Otključani AMD Athlon bez potencijala za OC? zaključana tema

poruka: 5
|
čitano: 591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Otključani AMD Athlon bez potencijala za OC?

Pozz,

Unaprijed se ispricavam na poduzem postu, ali vec 10 sati pokusavao overclockat no neide...

Do nedavno sam imao maticnu ASUS m2n68 am se2 s kojom nisam mogao nista sto se tice overclocka,

igrao sam se malo sa AMD Athlonom 435 box 2.9 ghz, drzao sam ga na 3.5ghz ali znalo je se desiti 

da nisam mogao bootati pa sam vracao stalno, maticna nije mogla nista podesavati osim FSBa i multiplera,

ni voltazu nit ista.

Sad imam ASROCK 960gc-gs fx maticnu plocu, koja i nije bas najbolja ali opet ima puno vise opcija za overclocking,

otkljucao sam Athlona u Phenoma B35, dobio sam i L3 cache sto je odlicno! Ali proc nece ni do 3.2ghz, jednostavno 

je nestabilan, ili ja nesto krivo radim.

Imam ddr3 memoriju 1600 koju sam drzao 1500-1700 mhz, HT mi je bio uvijek nesto manje od NB-a, stock NB je 1600mhz

ali probao sam drzeci ga na stock-u i penjao se do 2200 mhz no nista od navedenog nije islo!! Svaki puta bi se nakon 5-10

minuta prime 95 blenda desio bsod. Jedino sto je stabilno je sitni overclock sa 2.9 na 3.0 ghz.

Temperatura u idleu je 33 stupnja, a na blend testu ne prelazi vise od 43 stupnja,  sve mi govori da se moze overclockat do

3.5ghz bez problema s temperaturama, imam neki cooler od 100 kn, LC power, ima 2 heatpajpa i solidan je za te pare.

Pokusavao sam podici voltazu na procesoru sa 1.32v na 1.40v ali u speedfanu mi i dalje pokazuje 1.32v kao i na CPU-z, i ono sto 

mi se cini da je problem sto pise u biosu max CPU voltage: 1.3250V . Jel to usrana maticna ne moze dati vise V cpu ili sam ja nesto sjebo?

Zelim taj 3.5mhz da sam miran, s starom ASUS plocom je bilo ali na x3 i svako trece paljenje kompa nije moglo bootat pa sam vracao na stock 2.9.

I sad kad imam maticnu s kojom sam otkljucao 4 jezgru i dobio rijetki L3 cache, sad opet drka k**ac nešta -.-

Također sam updejtao najnoviji bios sa asrock stranice, i više stvarno neam ideje šta da radim. Dizao sam i NB voltage na max 1.20v koliko moze

ali bez uspjeha.. Resertirao sam ga jedno 3521324 puta u ova 2 dana, i nemogu vjerovat da je najstabilnije 3.0ghz, to je 100mhz overclock, pa to je NIŠTA!

Također da napomenem da sam nedavno to sve pospajao, novi hard disk (toshiba 500gb), novu matičnu, nove rame (gskill 4gb 1600), novo napajanje (lc power 500w)

i taj kuler lc power. Nije mi prvi put da prckam po kompu i spojio sam bez problema tak da ne mislim da bsod-a zbog neceg sto sam krivo spojio, bsoda-o bi onda svakako.

Treba mi vasa pomoc i vase misljenje, ne odustajem jer znam da moze 3.5ghz, steta bi bilo jer su temperature odlicne a i L3 je tu..

Hvala unaprijed svima, mislim da sam sve napomenio sto treba, ako sam sta zaboravio pitajte.

http://thebizkitter.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

znači ti hoćeš da digneš taj proc na 3.5ghz sa 4 jezgre, a to što si uspio otključati taj x3 u x4 neznači da je stabilno. Testiraj na stocku freq 2.9ghz taj x4 znači bez overclocka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

za 3.5ghz ti treba veći napon od 1.4V, ja sam imao x3 445 RANA oprobaj sa 1.45V na 3.5ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napisao je da mu je stabilan kao X4 na 3.0GHz-a, ali preko toga neće ić. 

Loša je ploča, jako v-dropa i općenito za oc Phenoma ne valja.

Ostavi kako na 3.0GHz ili potraži bolju ploču.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice