Da baš će Kosorka to ukinit. -_-" briga nju
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jutro svima, tj. dan
Evo idem opet u pothvate sa e725 čudom!
Opet pokušaj prelaska na 7-icu, ovaj put s nadom da bude radil i zvuk.
Našel sam rješenje - novi BIOS!
Dal je to komplicirano stavljati?
Skinul sam sa službene stranice za taj model, ima i instalacija iz Winsa, je to ok?
Jutro svima, tj. dan
Skinul sam sa službene stranice za taj model, ima i instalacija iz Winsa, je to ok?
Nikada flashao BIOS iz Windowsa (osim BIOS-a na grafama). Uglavnom mislim da je jednostavnije iz Windowsa ;)
Jutro svima, tj. dan
Nikada flashao BIOS iz Windowsa (osim BIOS-a na grafama). Uglavnom mislim da je jednostavnije iz Windowsa ;)
Ja nikad nikak
Je to sigurno?
Da ne shebem ionako shebano napravljen lap :(
Kaj je tu bitno, na kaj treba paziti (osim da ne nestane struje lol)?
Ništa posebno nemoraš pazit.
Pogasi sve programe koji rade, pokreni taj "Bios updater" i čekaj, ostalo se sve samo napravi.
Dok se updatea, restartat će se.
Pri dizanju sustava uđi u BIOS, i obavezno LOAD SISTEM DEFAULTS.
Jutro svima, tj. dan
Ja nikad nikak
1.Je to sigurno?
2.Da ne shebem ionako shebano napravljen lap :(
3.Kaj je tu bitno, na kaj treba paziti (osim da ne nestane struje lol)?
1. Da - sigurno je.
2. Nemas sta shebati.
3. Računalo nesmije biti overclockirano, nesmije doci do nestanka struje, nesmije se stavljati pogresan bios od druge ploče, i preporučeno ga je raditi iz DOS-a/programa iz biosa specijaliziranog za flashanje biosa. Iako je iz windowsa prilično sigurno, uvjek moze doci do pojave BSOD-a ili jednostavnog crasha, nakon cega sljede muke pokušavanja spašavanja ploče.
EDIT: Jos sve ovo sto je Doxy naveo.
Hvala na odgovorima.
A kak bi onda to napravil na sigurniji način, iz DOS-a?
Hvala na odgovorima.
Provjeri jeli imas u BIOSu program za flashanje BIOS-a. Ako imas samo ga pokrenes i onda mozes flashat s USB-a/HDD. (Bar je tako u mene).
Ako nemas, onda prastara disketa, boot sa diskete, i pokretanje programa za flashanje preko naredbenog redka.
Vidim da imas Gigabyte ploču, mozes jednostavno skinit @BIOS program i on sam sve odradi.
Hvala na odgovorima.
Provjeri jeli imas u BIOSu program za flashanje BIOS-a. Ako imas samo ga pokrenes i onda mozes flashat s USB-a/HDD. (Bar je tako u mene).
Ako nemas, onda prastara disketa, boot sa diskete, i pokretanje programa za flashanje preko naredbenog redka.
Vidim da imas Gigabyte ploču, mozes jednostavno skinit @BIOS program i on sam sve odradi.
Ma nije to za mene, to je za fail od laptopa kaj ima suseda, emachines e725
Hvala na odgovorima.
Koja ti je matična?
Najsigurnije i najjednostavnije iz windowsa, 2-5 Mb skineš ko programčić izgleda, pokreneš i čekaš, ono automatski sve pokreće ... kad završi javi ti, i automatski restarta komp.
Sve kaj trebaš napravit je skinuti ODGOVARAJUĆI bios, pokrenuti u winsima, i pri restartu uć u bios i loadat default postavke. spremit i izać, jednostavno i sigurno.
Ma nije to za mene, to je za fail od laptopa kaj ima suseda, emachines e725
Uff. Onda morat ces preko windowsa. Laptopi jedino podrzavaju flash preko windowsa. Dakle, na stranicu od proizvodaca i skini program za flash biosa i pravi bios i pokreni postpuak. Pricekaj 10-15 sek (kao sto je kolega doxy rekao sve u pozadini iskljuci) i onda restart. Nakon toga Load Defaults i gotovo.
Hvala,
Skinul sam ja već odgovarajući bios za taj laptop, sa službene stranice naravno.
valja li ista ovi kompjuter koji iman
pentijum 4
graficka 256 gb
ekran belinea 17
ne znan nabavija san ga na crno za 600 kuna ne znan valja li triba li sta minjat il kupovat nova
pentijum 4
graficka 256 gb
ekran belinea 17
ne znan nabavija san ga na crno za 600 kuna ne znan valja li triba li sta minjat il kupovat nova
Ma komp ti je bomba, miran si barem sljedećih 3-5god
pentijum 4
graficka 256 gb
ekran belinea 17
neko te lipo zaheba XD
fala na brzon odgovoru neko je reka da me zajeba sad ne znan kome virovat aje tebi cu a i cudija san se proba 2-3 igre rade ko podmazane samo mise ekran cini nekako zastarjeli cekaj sacu sliku nabacit
evo slike vidin sad su u modi oni tanki plazma numadne mi je susid kupova ga jako dobro izgleda
nije mi se dalo slikat sa mobtelon nego evo van slika vec sa interneta sad san nasa vaki je u mene
monitor eto ga sad ja ne znan valja li to sta
cuja san da sto je veci da brze igre rade jel to istina il samo mit
pentijum 4
graficka 256 gb
ekran belinea 17
jos ti je povirova hahahahahahahhaha
sta os rec da mi je kompjuter kanta reka san ja staron nije mi virova bija je neki kor 2 duo nesto q940 moga san taj uzet ne znan evo sad stari jurca po selu trazi za me neki bolji
kaze meni stari ala vidis da ti je ovaj pentijun 4 a ovaj 2 pa bolje uzet 4 jelde konta on ak je veci broj da je bolji a ja mu povirova sta cu sada iruda mu cekaj da mu pokazen ove poruke sa foruma
E, pozz, imam bežićni internet i koji kabel trebam kupiti da bude žićni internet. Modem mi mora bit u dnevnom boravku jer mi ja tamo OptiTT, komp je u sobi.
sta os rec da mi je kompjuter kanta reka san ja staron nije mi virova bija je neki kor 2 duo nesto q940 moga san taj uzet ne znan evo sad stari jurca po selu trazi za me neki bolji
kaze meni stari ala vidis da ti je ovaj pentijun 4 a ovaj 2 pa bolje uzet 4 jelde a ja mu povirova sta cu sada iruda mu cekaj da mu pokazen ove poruke sa foruma
blago receno
dobro a sta bi mu ti minja da je tvoj triba mi nesto do 2 soma
dobro a sta bi mu ti minja da je tvoj triba mi nesto do 2 soma
mbo neku am3 cca 400kn
proc athlon II x3 cca 600kn
ddr3 ili ddr2 2x2gb cca 400 kn
grafa hd4850, cca 700kn kn
i pokusaj one djelove prodat nekome
i koje ti je napajanje???
iman neko ms koda ja znan koje popricat cu sa cacon i vidit isplati li se to za 2100 kn
hvala
Turk, ti nas prcaš ili što?
Ako pogledate par stranica unazad imate korisnika sa istim avatarom i imenom turk_stoosandesetdva koji je - PROTJERAN!!!
iman neko ms koda ja znan koje popricat cu sa cacon i vidit isplati li se to za 2100 kn
hvala
ali pogledaj u jos koga mozda neko moze bolje sastavit imas podforum bas za to...ako si iz ZG uzmi u ADM-a jer je dosta jeftinije
može samo da je odgovarajuče snage
Turk, ti nas prcaš ili što?
Ako pogledate par stranica unazad imate korisnika sa istim avatarom i imenom turk_stoosandesetdva koji je - PROTJERAN!!!
da prizno san da iman jos 2 profila i izvino san in se pitaj ivu
evo slike neki je napravija skrinsot teme al mu je osta ip heheh
http://www.bug.hr/_cache/ee2f006a9b40be8a02ac0cfdce270f80.jpg?rand=315140664