Kompjuter se ne uključi nakon overclockiranja proc

poruka: 15
|
čitano: 3.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Problem.. velki

isel sam clocknut amd 1.25 ghz u biosu... original je bilo 100 fbs., max ide do 220.. ja sam stavio 190.. i komp se upali ali monitor ne.. niti windows se ne podigne.. izvadil sam bateriju.. da se bios resetira... dal ce pomoc?? dal sam pretjerao s clockom??

In love with motorbikes and computers.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Problem.. velki
killer4987 kaže...

isel sam clocknut amd 1.25 ghz u biosu... original je bilo 100 fbs., max ide do 220.. ja sam stavio 190.. i komp se upali ali monitor ne.. niti windows se ne podigne.. izvadil sam bateriju.. da se bios resetira... dal ce pomoc?? dal sam pretjerao s clockom??

Nakon sto si izvadio bateriju, jos obrisi CMOS - premjesti "Clear CMOS", CLRRTC ili kako ti je vec oznacen taj kratkospojik (jumper) na odgovarajucu poziciju, ostavi ga deset sekundi, vrati na prijasnju poziciju, vrati bateriju i ukljuci racunalo. Dakako, tijekom tog postupka racunalo ne smije biti ukljuceno u struju - ili odspoji kabel sa straznje strane ili prebaci prekidac na samom napajanju, ako se na njemu nalazi prekidac. Da, pretjerao si. Ali brisanje CMOS-a bi trebalo rijesiti problem. Vjerojatno se nista nije dogodilo kompjuteru.

16 godina
neaktivan

oslo ti je sve u 3pm XD zajeb te ..

xF: rebelsy

0 2 hvala 0
17 godina
protjeran

nema jumpera.. dali smijem sutra do podneva ostavit bateriju vani.. i dali ju smijem dirat rukama

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 22:34 (killer4987).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Kompjuter se ne uključi nakon overclockiranja
killer4987 kaže...

nema jumpera.. dali smijem sutra do podneva ostavit bateriju vani.. i dali ju smijem dirat rukama

Dost je da bateriju izvadiš na 5-10min. I smiješ ju dirati rukama, baterija ko' baterija.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
RE: Kompjuter se ne uključi nakon overclockiranja
...nestabilnost sustava kao posljedica clocka...pretjerao si....jednostavno...nisu ti sve kompnetne bas najbolje kompitabilne jedna s drugom,moze bit puno toga......jbg...
Moj LOCKERZ tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=XbKPNuLjsUg
16 godina
neaktivan

nemožeš odma lupit sa 100 na 190

moraš ić po 5

moraš dizat voltažu proca

a i bilo bi dobro spustit množitelj memorije

a i konfa ti je prastara tak da je najbolje da to ništa ne diraš...

jednostavno izvadi bateriju, pričekaj 1 min vrati i komp bi ti se trebao upalit

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

radi komp... ma nisam svoj. neg bratov.. sad u 2. mjesecu cu si ja kupit neku pilu. ovu dat bratu.. a ono staro njegovo.. ide pod OVEROVERclock  Cool tnx

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran

Haha ista situacija se i meni dogodila.Rjesenje je jednostavno samo premjesti jumper na par sekundi a potom ga vrati na pocetno mjesto ili samo izvadi bateriju na par trnutaka.

Till the roof comes off, till the light go out Till my leg give out,cant shut my mouth Till the smoke clears out,am I high?Perhaps Ima rip this shit till my bone colapse
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oprosti, jesi li ti već sredio stvar ili?

Ako nisi, a kažeš da nemaš jumper za resetiranje CMOS-a na matičnoj (malo vjerovatno), izvadi bateriju i spoji + i - na ležištima za istu (običnom spajalicom za papir ili nečim sličnim) na kojih 10 do 15 sekundi. Rezultat je isti. Očistit' ćeš CMOS od starih entry-ja pa možeš krenuti od nule. Preporučujem ti da prvo kreneš sa FSB-om i to u vrijednostima od 3-4 MHz. Napon još ne diraj. Kada dođeš do neke granice, najprije underclock-aj brzinu RAM-a pa nastavi sa FSB-om. Opet manjim "zalogajima". Kada i to ispucaš, počni se igrati sa voltažom proc-a. Ništa previsoko. Kreni sa po +0.2V i čekaj prvi BSOD. A kada ga i dočekaš, napon smanji za 0.4V. Testiraj stabilnost i ako je ona neupitna, nastavi dizati clock FSB-a dok to ne osjetiš da dalje ne može.

Modifikaciju množitelja HT-a ostavi kao zadnju opciju. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da si rjesio problemali pazi drugi put.

FSB si sa 100 odmah dignuo na 190? To se radi u malim koracima od po 5-10 pa lagani test itd.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

nisam znao.. :D....a kak bi napravil test??

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uobičajen program je Prime95 iako ima i drugih http://www.skidajmo.com/download.php?path=1247643847856

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Baš ti i nije isplativ OC na tako slabom procu, ovisi što želiš postići....jer u igrama baš i nećeš puno dobit, jedino ak ti je to čisto da učiš clockati.....

BUG je IT biblija!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

to je same tak radi fore.. da nej bil bas na standardu :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice