Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.657.001
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
15 godina
neaktivan
Re: Battlefield 4
Friday kaže...

Vode se OK kad runda završi normalno. Ja sam u BF3 imao valjda 2-3 killa sa minama sve skupa. Prije koji dan igram na zavodu i naredam njih 5 u par minuta. Čovječe, erekcija ko kamen. Kad ono odjednom "something went wrong" {#}

BTW, totalno mi je nelogično da tenku uzmem samo 50% kad nagazi na minu. To je totalna nebuloza!

A šta bi ti htio? U stvarnosti kad tenk pređe preko mine raznese mu gusjenicu i to je to

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 13:08 (peroko).
17 godina
odjavljen
ZeNGe_CRO-mt kaže...

lol pa isto je i bilo u bf3.

jedna radi disable, druga razvaljuje {#}

Ma OK, ali toliko je teško nekoga nasaditi na minu da su slobodno mogli staviti odmah 100% bez da mina kao takva bude OP.

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ja sinoć sjeo sa Lateralusom u scout i kontam si "alaj će sada biti bodova". Padne, pa zakači zgradu sa repom (i padne uslijed toga), opet padne, skinu nas gro puta sa iglom... Ja si kontam koji qurac??? Kaže on "sorry, baš sam se napio" {#}

{#}

17 godina
odjavljen
peroko kaže...
Friday kaže...

Vode se OK kad runda završi normalno. Ja sam u BF3 imao valjda 2-3 killa sa minama sve skupa. Prije koji dan igram na zavodu i naredam njih 5 u par minuta. Čovječe, erekcija ko kamen. Kad ono odjednom "something went wrong" {#}

BTW, totalno mi je nelogično da tenku uzmem samo 50% kad nagazi na minu. To je totalna nebuloza!

A šta bi ti htio? Stvarnosti kad tenk pređe preko mine raznese mu gusjenicu i to je to

U stvarnosti se mina ne vidi, zašto se u igri vidi??? Jeli momak?

Uostalom, dobre mine unište tenk:

EDIT:

A RPG je dovoljan jedan da uništi tenk u stvarnosti. Šta ćemo sada, ha? {#}

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 13:18 (Friday).
16 godina
odjavljen
Skilledžija kaže...
Tonči kaže...

Mene plaši to "popravljanje" netcodea,

Ne kužim se u to, ali si dajem za pravo da postavim pitanje...

Dakle, zašto su radili netcode s predikcijom umjesto realnim stanjem?

Ako sam dobro skužio - zbog high pingera?

Zašto zbog budala koji ne znaju pronaći server s odgovarajućim pingom mora patiti 90% onih koji to rade.

U BF3 se znalo dogoditi da sve funkcionira relativno dobro na serveru dok ne dođe neki baja sa 300 pingom ili većim... bilo je nekih mangupa kojima se znao zakucati na 999.

Ili oni tipovi, koji možda to i namjerno rade, kojima pinga varira konstanto i to gadno.

Baš smo pred neki dan naletili na jednog koji nas je rokao, a ping mu je skakao od 40-140 i više.... kad god pogledaš njemu je drugačija vrijednost pinga bila i to drastično.

Da nema predikcije i interpolacije na serveru, imao bi ovo:

ili ovo:

ili ovo:

I tako dalje. Nije od toga cijepljena niti jedna mrežna igra, a to gore je realno stanje koje server popravi tako da te vrati nazad (ili druge) gdje su zaista bili, a ne gdje je igra očekivala da budeš. BF4 to ima, ali zbog načina na koji se stvari sinkroniziraju i simuliranja na serveru i zatim interpoliraju, ti to vidiš sve glatko i fino, a onda umreš iza ugla. Dakle, te probleme je nemoguće riješiti, jer ovise o brzini mreže, tj. pingu, ali ne samo pingu već i propusnostu koja je kod nas prilično jadna, a BF4 traži više nego BF3 i tako dalje u povijest. Najgore je skakutanje pinga. Konstantan ping se fino zamaskira, ali kad trza, e to ne valja nikako.

Da zaigraš BF4 u LAN-u, ne bi imao apsolutno nikakvih problema. Probaj igrati Quake Live (bivši Q3) na pingu od 50ms ili više. :))

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
Friday kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Ma OK, ali toliko je teško nekoga nasaditi na minu da su slobodno mogli staviti odmah 100% bez da mina kao takva bude OP.

Ma i nije, ljudi ne paze, samo moraš ih stavlajti na mjesta di često prolaze.

Problem je što se ne mogu imati više od 3 na mapi odjednom, to je totalno bezveze, prie je bilo 6.

Btw. novi patch će imati 1.84gb..zna netko šta više o tome ili je to fejk?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...
Friday kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Ma i nije, ljudi ne paze, samo moraš ih stavlajti na mjesta di često prolaze.

Problem je što se ne mogu imati više od 3 na mapi odjednom, to je totalno bezveze, prie je bilo 6.

Jel nije sa onim nekim perkom moguće imati više mina? Ili se to odnosi samo na RPG?

Freak Show Inc.
13 godina
fila2208 kaže...

Link, link!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
Tonči kaže...
I tako dalje. Nije od toga cijepljena niti jedna mrežna igra, a to gore je realno stanje koje server popravi tako da te vrati nazad (ili druge) gdje su zaista bili, a ne gdje je igra očekivala da budeš. BF4 to ima, ali zbog načina na koji se stvari sinkroniziraju i simuliranja na serveru i zatim interpoliraju, ti to vidiš sve glatko i fino, a onda umreš iza ugla.

Znam da nije sve crno ili bijelo, ali nekako sam mišljenja da bi bez predikcije stvari funkcionirale puno bolje, naravno uz preduvijet da ljudi pažljivije biraju servere i paze na ping.

Mi sada imamo situaciju da nas zeza "predikcija" + nas zezaju i high pingeri, odnosno pojedinci koji namjerno skidaju stvari u pozadini da bi dobili prednost.

Postoji opcija na serverima za izbacivanje ljudi s većim pingom od dozvoljenog (zadovoljavajućeg) i kraj.

U tom slučaju bi server u Hrvatskoj imao smisla jer bi na njemu igrali Hrvati bez problema.

U BF3 smo imali situaciju da je server u Hrvatskoj bio gori od onog u Finskoj (bubam).

Ma nema smisla više raspravljati o tome.

Nadajmo se bilo kakvom poboljšanju jer trenutna situacija je jako loša.

[19xx] 4ntraks
13 godina
Friday kaže...

Jel nije sa onim nekim perkom moguće imati više mina? Ili se to odnosi samo na RPG?

Ja sam baš jučer natrpao 6 mina, ali nisam gledao što se događa s one prve tri.

Možda su nestale?

Treba to provjeriti.

Sigurno je jedino da s odgovarajućim perkom imaš 6 komada.

[19xx] 4ntraks
14 godina
neaktivan
Skilledžija kaže...

Ja sam baš jučer natrpao 6 mina, ali nisam gledao što se događa s one prve tri.

Možda su nestale?

ovo me podsjeća na onu epizodu bf friendsa kad ovaj sije claymorice po cijeloj mapi {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
17 godina
odjavljen
Skilledžija kaže...
Tonči kaže...
I tako dalje. Nije od toga cijepljena niti jedna mrežna igra, a to gore je realno stanje koje server popravi tako da te vrati nazad (ili druge) gdje su zaista bili, a ne gdje je igra očekivala da budeš. BF4 to ima, ali zbog načina na koji se stvari sinkroniziraju i simuliranja na serveru i zatim interpoliraju, ti to vidiš sve glatko i fino, a onda umreš iza ugla.

Znam da nije sve crno ili bijelo, ali nekako sam mišljenja da bi bez predikcije stvari funkcionirale puno bolje, naravno uz preduvijet da ljudi pažljivije biraju servere i paze na ping.

Ma kakvi. Bez predikcije bi tek bila koma. Samo na "sporim" igrama možeš raditi bez predikcije. Bez obzira što je ping npr 50 ms ili manje. Skroz bi imao mini-teleportacije i bio bi horor!

Freak Show Inc.
17 godina
Battlefield 4

Neko je tražio službeni template za one "Only in battlefield" momente, pa evo:

http://blogs.battlefield.com/2013/10/your-own-only-in-battlefield-4-moments/

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
CyberDemonVZ kaže...
fila2208 kaže...

Link, link!

Nemam već sam negdje na brzaka pročitao taj broj pa pitam dal tko ima kakve potvrde za to.

Friday kaže...
f

Da, perk ti daje 6 mina, ali kad staviš 4. onda ona 1. nestane i tako ukurg, dakle samo tri mine odjednom.
ontopic:
bf4 disco mode

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Navodno došli novi AMD(ati) driveri 13.11 v9.2. Izvor LINK

Samo ovo je novo, barem prema release notesima:

•     ​​Call of Duty®: Ghost - Improves anti-aliasing performance, and updates the AMD CrossFire™ profile
  •     AMD Radeon™ R9 290 Series - PowerTune update to reduce variance of fan speed / RPM
  •     Resolves intermittent crashes seen in legacy DirectX®​ 9 applications

nemojte stavljat nove drivere jer ljudi po battlelog forumu javljaju da imaju manje fps-a.

čak i do 20 fps-a manje!

battlelog: CRO_ZeNGe
15 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
Jack Sparrow kaže...

•     ​​Call of Duty®: Ghost - Improves anti-aliasing performance, and updates the AMD CrossFire™ profile
  •     AMD Radeon™ R9 290 Series - PowerTune update to reduce variance of fan speed / RPM

nemojte stavljat nove drivere jer ljudi po battlelog forumu javljaju da imaju manje fps-a.

čak i do 20 fps-a manje!

Kratko probao shitcang dam da vidim jel istina...meni osobno ide 100-150 i dalje tako da ne vidim neki veliki drop.

Postavke su ultra-medium, donekle optimizirane.

16 godina
odjavljen
Skilledžija kaže..

Nadajmo se bilo kakvom poboljšanju jer trenutna situacija je jako loša.

Ne bi. Najprije, ne možeš paziti na ping, to ne ovisi o igraču. Dobar ping (10-15ms) možeš imati samo na optici ili ako si jako blizu DC-u). Bez Predikcije bi svi skakutali po mapi k'o zečevi, kako ti je Friday rekao. Igrivo bi bilo eventualno u LAN-u.

E sad... "situacija jako loša" - kako kome. Pirat je već rekao da nije vidio te probleme, ja ih također nisam iskusio. "Jako loša situacija" bi u mom razumijevanju bila kad bih taj problem viđao u svakoj drugoj ili svakoj partiji, ali nisam ga iskusio nikad, tako da...

15 godina
Battlefield 4

Evo moj avrg.

2013-11-08 14:31:19 - bf4

Frames: 37495 - Time: 360000ms - Avg: 104.153 - Min: 64 - Max: 142

To su ovi najnoviji beta driveri.

ovo je iz bf4 bete

2013-10-12 12:36:55 - bf4

Frames: 40616 - Time: 437000ms - Avg: 92.943 - Min: 57 - Max: 124

Ugl. ja zadovoljan izgledom igre i sličicama u sekundi.

Moram sad stavit na 1440p da imam još fviše fps {#}

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Zezaj se ti, ali sinoć sam probao iznova. Mapa s branom - 1080 oko 90 FPS, 1440 115 FPS sa svime na max. Strašno nešto. :D Dapače, uključivanjem FSAA na 2 ili 4 u odnosu na 0, nisam izgubio nego 2-5 FPS ukupno. :)

15 godina
Tonči kaže...
fila2208 kaže...

Zezaj se ti, ali sinoć sam probao iznova. Mapa s branom - 1080 oko 90 FPS, 1440 115 FPS sa svime na max. Strašno nešto. :D Dapače, uključivanjem FSAA na 2 ili 4 u odnosu na 0, nisam izgubio nego 2-5 FPS ukupno. :)

Oprosti ali ne mogu ti vjerovati. 1440p otkida grafiku i vidio sam i jače grafike i računala od tvog da se muče sa tom rezolcuijom, tako da sry.

17 godina
neaktivan
Battlefield 4

I don't even... 

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
fila2208 kaže...
Tonči kaže...
fila2208 kaže...

Oprosti ali ne mogu ti vjerovati. 1440p otkida grafiku i vidio sam i jače grafike i računala od tvog da se muče sa tom rezolcuijom, tako da sry.

Da znam kako uključit da u snimljenom videu vidim FPS u FRAPS-u, pokaza bi ti :)

13 godina
protjeran
Dobro Tonči di mi je gpu usage report od te dvije reze!??
||| Core™ inside |||
17 godina
neaktivan
Battlefield 4

Uključi in-game, pa će ti se vidjeti na FRAPS snimci. Al mislim da i FRAPS ima to u opcijama negdje.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Da znam kako uključit da u snimljenom videu vidim FPS u FRAPS-u, pokaza bi ti :)

pa uključi ingame prek konzole.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
13 godina
protjeran
Pa upalis fps u igri tj konzoli pa onda snimas:-)lp
||| Core™ inside |||
17 godina
Danny_HR kaže...

I don't even... 

WTF jel nije Gustav jedan od njih?

17 godina
neaktivan
Battlefield 4

Je, al voditelj Battlefield tvitera to očito ne zna. :)

1 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

Je, al voditelj Battlefield tvitera to očito ne zna. :)

Informiranost na nivou. XD

Ko da Battlefield ima ikakve veze s DICE-ovim vodećim gameplay dizajnerom...

Da su slušali dizajnere igra ne bi ispala takva kakva je. hehe

13 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...
Jack Sparrow kaže...

čak i do 20 fps-a manje!

Istina :(

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice