Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.295.896
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Guild Wars 2

Ma to šta se ljudi žale zbog stress testova mi baš i nema smisla.Žale se jer im nije pasalo što malo laa,što se rušalo,što je bilo problema...Baš kako kažeš,testirali su i to je svrha toga bila,a neki su htjeli samo igrat u miru 4 sata pa su bili,jelte,ljuti kaj nisu mogli.

Ja zapravo nisam ni isprobao igru,tipa sat i pola sam uspio odigrat malo,pogubljen,taman sam se snašao i bilo gotovo.Na zadnje m dođem doma u pola 12 i reko idemo malo probat,napravim lika,uđem i taman se crasha :) Reko odem spavat inače nebum se maknuo do kraja ,a jutarnji mamurluk na poslu mi ne gine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Guild Wars 2

Zato što ljudi uglavnom nemaju pojma o čemu govore. Stress test je namjerno na rubu izdržljivosti da bi se testiralo. Launch će vjerojatno biti nezgodan i opet će ljudi plakati, jer ne kuže da je to normalno. Mreže, serveri, infrastruktura bilo kojeg tipa se ne projektira prema najvećem opterećenju koje je iznimno, već najčešćem.

Ako je igru kupilo 2 milijuna ljudi, oni neće ići na to da je sve glatko i super za 2 milijuna ljudi (to bi bilo glupo), nego na 1,5 ili čak 1 koliko će na kraju igrati u najgorem slučaju istovremeno.

13 godina
Guild Wars 2

Imam jedno pitanje koje me kopka u vezi GW1 kod Attributes, naime  dali se isplati filati attributes preko 12  npr sad kod rangera imam maksimalnih 12 marksmenship + 1 na glavi +3 na runi  i to je sve skupa 16  - e sad kakva je razlika to u odnosu na to da je na 12 odnosono dali tih 4 više utječe samo na par dam više ili utjece i na armor penetration puno i na critical hit ??  da ih potrošim na nešto drugo ako ne utjece

hvala hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Razlika 12 - 16 (12+1+3) je u nes manjem dmg /ap /critical, a imas i -75 hpa penalty na 16 zbog superior +3 rune.

Ako ne zelis taj hp penalty, mozes imat 14 (12+1+1) sa minor +1 runom na glavi. Pa ti biraj :)

17 godina
Guild Wars 2

A vidi, razlika se osjeti jer dosta poboljsava skilove u toj grani.

U principu ovosi o tebi, tj. kako igras, kakav build zelis. Za PvP je bilo nesto buildova sa tim penatlyem da su radili, trenutno ne znam, za PvE se uglavnom isplati, pogotovo ako nemas aggro na sebi, osim u nekim stvarima u high end HC mapama gdje je bitno imat HP-a odnosno cim manje penaltya.

Tesko je ovako napamet sad pricat o tome jer ne znam za sto ti tocno treba ta runa, ali za casual PvE je svejedno - mozes ic na +3 runu (od jednog atributa, ako ces ic na takvu runu za 2-3 atributa to ces JAKO osjetit), ali isto tako mozes ici i na minor rune, nece ti biti presudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2

samo na Marksmanship mi je za sad +3 runa i na Beast je +2  i Expertise mi je 1,,  a sad i treba i ne treba mi HP-a više,, kako i sami znate dođe dio u igri di si 20 minuta razvaljivao i došao do nečeg i onda te poderu ko budalu..

ma ja igram samo PvE i od Marksmanshipa koristim samo Barrage + poison tip signet, 2 skila za beast i 3 za Ebon/Dwarf/ETON skilove i jedan je promjenjljiv,, konkretno Marksmenship mi je na 15 sad sa tim +3+1+11 i za Marksmenship skilove mi ne treba ali mi treba ako cu teže probijati armor penetretion i ostale modif. ako jako utjece na to -- jer mi je najbitnije da mi poison Barrage prođe, nebitno mi je dali u tom naletu nanesem 30 ili 35 dam...

inace za health imam runu +50 i na bowu je od +20 do +29

ništa kupiti cu još jedne rukavice di mi je runa za marksmanship pa cu na druge staviti +1marks.  runu pa cu ispšrobavati kak radi mehanika

mislio sam samo da nije da je 12 max i da je sve preko toga nebitno, pa da nije uzalud  ali nije  jer sa 15-16 marsksmanshipom prolazi 90% napada a sa 12 baš i ne opet ovisi o tome koga gađaš i još 100 stvari zbog čega je igra odlična ;)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Ne znam iskreno do koliko radi.... +20 ili +22, ovako nesto... Imas skillova koji ti dizu neki attribute, a ima i oruzja koji imaju postotak da ti dignu neki atribut itd... Tako da se sa te strane isplati.

Sa druge strane, isplativiji su buildovi gdje igras sa 3 atributa. Znas da imas dovoljno bodova za 2 dignut na maksimum i 3. donekle? (Imas ona 2 questa koji ti daju svaki po 15 atribute pointa). Ima ljudi koji to svakak kombiniraju, ima ljudi koji igraju sa 4 atributa. To znaci zrtvovati nesto, ali ovisi, u nekim buildovima dobro radi. U svakom slucaju ne mozes puno pogrijesiti u PvE (osim ako bas ides striktno na neki fast clearance, solo farm, HC ili end game content), ali ne treba ni pretjerivati sa nekim stvarima.

Imaj takodjer na umu da se rune koje daju bonust atribute u jednoj grani ne stackaju. Ako npr imas +1 mark na helmu i stavis jos +1 mark to ce se stackat. Ali ako imas +1 mark helm i stavis +1 mark na njega i onda jos +1 mark na gloves, to se nece stackat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Zato što ljudi uglavnom nemaju pojma o čemu govore. Stress test je namjerno na rubu izdržljivosti da bi se testiralo. Launch će vjerojatno biti nezgodan i opet će ljudi plakati, jer ne kuže da je to normalno. Mreže, serveri, infrastruktura bilo kojeg tipa se ne projektira prema najvećem opterećenju koje je iznimno, već najčešćem.

Ako je igru kupilo 2 milijuna ljudi, oni neće ići na to da je sve glatko i super za 2 milijuna ljudi (to bi bilo glupo), nego na 1,5 ili čak 1 koliko će na kraju igrati u najgorem slučaju istovremeno.

igra je mmo... sasvim je logicno ocekivati neke probleme...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
toninho kaže...

To je istina, ali i ovaj model head starta im je dobar sto ce ipak malo olaksat stres na serverima. Eventualno ono sto se moze jos je izbalansirat neke stvari, tipo klasa i pustit to u test samo da vide feedback od community-a, jer i sad kako stvari stoje neke klase ce trebat malcice doradit, iako su od bw3 daleko dosli.

Jako mi se svida sto slusaju svoje igrace te njihove prigovore i zamisli, a onda to pokusavaju fixat.

Meni je model "head start" za xx $$ više katastrofa. Uopce se ne slazem s tom politikom. To je nesto kao slozeno za ekipu s malo dubljim đepom. Mislim ono plati 100kn više da možeš igrati 3 dana ranije. Preorder za nižu cijenu mi je sasvim ok jer ipak donekle riskiras kupovinu proizvoda koji ti se mozda nece svidjeti. CE mi je isto ok ipak dobijes dosta stvari ali placanje za 3 dana ranijeg pristupa mi je koma.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
15 godina
Guild Wars 2

Gledam sad malo na GW2guilds.org guildove po serverima.

Gandara je EU,tj. mix svih/unofficial UK

Whiteside Ridge ima hrpu talijana,

Aurora Glade - EU/malo rusa i čeha te južnoafrikanaca ?! {#},

Desolation - EU/unofficial UK,

Gunnar's Hold - EU/UK,

Ring of Fore - rusi/rumunji/česi,

Ruins of Surmia - nešto španjolaca,

Seafarer's Rest - EU/rsu/česi/svega pomalo,

Underworld - grci,malta,portugal,EU i tak sitno svega,

Vabi - rusi.

Ima još servera kaj su i RolePlaying i ima DE i FR servera čistih.

Tak da gledam da ću il na gandaru il na Desolation al na Gandari premo toj stranici će bit nekih 87 guildova na Desolation-u 27.

E to je sad samo ovi kaj su se registrirali.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 11:09 (mancekk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
smiglcro kaže...
toninho kaže...

To je istina, ali i ovaj model head starta im je dobar sto ce ipak malo olaksat stres na serverima. Eventualno ono sto se moze jos je izbalansirat neke stvari, tipo klasa i pustit to u test samo da vide feedback od community-a, jer i sad kako stvari stoje neke klase ce trebat malcice doradit, iako su od bw3 daleko dosli.

Jako mi se svida sto slusaju svoje igrace te njihove prigovore i zamisli, a onda to pokusavaju fixat.

Meni je model "head start" za xx $$ više katastrofa. Uopce se ne slazem s tom politikom. To je nesto kao slozeno za ekipu s malo dubljim đepom. Mislim ono plati 100kn više da možeš igrati 3 dana ranije. Preorder za nižu cijenu mi je sasvim ok jer ipak donekle riskiras kupovinu proizvoda koji ti se mozda nece svidjeti. CE mi je isto ok ipak dobijes dosta stvari ali placanje za 3 dana ranijeg pristupa mi je koma.

Neznam, na ovaj nacin ipak podupires igru i prije izlaska, odnosno omogucujes daljni marketing igre te pruzas feedback igri a po meni je to ono najvaznije, da mi kao igraci kazemo sto nevalja i kako bi mi to rijesili a na njimaje da to onda ispravljaju. A kao nagradu za to dobijes onaj Hero's Band, nije nesto extra ali opet ljepa gesta. 

E sad, ovo je cisto moje subjektivno misljenje o vezi toga da bi pre-order trebao manje kostat jer kao kupujete "nepoznatu" igru, po meni to je kao da kazu mi imamo ovu igru koju razvijamo vec 5 godina i nama je super ali nemamo pojma dali ce je itko igrat i ako ce se ikom svidat pa evo ti je za jeftine pare tako da ne osjecas prevelik gubitak ako ne bude dobra... to nebi bila dobra politika poslovanja. 

Jesu mogli su umjesto tog hero's banda stavit 5eur manju cijenu ali oneznam na 400kn tih 35 ti nece znacit neku razliku.

16 godina
odjavljen
smiglcro kaže...

Meni je model "head start" za xx $$ više katastrofa. Uopce se ne slazem s tom politikom.

Gdje je to head-start za više novca? 55 eura je igra, što je između dvije uobičajene cijene od 50 i 60 eura.

16 godina
smiglcro kaže...

Meni je model "head start" za xx $$ više katastrofa. Uopce se ne slazem s tom politikom. 

O čem ti pričaš ?

Ja sam svoj takozvani "headstart" (Pre-Purchase) platio 315kn što je jedna od jeftinijih cijena po kojoj si mogao uzet GW2. Sljedeći put se malo bolje informiraj !

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
17 godina

sad me zivo interesira sta ce bit sljedeca tema za kukavelj...

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

Ionako se iskljucujem sljedeci tjedan...

A da nije slučajno...?
17 godina
Obi Wan kaže...

Zašto nije lokalizirana, oću sve na hrvatskome, sve! {#}

Baš bi bilo baza {#}

14 godina
neaktivan

I server isto hocu samo hrvatski da je ! {#}

Croatian Maniacs
17 godina
Shokre kaže...

I server isto hocu samo hrvatski da je ! {#}

Haha, to bi bilo u najmanju ruku zanimljivo!

13 godina
neaktivan

Dečki imam pitanje.... Naime spomenuo sam već pred par stranica ne znam točno di da mi je ArenaNet blokirao account vjerojatno jer sam kupio ključ sa stranice http://www.cdgamekeys.net/ koji je kupljen od strane njihovih dobavljača sa ukradenim karticama... E sad, ja sam se žalio njima i rekli su da če riješiti stvar najkasnije za tjedan dana. Eto prošlo je već više od dva tjedna, a stvar nije riješena. Ja i dallje šaljem mailove i preko njihovog chat servisa koji je stalno off pa mi nije jasna njegova svrha, em putem maila, ali nažalost odgovor ne dobivam i već ludim lagano jer igra uskoro dolazi. 

Jel netko imao možda slično iskustvo s njima? Koje korake eventualno mogu napraviti da dobijem refund tih 47$ koliko sam platio key? 

unaprijed zahvaljujem

14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Ja se ispricavam jer je vjerojatno vec spomenuto (ne mogu naci), kako to da na gw2 stranici za prepurchase paypalom nema croatia-e :D?

Kako da onda kupim, mogu mozda staviti drugu drzavu, samo bitno da je eu?

0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

kupi direkt karticom, tako sam i ja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mblesc kaže...

Dečki imam pitanje.... Naime spomenuo sam već pred par stranica ne znam točno di da mi je ArenaNet blokirao account vjerojatno jer sam kupio ključ sa stranice http://www.cdgamekeys.net/ koji je kupljen od strane njihovih dobavljača sa ukradenim karticama... E sad, ja sam se žalio njima i rekli su da če riješiti stvar najkasnije za tjedan dana. Eto prošlo je već više od dva tjedna, a stvar nije riješena. Ja i dallje šaljem mailove i preko njihovog chat servisa koji je stalno off pa mi nije jasna njegova svrha, em putem maila, ali nažalost odgovor ne dobivam i već ludim lagano jer igra uskoro dolazi. 

Jel netko imao možda slično iskustvo s njima? Koje korake eventualno mogu napraviti da dobijem refund tih 47$ koliko sam platio key? 

unaprijed zahvaljujem

Ako si platio paypalom samo digni dispute, i paste onaj post di arenanet povrduje da su ti keyevi kupljeni sa ukradenim karticama, i dobit ces refund. Ako si platio preko kartice direktno moli se da oni odluce refundirat te novce, kao da sam negdje procito da ce to napravit jer ovdje je osteceno jako puno ljdui koji su nasjeli na to.

15 godina
AmonZero kaže...
smiglcro kaže...

O čem ti pričaš ?

Ja sam svoj takozvani "headstart" (Pre-Purchase) platio 315kn što je jedna od jeftinijih cijena po kojoj si mogao uzet GW2. Sljedeći put se malo bolje informiraj !

sada sam zbunjen, moram provjeriti sto sam ja to preordero kada nemam 3 dana head start :) isprika ako sam dao krive informacije

inace gw2 digital edition sam platio 35$

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 21:46 (smiglcro).
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

cekajte sad mi nista nije jasno. Stvarno se igra ne moze prepurchase-ati preko njihove stranice sa paypalom? Mislim ovo je onda stvarno razocaranje s moje strane :/

0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Smigl, nitko ovdje ne razumije gdje je nastao problem?

Mi smo prepurchase napravili cim se moglo, dok se jos nije znao release i time smo podupirali izdavaca prije nego je igra izisla. Preorder je kad platis tipa 2-3$ izdavacu dok jos igra nije izasla, na neki nacin se obvezes da ces kupiti igru jednom kad izadje i time ih donekle financiras, odnosno vise garantiras da ces igru kupiti jednom kad izadje i oni to mogu prikazati svojim dionicarima kao relativno izvjestan scenarij.

Zadnje je ono sto si ti ucinio, a to je naprosto kupio si preko preprodavaca key unaprijed. Preprodavac je negdje nasao izvor jeftinijih kopija igre koji ce mu biti dostupni na dan releasea, a sve sto si ti napravio je financirao si njih da mogu u veleprodaji kupit jeftiniju kopiju koju ce onda jeftinije proslijedit tebi. Ipak ta kompletna trgovina se desava na release datum i izdavac od toga unaprijed nema nista.

Financiranje izdavaca u cijelosti prije releasea Anet cijeni tako da nam daje ingame item i 3 day head start. Rezervaciju kopije i na neki nacin koliku-toliku sigurnost izdavacu da ce dobit svoj novac jednom kada izbace igru (iako osoba koja preordera moze tada odustat, ali time gube polog) cijene 1 day head startom.

Cinjenicu da ti financiras preprodavaca 2 mjeseca ranije, a oni od toga ne vide ni centa dok igra ne izadje, a i onda vide neku akcijsku cijenu (uglavnom se radi o kopijama koje idu na siromasnija trzista, pa onda izdavac odobri dodatan popust za te krajeve) ne cijene uopce i s pravom se odlucuju ne nagradjivat takve head startom.

Nemam ja nista protiv tebe sto si uzeo igru na akciji preko G2PLAY za 226kn (ili tako nesto), ali ne mozes se sada zalit da smo mi ostali platili 100kn vise za 3 dana ranijeg igranja jer prvo, nismo, platili smo normalnu cijenu igre kakva ce biti na dan releasa samo smo to ucinili puuuno ranije pa smo time nagradjeni, i drugo, time sto kupujes igru preko preprodavaca poput G2PLAY koji uglavnom mesetare na stetu izdavaca (i ja to cinim, da ne bi ovo ispalo ko moralna prodika) ne pomazes izdavacu vec preprodavacu, i nemas se onda sta zalit na cinjenicu da te izdavac ne nagradi.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toninho kaže...
Mblesc kaže...

unaprijed zahvaljujem

Ako si platio paypalom samo digni dispute, i paste onaj post di arenanet povrduje da su ti keyevi kupljeni sa ukradenim karticama, i dobit ces refund. Ako si platio preko kartice direktno moli se da oni odluce refundirat te novce, kao da sam negdje procito da ce to napravit jer ovdje je osteceno jako puno ljdui koji su nasjeli na to.

Platio sam karticom nažalost. Amexom. Znači ostaje mi samo čekanje i to tko zna do kad??

15 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

Ja uopce nisam dao 100kn vise vec sam igru kupio unaprid,dok se jos nije znalo vrime kad ce igra bit izbacena na trziste i samim time sam ih amo rec finaciro a eto oni nas nagradjuju radi toga.Oni koji kupe igru na dan izlaska ce dat isto novaca ko i ja.A s druge strane mi koji imamo 3 dana prednosti u odnosu na slicne tebi opet dajemo priliku da Anet ispravi moguce bug-ove u ta 3 dana i opet mi pomazemo njima a samim time i tebi;)

15 godina
Rhodin kaže...

krivo sam ja to shvatio, inace sam preorder napravio prosle godine ali sam ga zamijenio za d3 :) ipak me na kraju ispalo jeftinije a to je jedina stvar koju ja gledam. jer dok je cijena igre u kanadi 50€ gdje su place 15000 kn i 50€ kod nas gdje je prosjek 3000kn nema se tu sto pricati o osjetljivosti firme za zemlje s niskim prihodima. samo me zanima kako jos siromasnije zemlje od nas placaju 50€ jer je nekima to i cijela placa... kuzim da se to ne moze rijesiti efikasno. dok netko ne pokaze zanimanje za spustanje cijena za siromasnije zemlje do tada cu ja gledati kako igru nabaviti sto je jeftinije moguce. tako je kako je...

15 godina
neaktivan
Mblesc kaže...

Platio sam karticom nažalost. Amexom. Znači ostaje mi samo čekanje i to tko zna do kad??

Imaju i facebook account pa probaj i tamo preko commenta ih kontaktirat ako možeš.

Šta si ih tražio u mailu, refund ili novi key? Meni se čini da oni čekaju da im dođu novi keyevi buduću da su sad Out of Stock.

17 godina
Guild Wars 2

@Smigl nisam siguran da je cijena svuda ista. Za kupovinu online (koliko ja znam) jest, ali moguce da pojedine siromasnije zemlje imaju jos jeftinije kljuceve. Dapace siguran sam u to jer inace G2PLAY ne bi nikako mogao ponuditi onu cijenu. Jedino ako je bila rijec o nekim kopijama koje je Anet dijelio partnerima u malo vecoj kolicini za neku nagradnu igru ili nesto slicno pa su ih ovi naprosto preprodali.

Inace nije to neuobicajena praksa da cijena igara nije jednaka za sva trzista. Mozda bi to trebalo gledati sa vedrije strane tj. da nas svijet, pa tako i Anet, jos uvijek smatra "bogatom" zemljom, odnosno jednom za koju ne mora formirati posebne cijene. Nama osobno bi se mozda ideja da imamo jeftinije igre mogla i svidjeti, ali sve ostalo sto bi doslo kao popratna pojava bi bilo samo lose.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice