CoD2 ( + ostale igrice ) fps problem

poruka: 18
|
čitano: 3.424
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, stvar je ovakva:

Prije dok sam kupio kompjuter mogao sam u cod2 imati 333 fps bez imalo dropanja, znaci konstantno stojao fps, mogao sam i 500 lockati ali uz poneki drop, ali kako god uvijek sam igrao sa 250 fps-a. Stvar je u tome sto mi se nakon nekih 6-7 mjeseci kompjuter jako poceo zagrijavati, tj procesor, temperatura je isla do 100°C i ponekada mi se ugasio, tako sam igrao nekih 2 tjedna dok ga nisam ocistio i sada sve radi, temperature ne idu preko 42°C, na jacim igricama ponekada idu do 50-60°C dok graficka takodjer maximum do 60-65°C. E sada, problem je sto nakon toga pregrijavanja niti jedna igrica vise ne radi normalno, u cod2 ne mogu lockati niti 125 fps, mislim mogu, ali svakih 5-10 sekundi mi fps dropa na 114, na 120 i slicno, stavim 250 fps a fps dropa na 240-ak ili 230-ak isti slucaj sa 333 i 500.. Ponekada mi na otvorenom pada do 180 a na istom tom mjestu sam mogao imati 500 fps.

Ovo se dogadja na svakoj rezoluciji: od 800x600 pa sve do 1920x1080.

E sada, uz sve ostalo moje pitanje glasi: da li je moguce da se procesor nekako ostetio za vrijeme zagrijavanja + da li se to moze popraviti nekako ili se mora kupovati novi procesor?

Trenutno skupljam za novi kompjuter ali je neka stiska u zadnje vrijeme pa sam morao potrositi velik dio novaca, pa sam zapeo na ovom starom kompjuteru do daljnjeg. Hvala unaprijed na odgovoru.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

je si li promjenio termalnu pastu na procesoru?

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: CoD2 ( + ostale igrice ) fps problem

Nisam.

EDIT1*

"Što bi bilo kada se ne bi nanijelo termalnu pastu?
Kada bi se na procesor stavio hladnjak, bez da je između termalna pasta, između površine procesora i površine dna/baze hladnjaka bilo bi šupljina/praznina u kojima bi se nalazio zrak (jer ploha procesora i ploha hladnjaka ne mogu idealno nalijegati koliko god one ravne bile). Zrak je izolator, slabo odnosno skoro nikako ne provodi toplinu. Posljedica bi bilo veće zagrijavanje procesora, hladnjak ne bi dobro hladio jer toplina s procesora ne bi bila dobro ili dovoljno brzo odvođena na hladnjak."

-Stvar je u tome da se procesor ne zagrijava, nego sam izgubio na performansi poslije odredjenog razdoblja svakodnevnog zagrijavanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 16:53 (SacredWarrioR.).
13 godina
neaktivan
SacredWarrioR. kaže...

Nisam.

promjeni pastu i onda pogledaj temperature.

13 godina
neaktivan

Evo imas gore u editu odgovor.. Znaci prije se zagrijavao ali zbog prasine.. I sada dok je cist temperature su sasvim normalne.. ali je performansa nikakva..

14 godina
neaktivan

Kad si zadnji put winse reinstalirao, ili barem cistio komp od virusa i smeca?

I postaj screenshot iz HWmonitora da vidimo temperature.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Negdje sam procitao da ljudsko oko moze raspoznati najvise 60fps-a,sta ce ti onda 300 fps-a?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Negdje sam procitao da ljudsko oko moze raspoznati najvise 60fps-a,sta ce ti onda 300 fps-a?

Ma to je neki klinac koji misli da može letjeti u COD 2 ako ima 300 ili 1000 fps-a!

14 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

A ljudi koliko je to puta receno. Pa bug u engineu!!!

clock2much
14 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Ma to je neki klinac koji misli da može letjeti u COD 2 ako ima 300 ili 1000 fps-a!

Da, monitor prikazuje 60 frejmova, ali osjeti se fluidnije igranje. Kako Mate reče, to je bug u engineu, CoD engine nagrađuje više fpsa bržim pucanjem, skakanjem i lijepljenjem metaka.

13 godina
protjeran
xR4Z3R kaže...

da se može kurčiti u videu/screenshotu :p   (kratko i jasno)

15 godina
neaktivan
YaGuy kaže...
xR4Z3R kaže...

da se može kurčiti u videu/screenshotu :p   (kratko i jasno)

Ne znate kako fps funkcionira s Cod-om, zato sutite...

15 godina
neaktivan

Bug forum pun pametnjakovića. Ako niste igrali cod onda zatvorit usta i gotovo.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Ljudi,bitno je znanje a ništa više nije važno...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovi sto pricaju da ljudsko oko raspoznaje 60 fpsa nisu dobrodosli u ovoj temi, ako nemaju konkretan odgovor onda nemoraju muciti svoje prstice i pisati odgovor koji nema nikakvoh smisla.

Svi koji su igrali cod znaju o cemu se radi sa fps-om, ako imate odgovor koji moze pomoci - dajte ga, ako ne molim vas nemojte pisati lose odgovore.

SS sa temperaturama cu dati sutra, ss1 nakon paljenja kompa i ss2 nakon jedno 3-4satnog igranja.

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Takodjer cod igram od samih njegovih pocetaka, i dosta sam dobar igrac sada i kada na primjer probam igrati sa 60 fps nije lako, igrivo je, ali i dalje laga na 60 fps..

sto se tice same igre, promjenio sam polygone, iskljucio gpusync,  stavio multigpu 1 i sve za fps, jos par naredbi ali jednostavno nije bitno zato sto kada stavim com_maxfps 250 on vrti 240 , kada stavim com_maxfps 125 on crti 114 a kada stavim com_maxfps 500 dropa na 467-490-500 lock.. znaci kompjuter moze to ali nesta se dogodilo od zadnjeg zagrijavanja...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja kad san tek instalira cod, moga san isto tako lockat ko i ti, al s vremenom uvik dropa. Rješenje je ponovni windowsi.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Windowsi su novo podugnuti , originalni i redovito se brinem oko toga, takodjer najnoviji driveri za graficku.. To nije problem, dalje?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice