Pa dva načina: morao si na toj lokaciji naići na rupu od iskopine. Ili zarobljavati tuđe gradove dok ne nađeš u jednom specijalnu građevinu koja je napravljena pomoću Tear of Asha.
Treća solucija je da heroj nije potrošio gral na građevinu, nego ga nosi sa sobom, a mislim da tu onda isto jednostavno ga moraš pobijediti da bi dobio i uopće vidio ima li taj artefakt.
Ako se dobro sjećam u trojci, mislim da je zadnjim patchevima i dodacima (znači kampanja i dodatak Shadow of Death) je čak pretraga grala funkcionirala tako da ga nisi niti na blef mogao iskopati dok nisi skupio sve dijelove karte. Dakle, eventovi su bili bolje uvjetovani i isprogramirani. Možda se o tome radi.
A gle jedino su mi ostale puzzle na sredini karte, a na sredini karte je zapravo otok koji je bio prekopan, tj njegov neki kreten je prekopao, znači vjeorvatno ga ima neki njegov heroj. E sad svi su neprijatelji pobijeđeni samo je osto jedan lik sa više heroja ali mu je jedan heroj zapravo VRLO jak, ja sam otprilike iste jačine ili možda malo slabiji pa sad skupljam vojsku. E da pogledao sam malo za nove Heroje gameplay, ali ovako mišljenje bih želio, da li se isplati skinuti? Kakvi su novi Heroji?