Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 697.771
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Dragon Age
Solo761 kaže...

Sto je RPG? RPG je malo siri pojam. Cak bih rekao da je bilo koji tip igre RPG (osim mozda kartanja). Ako igras Quake igras ulogu marinca koji se probija kroz hordu demona i inih stvorenja. Ako igras Civilization igras ulogu vodje neke nacije, ako igras Fallout igras ulogu lika kojeg su poslali iz valuta da nadje water chip. Cak sve to spada i u opis kratice RPG sa www.rpg.net (A role-playing game is a game where the players take on the roles of different characters within a fictional setting and go on adventures). Tako da reci nekome da zapravo ne zna sto je RPG...

No dosta drvljenja prazne slame od mene, topic je vec previse zagadjen sa "proganjanjem nevjernika" tako da vise necu postati svoje misljenje jer se ionako ne ocekuje nego se ocekuje samo klimanje glavom i divljenje.

Da, mogli su izbornih odmah prikazivati. Tu se slažem.

Što se tiče RPG-a, ne, RPG nije širok pojam, jer su danas sve igre dovoljno hibridne da od svega imaju segmente i nema čistih žanrova.

Nije svaka igra koja ima statse RPG.

RPG je naziv za igre u kojima je priča glavni i osnovni element, a u kojoj su likovi i njihova karakterizacija detaljno i kvalitetno razrađeni i neraskidivi dio priče. Također, specijalizacija i razvoj likova kroz vrijeme i priču dio su i njihove karakterizacije, utjecaja na priču i interaktivni svijet u kojem se nalaze.

Ako igra ima skillove i statse i experience, to NIJE RPG.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
protjeran
Dragon Age

može ikakva pripomoć s Jarviom...nekakva "taktika"

kaj god probam nejde

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dwezzel kaže...

Hm, otkako je stigla ova igra kao da je forum malo manje aktivan...ili ja to samo umišljam?Smijeh

Ne umišljaš Bogataš

*Mogući spoiler*

Btw. Dižite si odnose barem sa NPC-ima s kojima mislite igrati, jer dobijaju ponus na atribute što vas više vole (Onaj ludi Sten ima nekih +5 Strength na 75 - warm), ačuo sam da i glavni lik može dobiti neke bonuse isto tako. Ako vam fali poklona probajte poslati psića da nađe nešto u okolici (Između ostaloga u Lotheringu donese "piece of wood", Tier4 staff koji još uvijek koristim s Morrigan)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 20:10 (McVily).
16 godina
odjavljen
Dragon Age

samo kratko, malo sam se okusao u dragon age i stvarno mi je dobar ali posto je ovaj vikend bila akcija mass effect na steamu za 7 eura pa sad prasim to. uglavnom sam samo htjeo reci da sam primjetio da u DA:o i ME boga zovu isto "the maker". eto to mi se ucinilo zanimljivim jer sumnjam da je slucajnost!

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Mogu reći da mi je izgled raznoraznih "oklopa" iliti body armora najljepši od mnogih RPG-a, (The Withcer - tu mislim na ostale ljude u witcheru i sl. i ostalih sličnih RPG naslova). Jako su to ljepo napravili. A odličan je i zvuk kada sav oklopljen trčiš okolo...

Evo moj "body kit" na lvl 8 (baš i ne izgledam kao neki pozitivac, što jesam) Smijeh

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 20:20 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
doktor1 kaže...

Mogu reći da mi je izgled raznoraznih "oklopa" iliti body armora najljepši od mnogih RPG-a, (Thw Withcer (tu mislim na ostale ljude u witcheru i sl.). Jako su to ljepo napravili. A odličan je i zvuk kada sav oklopljen trčiš okolo...

Evo moj "body kit" na lvl 8 (baš i ne izgledam kao neki pozitivac, što jesam) Smijeh

e

vidim da si human pa morma pitat

jel si dosao u rgad dwarfova?

imam problema s jednom kučkom koja je slučajno overpowered...nikako je ubit

17 godina
Dragon Age

Nisam još, sada sam se vratio u Mage Tower sa rouge-om u ekipi malo pronjuškat i riješit neki quest..

EDIT: Vrativši se u Mage Tower nakon čačkanja po nekom srušenom kipu napao me je neki crvenooki dark knight i nikako ga ne mogu ubit... Jel ga netko riješio..

Morat ću se vratit sa dva magea i probat...

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 20:31 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dragon Age

ako nekog zanima ja sa mojim kompom igram na 1280x1024 na low postavkama...radi na prosječnih 30 frame-ova...izgleda solidno čak i na low...

ja zadovoljan kad nemam bolje...

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nisam još, sada sam se vratio u Mage Tower sa rouge-om u ekipi malo pronjuškat i riješit neki quest..

EDIT: Vrativši se u Mage Tower nakon čačkanja po nekom srušenom kipu napao me je neki crvenooki dark knight i nikako ga ne mogu ubit... Jel ga netko riješio..

Morat ću se vratit sa dva magea i probat...

Te majmune ćeš jako, jako, jaaaaakkkkkkooooooo teško dobiti bez buffera i healera. Morigana i ona stara vizardica plus tenk (ti) i neki drugi lik rade čuda na tim idiotima. Ona stara wizardica je must zbog heala, heroic assaulta, heroic defensa itd..... Bufferi + healer aka cleric i wizard su ti must u D&D i sličnim igrama, jer fightove riješavaju po kratkom postupku, a što fight duže traje to ćeš ti više koristiti healt potione, a to će te tjerati da ih kupuješ i da trošiš lovu bespotrebno.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 20:43 (MegaMass 2000).
17 godina
William_Munny kaže...

ako nekog zanima ja sa mojim kompom igram na 1280x1024 na low postavkama...radi na prosječnih 30 frame-ova...izgleda solidno čak i na low...

Vidim 17 inch monitor. Jesi probo stavit rezoluciju 1024x768 i medium postavke? Ako bi radilo sigurno bi bolje izgledalo nego na low i 1280. Samo mišljenje.

@MegaMass

Vratit ću se sa onom starom i riješit ga. ALi nije ih više, nego je samo jedan, ali opak... sada idem u napad pa ću vidjet šta će bit...

dotore1
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
William_Munny kaže...

Vidim 17 inch monitor. Jesi probo stavit rezoluciju 1024x768 i medium postavke? Ako bi radilo sigurno bi bolje izgledalo nego na low i 1280. Samo mišljenje.

@MegaMass

Vratit ću se sa onom starom i riješit ga. ALi nije ih više, nego je samo jedan, ali opak... sada idem u napad pa ću vidjet šta će bit...

Koncentriraj se prvo na njega. Morigana onaj hex za slabost, a stara neka pukne na tebe heroic assault ili offense (kako se to već zove). Isto tako kad te stara buffa neka ga pogodi sa onim kamenom (spell za stun), a Morigana kad mu healt padne ispod pola neka ga zaleđuje sa vremena na vrijeme. Isto tako neka Morigana sređuje pomoćnike sa mind blastom.

Uvijek prvo nabij najjačeg štemera, a ako ima potporu od strane wizarda i clerica prvo sredi tu dvojicu. Wizardi i clerici odnosno bilo kakvi bufferi kod neprjatelja ti moraju biti prioritet za odstraniti, a iz istog razloga zašto su oni must kod tvog tima.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 20:56 (MegaMass 2000).
17 godina
Dragon Age

Riješeno. Sa helalericom nije bilo problema kao kada mi je rouge bio u ekipi.

To je bio The Black Vial. Ima neki štit šta ću utopit trgovcu...Osmijeh

EDIT: i nije bilo više njih nego samo Vial. Već sam ja očistio Tower od gamadi, ali sam se vratio još nešto obavit..

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 20:59 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Pitanje....Moguči SPOILER

Znači lvl 6 sam mage i došao sam do one borbe gdje moram braniti Redcliffe...Prvi dio gore pređem lako, ali onaj dolje dio je nemoguč...dođe ih 20 onih Undead-ova, a ja imam samo dva lika uz sebe...
Probao sam ih otpeljat gore do onih vojnika, ali opet nisam uspio proči..Ponestane mi i mane i zdravlja...

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

JA sam sa warom isto bio u problemu kod toga. Riješio sam da sam kito mobove do gore i onda ih naveo u vojnike da oni ubiju, a ja bi trco okolo. S magom sam ih pobio bez beda

17 godina
mislav_01 kaže...

JA sam sa warom isto bio u problemu kod toga. Riješio sam da sam kito mobove do gore i onda ih naveo u vojnike da oni ubiju, a ja bi trco okolo. S magom sam ih pobio bez beda

Ja sam isto to probao ali nejde...Likovi srljaju na mene i napadaju me, a ovi gore vojnici jednostavno ne uspiju pobit sve....

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
16 godina
neaktivan
Dragon Age

*SPOILER*

Ma magovi su u ovoj igri opčenito vrlo važni. Cijela priča kreće oko njih, igraju važnu ulogu u svim segmentima, Rade ludi damage.

I odlične su mi one kombinacije spellova (imaju čak i zasebno poglavlje u journalu) koje pojačavaju efekt (vulenrability hex+life drain, sleep+horror) ili rade insta kill (frezzing+high damage hit). I stunovi kad lete likovi na sve strane. Ma meni je kombat općenito jako dobro i intinuitivno riješen

Ad4pt3r kaže...
mislav_01 kaže...

Ja sam isto to probao ali nejde...Likovi srljaju na mene i napadaju me, a ovi gore vojnici jednostavno ne uspiju pobit sve....

Stunnaj s Morrigan (mind blast) I stisni tab da vidiš tko od militie ima kritičan health pa probaj riješiti zombije koji njega napadaju. Ako si pronašao dole u skladištu bure sa katranom onda ti fino na gornjoj lokaciji svi zombiji dolaze već lagano zagrijani na +220°C Smijeh

I kako imaš samo 2 lika uz sebe? Trebao bi imati bar 5 mogućih do sada (pesek+ morrigan, Sten, Leliana, Alistair)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 21:27 (McVily).

1 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Trebam pomoc, zapeo sam u onim snovima od onog demona. Ne mogu zavrsit level koji je na onoj mapi oznacen dolje lijevo. Stalno se vrtim u krug kroz portale i nikako ga zavrsit. Kako to rijesit ? Postao bih screenshot ali defaultno mi ne radi PrintScreen...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dragon Age

SPOILER!

jel imas flame spirit....?

jedna vrata nemozes proc od vatre jelda ?

postani "flamer" xD i prodji dalje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Napokon odgonetnuo riješenje questa "Watchguard Of The Reaching" u Mage Toweru zbog kojeg sam se i vratio jer sam ga vidio u Journal-u. Odlično napravljeno

Kao i Summoing Science!

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 21:45 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel imas sve 4 forme u koje se moras pretvorit? To je potrebno da bi završio, kad se prebacis u golema razbijes vrata, u onog visokog "maga" il sta je mozes kroz skrivena vrata itd. Samo si negdje fulo prolaz, je malo zbunjujuce

17 godina
Dragon Age

Imam sve 4 forme, evo slika od kolege i oznaceno koji level mene muci

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dragon Age

imam pitanje,igram s elf warriorom i doso sam u Denerim,poceo sam skupljat vojsku al tu je problem nastao,nemam kud vise a nemogu u drugi grad otic,napravio sam par qvestova i to je to nemam kud dalje,tj neznam kuda dalje,ako netko zna kako i sta,pomozite

Im But the blade in the Crowd [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/538964006.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

a gle onda ti je jednostavno nešta promaklo, nema tu neke mudrosti ideš okolo i istrazujes i prolazis prepreke uz pomoc tih formi

17 godina
mislav_01 kaže...
Batista kaže...

a gle onda ti je jednostavno nešta promaklo, nema tu neke mudrosti ideš okolo i istrazujes i prolazis prepreke uz pomoc tih formi

Uspio sam, presao sam taj mage tower i sredil onog mrguda...

16 godina
neaktivan
Dragon Age

joooj bas me zivcira lutam naokolo vec satima i neznam gdje i kako....

Im But the blade in the Crowd [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/538964006.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Ja sam krenuo isponova, ali ovaj puta sa Mageom. Sad je pocetak totalno drugaciji, u biti je sve drugacije, prica zasada zanimljiva, gledam svaku animaciju bez prekida, sve sad pazljivo pratim i dosta je zanimljivo. I nekako mi je sad puno bolje i lakse s Mageom nego s Warriorom. U svakom slucaju, izvrsna igra.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel netko riješio quest u mage toweru sa sumonanjem? Dobije se dobar mac. Prva 3 sumonanja ima u knjizi sto se dobije a 4 mi je popio zivce. Quest se dobije tako da se u tornju skupe svi "apprentice notes"

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Jel misliš "Summoing Science"? Ja sam ga riješio ali nisam dobio mač nego neki oklop koji sam prodao.

Tu je još i "Watchguard Of The Reaching" quest. Isto treba pronaći sve bilješke jednog templare-a,...

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dragon Age

dajte ljudi pomozite poludit cu vise,ni sim ni tam nemogu,lud sam vise

evo opet pitanja  :

"igram s elf warriorom i doso sam u Denerim,poceo sam skupljat vojsku al tu je problem nastao,nemam kud vise a nemogu u drugi grad otic,napravio sam par qvestova i to je to,nemogu do elfova niti ista samo mogu u one neke mračne dijelove di se rijesi par q.,lutam po market place-u, nemam kud dalje,tj neznam kuda dalje,ako netko zna kako i sta,pomozite"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dragon Age

Igru sam snimio i odlična je, jedna od najboljih koje sam ikad i odigrao, a što sam drugo mogao očekivati od Biowarea?

Imam jedno pitanje, pri konverzaciji, nikad ne čujem svog lika, njegov se dio razgovora jednsotavno "skipa", može li se to namjestiti u postavkama ili je tako namješteno u igri?

"Don't worry be happy, man." - The Legend
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice