Prisjetimo se nekih remek djela powered by IGN.
Concord: 7/10
Dustborn: 7/10
Dragon Age The Veilguard: 9/10
Star Wars Outlaws: 7/10
Assassin's Creed Shadows: 8/10
Crimson Desert: 6/10 
Znači kad pokrpaju greške igra će biti 12/10, a priča možda 7-8/10 ako se mjerimo po IGN-ovim recenzijama, za neka poput gore navedenih remek djela moderne gaming industrije.
Reviews se drasticno poboljsavaju kako ljudi ulazu vise vremena u igru, to je odlican znak. Ako profiltriras na Steamu na ljude koji su igrali 2h ili vise, 86% pozitivnih. I ovaj patch je ohrabrujuc sto je dosao neki dan.
Reviews se drasticno poboljsavaju kako ljudi ulazu vise vremena u igru, to je odlican znak. Ako profiltriras na Steamu na ljude koji su igrali 2h ili vise, 86% pozitivnih. I ovaj patch je ohrabrujuc sto je dosao neki dan.
E da i prisjetih se Clair obscur je dobio istu ocjenu kao i Dragon Age Wokeguard, pardon Veilguard.
ok ali šta ti točno smeta u mouse&keyboard inputu? šta je to točno tako kritično vezano za pc i komande?
eto jučer patch bio sve je još bolje responsive ,tipke imaju kombinacije i nije ih ni pretjerano teško za naučit, apsolutno u mojem slučaju ništa mi ne stvara nikakav problem.
jer koliko znam i vidim i čitam najviše se žale na kontroler i te kombinacije tipki ne toliko na pc, sad je drugi par rukava ako igraš na kontroleru onda te možda u jednu ruku i shvaćam.
ali dobro gle svako svoje zna i igra kaj mu paše ali šteta da radi tipki ne igraš ovaj masterpiece ako voliš takve igre.
jučer na steamu igralo preko 200k ljudi navečer ,hretina ljudi je trenutno streama i igra ,da ne valja ništa sigurno nebi bile takve brojke.
a gledaj, to sta svi igraju igru ne znaci da je igra fantasticna. to me podsjeca na onu "eno svi skacu sa nebodera bez padobrana, mora da je dobro, idem i ja". pa ce netko rec da to sto ljudi rade nije normalno al buduci da vecina to radi ispada da si ti u manjini i da ti nisi normalan. nadam se da kuzis sta zelim rec.
cisto da pojasni, igram kb+m, nikakav kontroler nije u pitanju ovdje.
kad govorimo o konkretnim problemima, prvi problem je horseback riding, tj. galopiranje. mislim da sam negdje vec to spomenuo, ali primjera radi, za galopiranje treba pritiskati shift nonstop dok ne dodes do te brzine. konj je bitan kao prijevozno sredstvo ali nazalost u ovom slucaju ne mogu ga koristi. to u zadnjem patchu nisu popravili. kad to poprave, onda bih se mogao vratiti. ostalo su popravili, to je istina. moj inicijalni post je bio prije samog patcha ali to je stanje takvo kakvo je u tom trenutku bilo.
ostala problematika kad je rijec o komandama je vise usmjenera na situaciju gdje se neke stvari previse kompliciraju bez ikakvog razloga. pecanje, sjeca stabala i kasnije ekstrakcija materijala iz stabla, sve se to mogo rijesit elegantnije.ne znam kako je sad nakon patcha ali prije je sjeca stabla isla ovako: nades stablo, drzi ctlr za aim i mlati po stablu par puta. stablo padne, onda opet ctrl i mlati po stablu koje je palo da se stablo "razbije" u 3-4 veca komada. zatim opet mlati po tim individualnim komadima dva puta, i tek tada "razbijes" stablo i pokupis materijale. ovo se moglo napravit u znatno manje koraka. prvo, cemu ciljanje na stablo, daj mi odma prompt, opali dva puta, stablo padne, opalim opet po stablu, stablo "razbijem" i eto mi materijala. pokupim i ajmo dalje.
nadalje, zasto moram drzat control kad zelim s nekim razgovarat. pa onda zasto ne mogu preskocit dijalog u nekim situacijama ako mi se preskace. postoji opcija kad to radit kad je custcene u pitanju, al u ostalim situacijama to nije moguce.
ovo je cisto samo situacija sa inputom, a nismo se dotakli niti price, niti likova, niti combata (nesto su popravljali na tu temu u proslom patchu, al opet, trebam probat pa da vidim sta i kako)
kazem, onima kojima je ova igra odlicna, ja zaista sam sretan da ljudi uzivaju. volio bih i ja da je tako al ne mogu protiv sebe. medutim, rec da igra nema problema je apsolutno besmisleno. sad, jel stvar u tome da su ljudi hypani do bola, da je to stvar kognitivne disonance. confirmation bias-a il nesto trece, ne znam. mozda svega po malo.
Ne vidim da bas itko tvrdi da igra nema problema, samo kazu da je svejedno odlicna i da se da preci preko mana radi dobrih stvari. Mislim bilo je i za RDR2 slicnih prigovora za clunkiness, kretanje, "previse jahanja" i slicno, jebiga, imerzija ima svoju cijenu. I tamo si gledao kompletnu animaciju guljenja koze sa svake zivotinje po 10 sekundi i duze, lootao svakog protivnika po 5 sekundi s animacijom pretrazivanja dzepova itd, pa eto, o tome nitko vise ne prica nego se igra smatra remek dijelom. Danasnja mladez bi sve samo da je efikasno :)
Nakon patcha skocila na steamu s mostly na very positive.
ok ali šta ti točno smeta u mouse&keyboard inputu? šta je to točno tako kritično vezano za pc i komande?
eto jučer patch bio sve je još bolje responsive ,tipke imaju kombinacije i nije ih ni pretjerano teško za naučit, apsolutno u mojem slučaju ništa mi ne stvara nikakav problem.
jer koliko znam i vidim i čitam najviše se žale na kontroler i te kombinacije tipki ne toliko na pc, sad je drugi par rukava ako igraš na kontroleru onda te možda u jednu ruku i shvaćam.
ali dobro gle svako svoje zna i igra kaj mu paše ali šteta da radi tipki ne igraš ovaj masterpiece ako voliš takve igre.
jučer na steamu igralo preko 200k ljudi navečer ,hretina ljudi je trenutno streama i igra ,da ne valja ništa sigurno nebi bile takve brojke.
hrpa ljudi pije i ozujsko,ne znaci da je dobro.
hrpa ljudi igra cod,fifu , insert X igru ...
Ne vidim da bas itko tvrdi da igra nema problema, samo kazu da je svejedno odlicna i da se da preci preko mana radi dobrih stvari. Mislim bilo je i za RDR2 slicnih prigovora za clunkiness, kretanje, "previse jahanja" i slicno, jebiga, imerzija ima svoju cijenu. I tamo si gledao kompletnu animaciju guljenja koze sa svake zivotinje po 10 sekundi i duze, lootao svakog protivnika po 5 sekundi s animacijom pretrazivanja dzepova itd, pa eto, o tome nitko vise ne prica nego se igra smatra remek dijelom. Danasnja mladez bi sve samo da je efikasno :)
takvih problema nisam imao u RDR2 ponajprije jer igru nisam igrao na launchu s obzirom da sam primarno pc player. sta je bilo kad je igra izasla, ne mogu pricat o tome.
veci problem u RDR2 sam imao zbog debilnih achievementa koje sam ganjao za 100% jer eto, nisam imao pametnijeg posla u danom trenutku. pšonajprije govorim o questu sa onim je8enim pticama koje je trebalo hvatat.
pa ok ako vam ne valja igra ne igrajte ,vrlo jednostavno.
meni je s druge strane što je više igram sve bolja i bolja i tek kasnije dolazi do izražaja količina sadržaja koju ova igra pruža.
sad sljedeće ću pokušat otključavat abilitye i pronaći malo bolja oružja i armore jer pratim grupu i vidim šta sve ekipa nalazi i tek onda shvatiš da nakon cca 35h gampleplaya sam praktički gol i bos
jučer sam otključao double jump ,možete ga pronaći u začaranoj šumi. koga zanima nek pogleda na youtube kako i šta.
pa ok ako vam ne valja igra ne igrajte ,vrlo jednostavno.
meni je s druge strane što je više igram sve bolja i bolja i tek kasnije dolazi do izražaja količina sadržaja koju ova igra pruža.
sad sljedeće ću pokušat otključavat abilitye i pronaći malo bolja oružja i armore jer pratim grupu i vidim šta sve ekipa nalazi i tek onda shvatiš da nakon cca 35h gampleplaya sam praktički gol i bos
jučer sam otključao double jump ,možete ga pronaći u začaranoj šumi. koga zanima nek pogleda na youtube kako i šta.
Ne moras ga pronaci , mozes ga i sam otkljucati ko i svaki drugi skill.
Sto se tice armora itd sve je to samo sminka jer kad ti svoj armor nadogradis nema mu ravnog.
Element resistance i drugi ficfirici nisu bitni.
Jedino neka oruzja i nakit imaju dobre osobine tipa dodatni dmg te hp/stamina reg sto je ok.
Po meni je igra prerano izasla . Ocigledno je da nije radena da bude single player.
Svijet je preogroman , isprazan a u drugu ruku predivan i pun detalja.
Lutam po mapi i upadnem u jebenu rupu iz koje ne mogu van.
Dok lutam svijetom nailazim svuda samo na glupe bandite , sve drugo je super friendly , samo hvatam kukce i rudarim.
Ovo je naspram Hogwarts Legacya mala beba po kvaliteti.
Tresla se brda , od slonovskog prda..
sva sreća pa nisi mjerilo i nije do tebe