- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
OK, vise manje ocekivano iz onoga sto sam do sada citao - kontrole, kontrole, kontrole, malo zastarjela grafika, multiplayer, ostalo super.
Drago mi je samo da sam dobio njegovu potvrdu da se isplati kupit pa otprilike znam svoj bozicni poklon :P
Do tada se iskreno nadam da ce doc patch koji isravlja katastrofalne kontrole :D
OK, vise manje ocekivano iz onoga sto sam do sada citao - kontrole, kontrole, kontrole, malo zastarjela grafika, multiplayer, ostalo super.
Drago mi je samo da sam dobio njegovu potvrdu da se isplati kupit pa otprilike znam svoj bozicni poklon :P
Do tada se iskreno nadam da ce doc patch koji isravlja katastrofalne kontrole :D
A mislim, pa možete igrati sa kontrolerom i glavni problem riješen. Nije to najgora stvar na svijetu.
grafika je odlicna. neznam šta ljudi kenjkaju :)
solidne kvalitete textura,odlicne animacije, jedina zamjerka mi je Kosa na NPCevima,to biowareu nikad nije islo,al ostali detalji tipa metal (oklop,oruzja),environment ...ODLIČNO.
Deni to je ko da mi kazes "a kupi auto sa automatskim mjenjacem, naviknut ces se, sta sad". Nema tog auta da bi mi ga bilo gust vozit na taj nacin.
Zna se za sta je controller - super mario se odlicno igra na njemu. Poglupljivat kontrole jer na controller stane 12 tipki pa se sva filozofija upravljanja sadrzajem konstruira oko analog sticka i tih 12 tipki, a zanemarivat sve prednosti tastature i misa na igri koja je primarno bila PC naslov, a trenutno je relativno los konsole port je svetogrdje.
Mogu odigrat neke autoutrke na controlleru, mogu odigrat platformer, cak i igre poput castelvanie ili devil may cry, ali ovakav punokrvni RPG ne.
Takodjer sto me strah je nesto sto je AJ dao pokoji hint, a to je da svoju utvrdu nadogradujes cijelu igru i onda nakraju nema velike bitke koja se vodi u/oko nje - ocekivao sam identican scenarij kao u Neverwinter Nights 2 gdje si cijelu igru upgradao svoj stronghold, dopremao razne tipove vojske (saveznika) i supljao za upgrade samog stronholda, oklopa i oruzja svojih vojnika, da bi nakraju sudjelovao u ogromnom napadu na nju gdje si birao ko ce sa tobom bit na kojem dijelu utvrde i branit (tip vojske - melee, ranged, rase itd. pozicije i sve skupa) i na taj nacin direktno utjecao na uspjeh obrane te broj zrtava na svojoj strani - ovdje se navodno ne desi nista slicno i njemu se cini da je sve skupa pretkraj ishitreno i zavrseno bez toga (i nekih drugih stvari) iako je djelovalo da to nije tako zamisljeno u startu. To je steta, to sam osobno dozivio na mnogim igrama, jedno od vecih razocaranja na tu temu bio je i skyrim kad shvatis da je civil war trebao biti puno puno vise od onih hardcodanih borbi, pogotovo kad skines mod civil war overhaul gdje lik doslovce dijelove koda i evenata koji su trebali biti ukljuceni u sami naslov krpa i releasa. On je to uspio u manje od godine dana pokrpat i dat 100 puta bolji civil war, ne razumijem zasto originalni programeri koji su tocno znali gdje su pojedini djelovi koda i sto jos treba da ih se dovrsi, nisu mogli napraviti u mjesec do dva i dat nam potpuno novi dozivljaj istog. Uostalom zasto naknadno nisu mogli izdat patch/DLC koji bi aktivirao tada dovrsene evente.
Za DA:I jos mogu na tu temu ocekivat neki DLC kasnije koji ce koristit navedene stvari, ali znam tocno sto ce mi prolazit kroz glavu dok cu to prelzit ovih bozicnih praznika.
Čak nije ni stvar u tome da je ovo RPG pa ga treba igrati mišem i tipkovnicom (iako se slažem sa tvrdnjom). Stvar je u tome što ako i igraš sa kontrolerom nećeš izbjeći kameru koja zapinje za objekte na terenu, nemogućnost korištenja okomite kamere u zatvorenim prostorima, neposlušnost kamere (želiš scrollat a ona se okreće oko svoje osi) i još puno sitnih detalja. Nije mi jasno ako su to savršeno izveli u prvoj igri zašto to ne ponove i sada? Ako ne znaju neka plate nekog izvana da im napravi.
Igra je na papiru manje zahtjevna od Shadow of Mordor, pa me sad zanima, da li je tako i u praksi?
Takodjer sto me strah je nesto sto je AJ dao pokoji hint, a to je da svoju utvrdu nadogradujes cijelu igru i onda nakraju nema velike bitke koja se vodi u/oko nje...
Ovo je nešto što imamo u igarama u zadnje vrijeme. Bilo je tako i u AC: Black Flag. Imaš utvrdu/vilu, ali njena nadogradnja je ćisto stvar estetike i role-playinga, a ne potrebe.
Neznam, nije da hejtam konzole,ali ono...neka zadrze sportove,platformere i fajtove i trke..
RPG,RTS i FPS treba bit PC exclusive. Zasto? Zato sto bi u globalu bile kvalitetnije. 100%.
To ti je ko rokenrol,čim radiš kompromise to nije to. Tako i ovdje.
Neznam, nije da hejtam konzole,ali ono...neka zadrze sportove,platformere i fajtove i trke..
RPG,RTS i FPS treba bit PC exclusive. Zasto? Zato sto bi u globalu bile kvalitetnije. 100%.
Cuj, za mene osobne (ujedno i za sve nas) bi najbolje bilo da su svi zanrovi dostupni na jednoj platformi, tada ne bih bio prisiljen kupovati kojekakve konzole i PC (konzole prvenstveno kupujem zbog ekskluziva koje su u globalu bolje nego PC ekskluzive, ima ih znatno vise itd), vec bih iskljucivo kupovao jednu jedinu platformu i dovidenja. BTW tastaturu i mis mozes spojiti i na konzole kada smo vec kod toga.
Usput, naizgled "obicni sidescroller" moze biti puno kvalitetniji od nekog kvazi "razvikanog" FPS-a tako da se ja osobno ne odricem niti jendog zanra.
Cuj, za mene osobne (ujedno i za sve nas) bi najbolje bilo da su svi zanrovi dostupni na jednoj platformi, tada ne bih bio prisiljen kupovati kojekakve konzole i PC (zbog ekskluziva ofc) vec iskljucivo jednu jedinu platformu i dovidenja. BTW tastaturu i mis mozes spojiti i na konzole kada smo vec kod toga.
Usput, naizgled "obicni sidescroller" moze biti puno kvalitetniji od nekog kvazi "razvikanog" FPS-a tako da se ja osobno ne odricem niti jendog zanra.
well yeah,al na pc mozes spojit daleko veci broj stvari,i imat maksimalan komfort,bolju grafiku (kome je bitno),modding i slicno.
Imho konzole samo koče napredak. Bez hejta i sve,ali vec sad su konzole kao neki dobar PC otprije gdinu-dvije. (Što se vidi na performansama,30 fps,ili 60 na downscaleanom fidelityu itd).
Cuj, za mene osobne (ujedno i za sve nas) bi najbolje bilo da su svi zanrovi dostupni na jednoj platformi, tada ne bih bio prisiljen kupovati kojekakve konzole i PC (zbog ekskluziva ofc) vec iskljucivo jednu jedinu platformu i dovidenja. BTW tastaturu i mis mozes spojiti i na konzole kada smo vec kod toga.
well yeah,al na pc mozes spojit daleko veci broj stvari,i imat maksimalan komfort,bolju grafiku (kome je bitno),modding i slicno.
Imho konzole samo koče napredak. Bez hejta i sve,ali vec sad su konzole kao neki dobar PC otprije gdinu-dvije. (Što se vidi na performansama,30 fps,ili 60 na downscaleanom fidelityu itd).
Pod ovim: "vec iskljucivo jednu jedinu platformu i dovidenja." sam naravno mislio na PC (prakticki bez limita, modovi, jeftinije igre, besplatni multiplayer, puno veci izbor igara/softvera i tako mozemo nabrajati do sutra).
Osobno ne smatram (osobni stav mi je usput dobrim dijelom baziran i na 100% cinjenicama) da danas konzole koce napredak kao sto su to kocile konzole iz proslih generacija, u proslosti im arhitektura nije bila niti priblizno slicna racunalima (posebice CPU i RAM arhitektura), stvar je u tome sto su konzole u proslosti uvijek imale neke posebno komplicirane CPU arhitekture, memorije, pa cak i GPU-e itd (pa cak i na cartridge-ima kao npr. SNES). Mnogi developeri danasnjice potvrduju da je konacno dosao kraj takozvanog "portanja" kada su u pitanju PS4/X1 konzole i PC. Sto se tice PS4/X1 konzola, hardverski su prakticki x86 racunala u kutiji, PS4 GPU je slican HD 7850-7870 (ima 8GB VRAMA + GPU je modificiran kao i u svakoj drugoj konzoli s ekskluzivnim funkcijama itd). Kako god, to nije toliko los GPU s obzirom da je PS4 izasao proslu godinu i da se cijeli sistem prodavao za 400 dolara (ofc zajedno s kontrolerom) ali problem je taj sto mnogi od nas (pa i sam ponekada) tu i tamo zaboravljamo/ignoriramo cinjenicu da se u modernim danasnjim alatima za razvoj igara vrlo lako "pogorsa" grafika (npr. u raznim editorima, dovoljno je tek par klikova da ugasis/reduciras refleksije, osvjetljenje itd) tako da, upitajmo se, koce li konzole zbilja takozvani "NAPREDAK GRAFIKE"? Cini se da bas i ne kada razmislimo bolje.... zar ne?
Zapravo, problem je sto konzole zbilja koce napredak ali ujedno i low end CPU-i za PC ali ne napredak grafike vec sigurno je da koce napredak fizike, AI-a i opcenito svih ostalih naprednih matematickih racunica/kalkulacija/algorirama samim time sto CPU-i u X1/PS4 konzolama (ofc i low end PC CPU-i) bas i nisu high end. Konzole tako recimo koriste Jaguar CPU-e odnosno APU-e koji mozda jesu moderni, podrzavaju sve i svasta tehnicki ali daleko su od high end PC CPU-a po snazi.
Takozvana "mutliplatform igra" predstavlja identicnu igru na svim platformama i kako stvari stoje (mislim da je poprilicno ocigledno), developeri zele predstaviti identicno iskustvo na svim platformama, a to se prvenstveno odnosi na AI, fiziku, animacije i sl. Zapravo, jedina razlika u multiplatform igrama je upravo u GRAFICI (nekada je razlika izmedu very low end i maxed out grafickih postavka zbilja DRASTICNA), oke razlika je tu i tamo u kontrolama i izbornim menijima ali isto tako smo svjedoci da su fizika/AI identicni na svim platformama (bez obzira na to sto poredimo low end hardver s high end hardverom). Ocito prvo uzmu u obzir "budget gaming/gamere" (prvenstveno budget CPU-e) tako da su prisiljeni prilagoditi igrin kod za low end CPU-e jer da su u suprotnom ciljali iskljucivo na high end CPU, dobili bismo mozda znacajni pomak po pitanju AI-a, fizike i sl. u video igrama (a svi normali ljudi vole napredak, slozit cemo se) ali istovremeno bismo dobili pod takozvane "MINIMUM REQUIREMENTS" tamo neki i7 4770K - Core i7 5960X. Mainstream si to jednostavno ne moze priustiti, a developerima/izdavacima je ofc bitna i zarada, a ne samo revolucija u igrama.
Zaključci:
1. Realno gledajuci, konzole i low end GPU-i na racunalu ne koce napredak grafike u video igrama jer kao sto rekoh, u modernim "PC alatima" je dovoljno svega par klikova za tweakanje grafika (mos mislit kako je to onda jednostavno "uigranim" proizvodacima igara kada se i nama cini jednostavno). Ofc treba kreirati odlicnu grafiku (sto vec zahtjeva strucnjaka) ali kada jednom to rijesis, tada je relativno jednostavno downgrade-ati grafiku za slabije GPU-e ili konzole.
2. Konzole mozemo kriviti za kocenje napretka u AI-u i fizici i sl. ali okrivljujuci konzole, istovremeno bismo trebali kriviti i low end PC CPU-e, a kao sto rekoh high end CPU na "minimum requirementsima" znaci da bismo trebali biti spremni na 1000 - 2000$ racunala (pitanje je samo tko si to moze priustiti svako malo).
3. Nitko nikoga ne tjera da izdaje multiplatform igru, postoje PC ekskluzive ali ocito je da developerima nije priroritet revolucija u igrama jer su i sami svjesni da si mnogi ne mogu priustiti 1000-2000$ za PC.
Tema u kojoj se raspravljalo PC vs. next-gen konzole je zakljucana, bas zbog velikih svadja i trolanja...
Mada dobro je kolega rekao. Dobru grafiku nije teško postić danas,problem je A.I.
Cpu obradjuje toliku kolicinu podataka da jednsotavno nemoš prostora dobar A.I uprogramirat. Zadnjih 3-4 godine nesjecam se gdje sam igrao neku pucacinu da je bio solidan A.I. Tupavi su svi do bola...
Ebo me next gen naslov (grafika wow),kad izadjem iz covera,stanem ispred protivnika,lik pocne nakon par sekundi pucat,pa stoji i reloada a mogo se maknut iza zida da reloada itd..
Eh sad,kak je to relevantno za DA:I? Pa i tu je mogao A.I bolji bit,al kad je zadnja rupa na svirali pa jbg...
grafika je odlicna. neznam šta ljudi kenjkaju :)
solidne kvalitete textura,odlicne animacije, jedina zamjerka mi je Kosa na NPCevima,to biowareu nikad nije islo,al ostali detalji tipa metal (oklop,oruzja),environment ...ODLIČNO.
environment, naročito...
Po meni je grafika odlična, samo su likovi malo nespretno animirani. Čini mi se da su u Mass Effect igrama to bolje napravili. Inquisition mi izgleda kao da su na DA:O nalijepili nove teksture.
I ova igra pršti od reptilskih simbola, hebem im ja to svevideće oko...
bljak
Da bas to, ne smeta mi toliko... Samo sto je ovde u giri svevidece oko simbol Inquisitora, kao pozitivaca nekih...
umro sam
Repack objavio da su probili 64-bitnu Denuvo zastitu i ocekujte svi da zaigrate tamnu stranu igre kroz kojih tjedan-dva...

Da,to je njima u biti bio izazov i pol,a ne nekak prepreka ili nemoguca misija :D
Repack objavio da su probili 64-bitnu Denuvo zastitu i ocekujte svi da zaigrate tamnu stranu igre kroz kojih tjedan-dva...
Ako im treba još tjedan dva onda znam da nisu probili još ništa xD
Nisam požalio na tih 35€što sam platio,imam 40h igre i 20lev sam.ima još prostora za kompletiranje igre,šteta što nema statsa da vidim što nisam odradio.možda ubace patchom?
Ako im treba još tjedan dva onda znam da nisu probili još ništa xD
Necu vise ici o offtopic,ali sta pricas ti ? Odi na njihov fejs,probijena je zastita,ali moraju ispolirati odredene bugove i sitnice i iduci tjedan je vani.
Kao i sta Ubisosftu treba mjesec dana da ispolira Unity tako i njima treba da ovo ispolira.
Kada oni imaju igru sa poznatom zaštitom treba im svega par sati da to naprave, i najčešće u roku dan-dva izdaju prvu verziju.
Ta prva verzija ne mora biti 100% bug free, ali je pusti prvi van, jer je to njima doslovno natjecanje tko će biti prvi.
A kasnije po potrebi stavljaju fixeve i nove patcheve.
Tako da ja iskreno i nisam posve siguran jer to legit.
P.S. Itaj članak koji je prvi došao je od p2p članova, a ne od legit codera.