Metro:Last light

poruka: 1.148
|
čitano: 216.668
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Metro:Last light
fila2208 kaže... 

I baš me briga oće li me ko "lajkat" ili ću ić kome na živce, pišem o svom viđenju i dojmu i savšreno me ne zanima podilaziti bilo kome. Ako se kome ne sviđaju moje (pr)ocjene, neka mi lupi virtualni šamar i ćao, đaci.

Nema nikakve potrebe za živciranjem ili vrijeđanjem. 

Pa da ti malo opišem na što liči to tvoje.

Probaš jedan mali komad igre i sudiš o njoj. Ja dok ne probam igru kako spada ne mogu reći dali je loša ili dobra, mogu steći neki dojam ili mišljenje ali konačni sud dam kad vidim sve što igra nudi.

Tako da je blesavo jedan singleplayer od BF-a koji je isključivo MP igra, uspoređivati i stavljati u istu rečenicu sa Metro i Stalkerom koji su SP igre.

Sad kužiš? Prilično je smiješno uzeti najslabiji faktor igre i srati po igri radi toga a nisi probao niti 50% onoga što onda nudi.

Ne kužiš ti mene, ili ne želiš kužiti. Koliko još puta ti trebam napisati da me MP ne zanima. Ako igra ima SP, a BF ga ima, ja ga odigram i govorim ISKLJUČIVO O TOME. E sad, MP može bit i sjajan, ali mene ne zanima, ne igram ih (niti imam vremena ni volje) pa stoga govorim SAMO o SP-u.

I savršeno me ne zanima je li MP neke igre odličan, ta nisam ja recezent BUGa da moram ocijeniti SVAKI dio igre, hej!

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 17:19 (Danyel).
15 godina
Danyel kaže...

Ne kužiš ti mene, ili ne želiš kužiti. Koliko još puta ti trebam napisati da me MP ne zanima. Ako igra ima SP, a BF ga ima, ja ga odigram i govorim ISKLJUČIVO O TOME. E sad, MP može bit i sjajan, ali mene ne zanima, ne igram ih (niti imam vremena ni volje) pa stoga govorim SAMO o SP-u.

I savršeno me ne zanima je li MP neke igre odličan, ta nisam ja recezent BUGa da moram ocijeniti SVAKI dio igre, hej!

Kužim ja tebe, ali to što govoriš ne drži vodu. Velim uspoređivati igru koja nije ni namijenjena da bude sp, i neku koja je isključivo SP je smiješno, barem meni.

Što se tiče da te MP ne zanima, vjerujem, jer za MP treba često kupovati originalne igre, pa to možda predstavlja problem.

Ugl. radi što hoćeš, samo sam napomenuo da neke stvari kompliciraš nepotrebno i dovodiš u u isti post igre koje nemaju veze jedna sa drugom i još ih ocijenjuješ na temelju 2-3 sata gameplaya.

Sjećam se samo što si sve po temi pisao prije nego si uopće pokrenuo M:LL. :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 17:28 (fila2208).
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Danyel kaže...

Kužim ja tebe, ali to što govoriš ne drži vodu. Velim uspoređivati igru koja nije ni namijenjena da bude sp, i neku koja je isključivo SP je smiješno, barem meni.

Što se tiče da te MP ne zanima, vjerujem, jer za MP treba često kupovati originalne igre, pa to možda predstavlja problem.

Ugl. radi što hoćeš, samo sam napomenuo da neke stvari kompliciraš nepotrebno i dovodiš u u isti post igre koje nemaju veze jedna sa drugom i još ih ocijenjuješ na temelju 2-3 sata gameplaya.

Ne, MLL kada sam počeo pisati o njemu nisam počeo ni igrati. Ali zato sve ostale igre koje opišem sam odigrao do kraja, a neke i po više puta (rijetke izuzetne, poput nenadmašnog Stalkera).

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
13 godina
odjavljen
Danyel kaže...

Ne, MLL kada sam počeo pisati o njemu nisam počeo ni igrati. Ali zato sve ostale igre koje opišem sam odigrao do kraja, a neke i po više puta (rijetke izuzetne, poput nenadmašnog Stalkera).

E vidiš kako treba prvo odigrati pa onda davati konačan sud. Što se Stalkera tiče, kada bi jednog dana izašao (a nebi mi bilo srećnijeg gamerskog dana), bio bi jedina igra koja bi mogla dostojno da se nosi s Metroom. Poseduje čak i neke tačke koje su bolje od Metroa (opet kažem za mene jer volim takav tip igre). A to su, ili bi bar bile, jako izražena nelinearnost, mnogo veći spektar naoružanja i nadograđivanja, questovi, istraživanja, veličina i dužina... To bi od prilike bile neke njegove prednosti. I ako je Stalker više FPS/RPG kao Fallout 3, nekako mi je uvek bio bliži Metrou, koji je čistokrvni Survival Horor/FPS sa nekim manjim RPG elementima.

16 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
Danyel kaže...

E vidiš kako treba prvo odigrati pa onda davati konačan sud. Što se Stalkera tiče, kada bi jednog dana izašao (a nebi mi bilo srećnijeg gamerskog dana), bio bi jedina igra koja bi mogla dostojno da se nosi s Metroom. Poseduje čak i neke tačke koje su bolje od Metroa (opet kažem za mene jer volim takav tip igre). A to su, ili bi bar bile, jako izražena nelinearnost, mnogo veći spektar naoružanja i nadograđivanja, questovi, istraživanja, veličina i dužina... To bi od prilike bile neke njegove prednosti. I ako je Stalker više FPS/RPG kao Fallout 3, nekako mi je uvek bio bliži Metrou, koji je čistokrvni Survival Horor/FPS sa nekim manjim RPG elementima.

Ma Stalker je čisti survival horror, otvoren koliko ijedna igra može biti a da ne završi u totalnom oblivionu kao Oblivion :-)) Nadogradnja i RPG elementi nemaju veze sa Falloutom već imaju onu crtu realizma koja fali mnogim FPS-ovima. Baš stoga, jer je toliko REALAN, ZASTRAŠUJUĆ i GRAFIČKI ATRAKTIVAN, Stalker će ostati upisan kao legendarna igra. Metro je nastao na ideji Stalkera, tj. isuviše očito je iskopiran Stalker, no što i očekivati od igre koju je radio ukrajniski 4A... 

Osim toga, oni najbolje poznaju svoju zemlju. Zaboga, Černobil i danas zrači a na SAMO 100 km je od KIEVA!!!! 

16 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Iskreno, ne vidim tu nikakvu analogiju - mislim, sendvič i igra???

Govorim o SP-u i MP me ne zanima, a to ističem već godinama! SP je posve odvojen dio igre i nema nikakve analogije sa sendvičem. Ja ocjenjume SAMO SP. 

I baš me briga oće li me ko "lajkat" ili ću ić kome na živce, pišem o svom viđenju i dojmu i savšreno me ne zanima podilaziti bilo kome. Ako se kome ne sviđaju moje (pr)ocjene, neka mi lupi virtualni šamar i ćao, đaci.

Nema nikakve potrebe za živciranjem ili vrijeđanjem. 

Ne izvlačiš ništa iz toga? Dakle: Ne možeš reći da je Battlefield (da se tako izrazim) karina igra samo zato što ti njegov SP nije legao. No, možeš reći da je SP iste igre LOŠ i da je "karina".

EUW: MushRoomD
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Danyel kaže...

fila, da li ja kupujem ili ne originale moj je problem, a ne tvoj. Također, MP ne igram i nemam vremena za to (vidiš koliko godina imam), niti mi se ikada sviđao. I to apsolutno nema veze s tim kako ja nabavljam igre. 

Prijatelju, nemoj biti podao, licemjeran i nizak, niži no što jesi.

15 godina
Danyel kaže...

fila, da li ja kupujem ili ne originale moj je problem, a ne tvoj. Također, MP ne igram i nemam vremena za to (vidiš koliko godina imam), niti mi se ikada sviđao. I to apsolutno nema veze s tim kako ja nabavljam igre. 

Prijatelju, nemoj biti podao, licemjeran i nizak, niži no što jesi.

Godine nemaju veze sa time, tko igra multiplayer lol. Rekao sam ti samo mi je smiješno reći da je neka igra smeće, a nisi probao ono što ona nudi, ništa više.

Ne znam odakle ti pravo da me nazivaš prijateljem i vrijeđaš, ali nek ti bude, jer je to jezik koji valjda poznaš. 

Uživaj, oprosti što sam ti samo htio iznijeti svoje viđenje tvog mišljenja, što imam pravo jer je ovo forum.

Have fun!

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 1:10 (fila2208).
14 godina
neaktivan

pozdrav ekipa, imam problem sa misijom u 'katakombama' (misija nakon borbe u mocvari). nakon sto se popnem po drvenim stepenicama i prodjem kroz paucinu (checkpoint - u sobi prije si se morao stealth iskradati iza ledja onim lesinarima sto su zaokupljeni jedenjem ljudskih leseva na na podu). dakle nakon checkpointa moram skociti dolje jer sam na platformi mozda 1.5m od poda i svaki puta kada doskocim 5 gmazova pocne trcati ravno na mene (sto i nije neki problem ali nazalost (kao i u vecem dijelu igre) ostao sam na 1 metku u shotgunu i 0 metaka u kalasu). na koji god nacin sam se probao 'spustiti' na pod sa stijene uvijek me 'skuze' i dolijaju iste sekunde. igram na najtezem modu ako je to nekkakvo jeftino opravdanje za nedostatak streljiva.  +pitanje: ne znam kako koristiti granate a konstantno ih nailazim. sto god stisnem na tipkovnici nece da je uzme u ruke. u cemu je fora?  

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
sushii kaže...

pozdrav ekipa, imam problem sa misijom u 'katakombama' (misija nakon borbe u mocvari). nakon sto se popnem po drvenim stepenicama i prodjem kroz paucinu (checkpoint - u sobi prije si se morao stealth iskradati iza ledja onim lesinarima sto su zaokupljeni jedenjem ljudskih leseva na na podu). dakle nakon checkpointa moram skociti dolje jer sam na platformi mozda 1.5m od poda i svaki puta kada doskocim 5 gmazova pocne trcati ravno na mene (sto i nije neki problem ali nazalost (kao i u vecem dijelu igre) ostao sam na 1 metku u shotgunu i 0 metaka u kalasu). na koji god nacin sam se probao 'spustiti' na pod sa stijene uvijek me 'skuze' i dolijaju iste sekunde. igram na najtezem modu ako je to nekkakvo jeftino opravdanje za nedostatak streljiva.  +pitanje: ne znam kako koristiti granate a konstantno ih nailazim. sto god stisnem na tipkovnici nece da je uzme u ruke. u cemu je fora?  

Isti problem i ja imao. Riješio tako što sam se vratio "Bogu iza nogu" iza te prodao neko oružje da mogu metaka narokati...

13 godina
odjavljen
Danyel kaže...

Ma Stalker je čisti survival horror, otvoren koliko ijedna igra može biti a da ne završi u totalnom oblivionu kao Oblivion :-)) Nadogradnja i RPG elementi nemaju veze sa Falloutom već imaju onu crtu realizma koja fali mnogim FPS-ovima. Baš stoga, jer je toliko REALAN, ZASTRAŠUJUĆ i GRAFIČKI ATRAKTIVAN, Stalker će ostati upisan kao legendarna igra. Metro je nastao na ideji Stalkera, tj. isuviše očito je iskopiran Stalker, no što i očekivati od igre koju je radio ukrajniski 4A... 

Osim toga, oni najbolje poznaju svoju zemlju. Zaboga, Černobil i danas zrači a na SAMO 100 km je od KIEVA!!!! 

Tačno da je Stalker jedna maestralna igra, legenda i kult, koliko god tehničkih mana imao. Jesta pucačina najotvorenijeg tipa među ostalim pucačinama, ali što se prave nelinearnosti tiče ni jedna igra ne može ni primaći fantastičnim Bethesdinim svetovima koje su nam dali u Oblivion/Fallout3-NV/Skyrim. Metro sledi neke Stalkerove ideje, najviše način igranja i atmosferu, i ako je dosta linearniji, mada nije baš nastao od Stalkera već od mašte ruskog pisca koji zna da su se Metroi u Rusiji prvobitno izgradili kao zaštita od nuklearnog rata, pa se u njegovoj glavi i dogodio taj neki nuklearni rat i on opisuje život ispod, tj Metroe. Gledao sam na internetu njegove neke izjave. Skroz opušten i jako pametan lik. I njemu svaka čast što je stvorio ovo delo pa i mi imamo šta da igramo, da nije bilo njega, gamerski svet bi bio uskraćen za jednog velikana koji se pojavio u svetu video-igara.

13 godina
Danyel kaže...
fila2208 kaže... 

OK, ako tebe MP ne zanima, ali dobro ti fila kaže, BF nije pravljen za SP, SP je njemu samo prezantacija gameplaya, a MP je ono na šta cilja, dok su Metro, STALKER... napravljeni isključivo za SP, tako da je jasno koja je bolja igra u tom segmentu.

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
15 godina

Jel mi moze netko rec koji su release dateovi za dlc-ove koji dolaze? PC. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Presao igru dva puta do sad i prvi dio nebrojeno puta takoder. Nazalost ostao mi je gorak okus u ustima nakon oba zavrsetka igre.

Igrivost je poboljsana iznimno, no nema vise tog izazova koji je prvi Metro predstavljao. Municije svugdje i na pretek, stealth djelovi se uopce ni ne moraju izvrsavati posto nema nekih posljedica, neprijatelji veoma lagani za ubiti itd...

Sto se price tice, vidi se da je Dmitry samo suradivao na njoj, te da nije napravaljenu prema nijednom od njegovih romana. Prvi dio je vodio k necemu, imao je taj nekaka zavrsetak, dok me kraj ovdje samo ostavio pun pitanja. Takoder, procitajte i knjigu, izvrsna je sama po sebi te je onaj trailer prije dvije tri strane napravljen prema prvih par stranica knjige (druga knjiga i otkriva sto se sa Hunterom zbilo). 

Sve u svemu ocekivao sam vise, no i ovo je puno bolje od onoga sto izlazi danas.

Achieve your mission with all your might. Despair not till your last breath. Make your death count.
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
chromadef kaže...

Igrivost je poboljsana iznimno, no nema vise tog izazova koji je prvi Metro predstavljao. Municije svugdje i na pretek, stealth djelovi se uopce ni ne moraju izvrsavati posto nema nekih posljedica, neprijatelji veoma lagani za ubiti itd...

Na kojoj težini si igrao? Na Orginal-Hardcore i na Ranger nisi sigurno jer je otvoren sukob gotovo nemoguć, pogotovo protiv ljudi, jer padaš čim popiješ par metaka, a njih desetak ti konstantno roka rafale tako da je stealth jako potreban i odlično odrađen. I ima posledica kako nema? Zavisi koliko ćeš ljudi pobiti kroz igru, da li ćeš ih iz stealtha knock-ovati, ili se samo prišunjati pored njih, izbor je svakako na tebi. Municije ima, barem je u mom slučaju bilo, jer opet kažem, igrao sam stealth pa sam je tako više i sakupljao. Ne pravdam igru, samo mi nije jasno da si takav ekspert i da ti je igra prelagana.

14 godina

Imam knjigu "Metro 2033" na hrvatskom, kupljenu u algoritma. Razmišljam da je prodam, samo mi stoji na polici.

Da li je netko zainteresiran?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sinoć je pročito, krećem na Metro 2034(odbrana Sevastopljske){#}

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
McSimon kaže...

Imam knjigu "Metro 2033" na hrvatskom, kupljenu u algoritma. Razmišljam da je prodam, samo mi stoji na polici.

Da li je netko zainteresiran?

Kolika je cena u evrima?

15 godina
sushii kaže...

bacaš ih sa "C". da bi odabrao koje želiš drži "tab" i sa mišeš odeš, gore, dole lijevo desno da odabereš (bombe, nož...)

13 godina

Pregenijalna igra. Igra se punom parom. Stealth majka :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Upravo zavrshih igru nakon kojih mj. dana (nisam igrao svaki dan) ...uglavnom  igra je odlicna , atmosferichna sam kraj je zanimljiv +  naravno ljepom grafikom .. nadam se nastavku ofcourse :)

a sto se tice grafike , igra u nekim trenucima crpi  gpu i cpu da to nije normlano :D inace sam imal sa svime max out na full hd rezi i v-sync of i disejblan ssaa

od prilike 50-80 fps a pojedine scene su mi bile oko 20-24...ukratko preporuka da se odigra ovaj odlican nastavak  :) {#},

evo odvrtio sam i bench usput :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 20:13 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Jel zna netko,kada izlazi onaj DLC

koji se veze uz pricu?Ovaj Mobius

ili kako vec,mislim da nema veze sa pricom,

pa ga niti je mislim uzimati

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

Upravo zavrshih igru nakon kojih mj. dana (nisam igrao svaki dan) ...uglavnom  igra je odlicna , atmosferichna sam kraj je zanimljiv +  naravno ljepom grafikom .. nadam se nastavku ofcourse :)

a sto se tice grafike , igra u nekim trenucima crpi  gpu i cpu da to nije normlano :D inace sam imal sa svime max out na full hd rezi i v-sync of i disejblan ssaa

od prilike 50-80 fps a pojedine scene su mi bile oko 20-24...ukratko preporuka da se odigra ovaj odlican nastavak  :) {#},

evo odvrtio sam i bench usput :)

Znači i moja grafa ide na mučenje.

17 godina

Kak se ova igra vrti na atijevim grafuljama?

Zadnje kaj sam čital je, da je koma, dok s nvidijma karticama su profitirali u pogledu boljih performansi...

Može komentar..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo instaliraš patch sa Steama, koji će ti provalit taj problem sa Atijevim karticama. Tako je meni bilo. :)

Btw. igru sam završio jučer, i super je

Sreća da sam se odlučio na ovo, jer me oduševilo; način na koji se iznosi priča, gameplay, cutscene, predivni prikazi postapokaliptičkog grada.. meni vizualno jedno od najboljih iskustava. na kraju me uhvatila tuga, ali neću ništa spoilat. :P

Također, kvaliteta igre je, meni, visoka, možda zbog skromnog gaming iskustva, ali vjerujem da ćete se složit sa mnom. jedna stvar koja mi smeta, što mi je također zasmetalo kod Half Lifea, HL2 i tako dalje, jedne od najboljih ikad (meni), jest to da je glavni lik potpuno prazno biće. Mislim na stvari kao to da Artyom gotovo nikada ne proizvede nikakav zvuk tijekom igre, osim kad padne ili ga upucaju ili nešto. Tako je i poštovani Freeman bio totalno 0-dimenzionalan. Možda nemam pravo, možda je to tako napravljeno da se mi stavimo u ulogu Artyoma, što je kod mene uspjelo, ali ponekad, trebalo mi je da nešto kaže, pobogu!

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 9:38 (tonchy).
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Kak se ova igra vrti na atijevim grafuljama?

Zadnje kaj sam čital je, da je koma, dok s nvidijma karticama su profitirali u pogledu boljih performansi...

Može komentar..

Ne spomnji ih {#}

a man , a city and a lighthouse
13 godina

Kratko pitanje:

Isplati li se ovo igrati? Ne vjerujem vise sajtovima sto ocjenjuju igre, jer su realno propali.

P.S. Nije mi bitna grafika, bitna mi je prica i igrivost!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:46 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Kratko pitanje:

Isplati li se ovo igrati? Ne vjerujem vise sajtovima sto ocjenjuju igre, jer su realno propali.

P.S. Nije mi bitna grafika, bitna mi je prica i igrivost!

Kao što je neko već rekao tu, čista devetka, jer desetku nijedna igra ne zaslužuje - ne postoji takvo savršenstvo Cool

17 godina

postoji 10ka HL2 !

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

postoji 10ka HL !

Imao si malu greskicu... :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice