Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 993.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Smanjio sam HT i NB na 1888 nemogu staviti više jer mi onda prelazi 2100+ al sam povečao RAM ferkevenicju na 1536(čini mise nadam se da mi to neče stvarati probleme) i vratio napon 1.336 sad ču da vidim.

EDIT:Morao sam vratiti rame na sporije jer se odmah ruši četverta jezgra.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 20:02 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

danas sam iz znadiželje išo klokat na 4.4 ghz sve je bilo suber...samo nakon nekih sat vremena pojavio mi se plavi ekran što znači da mi se pregrijo ali pemperature su bile 66 70 pod full load ja mislim da se ugasio jer je matična loša i nije bogzna kaj....Sada vratio na 4 ghz i sve radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Blazen22 kaže...

danas sam iz znadiželje išo klokat na 4.4 ghz sve je bilo suber...samo nakon nekih sat vremena pojavio mi se plavi ekran što znači da mi se pregrijo ali pemperature su bile 66 70 pod full load ja mislim da se ugasio jer je matična loša i nije bogzna kaj....Sada vratio na 4 ghz i sve radi

Plavi ekran moze znaciti hrpu toga, ne mora biti samo pregrijavanje. On ti daje do znanja da je procesor nestabilan. Bilo to zbog memorije, bilo to zbog napona, bilo to zbog temperature ili PCIE slotova... A inace, 70 stupnjeva ti je 8 stupnjeva preko termalne granice! I to nije uopce malo! 62 je termalna granica, a preporuka je drzati ga ispod 60 u loadu.

14 godina
neaktivan

Malo sam ga undervoltao da mu ne bude previše toplo ovih dana. {#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TriP kaže...

Malo sam ga undervoltao da mu ne bude previše toplo ovih dana. {#}

Sumnjam da ce mu pod 612S biti pretoplo al eto {#}

Ofc.
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Sumnjam da ce mu pod 612S biti pretoplo al eto {#}

hehe,bis se za*ebo,jučer mi je bio na 3,500mhz sa 1,42V u loadu i temperature nakon P95-5min  su bile 60°C - cores.  A max mu je 62°C,i ljeto još nije ni počelo. {#} Danas sam promjenio pastu i dao mu malo manje napona. Vidjet ću kako će se sad ponašat.

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
TriP kaže...

hehe,bis se za*ebo,jučer mi je bio na 3,500mhz sa 1,42V u loadu i temperature nakon P95-5min  su bile 60°C - cores.  A max mu je 62°C,i ljeto još nije ni počelo. {#} Danas sam promjenio pastu i dao mu malo manje napona. Vidjet ću kako će se sad ponašat.

Nece on u normalnom radu nikad doseci temperature koje dostize u stress testovima {#} eventualno u zahtjevnom renderingu i enkodiranju.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 11:50 (mate960).
14 godina

šta se gleda za temperaturu, cputin ili temp. jezgri?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam jedno pitanje

.

Phenom 960t sa stock hlađenjem,- kad upalim PRIME TEST nakon 10 min temperatura ide debelo preko 60.

Dali je to normalno , radi na 3,0 znači nije oc-an i koje su uopče normalne temp za takav procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

za stock hlađenje je normalno. meni je još i prije znalo doći do 60°C

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Jesi ga probao Unlockat ?

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Jesam i ide bez problema sve jezgre su ok i mogu ga oc-at do 3,6 GHz kad je x6

a do 4,0 kad je x4 na na default voltaži .samo se ne usudim kad vidim ove temp na defaultu

Mislim da sam kupio jako dobar primjerak samo mi ove tem neidu u glavu

14 godina
roary kaže...
Bulldozer kaže...

a do 4,0 kad je x4 na na default voltaži .samo se ne usudim kad vidim ove temp na defaultu

a koji ti je default napon

13 godina
neaktivan
herc1988 kaže...
roary kaže...
Bulldozer kaže...

a koji ti je default napon

1,325.

13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
roary kaže...

Pozdrav

Imam jedno pitanje

.

Phenom 960t sa stock hlađenjem,- kad upalim PRIME TEST nakon 10 min temperatura ide debelo preko 60.

Dali je to normalno , radi na 3,0 znači nije oc-an i koje su uopče normalne temp za takav procesor.

Sada je inače toplije vrijeme ali ipak ne bi smjele biti toliko velike pošto proc nije ocan.

Procesor ima 95W TDP i pogotovo temperature ne smiju ići toliko visoko kao kod recimo Phenoma ll x4 955,965 i drugih.

Promijeni pastu i dobro namjesti hladnjak

Koju pastu da stavim vidio sam da ih ima više u prodaji

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

zbog stock hladnjaka imas tako visoke temperature.probaj  smanjiti naponna 1.2v pa nam javi situaciju

cpu turbo boost iskljuci

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 12:55 (herc1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

gg,ja bez brige s ovim scyte mineom ni preko 51 u full loadu a samo jedan vent 120-ka fakat odličan cooler čak i dok sam na 4,3 clokao s 1,5 naponom i 1,3 cpu nb nije prelazila tempa 54 stupnja s tim da je otključan proc u quad tak da su naponi takvi kakvi jesu a da imam nativni quad brijem da bi tempe bile debelo ispod 50 na 4 gige.Toplo preporučam.Da napomenem dok je otključan proc tempe su mjerene na socketu koje sam uspoređivao sa core tempom dok ga nisam otključao i ko dualca sam ga digao na 4,4 s 1,5 volta i core temperature su bile niže nego što su bile zabilježene na socketu tako da je temperatura socketa ustvari za 2-3 stupnja kaže više od realne na procesoru tak da je to u full loadu na blend testu u primeu ispod 50 stupnjeva sa 3,8 ghz i napon 1,42 te cpu nb napon 1,3 i 2600 frekvencija.

Dok budale imaju peneze kramari tržiju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mene matična hebe napon mi je 1,5 v

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
herc1988 kaže...

zbog stock hladnjaka imas tako visoke temperature.probaj  smanjiti naponna 1.2v pa nam javi situaciju

cpu turbo boost iskljuci

evo probao sam spustit voltažu na 1,225 i isključiti turbo.

pola sata u primeu temp nije prešla 60 .

Čini mi se puno bolje ovako.

Probat ču poslje spustiti još malo voltažu kad budem imao više vremena da vidim do koje granice ju mogu spustiti a da radi stabilno možda če se još manje grijati.

Svakako ču promijeniti pastu a gledat ču i da što prije riješim neki bolji hladnjak.

Hvala na savjetima, kad bude kakvih novosti javim se opet sa rezultatima

14 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

1.5V za 24/7?

Smanjivaj dok je ploča živa

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina

Danas sam uhvatio malo vremena i sredio kablove kolko se moglo i okrenuo hladnjak da puse prema gore (znaci grafa-gornja stranica kucista), dok je prije puhao prema zadnjoj stranici kucista i stavio sam novu pastu (umjesto one coolermaster kaj dobis sa hladnjakom stavio sam arctic ceramique) i temp su pale sa max 51 na 47max u full loadu :D i cpu je oc-an na 3.8ghz sa 1.45v....makno sam i drugi vent sa hladnjaka i stavio 2 na gornju stranicu da vuku van zrak...temp su odlicne sa tim da je ocan proc...dal da idem dalje od tih 3.8ghz iliti 1.45v? Sto se tice temperatura imam prostora jos da oc-am, ali me brinu napon i ploca, dal da ovako ostavim ili mogu jos dizat napon radi ploce? do kolko da idem sa naponom?

evo slika loada...

http://tinypic.com/view.php?pic=68zc4o&s=6

temp u idle-u su oko 30-tak stupnjeva samo sam hwmonitor upalio kasnije...i grafu sam testiro i temp nisu isle prek 60.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2355435

inace ovo je stabilan oc testiran sa svim i svacim i to su moje postavke za 24/7...al se pitam dal bi mogao jos ic...

i evo jos par slika...

http://tinypic.com/view.php?pic=10eok1c&s=6

http://tinypic.com/view.php?pic=105was5&s=6

http://tinypic.com/view.php?pic=fa7wx1&s=6

http://tinypic.com/view.php?pic=2mmwfo7&s=6

http://tinypic.com/view.php?pic=2lsics3&s=6

Hvala na pomoci.

Krpa
13 godina
neaktivan

Pa i veći oc ti ni netreba ovo je sasvim dovoljno a vcore 1,45 je ok ali nebi išao preko za 24/7,si probao na 1.42 stavit dal je stabilno il se počinje rušit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

u biosu je 1.4 ploca overvolta za 0.5v -.-...i nb napon je dignut malo...mislim da sve ispod baca bsod...

Krpa
13 godina
neaktivan

A llc opcija u biosu na kojoj ti je postavci

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nemam tu postavku u biosu.

Krpa
14 godina
protjeran

Nema Load Line Calibration M3A770DE to je takva ploča to se navikni da će ti overvoltat jer takva je ploča

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Moja 770DE je overvoltala sa 1.43 na 1.48, dosta overvolta, zato undervoltajte u bios-u.

Samo Hajduk živi vječno !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav kolege! Evo danas je lijepo sunčano i toplo pa sam se malo išao igrat sa CPU postavkama {#}

Dakle spustio sam procesor na stock vrijednosti i undervoltao do najniže moguće vrijednosti a da je i dalje stabilan. Dakle na 3.2Ghz sa 1.216V (u biosu 1.850 ali malo overvolta) vrti prime 3 sata bez i jedne greške pa mislim da je to u redu.

Sad imam jedno pitanje, dakle stock voltaža u biosu je 1.350 a u CPU-Z pokazivao je 1.412 inače je clockan na 3.8 sa tom voltažom, e sad kad se stock voltaža undervolta osjete se promjene u temperaturi, ali zanima me dali i odprilike koliko to smanjuje i samu potrošnju procesora? Ili na stock frekvenciji baš i nema neke razlike kad se spusti voltaža dok ne dođe u pitanje overclock?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Što manji takt i napon , manja je i potrošnja. Smanjivanje takta utječe manje na potrošnju, smanjivanje napona osjetno utječe na potrošnju.

14 godina
odjavljen

Točno!

Taktovi nemaju veze sa strujom, I x V = W

Što znači struja množi napon, daje snagu(Watt(potrošnja)) 

Samo Hajduk živi vječno !

1 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice