evo ako je neko radio sa tim jer mi moze malo poajsnit kako to radi i kolko je to sigurno????????'
trebam ovo dosta hitno.
hvala
evo ako je neko radio sa tim jer mi moze malo poajsnit kako to radi i kolko je to sigurno????????'
trebam ovo dosta hitno.
hvala
Ja sam 10 -tak puta primao lovu preko Westerna i veoma je lagano.
Osoba koja ti salje lovu mora ti poslati i "sigurnosni" broj.
Ispunis papiric sa tvojim i podacima od te osobe, upises taj broj, potpises se 2 puta, oni provjere i odmah ti isplate lovu.
Traze osobnu iskaznicu tako da ti treba neki dokument.
Lovu nisam slao
, ali mislim da je isto lagano.
Sigurno je onoliko koliko vjeruješ ljudima koji to primaju. Ako kupuješ nešto sa ebaya od neke trgovine koja ima velik i dobar feedback korisnika, onda znaš da te taj neće zezat. Ako s druge strane šalješ nekome za koga ne možeš biti siguran da je pošten, onda te taj može zezati, tj. primiti novac, ali svejedno kazati da nije primio i zezati te.
WU je siguran način slanja novca. Treba ispuniti formular na pošti i uplatiti, a slanje obično košta oko 100 kuna. Jedini problem je što ne primaju pošiljke novca poduzećima, nego mora biti na osobu, ime, prezime i adresa, telefon itd. Uz to i šifra. Zato primnatelju morate javiti šifru inače ne može dobiti novac. To je zadnji način da se spriječi krađa. Zato ako ne poznaš čovjeka, pošalješ mu novac i tražim da ti nešto napravi ili pošalje i onda mu daš šifru.
Evo baš sam iskopala jednu svoju staru potvrdnicu o uplati.
Čini mi se da su dosta skupi, za slanje 1935 kn su mi naplatili još 190 kn cijenu usluge. Ne znam kako je sada, ovo je bilo prije 3 godine.
Ako se dobro sjecam, mislim da naplacuju u procentu od kolicine novca koji se salje (mozda 10%, pogadjam na osnovu primjera od manic).
Ajde molim te ako još uvijek imaš takvu uplatnicu na 1935 k nebudi ti zapovjeđeno molim te skeniraj ju pa mi pošalji na mail.Hitno mi je molimte napravi mi to što prije.
Zahvalan do groba.
Sigurno pouzdano brzo a bilo bi dobro da posjetis stranicu Hrvatskih Posta gdje imas cjenik
od 0 do xxx kuna naplacujemo 100kn
odxxx do xxx kuna naplacujemo xxxkn
sve je jasno objasnjeno
LP
Nije sigurna, i mene su prevarili za 2.000 EUR-a, nego drugi podigao novac, ali evo vidim da moj slucaj nije usamljen, napokon ih je neko porazio na sudu. Moram i ja vidjet kako naplatit izgubljen novac.
Nakon osam godina dobili nestali novac uplaćen putem Western Uniona
Presude Sud u Sarajevu odlučio u korist Zorice Bambulović i Predraga
Petrovića
Bambulović 3.000 EUR poslala na ime Petrovića, a u Italiji ga podigla nepoznata osoba – u „Novoj banci“ iz koje je novac poslan kazali da to nije njihov problem i da oni nisu odgovorni.
Zorica Bambulović i Predrag Petrović iz Brčkog nakon punih osam godina dobili su sudski proces protiv „Raiffeisen banke“ Sarajevo i „Nove banke“ AD. Bijeljina, banka odgovornih za nestanak njihovog novca uplaćenog putem Western Uniona.
Agencija za bankarstvo se čak nije osvrnula na jasno kršenje zakona o bankarstvu, koje je očigledno na samoj uplatnici Western Union-a, gdje se na poleđini obrasca za uplatu (koji inače ne vidite prilikom potpisivanja jer su slova na poledjini, blijeda i sitna) odriče svih odgovornosti ukoliko transakcija ne bude obavljena pravilno.
Učinjeni propusti:
Bambulović je 2006 godine u poslovnici „Nove banke“ u Brčkom putem Western Uniona svom suprugu Predragu, koji se u to vrijeme nalazio u Italiji, poslala 3.000 EUR, a novac se, zbog propusta u transakciji dograbila druga, nepoznata osoba.
Kada sam u Italiji pokušao podići novac, saznao sam da je on već podignut. Kako je neko i sa kojim dokumentima mogao uzeti novac poslan na moje ime, nisam dobio odgovor. Supruga se obratila „Novoj banci“ u Brčkom, ali tamo su smatrali da je to naš problem i da nemaju ništa s tim, premda su, vidi se iz dokumentacije učinili niz propusta prilikom popunjavanja obrazaca putem kojih je poslan novac – navodi Petrović, koji je zahvaljujući odluci suda, ovih dana došao do svog novca.
Petrović i Bambulović obraćali su se i Agenciji za bankarstvo RS, koja je bez obzira na to što su ukazali na brojna kršenja osnovnih postulata bankarskog poslovanja u njihovom slučaju, odbacila svaku mogućnost odgovornosti banke.
Naknada troškova
Kako je za naš list izjavio advokat Azur Prnjavorac, koji je zastupao Bambulović i Petrović u ovom dugotrajnom procesu, konačnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu, osim naknade nestalog novca njegovim klijnetima, „Raiffeisen banci“ kao zastupnik Western Uniona u BIH naređuje se i zakonske zatezne kamate i troškovi parničnog postupka u visini od 3.829 KM.
Upozorenje građanima
Ne znam je li ovo prvi slučaj nestanka novca poslanog putem Western Uniona u BiH, ali svakako je upozorenje mnogim građanima koji novac šalju na taj način. Čudo je da se Agencija za bankarstvo RS nije osvrnula na jasno kršenje Zakona o bankarstvu u poslovanju Western Uniona, na koje smo ih upozorili. Naime, na poleđini obrasca za uplatu, čija se slova teško mogu vidjeti, stoji da se Western Union odriče svih odgovornosti ako transakcija ne bude obavljena pravilno. To je i bio razlog što smo tužili njihovog zastupnika u BiH i banku u kojoj je novac uplaćen – kazao nam je advokat Azur Prnjavorac.
Nasla sam i cijelu presudu na https://advokat-prnjavorac.com rublika sudska praksa - bankarsko pravo.
molim pomoc,danas mi uplaceno 2000eu iz njemacke i na dva mjesta sam probao dici al na oba mi rekli da nije moguce jel je "americki WU blokirao" isplatu??
...
Probajte umjesto WU koristiti aircash, to je aplikacija za slanje novaca. Najprije nije toliko skupa naknada a i iz bilo koje države se mogu poslati novci u Hrvatsku i to stvarno brzo, u par sekundi novac iz Njemačke stigne u Hrvatsku.