Ma nije, sam oznaci i gg.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ok
SPOILER, 4ti ZMAJ:
Ovo nisam ja igrao, ali koliko sam cuo: U Orzammaru, PRIJE NEGO ODABERETE KRALJA (ja sam probo nakon i ne radi) morate otici u palacu u sobu sa prijestoljem i kliknut na prijestolje. to bi trebalo obiljezit neka 3 mjesta na podu u samoj sobi na koja potom morate poslagati ljude iz teama, te ponovo kliknut na prijestolje. to otvara put u tajnu komoru u kojem je zmaj i neki loot (spomenut mi je bio greatsword koji bi trebao biti puno bolji od Yusarisa kojeg sam naso) . Uglavnom 3 su ploce na koje treba stat, vide se nakon prvog pritiska na trone i "rade click" kad se na njih stane. 1 bi mogla biti malo izvan sobe, ali osoba koja mi je to pricala nije bila ziher
ok
SPOILER, 4ti ZMAJ:
Ovo nisam ja igrao, ali koliko sam cuo: U Orzammaru, PRIJE NEGO ODABERETE KRALJA (ja sam probo nakon i ne radi) morate otici u palacu u sobu sa prijestoljem i kliknut na prijestolje. to bi trebalo obiljezit neka 3 mjesta na podu u samoj sobi na koja potom morate poslagati ljude iz teama, te ponovo kliknut na prijestolje. to otvara put u tajnu komoru u kojem je zmaj i neki loot (spomenut mi je bio greatsword koji bi trebao biti puno bolji od Yusarisa kojeg sam naso) . Uglavnom 3 su ploce na koje treba stat, vide se nakon prvog pritiska na trone i "rade click" kad se na njih stane. 1 bi mogla biti malo izvan sobe, ali osoba koja mi je to pricala nije bila ziher
Prvo trebaš pogledati prijestolje i otkriti codex entry. Onda jedan ti treba stajati kraj prijestolja, dvoje jugozapadnom, kutu na strijelama, a četvrti u main hall na onaj kvadrat.
Započel večeras s igrom, nakon kaj sam prema obećanju, prvo kompletno završil Borderlands.
Uzel patuljka "niskog statusa" i krenul u nove pustolovine :)
Igra mi radi sve na najviše, reza na 1280/720 i bez AA, taman se vrti 25-50fpsa.
Nakon 2h gameplaya moram reći da mi se igra sviđa, rano je još za neke velike analize ali ok je.
Nije počela nimalo spektakularno, iskreno, to me je iznenadilo.
heh, znaci jos nisi dosel do prve bitke xD samo polako i uzivaj, drzi tab cijelo vrijeme i to je to
heh, znaci jos nisi dosel do prve bitke xD samo polako i uzivaj, drzi tab cijelo vrijeme i to je to
Jesam, fajtal sam nekog jadnika u nekoj birtiji (nisam trebal al jesam :) i u areni sam pobjedil.
Sad sam u zatvoru, LOL
Znam da je to sve još predigra...
Neda mi se sad više, ipak sam cjelo jutro do 16h dovršaval Borderlands - i već imam ovde 2:15min gameplaya, :tired:
ma ne to, to je tek uvod... velika story bitka... e to kad vidis xD a to je tek pocetak....
imas vremena sutra, ali uskoro ces shvatit.... ova igra ne da spavat
Bogme ovo je istina, jucer oko 23:00 h krenem igrat Dragon Age. Onak ono obavio par misija, rekoh da pogledam na sat, kad ono 2:00 h. Ova igra jede vrijeme :) Valjda se uzivim puno pa ni nemam osjecaj da vrijeme tako brzo prode.
SPOILER:
Sad sam dosao do jednog dijela gdje ponovno nadem Jowana, al je bio zatvoren jer je otrovao Arl Eamona. Sad preko tog podzemnog ulaza ulazim u dvorac i pokusavam njega pronaci. Prica je dosta dobra. Ovo je kao da gledam seriju i igram igru u jednom.
Skupio sam cijeli juggernaut :P
ja jučer cijeli Dragonbone...osim kacige..di kacigu bi mogo pronaci?
