote :)
Zvuci onako kao sto sam i ocekivao, bas mi se igra ovako nesto..trenutno mi je jedini problem nabavka igre posto ne mogu naci gdje da ju kupim kod nas..veseli me dobra optimiziranost, pogotovo jer se radi o portu s konzole..mislim da ce, unatoc kritikama po review-ima i forumima, biti dobrodoslo osvjezenje..navodno je ovo tek prvi nastavak tj. planira se serijal..sto se tice borbe, negdje sam procitao da postoje posebne nagrade za prolazak igre bez upotrebe oruzja - ne znam tocno kakve..ako netko ima informaciju gdje da nabavim igru (ne mogu preko amazona i slicnih, barem ne za sad) molio bi da mi javi..
dobra optimiziranost, pogotovo jer se radi o portu s konzole..
Evo, bas sam sad naletio na neki komentar na netu: Na levelu 3 pocne ludjacki trzati zbog piratske protekcije.
nagadjam, ali ako imas ukljucen physix s ati karticom, fizikalne proracune radi cpu(puno sporije od nvidija kartica, ali kazu da ne bi trebao biti veliki performance hit)..mozda je bas na tom dijelu nekoliko stvari preopteretilo procesor..ako nemas ukljucenu fiziku, onda neam pojma lol..
nagadjam, ali ako imas ukljucen physix s ati karticom, fizikalne proracune radi cpu(puno sporije od nvidija kartica, ali kazu da ne bi trebao biti veliki performance hit)..mozda je bas na tom dijelu nekoliko stvari preopteretilo procesor..ako nemas ukljucenu fiziku, onda neam pojma lol..
Evo, bas sam sad naletio na neki komentar na netu: Na levelu 3 pocne ludjacki trzati zbog piratske protekcije.
moguce je eventualno da se dogadja slicna stvar kao kod crysis-a i nekih drugih igara - negdje sam citao da danasnje graficke kartice ipak nemaju dovoljno meorije za neke igre na max + AA te da dolazi do swap-a vecih kolicina podataka sa hdd-a jer se graficka memorija zagusi - tad naravno dodje i do drasticnog framedrop-a..objasnilo bi tvoj rad hdd-a..iskreno ne znam, to su stvari na koje sam nabasao po obskurnim forumima poput ovog heh
Možda je do downloada, meni kad skidam veće stvari igre znaju trzakati na sličan način. Jednostavno ako igra ima veliku potražnju za memorijom a ti nemaš dovoljan kapacitet (osobno imam 2gb rama) dumpa ti višak fajlova (ono što nije u aktivnoj upotrebi i nije važno za tok aktivne aplikacije) na disk, pa s obzirom da imaš zapisivanje sa 3 sourcea (update, dump rama i torrent) ne čudi me da ti je trzalo.
Hehe vidjet ćemo, vidjet ćemo.. ovaj vikend ću ju malo zaigrati ako bude sreće
Ako itko zna da li se moze nabaviti kod nas, ili neki ok shop gdje mogu naruciti..bas gledam po netu ne (s)nalazim se bas
Ako itko zna da li se moze nabaviti kod nas, ili neki ok shop gdje mogu naruciti..bas gledam po netu ne (s)nalazim se bas
Da li netko ima problema sa izvođenjem speed vaulta (LB prije neke prepreke)?
Kad igram preko gamepada, kaze mi da stisnem LB i sve prođe ok (Faith preskoci prepreku u punom trku).
Al kad koristim tastaturu (koju preferiram), stisnem left shift (default) i onda samo skoci i zaustavi se pred preprekom, tj. nemoze dalje.
Jel ja nesto krivo radim ili je igra jednostavno bolje podesena za gamepade?
Da li netko ima problema sa izvođenjem speed vaulta (LB prije neke prepreke)?
Kad igram preko gamepada, kaze mi da stisnem LB i sve prođe ok (Faith preskoci prepreku u punom trku).
Al kad koristim tastaturu (koju preferiram), stisnem left shift (default) i onda samo skoci i zaustavi se pred preprekom, tj. nemoze dalje.
Jel ja nesto krivo radim ili je igra jednostavno bolje podesena za gamepade?
evo igru sam upravo sad pokreno i prvi utisci i nisu nesto sto se tice igre samo neko jurcanje bezis stalno od nekog sto se tice grafe odlicna je na grafi 3870x2 sve su postavke na max