Ovako ljudi kao sto i tema kaze zanima me vodeno hladenje...... da neokolisam...
1. zanima me dali kod nas( okolica ZG-a ) ima za kupit dijelove za vodeno hladenje.... znam za Hardveraj.... ili mi ostaje on-line.... ako da preporuka...
2. Zanimaju me vasa iskustva s navedenim...
3. Zanimaju me okvirane cijene....
4. i zadnje dali bi mi neko mogao slozit nesto Hvala....
e da i7 R2E....
nemam bas iskustva s vodenim pa pitam to sve....
Tnx unaprijed.... Hvala....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
1. neman pojma
2. ja san ima to prijen nekih 5-6 godin jos u sridnjoj ka san bija, ukratko, puno zajebancije za nista, tad u nas nije bilo kupit ama bas nista al ja stalno putujen pa san dilove uzima vani, ali tad je i vani bila losa ponuda, kolko znan ima gotovih kompleta i mos sastavljat u dilovan, ovi kompleti ne valjaju nista i lade cirka ka i neki od boljih zracnih ladila, a skuplji su, upitne kvalitete i opet ostaje stvar zajebancije montazon, dakle ne isplati se
unda imas u dilovan, tu se more sastavit dobra stvar, al ce te izac 200+ ojra ako ces sve kupovat, sad tolke pare za ladjenje kucnog komjutera...ne znan
3: ovi kompleti kolko znan su 500-1000Kuna, a ako ces pravu stvar u dilovan, unda ne racunaj ispod 200 ojra a i to san malo reka
moja priporuka ti je nabavit neki veliki zracni kuler i mirna bosna, zaebancija oko odrzavanja svega toga brzo ce ti doc priko usiju, u mene je izdrzalo par miseci i bok
eto boljen ti nemogu pomoc
mene zanima kolke su cijene toga i kako se to spaja na određene dijelove kućišta (procesor, graficka i sl.) i gdje se to pricvrsti za kuciste?
mene zanima kolke su cijene toga i kako se to spaja na određene dijelove kućišta (procesor, graficka i sl.) i gdje se to pricvrsti za kuciste?
hmm.... aj jel bi netko mogao bit toliko ljubazan i slozio mi nesto iz hardveraja za i7...... cijena manje bitna.... da ide u antec 1200....
hmm.... aj jel bi netko mogao bit toliko ljubazan i slozio mi nesto iz hardveraja za i7...... cijena manje bitna.... da ide u antec 1200....
Evo da ga ja jos malo zapaprim. Kad vec inzistiras na vodenom, onda idi do kraja, stavi jak peltier i onda se pozabavi OC-om
Evo da ga ja jos malo zapaprim. Kad vec inzistiras na vodenom, onda idi do kraja, stavi jak peltier i onda se pozabavi OC-om
@microman i7 ide na R2E definitivno mislim jako klokat.....
Peltier - Ebay
Ovako svi koji misle kupit vodeno hlađenje to je samo bacanje novca za 500-600 kn se može kupit bolje zračno nego vodeno hlađenje uglavnom postavite si logično pitanje svi skupi auti ferrari ,porsche a i formula 1 imaju zračno hlađenje dalje vam je pretpostavljam sve jasno.
evo iz hardveraja
1 x EK Supreme Plexi CPU vodeni blok
1 x EKW VGA vodeni blok EK-FC280/260 GTX SLI
1 x Magicool Pro III radijator za vodeno hlađenje
1 x XSPC X2O 400 pumpa za vodeno hlađenje
1 x OEM crijevo 11/8 mm za vodena hlađenja prozirno
1 x Nanoxia IceGlow Essence antikorozivni dodatak UV plava boja
1,790.00kn
ako ti je to prvo vodeno onda bolje kupi gotov komplet
npr. Big Water 745 800 kn. i blok za graficku Zalman ZM-GWB3 150 kn.
za manje od 1000 kn. imas sasvim pristojno vodeno.
ja imam q6600 G0 na 3Ghz i idle/load je 28 / 39 stupnja
a graficka HD 3870 na 880 Mhz / 2300 Mhz Gpu/mem je na 27/41 stupnja
sastavi se u manje od 1h, tiho je, pumpa je besumna,
naravno nije vrhunsko vodeno ali za te novce nema boljeg i idealno za pocetnike
inace F1 ima vodeno hladjenje, kroz radijatore tece voda kao i kroz radijetore vodenog hladjenja,
jedina je razilka sta kod compa radijatore hladi ventilator, a kod F1 strujanje zraka od brzine bolida
prednost vodenog je sta je tise i sta se sva toplina izbacuje iz kucista tako da su ostale komponente puno hladnije ( memorija, disk, chipset)