Ovrclockiranje athlona xp 2500+

poruka: 4
|
čitano: 2.553
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ovrclockiranje athlona xp 2500+
pitanje

Bok. Overclockirao sam svoj athlon xp 2500+ 1836mhz       na   3200+ 2201mhz. U biosu sam povečao system bus sa 166 na 200mhz , pri čemu mi se i pci sa 33 povećao na 40mhz i agp sa66 na 80 mhz. imam ddr400 koji mi, kad je proc. overclockan, radi na 4000mhz što je za njega normalno. uz to sam napon na cpu-u povećao za 10%.Kada npr preko noći ne palim kompjutor i onda ga upalim ujutro on se normalno upali i kada pokrenem pro street onda se zamrzne ili restarta.kad se restarta radi normalno i mogu igrati pro street koliko želim da se ne gasi kompjutor. moje pitanje je zašto se prvi put zamrzne ili restarta?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ovrclockiranje athlona xp 2500+
prihvaćeno rješenje
Black Vision kaže...

Bok. Overclockirao sam svoj athlon xp 2500+ 1836mhz       na   3200+ 2201mhz. U biosu sam povečao system bus sa 166 na 200mhz , pri čemu mi se i pci sa 33 povećao na 40mhz i agp sa66 na 80 mhz. imam ddr400 koji mi, kad je proc. overclockan, radi na 4000mhz što je za njega normalno. uz to sam napon na cpu-u povećao za 10%.Kada npr preko noći ne palim kompjutor i onda ga upalim ujutro on se normalno upali i kada pokrenem pro street onda se zamrzne ili restarta.kad se restarta radi normalno i mogu igrati pro street koliko želim da se ne gasi kompjutor. moje pitanje je zašto se prvi put zamrzne ili restarta?

Nemoj tako držati komp, vrati na default. Imaš ploču s VIA čipsetom?
Imaš ploču koja očigledno nema PCI\AGP zaključavanje frekvencije pa se sve skupa penje u nebeske visine. To ti neće dugo izdržat, ne samo da ti se grafička malo buni, nego još gore - skoro sva periferija ti radi na većoj frekvenciji nego što bi trebala. Vozit sve to na sabirnici od 40 umjesto na 33 nije sigurno. Probaj memtestom pogledat događaju li se kakve pogreške. Uglavnom, u najboljem slučaju imat ćeš za koji tjedan disk pun "data corruption" poruka. To nije zgodno.

Govorim iz osobnog iskustva, jer sam probao dići takvog athlona isto na 3200+ na ploči koja nije imala PCI\AGP lock i nije bilo dobro. Sva sreća pa sam brzo vratio na normalu.

EDIT: Imao sam VIA KT600 čipset na kojem sam to isprobavao.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 11:58 (motom2772).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
imam ploču s via chipsetom pa ću poslušati tvoj savjet.hvala
17 godina
neaktivan
Black Vision kaže...
imam ploču s via chipsetom pa ću poslušati tvoj savjet.hvala
 E usput, ako želiš malo dobiti na brzini svog athlona a da ne ugrožavaš AGP\PCI previše, sigurna granica ti je 72\36, tj. na toj frekvenciji ti ne bi smjelo ništa zezati jer obično komponente tu negdje imaju prag tolerancije. To ti je otprilike oko 2GHz na tom athlonu. na toliko ga slobodno nafrljiš, neće ništa vrisnuti.
Najbolji pokazatelj toga koliko je to u redu ti je memtest, njega provrtiš sat vremena i ako ne iskaču errori, dobro je.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice