Civ V: Brave New World vs Europa Universalis IV

poruka: 10
|
čitano: 1.464
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Odlucio sam napraviti ovu temu posto su ovo dvije strategije koje su po mom misljenju najbolje ove godine (iako je Brave new world DLC). Europa Universalis 4 je vjerovatno cak i bolja od Civ 5, al je pre komplicirana za moj ukus. Civ 5 mi je nekako bolji zbog dizajna igre itd. pa eto. Sta vi mislite ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Civ V: Brave New World vs Europa Universalis I
Lukanator22 kaže...

Europa Universalis 4 je vjerovatno cak i bolja od Civ 5, al je pre komplicirana za moj ukus. Civ 5 mi je nekako bolji zbog dizajna igre itd. 

Sam si sebi odgovori na pitanje. Da li ce se tebi neka igra svidjeti ili ne, ne ovisi on nama i nasem misljenju. Sad je vecini bolji civ 5 ti ga kupis i ne sviditi se i sto ces onda? Reci da su svi debili kojima se ta igra svida? Isto vrijedi i za Europu.

14 godina
neaktivan

Krivo si svatio. Ja ne trazin vase misljenje za sebe, nego sam otvorio temu tako da se baci rasprava o ovakvom zanru itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je EU4 bila bolja strategija, jer se civa brzo zasitim.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ono u čemu mnogi griješe je to da odma u startu gledaju na eu4 kao nešto komplicirano, a ustvari ako si date 2-3 sata, da malo pogledate koji video na youtube-u, ili pokušate malo sami na svojim greškama učit, ta igra ubrzo postane toliko jednostavna i zabavna da je to čudo, dok za razliku od tog, civ5 je ovako više user-friendly na startu al zna bit zamoran, pogotovo veliki ratovi pa pomicanje vojske sa svakog tile-a uf, kako sam to mrzio, iako ono što mi je odlično u civ i možda bolje nego u eu4, je istraživanje tehnologija

no nije ni eu4 nešto savršeno, mid-to-late game zna ponekad bit dosadan, ali ova igra je proizvod koji je tek na početku i koji će vjerujem za godinu dana izgledat dosta drukčije od vanille, i to je još jedan plus

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 15:47 (heisenberg031).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je EU prekompliciran, al da budem iskren nisam se ni trudio shaviti igru baš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Meni je EU prekompliciran, al da budem iskren nisam se ni trudio shaviti igru baš.

Ka i ja.. al uzet cu si jedan put vrimena pa cu probat

16 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Meni je isto se cinilo preprekomplicirano, al nakon par partija mi se cini prejednostavna igra.

LoL acc THCJoshi
14 godina
neaktivan
Jonja kaže...
Praetorian1 kaže...

Meni je isto se cinilo preprekomplicirano, al nakon par partija mi se cini prejednostavna igra.

Ljudi govore da in je tribalo desetak sati da se ufuraju u igru... inace, po cemu smatras da je bolja igra od Civ V? Igram trenutno Civ V al trazim nesto drugo, neku jacu strategiju pa pitam

Btw: Jel se moze igrat HRV?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 23:40 (Lukanator22).
16 godina
neaktivan

Sta se tice strategije, neznam bas igra nije prava strategija u smislu borbe, vise je onako cudnjikavo jer protivnika koji je 30% jaci od tebe ces teeeeeesko pobjedit u surovoj borbi, jedini nacin je ili da stvoris jaka saveznistva ili da ides kolonijalizirat, pa se tijekom vremena pretvorit u velesilu. Neznam, ja ovu igru ne dozivljavam kao strategiju, zamisljam ju kao simulaciju razvoja drzave, ali sa puno strateskih elemenata. Lako se ufurat u igru, sta se mene tice, upalis tutorijal pridjes i odes igrat, nakon nekog vrimena skuzis stvari, sta neznas guglas i tako..

Sve u svemu super je igra i preporucam.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice