Elden Ring

poruka: 1.697
|
čitano: 578.421
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Elden Ring
maks0806 kaže...

Spiriti su dio core dizajna igre, skupljaš za njih upgrade iteme, to je kao da kažeš nemoj upgrade oružja raditi... Trebali su neku foru da se poveća health i dmg ako summonam spirita, meni je jako kul se respeccati nakon što pozovem mimica i tako taktizirati, daje novu dimenziju igri kada biraš kako pristupiti. Ali brt, prelagano je i preforgiving

Nitko ne dovodi u pitanje cinjenicu da je igra prelagana ako koristis spirite...

Bossevi uopce nisu najtezi dio igre. Najteza je borba prije Malenije gdje ides protiv par Haligtree knight-ova i Erdtree avatara. Puno gore i od nje...

9 godina
maks0806 kaže...

Spiriti su dio core dizajna igre, skupljaš za njih upgrade iteme, to je kao da kažeš nemoj upgrade oružja raditi... Trebali su neku foru da se poveća health i dmg ako summonam spirita, meni je jako kul se respeccati nakon što pozovem mimica i tako taktizirati, daje novu dimenziju igri kada biraš kako pristupiti. Ali brt, prelagano je i preforgiving

Je to u dizajnu igre, ali ti govoriš o gorkom okusu u ustima što tamaniš bosseve iz prve, a prvo što napraviš kad prođeš boss wall pališ mimic spirita (ovdje mislim na većinu igrača). Pa probaj bar 3 puta solo, vidi što može tvoj build koji si sklepao, vidi s čim boss raspolaže, vidi jel imaš uopće kakve vještine ili te je do tud doveo gimmick build koji pali samo kad spirit povuče agro bossa na sebe da ti možeš spamati koji ti je već "to go" skill koji ga onda sredi u 2-3 udarca.

10 godina
ansha kaže...
maks0806 kaže...

Nitko ne dovodi u pitanje cinjenicu da je igra prelagana ako koristis spirite...

Bossevi uopce nisu najtezi dio igre. Najteza je borba prije Malenije gdje ides protiv par Haligtree knight-ova i Erdtree avatara. Puno gore i od nje...

Bogami si u pravu, u cijeloj igri nisam umro tolko puta kolko sam tu umro

16 godina
protjeran
Marcek555 kaže...
ansha kaže...
maks0806 kaže...

Bogami si u pravu, u cijeloj igri nisam umro tolko puta kolko sam tu umro

Ako uletis protiv svih njih odjednom, to je skoro nemoguce...

11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Elden Ring

meni nije jasno da meni u igri piše 104 sata igranja, a na Steam aplikaciji piše 114 sati. I to mi konstantno tako piše 10 sati više na Steamu, kad mi je bilo 80 u igri na Steamu mi je bilo 90, znači nije da je razlika s obzirom na postotak, nego uvijek istih 10 sati.

Nije da mi je nešto bitno, čisto me zanima zašto.

A što se tiče igre, danas ću početi Leyndell, koliko ja vidim trebat će mi još minimum 20 sati

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Znači dodatno su olakšali igru, divno

9 godina

Bome se ima kaj čitati. Drago mi je da su Colossal swordovi dobili malo ljubavi, sad su još malo jači i brži, Grafted Blade i Ruin su me uz Claymorea dobro služili u prvom prolazu.

14 godina
neaktivan
Elden Ring

Ovaj forum je pun pipica koji koriste summone i plaču kako je igra pre laka... ajde da vas vidim bez njih....

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
maks0806 kaže...

Znači dodatno su olakšali igru, divno

Mislim da je cilj ovoga bio prvenstveno da se PvP izbalansira..

16 godina
protjeran
alscaul kaže...

Ovaj forum je pun pipica koji koriste summone i plaču kako je igra pre laka... ajde da vas vidim bez njih....

Ako si sam trebas umjetno otezavat igru, onda svaka igra moze biti brutalno teska. Igra je vrlo lose balansirana i to je cinjenica.  

10 godina
alscaul kaže...

tako je.

također su vrlo loše usporedbe sa Sekirom. Sekiro je puno manja igra sa jednim oružjem, dakle svi igrači igraju sa jednim oružjem i jednakim statovima. Kad su tako postavljene stvari puno je lakše balansirati bossove, nego što je to kad postoji ogromna lepeza oružja, magije, te također levela, svatko može doći do nekog bossa na različitom levelu.

Po dosad viđenom izvukli su maksimum, "dopustili" su širem krugu igrača da završi igru, ali i ostavili veteranima veće izazove

10 godina
ansha kaže...
alscaul kaže...

Ako si sam trebas umjetno otezavat igru, onda svaka igra moze biti brutalno teska. Igra je vrlo lose balansirana i to je cinjenica.  

nije to umjetno. Ovo je pozivanje pomoći i to ti je opcija. Isto kao i pozivati druge igrače, pa ja to nisam nikad radio. Isto tako možeš guglat koje je najjače oružje i build i ići na to pa onda poslije kukati kako je lagano. Ja također nisam to radio nego igram igru sa oružjima koje mi odgovara i sa buildom po nekakvom svom nahođenju i sigurno nemam neki meta build niti oružje. Snalazim se sam kako znam i umijem i igra je postavljena iz toga gledišta, a to što su se svi sjetili odmah guglati kako da pređu igru što lakše, to je već druga priča.

10 godina
Elden Ring

Probao sam sa mimicom i to je bokte kao da netko drugi igra umjesto mene

Ak mi treba pomoc pozovem si jadne štakore :P

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Elden Ring

Ja sam zadnjih dana iz šale koristio Envoy Longhorn i full faith build za incantations koje boostaju dmg... brate mili kad ti baloncici opale po bossu sa full buffovima, ubijes ga u 20 sec koji god da je  Što veći gabaritima, to bolje.. zmajevi padaju kao kruške. Ako holy dmg ne radi nekim čudom, onda switch na Blasphemous Blade i peglaj... 5-6k dmg po castu fire dmg-a. Ne treba mi ni mimic ni ništa 

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2022 13:00 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Elden Ring

Ja pozovem Aureliju jer mi je simpa i od onog osjećajnog dijela u Mountaintopsima mi je baš prirasla srcu. Ok, kao souls veteran možda previše očekujem, ali mučio sam se sa svakom igrom, a kroz ovu letim. Ubio sam nameless kinga iz prve tako da sam certificirani profić 😁

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Cansee kaže...

meni nije jasno da meni u igri piše 104 sata igranja, a na Steam aplikaciji piše 114 sati. I to mi konstantno tako piše 10 sati više na Steamu, kad mi je bilo 80 u igri na Steamu mi je bilo 90, znači nije da je razlika s obzirom na postotak, nego uvijek istih 10 sati.

A što se tiče igre, danas ću početi Leyndell, koliko ja vidim trebat će mi još minimum 20 sati

Pretpostavljam da Steam računa ukupno vieme skidanja igre, patcha i tako dalje. No nisam siguran.

10 godina
soulwire kaže...
Cansee kaže...

Pretpostavljam da Steam računa ukupno vieme skidanja igre, patcha i tako dalje. No nisam siguran.

Steam racuna vrijeme od kad je igra upaljena do kad je ugasena. 
Igra racuna samo gameplay. Znaci menu, cut scene i ostale stvari ne racuna.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
Santana kaže...
soulwire kaže...
Cansee kaže...

Steam racuna vrijeme od kad je igra upaljena do kad je ugasena. 
Igra racuna samo gameplay. Znaci menu, cut scene i ostale stvari ne racuna.

znači doslovno sam čitava 104 sata isključivo igrao?? Bome dosta, a imam još puno

9 godina
Cansee kaže...
ansha kaže...
alscaul kaže...

nije to umjetno. Ovo je pozivanje pomoći i to ti je opcija. Isto kao i pozivati druge igrače, pa ja to nisam nikad radio. Isto tako možeš guglat koje je najjače oružje i build i ići na to pa onda poslije kukati kako je lagano. Ja također nisam to radio nego igram igru sa oružjima koje mi odgovara i sa buildom po nekakvom svom nahođenju i sigurno nemam neki meta build niti oružje. Snalazim se sam kako znam i umijem i igra je postavljena iz toga gledišta, a to što su se svi sjetili odmah guglati kako da pređu igru što lakše, to je već druga priča.

Odlično sročeno Cansee, igraš svoju igru, dok drugi igraju tuđu.

10 godina
NathanDrek kaže...
Cansee kaže...
ansha kaže...
alscaul kaže...

Odlično sročeno Cansee, igraš svoju igru, dok drugi igraju tuđu.

Hvala ti. Kroz Bloodborne i Sekiro sam naučio kako treba igrati te njihove igre. Znam da ljudi ne vole da im se govori kako da igraju igru, ali činjenica je da je jedini pravi način da se igra From Soft igra da igraš sam sa što manje traženja bilo kakve pomoći preko neta. Onda se upustiš u kreativnost i uživaš u igri i tad je to baš osjećaj uspjeha. Ja sam pronašao hrpetinu itema, oklopa, oružja, bez da sam jednom guglao gdje se nešto nalazi.  Stormveil i Volcano manor sam gotovo siguran da sam napravio apsolutno sve, kao i za druge manje lokacije. Potpuno sam prešao Fia i Renni questline bez ikakvog guglanja. E sad questovi su nezgodni jer često baš nemaš nikakvih tragova gdje dalje, pa mi je tu i jasno da si netko malo pomogne za sljedeći korak, ali se tu treba ograničiti, a ne pročitati sve moguće ishode questova. Ja sam puno puta fast travelao na lokacije gdje su bili NPCevi da vidim da nisam nešto propustio, često puta bespotrebno, ali ponekad je bilo jako dobro što sam se vratio. Moram prizanti da sam si neke stvari i zapisivao, a to priznajem da je malo ekstrem.

Ovo je apsolutno bez premca najbolja istraživačka igra koju sam igrao i najbolja avantura u bilo kojoj igri ikad. Možda mi je čak i najbolja igra ikad, s obzirom na razinu užitka i adiktivnosti. Ne sjećam se da sam ikad toliko proučavao svoju okolinu u igri i orijentirao se na mapi uz pomoć okolnih građevina i sličnog. Dosta je tu i mog subjektivnog dojma jer jako volim i fantastiku i taj način From Soft pričanja priče, diskretan i kroz iteme i scene u igri. Ali za najbolje iskustvo je potrebno igrati svoju igru bez neta, guglanja i koječega sličnoga. Onaj tko nakon što umre 3 puta i odmah ode guglat gdje su najbolji oružje i armori i onda trči tamo to pokupit bez da gleda šta je oko njega si je sjebao igru za 50% u startu. 

4 godine
neaktivan
Najbolji summon u igri je definitivno Black Knife Tiche.Brza,agilna,nevidljiva i sa bleed napadima.Puno više je koristim od Mimic Teara koji je dosadan.

0 0 hvala 0
15 godina
Cansee kaže...

Hvala ti. Kroz Bloodborne i Sekiro sam naučio kako treba igrati te njihove igre. Znam da ljudi ne vole da im se govori kako da igraju igru, ali činjenica je da je jedini pravi način da se igra From Soft igra da igraš sam sa što manje traženja bilo kakve pomoći preko neta. Onda se upustiš u kreativnost i uživaš u igri i tad je to baš osjećaj uspjeha. Ja sam pronašao hrpetinu itema, oklopa, oružja, bez da sam jednom guglao gdje se nešto nalazi.  Stormveil i Volcano manor sam gotovo siguran da sam napravio apsolutno sve, kao i za druge manje lokacije. Potpuno sam prešao Fia i Renni questline bez ikakvog guglanja. E sad questovi su nezgodni jer često baš nemaš nikakvih tragova gdje dalje, pa mi je tu i jasno da si netko malo pomogne za sljedeći korak, ali se tu treba ograničiti, a ne pročitati sve moguće ishode questova. Ja sam puno puta fast travelao na lokacije gdje su bili NPCevi da vidim da nisam nešto propustio, često puta bespotrebno, ali ponekad je bilo jako dobro što sam se vratio. Moram prizanti da sam si neke stvari i zapisivao, a to priznajem da je malo ekstrem.

Ovo je apsolutno bez premca najbolja istraživačka igra koju sam igrao i najbolja avantura u bilo kojoj igri ikad. Možda mi je čak i najbolja igra ikad, s obzirom na razinu užitka i adiktivnosti. Ne sjećam se da sam ikad toliko proučavao svoju okolinu u igri i orijentirao se na mapi uz pomoć okolnih građevina i sličnog. Dosta je tu i mog subjektivnog dojma jer jako volim i fantastiku i taj način From Soft pričanja priče, diskretan i kroz iteme i scene u igri. Ali za najbolje iskustvo je potrebno igrati svoju igru bez neta, guglanja i koječega sličnoga. Onaj tko nakon što umre 3 puta i odmah ode guglat gdje su najbolji oružje i armori i onda trči tamo to pokupit bez da gleda šta je oko njega si je sjebao igru za 50% u startu. 

Potpisujem sve. Meni je ovo prva takva igra. I prva sp igra koja me zadrzala više od 10 sati u zadnjih 10 godina. Evo na cca 60tak sam sati i uživam u njoj.

Postoji toliko nacina igre, ja recimo zbog nedostatka vremena googlam kad zapnem no igra je napravljena da se igra 1000 sati. Bilo bi mi mrvicu bolje da dobijes nekad neki hint ali da, dosta je lagano nesto propustiti, posebno kada NPC ne ponovi određeni dijalog. 

Jedina mi je zamjerka ta sto bi neki statsi mogli biti malo detaljniji (dmg spellova ili recimo equipment/potovi/mats kaze da increase dmg i fp cost ali ne kaze tocno koliko) no i to je car ovakve igre jer jednostavno te prilili da testiras razne buildove. Također loading svako malo kad umres (a umires cesto) mi nije baš legao, no ako nesto mora biti zamjerka, neka bude to.

Također mi je setting i svijet genijalan. Evo igram sa mageom i jedva cekam ponovno poceti novi game sa drugim charom kojeg cu igrati potupno drugacije a iskreno nisam jos ni do pola dosao sa ovim. 

Stvarno je igra genijalna i ja sam oduševljen.

13 godina

Ako igraš na ps5, loading time je svarno brz, nekih 7 sekundi. Na pc je tipa 2 sekunde sporiji (meni na ssd-u). A tek da vidiš Bloodborne hahah, 40 sekundi loading, a ako se želiš levelati moraš se vraćati u "bazu" i onda natrag i svaki put loading. Ovo je naspram sveg dosad fenomenalno :D

10 godina
Elden Ring

Jel se to meni cini ili na ng 3 mi daje manje runa nego na prethodnim , kada sam koristio gold scarab i zlatnu nogu dobivao sam preko 100k na onom mjestu za farmanje, a sada jedva 80k

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
maks0806 kaže...

Ako igraš na ps5, loading time je svarno brz, nekih 7 sekundi. Na pc je tipa 2 sekunde sporiji (meni na ssd-u). A tek da vidiš Bloodborne hahah, 40 sekundi loading, a ako se želiš levelati moraš se vraćati u "bazu" i onda natrag i svaki put loading. Ovo je naspram sveg dosad fenomenalno :D

na mom kompu ne čekam ništa više od 3-4 sekunde. Samo ulaz u igru do početnog zaslona, nakon toga se sve učitava gotovo trenutno. 

13 godina

Mislim da sam štopao od trenutka smrti pa tu ulazi You Died animacija, znam sigurno samo da je na ps5 nešto brže nego mom laptopu. Kakogod, osvježenje je ne strepiti od istraživanja znajući da ne moraš čekati. Jel igra ER netko na HDD-u uopće? 

4 godine
neaktivan
Još je brže učitavanje ukoliko igrate u Offline modu.Pogotovo na XSX.

0 0 hvala 0
10 godina
maks0806 kaže...

Mislim da sam štopao od trenutka smrti pa tu ulazi You Died animacija, znam sigurno samo da je na ps5 nešto brže nego mom laptopu. Kakogod, osvježenje je ne strepiti od istraživanja znajući da ne moraš čekati. Jel igra ER netko na HDD-u uopće? 

ma da, razlika je ogromna kad se usporedi sa BB i slično.

A ovo za HDD, od sveg srca se nadam da ne 

5 godina
neaktivan
Elden Ring

16:39 loading poredjenja

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2022 11:37 (gamex1423).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice