Ovako zanima me čisto informativno opčenito koje su razlike ? koji se najjače čuje ?
Znam da je običan najjači....ali plinski i zračni koje su razlike ? jači ?
Hvala ;)
Ovako zanima me čisto informativno opčenito koje su razlike ? koji se najjače čuje ?
Znam da je običan najjači....ali plinski i zračni koje su razlike ? jači ?
Hvala ;)
Znači plinski ne ispaljuje ništa samo za zvuk ?
a čiji je jači zvuk plinski ili zračni ?
Znači plinski ne ispaljuje ništa samo za zvuk ?
a čiji je jači zvuk plinski ili zračni ?
da,samo zvuk,nema zrna...naravno jači je plinski,jer se kod zračnog ''čuje'' samo zrak
Zračna puška koristi se za gađat parcove i vrapce, nema skoro pa nikakvog zvuka
Pa onda zašto plinski moraš imat prijavljen a zračni iz kojeg leti zrno ne moraš ?
Pa onda zašto plinski moraš imat prijavljen a zračni iz kojeg leti zrno ne moraš ?
Nisam donosio taj zakon pa nebih znao
Welcome to Croatia :)
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Nevjerovatno...
Jel može ko usporedit s nečim, kolika je jačina plinskog pištolja tj zvuka plisnkog pištolja pošto se nisam susretao s njim...
Nevjerovatno...
Jel može ko usporedit s nečim, kolika je jačina plinskog pištolja tj zvuka plisnkog pištolja pošto se nisam susretao s njim...
pogledaj na youtubeu...ovisi o punjenju(imaš duge i kratke metke),prije 1-2 mjeseca donešen je zakon o oružju d kategorije,te se zračne puške/pištolji s većom brzinom od 220 m/s moraju prijavit...po meni je bezveze kupit plinski pištolj... 1.skupa municija(70kn kutija) 2.ne izleti ništa,dok s zračnim možeš vježbat gađanje 3.moraš prijavit 4.ne smiješ ga nosit sa sobom...itd.itd.
Maa onda najbolje imati pravi pištolj...najjače se čuje izlazi pravo zrno,imam zračnicu tak da mi ne treba zračni pištolj :D
Maa onda najbolje imati pravi pištolj...najjače se čuje izlazi pravo zrno,imam zračnicu tak da mi ne treba zračni pištolj :D
ostavi se oružja,samo možeš nahebat
Mah,to me zanima,ali ko zna ječ ću kad šta kupiti,samo da znam koje je šta onak okvirno:)
evo momak pogledaj u http://www.monster-rbs.hr/ http://www.detonex.hr/ http://lapis-plus-grupa.com/_izfotelje/index.php?main_page=index&manufacturers_id=5 (lapis je barem prije imao zracne pistolje i puske...) tu bi mogao nac nesto ako te vec zanima 
E hvala ti ;)
da vidim baš čega sve ima :D
Vidim da ih dosta nezna o tome... Plinski pistolj kao i zracni ispaljuje plasticne metke a dozvola tj. registriranje nije potrebno, potrebno je imati 18 godina i prijavit da je kupljen i da je u posjedovanju isto kao i za zracnu pusku.
Vidim da ih dosta nezna o tome... Plinski pistolj kao i zracni ispaljuje plasticne metke a dozvola tj. registriranje nije potrebno, potrebno je imati 18 godina i prijavit da je kupljen i da je u posjedovanju isto kao i za zracnu pusku.
Plasticne metke?!Plinski ne izbacuje nista,a zracni izbacuje olovne (i slicne) metke
Plasticne metke?!Plinski ne izbacuje nista,a zracni izbacuje olovne (i slicne) metke
mozda neki i ne ispaljuju nista to ti je isto kao pravi pistolj na corke i sa hitcem.
zracni pistolj ispaljuje diabole kao i zracna puska.
"pravo" oruzje je vatreno oruzje i ispalju metke s barutom.
plinsko oruzje je oruzje izgledom isto kao i vatreno no ono ispaljuje one zute plasticne okrugle metkice, pokrece ga co2 tj repetira ga, postoje i verzije gdje rade na struju i onaj s oprugom gdje ga vi samo natezete.
za plinsko oruzje vam netreba dozvola ni nista. zracnicu morate prijavit samo ako je od 5.5mm, onu 4.5mm ne treba.
To je airsoft BB pistolj...
Pa moze ga se nazvati i gas pistolj sto bi znacilo u prijevodu plinski pistolj a i vidljivo je da se puni plinom. Daj mi link videa sa plinskim pistoljem kojeg ti smatras da je pravi plinski.
Sve smo us.rali....Postoje signalni,airsoft,zracni,plinski...signalni je plasljivac(barut ili plin!),airsoft je BB oruzje s plasticnim mecima i baterijom(el. motor),zracno oruzje je oruzje koje stlacenim zrakom izbacuju diabole,a plinsko oruzje je kao i plasljivac samo moze izbacivat i diabolu(barut ili plin)
Pogledaj opet video nije baterija nego plin, istina viđao sam i sa baterijom al to su igracke prema ovome.
Sve smo us.rali....Postoje signalni,airsoft,zracni,plinski...signalni je plasljivac(barut ili plin!),airsoft je BB oruzje s plasticnim mecima i baterijom(el. motor),zracno oruzje je oruzje koje stlacenim zrakom izbacuju diabole,a plinsko oruzje je kao i plasljivac samo moze izbacivat i diabolu(barut ili plin)
Decki zakon ste - 
airsoft je s motorom i to je za zabavu(doslovno i ne boli kad te udari s vece udaljenosti),a na videu je airsoft plinski(iako ih kod nas bas i ne vidjam)
Ma evo ti procitaj pa ce ti sve biti jasno http://hr.wikipedia.org/wiki/Airsoft Airsoft su oruzija na plasticne metke. A sila koja ih izbacuje moze biti plinska, elektricna pa i cak zracna ali kad kazem zracna onda mislim na igracke koje mos kupit u trafici ne na zracnu pusku sa olovom.
Znam ja sto je i airsoft i zracni i plinski i signalni...(imam pod krevetom skoro sve)
stari mi je imo revolver na bombice tj ampule (co2) a meci su bili olovni , gljivastog oblika
tako da mi ne drzi vodu o tome kako plinski imaju samo plasticne metke
Pa mozda imaju i olovne to ti neznam