isel sam clocknut amd 1.25 ghz u biosu... original je bilo 100 fbs., max ide do 220.. ja sam stavio 190.. i komp se upali ali monitor ne.. niti windows se ne podigne.. izvadil sam bateriju.. da se bios resetira... dal ce pomoc?? dal sam pretjerao s clockom??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
isel sam clocknut amd 1.25 ghz u biosu... original je bilo 100 fbs., max ide do 220.. ja sam stavio 190.. i komp se upali ali monitor ne.. niti windows se ne podigne.. izvadil sam bateriju.. da se bios resetira... dal ce pomoc?? dal sam pretjerao s clockom??
Nakon sto si izvadio bateriju, jos obrisi CMOS - premjesti "Clear CMOS", CLRRTC ili kako ti je vec oznacen taj kratkospojik (jumper) na odgovarajucu poziciju, ostavi ga deset sekundi, vrati na prijasnju poziciju, vrati bateriju i ukljuci racunalo. Dakako, tijekom tog postupka racunalo ne smije biti ukljuceno u struju - ili odspoji kabel sa straznje strane ili prebaci prekidac na samom napajanju, ako se na njemu nalazi prekidac. Da, pretjerao si. Ali brisanje CMOS-a bi trebalo rijesiti problem. Vjerojatno se nista nije dogodilo kompjuteru.
oslo ti je sve u 3pm XD zajeb te ..
nema jumpera.. dali smijem sutra do podneva ostavit bateriju vani.. i dali ju smijem dirat rukama
nema jumpera.. dali smijem sutra do podneva ostavit bateriju vani.. i dali ju smijem dirat rukama
Dost je da bateriju izvadiš na 5-10min. I smiješ ju dirati rukama, baterija ko' baterija.
nemožeš odma lupit sa 100 na 190
moraš ić po 5
moraš dizat voltažu proca
a i bilo bi dobro spustit množitelj memorije
a i konfa ti je prastara tak da je najbolje da to ništa ne diraš...
jednostavno izvadi bateriju, pričekaj 1 min vrati i komp bi ti se trebao upalit
radi komp... ma nisam svoj. neg bratov.. sad u 2. mjesecu cu si ja kupit neku pilu. ovu dat bratu.. a ono staro njegovo.. ide pod OVEROVERclock
tnx
Haha ista situacija se i meni dogodila.Rjesenje je jednostavno samo premjesti jumper na par sekundi a potom ga vrati na pocetno mjesto ili samo izvadi bateriju na par trnutaka.
Oprosti, jesi li ti već sredio stvar ili?
Ako nisi, a kažeš da nemaš jumper za resetiranje CMOS-a na matičnoj (malo vjerovatno), izvadi bateriju i spoji + i - na ležištima za istu (običnom spajalicom za papir ili nečim sličnim) na kojih 10 do 15 sekundi. Rezultat je isti. Očistit' ćeš CMOS od starih entry-ja pa možeš krenuti od nule. Preporučujem ti da prvo kreneš sa FSB-om i to u vrijednostima od 3-4 MHz. Napon još ne diraj. Kada dođeš do neke granice, najprije underclock-aj brzinu RAM-a pa nastavi sa FSB-om. Opet manjim "zalogajima". Kada i to ispucaš, počni se igrati sa voltažom proc-a. Ništa previsoko. Kreni sa po +0.2V i čekaj prvi BSOD. A kada ga i dočekaš, napon smanji za 0.4V. Testiraj stabilnost i ako je ona neupitna, nastavi dizati clock FSB-a dok to ne osjetiš da dalje ne može.
Modifikaciju množitelja HT-a ostavi kao zadnju opciju.
Vidim da si rjesio problemali pazi drugi put.
FSB si sa 100 odmah dignuo na 190? To se radi u malim koracima od po 5-10 pa lagani test itd.
nisam znao.. :D....a kak bi napravil test??
Uobičajen program je Prime95 iako ima i drugih http://www.skidajmo.com/download.php?path=1247643847856
Baš ti i nije isplativ OC na tako slabom procu, ovisi što želiš postići....jer u igrama baš i nećeš puno dobit, jedino ak ti je to čisto da učiš clockati.....
to je same tak radi fore.. da nej bil bas na standardu :)