Zakon potrosaca oko graficke

poruka: 2
|
čitano: 844
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam jedan problem....

Naime, moja grafa ne radi tj. na servisu je ustanovljeno da nije ispravna, ali u linksu nemaju zamjenu za 4870x2 i nude mi zamjenu za drugu...

Posto u ponudi nemaju 5970 koju ja zelim, nude mi 5870 koju ne cu uzeti... 4870x2 vise nemaju, pa mi tako ostaje ili 5870 ili staru neispravnu ali u funkciji graficku... LOL

Posto ja na to ne pristajem trazim od njih isplatu moje graficke po cijeni koju sam je i platio (i dalje je pod garancijom).

Dali me zakon o potrosacima ikako spasava ove gluposti?

potpis :D
17 godina
neaktivan

Tvoj konkretni slučaj obuhvaćen je sa nekoliko zakona.

Kao prvo, Zakon o normizaciji.

Prema članku 39.,

za tehnički složene proizvode proizvođač, uvoznik, predstavnik ili zastupnik strane tvrtke dužan je utvrditi te u tehničkoj uputi i deklaraciji navesti rok osiguranog servisiranja i opskrbe tržišta rezervnim dijelovima, priborom i drugim proizvodima bez kojih se taj proizvod ne može upotrebljavati prema svojoj namjeni.

Dakle, taj rok je informacija koja mora biti navedena u uputi i deklaraciji. Obzirom na konkretni tehnički složeni proizvod, taj rok trebao bi iznositi barem 5 godina. U tom periodu oni su obavezni opskrbiti se rezervnim dijelovima kako bi otklonili mane ili kvarove.

Također, ovaj slučaj regulira i Zakon o obveznim odnosima. Prema njemu je eventualno moguće i potraživati plaćeni iznos ukoliko je kvar nemoguće otkloniti.

Kao zadnje, Zakon o zaštiti potrošača.

Pročitaj i prouči dalje.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice