DIRT problem sa volanom

poruka: 32
|
čitano: 11.412
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
DIRT problem sa volanom

imam dirt2 dirt3 i dirt sd u svakom imam isti problem u kontrolama ne prepoznaje volan kao uređaj ali ga prepoznaje na način da mogu promjenit tipke tipkovnice i staviti umjesto njih putanje volana. Dosta sam pogledao po forumima nigdje nepiše ništa o ovome večini ljudi prepozna u trenutku kad treba stisnuti enter za ući uigricu da kliknu na volanu, ni to mi neće, instalirao sam program od volana i preko njega pokrenuo igricu ni to ne radi, stvarno više nemam ideja, vi???

ps logitech formula force ex

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Je li prvo uključiš volan, pa uđeš u igru, ili uđeš u igru, pa uključiš volan? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: DIRT problem sa volanom
turbojc kaže...

Je li prvo uključiš volan, pa uđeš u igru, ili uđeš u igru, pa uključiš volan? 

pa prvo ukljucim volan

15 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Onda ti ne znam kako pomoći, jbg, sorry.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

neko drugi molim vas?????

16 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

I ja sam kupio sinoć dirt 3, i imam volan od PS2 i PS3, ali do sada sam normalno ga koristio u igrama kao npr. gas guzzlers, sve uredno je prepoznavalo. 

A u dirt 3, nikako da ga prepozna, imam PS konektor na USB konverter i preko njega rokam volan. Volan uredno radi, ali u dirt ga nikako ne mogu aktivirati.  

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

http://www.bug.hr/forum/topic/dodatna-oprema-igre/problem-logitech-formula-force-ex/52259.aspx

ja sam pronašao momka koji je imao isti problem nitko mu nije odgovorio od 2010g poslao sam mu privatnu poruku još nisam dobio odgovor, čekam strpljivo možeš ostavit komentar tako da se tema digne malo da ljudi primjete ako šta saznam javim ti ali ja sam sve moguće što po internetu piše, koje windowse koristiš ja koristim 8,1 pa mi je prijatelj rekao da je možda do toga ali vidim da je dosta ljudi imalo isti problem i ranije u dirt 2 i 3 pa sad stvarno više neznam i nemam ideja ovo ovdje mi je zadnja nada a niko živ ništa ne odgovara

16 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Ja imam 8, ali uredno mi radi volan u drugoj igrici. a dirt sam kupio baš da mogu voziti preko volana. 

Ajde i ja ću malo proučavati pa čujemo se ako nešto saznam. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A ni jedan nije napiso koji volan koristi.

Jeste probali ovo

http://www.downloadatoz.com/howto/fix-for-using-driving-force-gt-wheel-in-dirt-3,12734.html

EDIT: sad sam tek vidio da si napiso volan, inace nzn di je problem ako radi? A ako ne radi skini si keyboard emulator pa preko njega slozi volan.

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 3:29 (R4zOR229).
14 godina
DIRT problem sa volanom

Oprostite što upadam ko' padobranac u temu xD Netko je spomenuo Playstation 2 to USB adapter? Gdje se to može kupiti?? ((Links??))

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa bilo di di prodaju takve stvari, cak ces dobit ako i u konzumu kupis onaj 3rd party ps3 gamepad ili jednostavno na ebayu za sicu uzmes.

14 godina
R4zOR229 kaže...

Pa bilo di di prodaju takve stvari, cak ces dobit ako i u konzumu kupis onaj 3rd party ps3 gamepad ili jednostavno na ebayu za sicu uzmes.

Okej,još nešta,imam volan za PS2 ma me zanima kda ga spojim na adapter dali če biti input laga? Ili to ovisi od igre ili kako već??

Strm
17 godina

Nzn, osobno nemam bas neka dobra iskustva sa PS2 volanima na PC-u, niti jedan ni mi nije radio kak spada(zapravo samo jedan sam i probo).

15 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Osobno sam probao dva volana. Nažalost, sve je relativno koja je igra u pitanju. Isti volan na jednoj valja, a na drugoj ne valja, tj, fali mu okretaja. Tako da, morati ćeš to srediti sam, ali nema nigdje nikakvog laga, sve uredno radi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Adapter sam kupio iz kine, nekoliko dolara, usb na dva priključka s PS. Uredno radi s joystickom, nikakvih problema nemam, a i uredno s volanom isto radi. Samo neće u dirt 3, a imam neki logitech driving force EX. 

Evo i slika. 

Uglavnom, ako ne proradi ovo, kupujem neki volan na ovu foru za PC, pa nadam se da će taj raditi a dirt 3. Ako netko prodaje može se javiti pa ćemo se dogovoriti. 

Uzimam polovno, jer ima hrpa ljudi koji samo kupe i koriste par puta i onda stoji pa sad prodaju za dosta nisku cijenu, a meni to odgovara. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

A ni jedan nije napiso koji volan koristi.

Jeste probali ovo

http://www.downloadatoz.com/howto/fix-for-using-driving-force-gt-wheel-in-dirt-3,12734.html

EDIT: sad sam tek vidio da si napiso volan, inace nzn di je problem ako radi? A ako ne radi skini si keyboard emulator pa preko njega slozi volan.

ma ja mogu umisto tipki tipkovnice stavit tipke volana i njegov okret ali onda nemam onaj blag prijelaz volana i ni gasa ni kočnice, a force feedbac da ni ne spominjen jednostavno nije dođivljaj na taj način igrat. može li to emulator promjenit

14 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Jel ste instalirali Logitech gaming software/profiler? Ja imam  isti volan znaci formula force ex i dirt mi radi najnormalnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Imam instaliran logitech profiler, ali šta ja znam što kod mene ne valja, možda jer imam PS verziju, iako ide preko konvertera za PC. 

A ako ne osposobim, tj. nisam uspio, a vjerojatno niti neću, onda si moram kupiti nešto što radi provjereno i na WIN 8.

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
k1klop kaže...

Jel ste instalirali Logitech gaming software/profiler? Ja imam  isti volan znaci formula force ex i dirt mi radi najnormalnije.

Naravno najnoviju verziju i čak preko njega sam probao paliti igricu ima sastrane opcija

15 godina
DIRT problem sa volanom

Ja imam logitech g27 i volan inace ne radi u Dirt igrama, ali dodjes u opcije i bas odaberes da ga koristi, znaci imas opciju za input keyboard i prebacis na volan, onda ti ga igra da podesavati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Kad ulaziš u igru upravljaj sa volanom.
Znači, kad ti piše "Press enter/start" onda stisneš na volanu potvrdnu tipku i dalje su ti kontrole volana.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Kad ulazim ne prihvaća mi niti jednu tipku s volana. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DIRT problem sa volanom

Iskreno me nebi čudilo da je to do PS2 to USB konektora jer se slično dešavalo i sa Fifom 8, nije prepoznavao desnu gljivicu.

Ako može ikako pomoći http://howtobyte.blogspot.com/2009/05/fifa-08-generic-gamepad-right-analog.html

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Ma zapravo i ne moram spajati preko tog konverera, profiler mi prepoznaje volan i samo s usb konektorom, jer ima dva.
Ali svejedno nemam pojma kako naštimati u igri?

Inače se u igri pojavi to gdje meni piše keyboard da se odabere volan? 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 15:49 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne možeš ga drugačije naštimat nego da instaliraš drivere za njega i promjeniš kontrole s tipkovnice na njega, igra ga neće sama prepoznati. Postoji još jedno rješenje, ali moraš prčkat po .xml fajlu od predefined kontrola za neki drugi volan, koliko se sjećam ja sam za Ferrari f430 volan preuredio kontrole jer su bile najsličnije onim mog volana. Sjećam se da moraš u .xml-u promjenit ime uređaja na koji se kontrole odnose na ime tvog volana koje piše u Device Manageru i onda upisat za svaku kontrolu tipku koja odgovara tvom volanu.

Ukratko, jednostavnije ti je zamjenit kontrole od tipkovnice i stavit Steering saturation na maksimum, poigrat se malo s ostalim sliderima da si nađeš optimalne postavke i piči.

16 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

A da imam neki za PC ne bi bilo problema?

Ma htjeo bih da radi kako treba, jer sam si i uzeo igru da uživam u vožnji, ne nešto bzvz. 

A radije ću si kupiti drugi volan, koji je kompatibilan s igrom.  

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
dombak1608 kaže...

Kad ulaziš u igru upravljaj sa volanom.
Znači, kad ti piše "Press enter/start" onda stisneš na volanu potvrdnu tipku i dalje su ti kontrole volana.

Probao ne radi.

11 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Ne možeš ga drugačije naštimat nego da instaliraš drivere za njega i promjeniš kontrole s tipkovnice na njega, igra ga neće sama prepoznati. Postoji još jedno rješenje, ali moraš prčkat po .xml fajlu od predefined kontrola za neki drugi volan, koliko se sjećam ja sam za Ferrari f430 volan preuredio kontrole jer su bile najsličnije onim mog volana. Sjećam se da moraš u .xml-u promjenit ime uređaja na koji se kontrole odnose na ime tvog volana koje piše u Device Manageru i onda upisat za svaku kontrolu tipku koja odgovara tvom volanu.

Ukratko, jednostavnije ti je zamjenit kontrole od tipkovnice i stavit Steering saturation na maksimum, poigrat se malo s ostalim sliderima da si nađeš optimalne postavke i piči.

Probao prčkat po .xml-u za najsličniji volan formula force gt ili nešto slično opet neće ali za to u device manageru nisam probao, dali onda imam opciju force feedbacka?

15 godina
DIRT problem sa volanom

Probaj s novim driverima, ne znam... Ja ga vidim u opcijama pod profile, ili zguglaj "ime_volana dirt3 profile" pa ti mozda nesto izbaci.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DIRT problem sa volanom

Ma pokušavao sam s novim driverima par puta, i na sve moguće načine uštekavanje i što sve ne. Ali baš neće, a vjerojatno je problem što je PS2, PS3 volan. Iako ima i USB, i prepoznaje ga windows i profiler, i profile koje sam skinuo, čim ih ubacim, odmah se kreša profiler. Ne da mi se više probavati. :D

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice