Ej deci, doslo je vrijeme kada i ja moram da kupim rune ? Vidim da vecina likova prvo kupi AP i AD rune ? Meni kao rune pocetniku nije jasno sta ce mi AP i AD ako mi najvise odgovaraju tenkovi/jungle rolovi ? Zar ne bi trebao neke defense runes uzeti ? Hajde ako neko moze to da mi objasni kako rune po rolovima idu ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ej deci, doslo je vrijeme kada i ja moram da kupim rune ? Vidim da vecina likova prvo kupi AP i AD rune ? Meni kao rune pocetniku nije jasno sta ce mi AP i AD ako mi najvise odgovaraju tenkovi/jungle rolovi ? Zar ne bi trebao neke defense runes uzeti ? Hajde ako neko moze to da mi objasni kako rune po rolovima idu ?
neki ce mozda rec da je glupo al nemoj igrat ranked bez min 2 rune pagea znaci ad i ap i odmah kupi prave rune a ne ka i ja prvo full ad pa san opet falija markove ugl na jedan rune page san potrosija duplo vise nego sta je tribalo. Za adc ti ide plavi mr,zuti armor,crveni i oni veliki ad za ap nezz sad napamet a netko od kolega sigurno zna pa ce ti rec.

Ovisi sve od rolea do rolea,no uglavnom ako igraš tenkove,
idi Flat Armor žute,MR per level plave.
Ako igraš AP based tenkove(Malph/Mao) idi na
Magic Pen redove i AP Quintove,no ako igraš Xina,
idi AD Quintove i AS redove.
Reci koje igraš,kakav style imaš i predložim ti runepage :)
Zelim igrati tenkove, oni su mi najbolji. Preporucujem jungle tenkove, medjutim mogu tenkovi koji idu i na lane nije problem.
Zelim igrati tenkove, oni su mi najbolji. Preporucujem jungle tenkove, medjutim mogu tenkovi koji idu i na lane nije problem.
Pod tankovi pretpostavit ću da misliš na nešto tipa mao,mumu,rammus,cho... i što se tiće jungle uzmeš si žute armor, plave mr ili mr/lvl, crvene att speed il eventualno na nekim junglerima nije lose magic penetration, te movement speed quinte
Opet isto..
Ovaj riot stvarno ce se jednog dana odrec EUW ...
Spatcham client i onda unavaliable.
P.S. thereisnourflevel ne pomaze... jer me izbaci u log in screanu
Nevjerojatno, igram promote series i imam jednu pobjedu i jednu izgubljenu i reko idem danas 3. i trojica i top i jedan kaze top or troll prvi uzme top ovaj uzme alistara i kaze da ce dajvat nexus uzme clarity cv ... i ondaja failam i ne uspijem leavat jer sam predugo cekao a i da sam leavao opet bi moro ispocetka....... i onda ti igraj pederski ranked.
Nevjerojatno, igram promote series i imam jednu pobjedu i jednu izgubljenu i reko idem danas 3. i trojica i top i jedan kaze top or troll prvi uzme top ovaj uzme alistara i kaze da ce dajvat nexus uzme clarity cv ... i ondaja failam i ne uspijem leavat jer sam predugo cekao a i da sam leavao opet bi moro ispocetka....... i onda ti igraj pederski ranked.
U tim ranked moras imat toliko srece da to nije normalno, ne samo u lolu, nego u svakoj mp igri..Svako ko kaze da si ovakav onakav, nemas skila, je ili glup ili lud, tvoj primjer je ocit, a i kako dobit partiju ako dobijes 3 il 4 kretena u tim koje zivo k,rac boli i samo trollaju, no na neku foru ti idioti se srecom provuku jedan po jedan u vise lige, pa kad se skupe onda se desava ovo.. Al sta ces, takav je to mp i j,ebat ga
ako sam u promotion seriesu i ako leavam queue sto bude? ponisti se cijeli series al na kolko me bodova baci ili opet igram promotion series ispocetka?
ako sam u promotion seriesu i ako leavam queue sto bude? ponisti se cijeli series al na kolko me bodova baci ili opet igram promotion series ispocetka?
Mislim da te baci na 50 bodova, nisam siguran...
Ne znan koliko puta smo vec pricali o rankedu i elo hellu, ako uopce postoji. Po meni ne postoji elo hell al ne slazen se sa onim da moras sam sebe carryjat inace ne zasluzujes ovaj ili onaj elo. Kakve igrace san vidia a da su diamond i plat to je cudo. Znaci likovi ne znaju osnove igre, ovi sa golda ih mogu naucit. Normalno oni misle da su najbolji a naprave toliko gresaka da to nisu istine. Sad san igra protiv plat cait koja se cleansala 3 puta radi doslovno nicega kad smo isli 2v2, ne zna ni harassat u laneu sa cait+nunu combo a ja san igra vayne. Svaki ranked koji nisan legendary ili iman 10-0 ne mogu dobit jer niko ne zna peelat za adc, a bome ne znaju ni matchupe. Npr. oni pickaju Kayle i ovaj nas uzme Pantha. Ja mu kazen da ce ga ispushat i da nece moc gankat, da mu je bolje uzet Kha'Zixa al bitno da on zna kako counterat Kayle. Normalno lik spusi lane, ganka jedanput u prvih 17 min sa ulton dok je Kayle bila 4 puta bot a ovaj nije moga ispushat mid. Lik u tf-u fokusira cho-a sa 4k hp-a i bursta nekog kad ih Kayle ulta tako da je useless kasnije.
Ne znan kako su ti ljudi uopce dosli do plat ili diamonda, al po meni elo tj. divizija nema veze sa skillon i znanjen nekog igraca. Od 1700-2100 nema nikakve razlike, uvik ce bit losih i dobrih igraca. Ali od plat i diamonda ocekujen bar osnovno znanje igre. Jedini elo di ne vidin problem u carryanju je do golda, ako se u nekih 100-ak partija nemos do tu carryat onda vjerojatno ni ne zasluzujes bit tu.
Mislin da bi bilo pametno uzet 1 heroja i konstantno ga igrat, tipa nidalee ili kayle dok su ovako jaki.
znaci igrao sam na novom acc rankirane (prvih 10).pobjedio sam 7 od 10 i stavi me u broncu.kako ?
znaci igrao sam na novom acc rankirane (prvih 10).pobjedio sam 7 od 10 i stavi me u broncu.kako ?
ja sam od prvih 10 dobio 9 i stavilo me u gold V, tako da vjerovatno da sam izgubio jos jednu vjerovatno bi u silveru bio. izgleda da najvise sto mozes doci s placement matchevima je gold 5 ili 4
ja sam od prvih 10 dobio 9 i stavilo me u gold V, tako da vjerovatno da sam izgubio jos jednu vjerovatno bi u silveru bio. izgleda da najvise sto mozes doci s placement matchevima je gold 5 ili 4
Ja sam imao 8-2 i bacilo me u Gold III, to je ovisilo o ELO-u, a ne o tvom uspjehu u placement mečevima. Maksimalno si mogao upasti u Gold I.
Malo ga trollam :P jedno vrijeme je stalno postao prvi bilo kakve novosti i promjene iz LoL-a :D
Ne znan koliko puta smo vec pricali o rankedu i elo hellu, ako uopce postoji. Po meni ne postoji elo hell al ne slazen se sa onim da moras sam sebe carryjat inace ne zasluzujes ovaj ili onaj elo. Kakve igrace san vidia a da su diamond i plat to je cudo. Znaci likovi ne znaju osnove igre, ovi sa golda ih mogu naucit. Normalno oni misle da su najbolji a naprave toliko gresaka da to nisu istine. Sad san igra protiv plat cait koja se cleansala 3 puta radi doslovno nicega kad smo isli 2v2, ne zna ni harassat u laneu sa cait+nunu combo a ja san igra vayne. Svaki ranked koji nisan legendary ili iman 10-0 ne mogu dobit jer niko ne zna peelat za adc, a bome ne znaju ni matchupe. Npr. oni pickaju Kayle i ovaj nas uzme Pantha. Ja mu kazen da ce ga ispushat i da nece moc gankat, da mu je bolje uzet Kha'Zixa al bitno da on zna kako counterat Kayle. Normalno lik spusi lane, ganka jedanput u prvih 17 min sa ulton dok je Kayle bila 4 puta bot a ovaj nije moga ispushat mid. Lik u tf-u fokusira cho-a sa 4k hp-a i bursta nekog kad ih Kayle ulta tako da je useless kasnije.
Ne znan kako su ti ljudi uopce dosli do plat ili diamonda, al po meni elo tj. divizija nema veze sa skillon i znanjen nekog igraca. Od 1700-2100 nema nikakve razlike, uvik ce bit losih i dobrih igraca. Ali od plat i diamonda ocekujen bar osnovno znanje igre. Jedini elo di ne vidin problem u carryanju je do golda, ako se u nekih 100-ak partija nemos do tu carryat onda vjerojatno ni ne zasluzujes bit tu.
Mislin da bi bilo pametno uzet 1 heroja i konstantno ga igrat, tipa nidalee ili kayle dok su ovako jaki.
1. Svakome se dogodi da ima loš game tak da ne mora odma znaćit da neznaju osnove... Vjeruj mi da ko god da je na diamond,a i 95% igraca na plat znaju osnove i puno više od toga.
2. Postoji šansa da su ti ljudi bili stavljeni na poziciju koju ne igraju pa tu sucksaju. Ja sam diamond, al da moram npr. Top ti bi mi reko da isto neznam osnove :D, šta i nije puno dalje od istine i vjerojatno bi izgubio i protiv gold igrača koji maina top.
3. Neko možda nezna predobro igrat u lane i paše mu sam farmanje pa te ne harassa, nije to baš njemu najbolji izbor al pa to bi bar trebao biti sretan da ti daju free farm ko vayne :D
4.Što se tiće solo que tu većinom svi pickaju što žele, dobro bi bilo counter pickat al često svako uzme što želi. To rade i proovi, često možeš vidit likove na streamovi da uzme npr vayne protiv cait+nunu jer jednostavno hoće masterat vayne. Solo que je neki oblik da se naučiš igrat kvalitetno sa određenim championima i na određenim pozicijama. Zatim dolazi premade u kojem razvijaš teamplay, strategije itd.
E sad about elo.
Stvatko je na elou koji otprilike zaslužuje ako igra konstantno ranked igre. Ak neko igra sam povremeno ranked tada ne mora znaćiti da je na onom elou koji zaslužuje. Al ak neko npr. ima odigranih 300+ gamoeva ove sezone onda je gotovo sigurno u elou koji zaslužuje.
Elo hell je teško definirat i to stvara problem da li postoji elo hell ili ne. U obliku ono tipa samo gubim elo jer mi dolaze nobovi, trollovi itd ne postoji. Ono šta ja smatram da je elo hell je tamo de gdje je hrpa klinaca i njima sličnima koji cijelo vrijeme sam flameaju i više vremena troše na flame nego igraju igru. Promjenilo se dosta toga otkad sam ja bio u nižem elou al znam da mi je uvijek najgora faza bila 1400-1700 (da nebi došlo do zabune, ne najgora faza za podići se nego previše whiny igrača).
Osim maina imam smurfa koji je oko 1500eloa (po starom systemu) i frend mi je posudio acc na westu da mu pomognem podići elo (1200elo).
Ne želim nikog uvrijediti ili išta, al ljudi na 1200 su jako loši. Rjetko tko zna farmat,što napravit u kojoj situaciji, teško slijede nešto što im drugi kaže. Al carryat je prelako :D Al moram priznat da što se tiće fleamanja i nije nešto pretjerano.
Dok pak na 1500 eloa ljudi znaju malo bolje mehaniku igru, misle da sve znaju i flameaju u pm... Uvijek mi je najduže trebalo da se podignem od 1500 do 1700, podignem se uvijek sa vremenom al taj elo mi se baš čini najteži za carryat. Al siguran sam da ak neko zaslužuje biti na višem elou podići će se.
Poanta priče: Ako neko kontinurirano igra solo que, na elou je koji i zaslužuje(odnosno diviziji +/- 1 ili 2)
Ja sam imao 8-2 i bacilo me u Gold III, to je ovisilo o ELO-u, a ne o tvom uspjehu u placement mečevima. Maksimalno si mogao upasti u Gold I.
nekuzim ovo boldano "ne ovisi o uspjehu na placement matchevima nego u ELO-u", ja uopce nisam imao eloa zbog manual transfera kako je 9/1 onda gold 5?
1. Svakome se dogodi da ima loš game tak da ne mora odma znaćit da neznaju osnove... Vjeruj mi da ko god da je na diamond,a i 95% igraca na plat znaju osnove i puno više od toga.
2. Postoji šansa da su ti ljudi bili stavljeni na poziciju koju ne igraju pa tu sucksaju. Ja sam diamond, al da moram npr. Top ti bi mi reko da isto neznam osnove :D, šta i nije puno dalje od istine i vjerojatno bi izgubio i protiv gold igrača koji maina top.
3. Neko možda nezna predobro igrat u lane i paše mu sam farmanje pa te ne harassa, nije to baš njemu najbolji izbor al pa to bi bar trebao biti sretan da ti daju free farm ko vayne :D
4.Što se tiće solo que tu većinom svi pickaju što žele, dobro bi bilo counter pickat al često svako uzme što želi. To rade i proovi, često možeš vidit likove na streamovi da uzme npr vayne protiv cait+nunu jer jednostavno hoće masterat vayne. Solo que je neki oblik da se naučiš igrat kvalitetno sa određenim championima i na određenim pozicijama. Zatim dolazi premade u kojem razvijaš teamplay, strategije itd.
E sad about elo.
Stvatko je na elou koji otprilike zaslužuje ako igra konstantno ranked igre. Ak neko igra sam povremeno ranked tada ne mora znaćiti da je na onom elou koji zaslužuje. Al ak neko npr. ima odigranih 300+ gamoeva ove sezone onda je gotovo sigurno u elou koji zaslužuje.
Elo hell je teško definirat i to stvara problem da li postoji elo hell ili ne. U obliku ono tipa samo gubim elo jer mi dolaze nobovi, trollovi itd ne postoji. Ono šta ja smatram da je elo hell je tamo de gdje je hrpa klinaca i njima sličnima koji cijelo vrijeme sam flameaju i više vremena troše na flame nego igraju igru. Promjenilo se dosta toga otkad sam ja bio u nižem elou al znam da mi je uvijek najgora faza bila 1400-1700 (da nebi došlo do zabune, ne najgora faza za podići se nego previše whiny igrača).
Osim maina imam smurfa koji je oko 1500eloa (po starom systemu) i frend mi je posudio acc na westu da mu pomognem podići elo (1200elo).
Ne želim nikog uvrijediti ili išta, al ljudi na 1200 su jako loši. Rjetko tko zna farmat,što napravit u kojoj situaciji, teško slijede nešto što im drugi kaže. Al carryat je prelako :D Al moram priznat da što se tiće fleamanja i nije nešto pretjerano.
Dok pak na 1500 eloa ljudi znaju malo bolje mehaniku igru, misle da sve znaju i flameaju u pm... Uvijek mi je najduže trebalo da se podignem od 1500 do 1700, podignem se uvijek sa vremenom al taj elo mi se baš čini najteži za carryat. Al siguran sam da ak neko zaslužuje biti na višem elou podići će se.
Poanta priče: Ako neko kontinurirano igra solo que, na elou je koji i zaslužuje(odnosno diviziji +/- 1 ili 2)
Pa to i govorin, ako se neko ne moze iscarryat iz 1200 nakon odredenog broja partija vjerojatno ni ne zasluzuje taj rating. A najvise igraca koji misle da su najbolji ima u goldu pa flameaju. Sta se tice forsiranja nekog u drugu ulogu, svi s kojima igran ugl. kazu sta zele igrat, dobiju to i onda nastave flejmat zato sta su spusili lane pa krive junglera ili nesto slicno. Ja san prijatelju diga sa 1300 na 1530 sa 1 spusenom, cak san i 4v5 uspia carryat zato sta mi nije problem jer su neorganizirani. A vec vidin ove koji imaju po 100+ odigranih i jos uvik su u istoj diviziji, to su vise-manje oni koji zasluzuju bit di jesu. Normalno da ce neko ko spama jednog ili dva heroja lakse dignit rating. Uglavnon, poanta je da nisi uvik u mogucnosti iscarryat sebe do odredenog ela jer to ovisi o previse faktora, al ako konstantno igras sanse su da ces to uspit.
Evo npr. ja san pocea igrat cin je dosa preseason 3 i tu san se u roku od 2-3 dana diga na 1843 i dobija samo diamond i plat igrace. Cin bi usa u game napisali bi "gg gold, noob" itd. i onda bi oni spusili lane i imali 0-5, 1-7 itd. i svejedno nekin cudon mene krivili, nezavisno o tome dobia ili spusia ja lane. Zato mislin da je pola tih igraca ili boostano ili carryano.
Uspio sam proći te promote series ali sam se umorio ko da sam vreće cementa nosio to vrijeme a ne igro LoL. Graves je postao moj pulen za ranked, vec sam ga automatizirao, nasao lika koji voli igrat tarica i leonu i supportat i opleti. Prvu od 3 sam izgubio zbog stvarno mentalno ograničenog rengara i LeBlanc koja je posteno nafeedala fizza. Mi smo dobili lane, i čak smo počeli fightove ne gubit ali su nas ulovili jednom i gg. Drugu smo dobili iako nismo dobili lane, ja sam imao bolji ili jednaku farmu ko njihov adc ali su ostali laneovi bili nadmocni. i 3 odlučujuća, opet AFK-er Viktor bez kojeg smo igrali prvi 7-8 minuta i Akali je imala free farm i dva puta je ubila nocturnea i nafeedala se ko stoka jos je mejai's kupila ali smo ja i leona totalno unistili ezreala i tarica i nekim bolesnim čudom uspjeli dobit. Btw sad sam u 2. diviziji i imam 0 bodova, ako izgubim nije vrag da opet padam nazad?
I slažem se s ovim da nema elo hella kao sto sam vec rekao ali je zajebano na tom low elo-u sto stvarno ima dosta likova koji trollaju afk ili uzasno feedaju. Ja sam sam kriv sto sam se tu doveo jer sam prerano krenuo igrat ranked i nisam bio tako dobar ali evo sad pokusavam to dic. Evo primjer igrao sam u normalu u laneu protiv 1400 ezreala i 1900 lulu i moguce da oni ne shvaćaju normal najozbiljnije, kad puno igram ranked ne shvaćam ni ja ali opet pobjeda protiv takvog lanea i partija dobivena bez vecih problema ipak valjda znači nešto.
eo i ja nakon 3 pokusaja uspio se probiti u silver III
prvi pokusaj, pobijedim 4 zaredom, dodjem do 100 LP dobijem prvu ostale 2 izgubim,... isti dan se popnem na 100 LP nakon 2 pobjede, pobjedim jednu i opet 2 izgubim.
Sutradan se opet popnem na 100 Lp odigram 1 pobijedim, odigram 2 izgubim, reko dosta vise, malo cu se odmoriti.
Dodjem danas da odigram to, mi na laneu dobro pocnemo(ja adc) svi ostali gube, povedu oni oko 23 9, od toga ja 5 killa ... reko super jos jedan poraz i opet se necu kvalificirati, jos se ovi poceli svadjati, supp tj nunu nije kupovao wardove pa mu je TF sra* te se ovaj naljutio prodao sve iteme i kupio preko 25 wardova i panj ih stavi sve u isto vrijeme na mapu
ja poludio, vidim ne mozemo nista, skoro se predao i sva sreca glupi lee sin iz njihovog teama postane pohlepan(imao preko 8 killova u 20 min) poceo ici sam na nas, pa smo im stisnuli 2 ace-a zaredom, malo se skulirali, ovaj opet nabavio iteme i nekako uspijemo pobijediti game, nemam pojma kako ali hvala bogu da sam izasao iz te IV divizije.
http://25.media.tumblr.com/4aa84eae3e8ed70d52a99c315ee64904/tumblr_mhyx0viJ431re04pso1_500.jpg
http://24.media.tumblr.com/f103e89554af36b47c9637eb3b8ea696/tumblr_mi307kX5lY1re04pso1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/5efdc7d5aa7e29044aad04aeafa319cf/tumblr_mi1h46z5pO1re04pso1_500.jpg
nekuzim ovo boldano "ne ovisi o uspjehu na placement matchevima nego u ELO-u", ja uopce nisam imao eloa zbog manual transfera kako je 9/1 onda gold 5?
Ja sam počeo Preseason 3 sa 1400+, a ti ako si radio manual transfer sa 1200 ( normal i ranked ti se resetirao ).
That means Ashe still gives a fuck? Ashe is dumb.
Btw, pokidao sam se na drugu
That means Ashe still gives a fuck? Ashe is dumb.
Btw, pokidao sam se na drugu
Druga je pre dobra hahahaha
Ima netko link od jučerašnjih mečeva?
Ima netko link od jučerašnjih mečeva?