Problem kod overclockanja - BSOD

poruka: 16
|
čitano: 1.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle overclocko sam Intel Core2Duo E 7300 (2.66 GHz) na 3.2GHz... I sve je bilo u redu, Prime95 je bez problem izdrzo, nije se rusio sistem ni nista, i sad sam odjednom poceo dobivat BSOD-ove. Ali to je nakon sto sam isao promijenit pastu na CPU, i vadio sam ga iz lezista... Jel ima ko kakav prijedlog sta bi mogo napravit? Takodjer sam kloko i grafu malo, al sad je vracena na default, ali svejedno dobijem BSOD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ima iko prijedlog???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem kod overclockanja - BSOD

Kolka ti je temperatura proca?

Pošaljite SMS sadržaja HAITI na 67677 i osigurajte mjesec dana pitke vode za jedno dijete na Haitiju!!!
15 godina
neaktivan

Ovak u idle-u je oko 40, a u loadu zna i do 77 skocit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

malo previše..

16 godina
nidjo123 kaže...

To je previše za core 2 duo...

Kolko si paste stavio kad si stavljao, kako si stavljao i jel ti možda prašnjav hladnjak od proca?

Pošaljite SMS sadržaja HAITI na 67677 i osigurajte mjesec dana pitke vode za jedno dijete na Haitiju!!!
15 godina
neaktivan

hladnjak je ociscen, nema ni trunke prasine, paste sam stavio samo malo (zrno rize) i pritisnuo sa hladnjakom. Jedino je komp u malo skucenijem prostoru...Neznam dal je zbog toga, al nije s goreg navest. Takodjer kada sam u Prime95 testiro, na 77 se nije rusio ni kocio, a sada sam imao upaljen firefox i sluso pjesme i srusio seMršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nidjo123 kaže...

hladnjak je ociscen, nema ni trunke prasine, paste sam stavio samo malo (zrno rize) i pritisnuo sa hladnjakom. Jedino je komp u malo skucenijem prostoru...Neznam dal je zbog toga, al nije s goreg navest. Takodjer kada sam u Prime95 testiro, na 77 se nije rusio ni kocio, a sada sam imao upaljen firefox i sluso pjesme i srusio seMršti se

Čuj ja neznam..nemogu reć da sam neki iskusnjak sa klokanjem..ali 77 je definitivno previše i zbog toga se najvjerojatnije ruši...

Ova metoda stavljanja paste pritiskom hladnjaka, po mom, a i mišljenju mnogih drugih, nije baš dobra jer ne garantira da će se pasta rasporediti po cijelom procu, a niti da će sloj bit tanak..tako da ako ti je ostalo još paste, vjerujem da ti nije problem ponovno skinut hladnjak pa ju prstom (u vrećici-sigurnije je) tanko rasporedi po cijelom procu...

Koja je pasta i je li stock hladnjak?

15 godina
neaktivan

Stock hladnjak, pasta je neka, za 11 kn, nije sad neka marka ali... I ja mislim da je 77 previse.  Ja sam iso cistit cooler i skido sam ga, i nisam znao da treba promijenit pastu tad i 77 je bilo sa starom pastom... Ali mene najvise muci sto se to pocelo dogadjat otkad sam stavio tu pastu i vadio proc iz maticne... Ali sve radi kako treba kad je na default, dakle nisam nist sjebo ( bar se nadam). Probat cu onda opet stavit pastu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo sad sam bio u BIOS-u i vidim  51 Co, a nist dirano, u IDLE-u. Sad idem zamijenit pastu i namazat cu ju onak sa prstom u vrecici. Vjerojatno je zbog temperature onda...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2010 20:30 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo zamijenio pastu, sve ljepo namazo pazljivo, tanko prstom( u vrecici najlonskoj) i opet glupih 40 i nest stupnjeva, i to sam gledo kad sam prvi put nakon sto sam stavio cooler i promijenio pastu... Sto me taj socket 775 nazivcira, namucim se dok cooler stavim... Al izgleda da nema nade za ovaj cooler, uzet cu ja Katanu 3. I jos nesto, neznam zasto, ali mi pokazuje drukcije temperature u BIOS-u i u npr. Real Temp. Iako nisu velika odstupanja, neznam zasto tako pokazuje, evo npr. u BIOS-u je oko 40, a tu oko 37.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2010 23:42 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kolka ti je temperatura u LOAD-u sad? Pusti sad ovako jedno tjedan dana da se pasta "razradi", može ti se tako spustit nekih 5 stupnjeva...
Sa boljom pastom možeš spustit još neka 2-4 stupnja i to će ti bit taman =)
15 godina
neaktivan

Ma sad cu mijenjat hladnjak, uzet cu najvjerojatnije katanu 3, sta kazete, moze i preporuka neka do 200 kn, E da i sad mi u loadu prijedje 80 stupnjeva... Ma mijenjam hladnjak i miran sam

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 20:10 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ljudi, stigo danas Katana 3 i stavim ja to sve ljepo slozim. Prisjetite se onih 80o C. Upalim ja sve to i odem u prime 95 i na max loadu temperatura nije prelazila 37. Rasplakat cu se od srece...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nidjo123 kaže...

Evo ljudi, stigo danas Katana 3 i stavim ja to sve ljepo slozim. Prisjetite se onih 80o C. Upalim ja sve to i odem u prime 95 i na max loadu temperatura nije prelazila 37. Rasplakat cu se od srece...

Super =)

Prepostavljam da ti se više ne pojavljuje BSOD?

15 godina
neaktivan

NeCool, al ipak ga dobijem kada ga klokam na 3.3 GHz, ali to je vjerojatno jer nisam nimalo dirao voltazu, jednostavno nemam tu opciju u BIOSu, jel ima neki program s kojim mogu dizati voltazu? Al najvaznije je da nemam visokih temperatura vise ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 16:11 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice