Ovako igram GTA IV sa Sapphire ATI Radeon HD4890 1Gb na rezoluciji 1680x1050 sve bude uredu igra ne trza i ne smrzava se i onda odjednom se odjednom sruši i restarta se cijeli sistem i tako stalno. Maksimum vremena koliko sam uspjela igrati je 2 sata. Obično se sruši nakon 30 minuta. Probala sam sve postavke staviti na medium pa na low, isključila sjene ali opet isto. Probala sam i mjenjati razne verzije catalyst drivera i postaviti ventilator u driverima na 70% u vrijeme igre ali ništa ne pomaže. Ima li netko slična iskustva? Postoji li način da se to riješi?
Informacija zlata vrijedi!!!Daj ostale komponente,jel igrica original,kakav av koristiš i jel ga uopće koristiš,kad si zadnji put komp skenirala,kad si zadnji put winse stavljala...blablabla......
Što se ostalih komponenta tiče tu je stari Pentim Duo 3.2 (ali sumnjam da je problem u njemu je kad se komp restarta javlja da je greška vezana za grafu) i 2,5 giga rama. Igrica je original. Vindowse stavljala nedavno tj kad je stigla grafička (tako da je ovo prva igra koju igram sa tom grafom). Virusa nema jer je tu norton (kojeg svaki put prije startanja igre isključim).
instaliraj prvi patch ako već nisi.
imaš dva patcha, al drugi izbjegavaj dok ne prođeš misije kad trebaš ići u internet caffe provjerit mailove, sa drugim patchem to ne radi.
Što se ostalih komponenta tiče tu je stari Pentim Duo 3.2 (ali sumnjam da je problem u njemu je kad se komp restarta javlja da je greška vezana za grafu) i 2,5 giga rama. Igrica je original. Vindowse stavljala nedavno tj kad je stigla grafička (tako da je ovo prva igra koju igram sa tom grafom). Virusa nema jer je tu norton (kojeg svaki put prije startanja igre isključim).
Gledaj GTA IV traži barem Quada na 2.4GHz ili nekog modernog C2D procesora preko 3GHz za glatko igranje na takvoj rezoluciji, a tvoj Pentium 4 je staro željezo za tu igru, a bogme niti grafička nije nešto prezadovoljna sa tim procesorom, zapravo procesor je preslab za tu grafičku... No probaj najnoviji Patch za GTA IV
a kakvo napajanje imas???
procesor ti je definitivno usko grlo...
koči igrafu...
a ak je ram jos ssr1, čupavo...
prezahtjevana je igra za taj proc....
a da se mozda on ne pregrijava, pa se restarta ...
mislim, da bi to moglo biti ...
Ma izgleda da je problem samo u grafičkoj. Instalirala sam igru Sacred 2 koju sam igrala bez ikakvih krahova sa starom Pover Color ATI 1950 i ista priča izbaci me iz igre (i sve se smrzne samo crni ekran) nakon 5 minuta. :(((
Ma izgleda da je problem samo u grafičkoj. Instalirala sam igru Sacred 2 koju sam igrala bez ikakvih krahova sa starom Pover Color ATI 1950 i ista priča izbaci me iz igre (i sve se smrzne samo crni ekran) nakon 5 minuta. :(((
problem je samo u procesoru...
pregrijava se...
Ali zašto je onda igra Sacred 2 radila na tom istom procesoru i staroj grafi a na novoj neće?
Ali zašto je onda igra Sacred 2 radila na tom istom procesoru i staroj grafi a na novoj neće?
pa napisala si da ti i sa starom grafom izbacio nakon 5 minuta...
EDIT...mozda grafa nasiba podatke na procesor, pa se ovaj zblesira...
uglavnom, dala si 1500 kn na grafu, a proc je nikakav...takav je i efekt...
Sorry krivo sam napisala mislila sam reći da je sa starom grafom 1950 Sacred 2 radio (doduše na medium postavkama i svako malo bi fps zaštucao ali nikad se nije rušila igra) a sa novom 4890 igra mi se sruši nakon 5 minuta.
čovjek te lijepo pita kakvo napajanje imaš...
možda ti fali struje za novu grafu, puno više jede od one stare...
Sorry krivo sam napisala mislila sam reći da je sa starom grafom 1950 Sacred 2 radio (doduše na medium postavkama i svako malo bi fps zaštucao ali nikad se nije rušila igra) a sa novom 4890 igra mi se sruši nakon 5 minuta.
onda je do drivera/nevega/ softveskog...
da grafa ne valja, rusio bi se komp i da je samo internet preglednik upaljen...
al mislim da je overkill problem...
probaj kod nekogs jacim kompom probat grafu, ak ni tam ne radi...na servis nosi...
a i napajanje...huh, isto jedan od mogucih problema...to ili je softverski nesto...
ocito da kad potegne struje , zblesira se...
mislim da moras imat 450 W, i to vx serije od corsaira, ili chieftec...
ostalo je sve naknap ili slabije..bar za nju..
pregrija va se grafika.
Frend je na 500W (neko jeftino napajanje) stavio GTX280 i samo ga je rušilo cijelo vrijeme
Napajanje je FORTRON BlueStorm 500W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan.
Memorija je 2,5 giga DDR2 800 MHZ.
Napajanje je FORTRON BlueStorm 500W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan.
Memorija je 2,5 giga DDR2 800 MHZ.
hm...
samo je proc slab...
probaj radeonku na nekom drugom kompu...
ak ni tam ne radi, servis...najmanje vremena potrosenog i muke..
Instaliraj speedfan ili everest, provjeri temperature procesora i graficke poslje igranja i napisi ih na forum pa cu ti rec kako (ako je moguce) da rijesis problem.
jer je mslim kupiti pa savjet prije kupnje
Procesor AMD Phenom II X3 720, socket AM3, BOX , 7.5Mb cache, 95W , 2.8GHz, HDZ720WFGIBOX
Gigabyte MA790X-UD3P, AMD 790X+SB750, S. AM2+ (AM3 support), 8xSATA RAID, DDR2 1333(O.C.)/1066/800 max 16Gb, 2x PCIE x16+3xPCIE x1+2xPCI, CrossFireX, 3xFW, GLAN , SB 8ch, ultra durable
Sapphire HD 4870, 1 GB GDDR5 256bit TOXIC, Dual DVI, PCI Express 2.0 16x, CrossFire, AVIVO, Sapphire, Core : 780 MHz, Mem FQ : 1000MHz, Vapor-X cooler
2X Kingmax 2GB, DDR2, 800MHz
Napajanje 450W Corsair CMPSU-450VXEU
HDD SATA II 320 GB WD Caviar SE 7200rpm, 8MB, WD3200AAJS
Kućište Gigabyte GZ-X6, midi tower, bez PS, crno
Ne bi, ali samo ako je mali monitor, odnosno mala rezolucija, onda bi mogao igrat normalno.
Ne bi, ali samo ako je mali monitor, odnosno mala rezolucija, onda bi mogao igrat normaln o.
iman monitor 22" 1600 1050
znaci nece mi dobro raditi??
Ne bi, ali samo ako je mali monitor, odnosno mala rezolucija, onda bi mogao igrat normaln o.
iman monitor 22" 1600 1050
znaci nece mi dobro raditi??
hoce, samo nemoj pretjerat s postavkama...
Nakon što su se igra zamrznula i restartao sistem uključila sam Everest kliknula report i izmjerio je ove temperature:
Temperatures:
CPU 50 °C (122 °F)
GPU Diode (DispIO) 62 °C (144 °F)
GPU Diode (MemIO) 70 °C (158 °F)
GPU Diode (Shader) 64 °C (147 °F)
GPU VRM 58 °C (136 °F)
Maxtor 6Y080M0 41 °C (106 °F)
Seagate ST3250620AS 37 °C (99 °F)
To su inda idle temperature... Dosta vruće... Nije niti čudo da ti se sistem resetira... Imaš li kakve ventilatore u kučištu (i da su ispravno postavljeni)
Kučište je Thermaltake Soprano i ima 2 venta od 12cm sa prednje i zadnje strane kučišta i jedan od 9cm sa strane.
To su inda idle temperature... Dosta vruće... Nije niti čudo da ti se sistem resetira... Imaš li kakve ventilatore u kučištu (i da su ispravno postavljeni)
proc je vruć...
jos kad ga gta pocne drobit, to je definitivno...
probaj ocistit vent, zamjenit pastu...
e pa jarane normalno da se pregrijava kad stavljas velke rezolucije ,,,mora se *jebat ,,pa je sam u prawu ..
GPU je malo previse...pa tolko se moja HD 4870x2 ne grije
instaliraj prvi patch ako već nisi.
imaš dva patcha, al drugi izbjegavaj dok ne prođeš misije kad trebaš ići u internet caffe provjerit mailove, sa drugim patchem to ne radi.
Ima 4 patcha.
A tvoj problem je najvjerovatnije hlađenje.