SPOLER
kaciga ti je predkraj, prije broodmother u sobi do, na oltaru. kad je pokupis napast ce te duhovi, ali nisu problem, a oltar daje neke journal entrye
59 sati 30% :P
heh, znam kako ti je... oko bozica cu vjerojatno uspjet novog lika zapocet
59 sati 30% :P
ja 30 sati 25%
Kako me onaj boss (prokleti ogre) kod paljenja plamena na tornju rasrdil!
Nemrem mu ama baš ništ!
Sad sam izašel van nakon kaj sam 5 put za redom popušil :(
Moji popadaju ko lutkice, a sam sam preslab, još me k tome prime i lupa dok ne umrem - to morem samo gledati.
Eh da mi je normalna RPG kontrola lika, ili bar action + tbs battle...ovaj sistem saka na veliko.
Ne znam, mogel bi evo čist lako odustati jer ne vidim izlaza, nemam kam pobjeći (RPG wtf???)!
Imam već 8.5h gameplaya, a sinoć sam počel.
Ne kužim? Nemoj koristit pauzu pa će biti action. Kakvu "normalnu" kontrolu želiš, kad je ovo najnormalnija?
Kako se ono kaze? Learn to play? Nista nije lose u combat sustavu, nasuprot.
Koju klasu igraš? Ja sam ga s magom (normal) ubio bez ikakvih problema, samo allout. Dok sam s warom uvijek s likom na kojeg se fokusira kito po sobi dok su ostali prali po njemu. Kad sam primjetio da ce se zaletit na nekog drugog roknem pauzu, izaberem lika kojeg targetira boss i nastavim kitat. Stavi onom sto ti pomaze luk i strijelu da moze ranged rokat. Smanji tezinu na easy ako nisi vec. Ne vidim to kao neki veliki problem. Ima puno tezih borbi
Isto tako u tactics opcijama mozes svakom liku namjestit "spell rotation" pa tako isplanirat borbu detaljnije. Tipka space je tvoj prijatelj
**SPOILER**
Ubio sam zmaja u Orzammaru, to je obican zmaj. "Dragon" dropa sasvim solidan mac i nije problem za ubit (normal). Informacije koje su kolege gore dali u vezi sumonanja su tocne, quest se moze obavit odmah cim se dodje u Orzammar. U royal palace se nalazi oltar.
Nemrem mu ama baš ništ!
Moji popadaju ko lutkice, a sam sam preslab, još me k tome prime i lupa dok ne umrem - to morem samo gledati.
Eh da mi je normalna RPG kontrola lika, ili bar action + tbs battle...ovaj sistem saka na veliko.
Ne znam, mogel bi evo čist lako odustati jer ne vidim izlaza, nemam kam pobjeći (RPG wtf???)!
Več je par ljudi reklo "da mi je normalna kontrola lika". Ne kužim kakva je to "normalna" kontrola lika. Ovo nije Diablo da sam šamaraš okolne žohare (hack'n'slash)... Stvarno, ako bi mi netko mogao objasnit tu "normalnu" kontrolu lika...
I btw, netko kaže: "joj ova borba sa pauziranjem mi ide na k...." - Pa nemojte pauzirat u borbi i neće biti pauziranja (iako je tada igra neigriva; a to znači kome se to ne sviđa, omašio je ceo fudbal sa igranjem ove igre)!
OMG
Nemrem mu ama baš ništ!
Ovako, ogra koliko se sjecam ima 3 napada:
1) baca kamen - uvijek ga baca na lika koji ima aggro, to MORA biti tenk (ako to nije tenk onda gubis tak i tak), ostatak ekipe je ogri iza ledja ili okolo (rng) izvan dometa aoe od udara bacene stijene
2) charge - to vidis kad krene radit, pokret je poput bika koji se sprema na trk, i nece nista ciljat niti se okretat jednom kada ga zapocne (dakle chargeat ce u smjeru u kojem je trenutno okrenut), samo makni ljude da mu nisu na putu, imas 2-3 sekunde da ih maknes, dakle pauza i mices ljude
3) primi te i lupa - dakle ovo je nesto nezgodniji napad buduci jos nemas healera, ali predpostavljam da ne igras na hard ko ja pa moze biti samo lakse, dakle ja sam imo sa sobom alistera (ja sam bio war i imo sam aggro) koji je mogo shield bashat ili pommel ili tak nekaj sto uzrokuje stun, ako ne resista ogre ce te pustit u tom trenu (ako resista probaj s nekim drugim, moras imat jos neki interrupt), takodjer ako se dobro sjecam imas jos 2 lika sa sobom koji mogu koristiti neke interruppt/stun/whatever spellove, koristi ih samo kad te ogre primi, dotle autoattackaj. bocica bi trebo imat dosta, to nije tako tezak boss
meni je u cijelom fightu 2 puta primio lika i to se da prezivit ako cuvas manu/staminu za taj napad
P.S. i ja bih volio znati sto su to "normalne komande" buduci da od naslova zadnjih x godina ovaj je najblizi onome sto se podrazumijeva pod RPG (osim nastavaka NWN2, ali to nisu nove igre vec addonovi)
Eto, hvala većinom na neopravdanim kritikama i pitanjima koje su to "normalne komande"!
Sredil sam maloprije ovog ne ogrea, nego prokletog ružnog demona, kao što i veli pol populacije na YT - to svakako nije ogre, možda eventualno demon s tim imenom :)
Bil sam sinoć tolko srdit da nisam mogel ni spavati i moral sam si popiti određene tablete....
Da mi je neko dal Dantea da razmrvacirm to čudo, 10 put bi za redom išel to napraviti.
Uglavnom, upalila je taktika 3 strijelca + moj patuljak ili neko drugi da bježi okolo pred njim.
Mislim da je još bitnije kaj sam družini podjelil bolja oružja i enčantano prstenje i ogrlice, odma su bili prilično jači.
I da, najvažnije od svega - nisam koristil ni jedan specijalni napad, oni su u mojoj ekipi bili (sinoć) pogubna stvar u ovom slučaju.
Sad sam opet srdit na onog gada kaj nije dopelal vojsku na signal, odma ga bi na lomaču uz prethodna mučenja.
A količina sličnosti i podjećanja na LOTR je bezobrazna. da počnem od one pjesmice kad se loada, pa ove bitke - mogli su utvrdi dati ime Helm's Deep, a vođi "orkova-mordora-isengarda" Lurtz... :)
Dobra je igra Dragon Age, mislim nastaviti igrati.
Naravno, nakon 8.5h igranja vide se neke stvari, a jedna je da priča nema kaj tražiti u usporedbama s FF serijalom (po dubini, emocijama), on je nenadmašan i nije ugrožen s ovom igrom.
Neko je to već prije spomenul, ja sad potvrđujem, nema do Squarea.
Normalne komande tiču se ili:
Bethesda Softworks stila - znači oni kao primjer, potuna kontrola lika, iz prvog ili trećeg lica
Square Enix stila - kretanje slično kao u DA-u ali borba turn-based - zadnji primjer The Last Remnant
Diablo stila - klasični hack 'n slash, ne volim ni ja te igre baš.
To su stilovi na koje sam igral sve RPG-ove, Dragon Age mi je 2. igra kaj se izvodi na ovaj način, zbilja ne znam koja je bila prije al znam da je bilo nekaj slično (prije puno godina sam to igral).
Ne velim da je loše al je meni neobično, a sve više mi se sviđa taj stil.
Jedino mi je onaj SE-a bolji.
Eto, hvala većinom na neopravdanim kritikama i pitanjima koje su to "normalne komande"!
Normalne komande tiču se ili:
1) Bethesda Softworks stila - znači oni kao primjer, potuna kontrola lika, iz prvog ili trećeg lica
2) Square Enix stila - kretanje slično kao u DA-u ali borba turn-based - zadnji primjer The Last Remnant
Diablo stila - klasični hack 'n slash, ne volim ni ja te igre baš.
To su stilovi na koje sam igral sve RPG-ove, Dragon Age mi je 2. igra kaj se izvodi na ovaj način, zbilja ne znam koja je bila prije al znam da je bilo nekaj slično (prije puno godina sam to igral).
Ne velim da je loše al je meni neobično, a sve više mi se sviđa taj stil.
Jedino mi je onaj SE-a bolji.
1) Pa i ovdje imaš poptunu kontrolu iz trećeg lica. Ne razumjem?? Zumiraš kameru iza leđa i krećeš WASD tipkama i mišem samo šta je kretanje lika negdje 120 puta bolje i ljepše nego u Bethesda igrama (3 lice)9
2) Turn Based borba?? - Kontroliraš lika iz treće ili "božanske" perspektive i kada dođe borba stisneš space i hop pauza, razmislit o spellovima, taktici, pa attack i kada opet zatreba, hop pauza.....
I ne kužima na koji se nači "izvodi" ova igra. Objasni pa možda skužim...bo, neznam...
No sikiriki
fantasy gay priča iz FF-a niej usporediva s ovom mračnom pričom
2 različita svijeta (iako volim FF, al mi je preružićast i "emocija" previše, pretjerano fakat)
Dragon Age je LOTR iz paralelne dimenzije...isto tako kvalitetan i dobar
Kad skupiš taj set vidiš oznaku koja ti govori da imaš item set bonus,ali gdje vidiš koji je taj bonus. Tj. koji bonus daje?
Gle ja ne znam na kaj si ti naviknut, ovo nije h'n's. Portovi sa konzola i rpg na konzolama iz vlastitog iskustva nikad, al nikad nije bio toliko dobar, s time da ovo konacno nije port. Oblivion je naspram ovoga smece (igro i warriora, i thiefa i maga, cak i vampir maga dosta, tj tamo nema klasa u tom smisli, ali tako sam radio likova) i iskreno FPRPG koji vise lici na FPS ili FPH'N'S (ovisno o tome sto igrate) nije bas neki old school standard u RPG zanru (osim onih prastarih cisto 2d rpg-a koji lice na 3d poput prvog wolfesteina, ah... sjecanja)... ovo je igra koja se vraca korjenima, nesto sto konacno lici na Baldur's Gate i vraca nas u zanr koji smo cekali godinama. FF je dublji? ne znam samo koji dio, igro sam sva sreca od 1-6 sve nastavke na emulatorima i IX i XI i da, lijepo je, ima animacijica, ali dubina price nema veze s ovim. malo igraj igru, citaj journal, prica je strasno duboka...A last remnant je sve samo ne RPG u ovom smislu.... mislim forica je igra, sve je zivo u japanskom stilu, ima puno boja, sve stima, ali to je cista konzolaska igra sa limitiranim komandama i ciljanjem comboa, nesto poput witchera samo sa teamom. igro sam ju, forica je, ali nije prica ovoliko duboga i ako cemo realno bez joypada ju ne moras ni igrat (probo sam na tipke, nah...), a to navodis pod "normalne komande" - konzolaski port. samo cekam da netko uleti kak su normalne komande za RPG u devil may cry-u
to sto ne znas nista o svijetu na pocetku igre nije lose, jer imas cijelu igru za saznat. jednom kad prodjes igru pa krenes s drugim likom, sto sam ja napravio cisto da vidim sto sam jos mogo biti, upoznat ces u prvim sekundama igre ljude koje si susreto kroz cijelu igru i u tom trenu vec znas sta rade tamo i kakav im je naum, iako si pristojan prema njima, jer u stvari ne znas... kako ces ici prema kraju igra ima sve vise smisla, ucis o povijesti svijeta, strasan je naglasak na povijest, sto u cisto kronoloskom smislu iz necijih spia, sto putem pjesama i prica koje ces nalazit, sto iz prica ljudi s kojima putujes.... nailazit ces na tajne koje su izgubljene svijetu stoljecima u ratu protiv blighta i zahvaljivat ce ti se ljudi kada im ih doneses u arhiv.... ako ista ova igra je cijela u dubini price i svijeta u kojem se nalazis, strasan je naglasak na to, ali te nitko ne tjera da ga istrazis.... ako ti se neda, kliknut ces na nesto, dobit journal entry za koji neces ni znat o cemu je, ic dalje i pricat kak igra nema dubinu.... citaj malo, igraj malo, vidjet ces sve, nemos na pocetku igre pricat kak igra nema dubinu....
A da podsjeca na LOTR, istina, ali budimo fer, autori su cijelu pricu smjestili u Tolkienov svijet, to su i sami rekli. Ogra je upravo to sto su rekli, ogra, samo ju tako autori vide... ti si naviknut na ogre iz LOTR filma, to je opet bila Jacksonova vizija ogri, iskreno to smatram slobodom autora, meni je vise smetalo sto grenloci i hurloci lice na gobline i orcove, medjutim kasnije se objasni kako nastaju i ima smisla velikog, ali strpljenja, pricekaj, pred kraj igre ce ti puno stvari biti puno jasnije, sto kroz journal (ako ces mu dati priliku) sto kroz animacije i dijaloge (opet ako ces imat zivaca za dijaloge)
Kad skupiš taj set vidiš oznaku koja ti govori da imaš item set bonus,ali gdje vidiš koji je taj bonus. Tj. koji bonus daje?
E, to sam zaboravio napomenut, set bonus se sazna na slijedeci nacin: desni click na komad seta i inspect ili kako se zove vec ona tipka s okom, predkraj opisa ti pise sto daje set bonus
EDIT: ja sam nekako najvis koristio oklope koji smanjuju kolicinu stamine potrebnu za izvodenje skillova, iskreno to mi je puno bolji bonus od bonusa na deff, resistance i slicno sto nude neki drugi setovi.
Dragon Age ima slični ili gotovo isti način kontrole poput Baldues Gatea 1,2 i svih ekspanzija,Icewind Dalea također,Planescape tormenta,za Temple of Elemental Evil se nesjećam.Jedino što su te igre radilo po Dungeons and Dragons setu pravila pa se borba iako izgleda jednako izvodila po malo drugačijoj mehanici ( kao da su se bacale kocke iz pen&papper igre i onda se računalo sve od štete koju si radi do učinkovitosti armora,lockpicak itd...).Također je Newerwinter Nights sličan,ali se kod njega moglo odrediti više poteza za redom kod likova ako se nevaram.
A za turn based borbu ti je najbolji primjer Fallout 1 i 2,te recimo borba i kretanje u Heroes of Might and Magic .Na poteze,a ne pauzireanje igre.
Rhodin, pametno zboriš al niko mi ne može reći kako FF nema dubinu priče, kao i svi Japanski projekti.
Čega se Japanci taknu, to je genijalno, bilo da se radi o hororima, rpgovima ili stealth igrama - a naravno i autima i nogometu.
No dosta o njima, svako ima svoj izbor, a vrhunska kvaliteta je pristuna i ovdje i ondje tak da...
Ja nisam nigdje izjavil nekaj protiv ove igre, a to kaj sam neke stvari uočil i prokomentiral, ne znači da govorim loše o igri.
Imam sad 9.5 sati igranja, dobil sam u društvo psa (Astor :) i "vješticu".
Upravo sam postal lvl 6, piše da se kod 7 bira dodatna specijalizacija, jedva čekam.
@doktor, znam da je moguće voditi lika sa wsad i da je moguće pauzirati, lol
LOL-am na priču iz FF-a, LOL.
ah, nemoj se toliko veselit tom levelu 7, moras prvo odkljucat specijalizacije, tj. naci trainera... ja sam specijalizaciju prvu dobio na lvl 16, kad sam vec mogo imat 2
ah, nemoj se toliko veselit tom levelu 7, moras prvo odkljucat specijalizacije, tj. naci trainera... ja sam specijalizaciju prvu dobio na lvl 16, kad sam vec mogo imat 2
Gledaj kod trgovaca dali imaju za prodat knjige koje te "uče" specijalizaciji! Ja sam sa 16 lvl dobio drugu i to champion, a prva je berseker.