Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 201.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
lovranac kaže...

na faksu s kim god pricam je protiv eu, to sta pise u novinama mozes okacit macku o rep, oni nisu u proteklih 5 godina napisali 2 clanka protiv eu, u saboru je velika vecina za eu, trenutna vlast nema pojma sta uciniti, ako ne uđemo u eu, već 10 godina se samo planira taj usrani ulazak, e pa bas zato bi ga odbio na prvom referendumu, vjerojatno ce za godinu dana bit opet

a koji faks ako smijemo znati? {#}

impossibru!!
16 godina
anshika05 kaže...
lovranac kaže...

daj ajde, di vi zivite, ovo su samo tvoja nagađanja, tržište od 500 mil potrošača, a šta mi to imamo za ponuditi tom tržištu, smanjenje korupcije - zar misliš da će naši političari otić sa vlasti

jedina prednost je u vezi nekakvog postdiplomskog koji kostaju oko 100 k eura, pa bi to bilo puno jeftinije kad bi bili u eu

po tvome najbolje je biti tu gdje jesmo...ne micati se sa mrtve točke i šta? bravo.

kako nema u planu ići na postdiplomski ne treba mi ni eu, onaj čiji je posao tražen vani on će se zaposlit sa EU i bez EU, zemlju poput hrv. eu neće niti malo spasiti

neće ni ta EU izdržati puno, par zemalja sa odličnim standardom mora pokrivati dugove 300 m stanovnika 

edit: strojarstvo na ritehu, eto i frend na ekonomskom u rijeci kaže da još nije ni jednog čovjeka našao koji podržava eu, ako je i bilo kaže da su promijenili mišljenje

edit2: ajde kad ti već toliko znaš, što se to dobro dogodilo u zemljama koje su ušle u EU, a prije EU su bile u našoj ili poziciji poput naše

zar je pozitivna stvar kad bi hrv trebali novci i kad bi nam kamata na te novce bila 7 % kao što je to u slučaju grčke, a kad tražiš novac od MMFa je 4 %, to je kao prednost EU :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 0:36 (lovranac).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Anči ne bude ti se ništa korupcija, baš previše smanjila ulaskom u EU to je nula bodova takve stvari su ukorjenjene jako duboko sa i bez EU.{#} Pogledja recimo Italiju oni su poznati, po svojoj Mafiji na razne načine iza koje se vuče debela korupcija ko stonoga na sve strane. Oni su odavno su u EU pa opet brdo problema u Italiji, a istočne države, ko Rumunjska i Bugarska da ne spominjem isti jarac sa ili bez EU uglavnom korupcija koja i stvara veliki dio problema ide dalje.{#}{#}

1. a ne,ti ćeš. korupcija se ne može iskorijeniti ali može se smanjiti. vjerujem da će onima koji najviše daju para u fondove (Njemačka, Francuska) biti bitno da to ide u prave ruke.

Italija je koljevka mafije...

2. Rum/Bug...zar ne znaš zašto su u EU? 

impossibru!!
13 godina
odjavljen
Ulazak u EU - za ili protiv?

Je li itko od vas ovdje razgovarao sa osobom koja živi u EU 365 dana u godini?

Jeste brus. Jer da jeste,bili bi protiv.

Ako doista uđemo,smijat ću se ljudima kada se za godinu dana budu lupali u glavu. Ja idem u Australiju,a vi živite u svojoj uniji.

To je to od mene za ovu temu.

SK crew
17 godina
neaktivan
lovranac kaže...

kako nema u planu ići na postdiplomski ne treba mi ni eu, onaj čiji je posao tražen vani on će se zaposlit sa EU i bez EU, zemlju poput hrv. eu neće niti malo spasiti

neće ni ta EU izdržati puno, par zemalja sa odličnim standardom mora pokrivati dugove 300 m stanovnika 

edit: strojarstvo na ritehu, eto i frend na ekonomskom u rijeci kaže da još nije ni ja jednog čovjeka našao koji podržava eu, ako je i bilo kaže da su promijenili mišljenje

edit2: ajde kad ti već toliko znaš, što se to dobro dogodilo u zemljama koje su ušle u EU, a prije EU su bile u našoj ili poziciji poput naše

1. oo pa polu/kolega.{#}

2. oni još najmanje znaju ekonomiji. {#}

3. odaberi državu koja te zanima pa ću ti napisati. ili hoćeš usmeno obrazlaganje u Alienu? {#}

impossibru!!
16 godina
Pranja kaže...

Ako doista uđemo,smijat ću se ljudima kada se za godinu dana budu lupali u glavu. Ja idem u Australiju,a vi živite u svojoj uniji.

slušam susjeda svako malo kako govori protiv eu, živi u trstu, te vikendom često dolazi jer ima tu stan, kaže da odkad je euro da se tamo neda živjeti, iako italija će se pomalo popraviti, oni imaju dobru industriju, sigurno su bolji od hrv po tom pitanju, a vjerojatno i po pitanju turizma

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Da, imam rodbine u zemljama EU. Zato sam za. I sretan put. 

impossibru!!
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Bivša i sin žive u Muenchenu. 365 dana u godini ,već 6 godina ,osim kad je mali kod mene ,za vrijeme praznika. Pola familije mi živi u Njemačkoj. Poanta?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
lovranac kaže...

slušam susjeda svako malo kako govori protiv eu, živi u trstu, te vikendom često dolazi jer ima tu stan, kaže da odkad je euro da se tamo neda živjeti, iako italija će se pomalo popraviti, oni imaju dobru industriju, sigurno su bolji od hrv po tom pitanju, a vjerojatno i po pitanju turizma

meni je euro sr... 

jedino je dobar da ne trebam preračunavati iz valute u valutu.

ne želim Euro jer su raznorazne zemlje primljene u eurozonu i sad su ju unakazili...imali su preniske kriterije.  svaka država koja ima Euro treba biti lijepa, fina, stablina, ne baš jako korumpirana - onda brate mili uvađaj euro...samo  par država je zaista sposobno imati zajedničku valutu. 

impossibru!!
16 godina
anshika05 kaže...
lovranac kaže...

edit: strojarstvo na ritehu, eto i frend na ekonomskom u rijeci kaže da još nije ni ja jednog čovjeka našao koji podržava eu, ako je i bilo kaže da su promijenili mišljenje

1. oo pa polu/kolega.{#}

2. oni još najmanje znaju ekonomiji. {#}

3. odaberi državu koja te zanima pa ću ti napisati. ili hoćeš usmeno obrazlaganje u Alienu? {#}

3. ajde kad se vec nisi raspisala, što je sa irskom, sa velikom britanijom, s spanjolskom, zasto se zale kako biljeze pad

edit: zar već mjenjaš mišljenje, euro je sad sranje ili ti možda smatraš kako mi nećemo dobit euro, pomalo pa ćeš i ti promijenit mišljenje

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 0:47 (lovranac).
17 godina
neaktivan
lovranac kaže...

3. ajde kad se vec nisi raspisala, što je sa irskom, sa velikom britanijom, s spanjolskom, zasto se zale kako biljeze pad

edit: zar već mjenjaš mišljenje, euro je sad sranje ili ti možda smatraš kako mi nećemo dobit euro, pomalo pa ćeš i ti promijenit mišljenje

odvoji  EU od eurozone. {#}

vb,irska,španj - rađe bi živjela u njihovoj krizi nego našoj. 

edit:

Irska je u EU od 1973, Španjolska od 1986. 

Oni su se fino ustoličili...Španjolci su prije toga bili jad i bijeda.

impossibru!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 1:01 (anshika05).
16 godina
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

Bivša i sin žive u Muenchenu. 365 dana u godini ,već 6 godina ,osim kad je mali kod mene ,za vrijeme praznika. Pola familije mi živi u Njemačkoj. Poanta?

koju posluku porati, da se tamo živi bolje {#}, najbolje kad ljudi počnu uspoređivati njemačku koja je nosioc eu s hrvatskom, kad dođe eu bit će bolje onome koji prvi odseli na zapad, kao što je i tvoja familija učinila i jedan dio moje familije na floridi i sad mogu svake godine doći po mjesec dana na godišnji ovdje

17 godina
anshika05 kaže...
rambox kaže...

Anči ne bude ti se ništa korupcija, baš previše smanjila ulaskom u EU to je nula bodova takve stvari su ukorjenjene jako duboko sa i bez EU.{#} Pogledja recimo Italiju oni su poznati, po svojoj Mafiji na razne načine iza koje se vuče debela korupcija ko stonoga na sve strane. Oni su odavno su u EU pa opet brdo problema u Italiji, a istočne države, ko Rumunjska i Bugarska da ne spominjem isti jarac sa ili bez EU uglavnom korupcija koja i stvara veliki dio problema ide dalje.{#}{#}

1. a ne,ti ćeš. korupcija se ne može iskorijeniti ali može se smanjiti. vjerujem da će onima koji najviše daju para u fondove (Njemačka, Francuska) biti bitno da to ide u prave ruke.

Italija je koljevka mafije...

2. Rum/Bug...zar ne znaš zašto su u EU? 

Normalno da znam za Bugare i Rumunje,{#} no to je sad nebitno ali ne mislim ja na takvu korupciju več na onu podmuklu ko u primjeru Kupske Ulice tj urušavanje jel.{#}

Poanta je na nepravdi tu je problem, a korupcija leži iza toga nema to veze s EU lovom pa ljudi su se vani smijali i čudili po cjeloj EU na taj slučaj i samo suđenje.{#} Ostavi se ti EU love ovo je bitnije Kupska Ulica jel, neko gradi zgradu tj financira je državna firma i oni zahebu tj njihov izvođać i ode ulica vrit. Na kraju svega koji je epilog suđenja, niti HEP koji je državna firma i investitor niti izvođač nije odgovoran za urušavanje pazi bogati.{#}

A ko je onda odgovoran za taj slučaj, ak nije naručitelj poslova pa nit izvođać poslova koji je ustvari odgovoran jer su zahebali pripremu radova. No ništa kod nas niko nije odgovoran, a sudske troškove plačaju stanari srušenih kuća i ulice koji su ih tužili baš fino.{#}

Ovak nekaj  je nemoguče u normalnoj državi, bila ona u EU ili ne ko jedna Švicarska koja nije u EU jel pa niti Norveška fučkaj ga. Ak neko naruči nekaj za izgradit, ali zezne i napravi frku on je odgovoran pa ko če drugi Golub na grani jel no kod nas je ipak ovaj Golub na grani bio odgovoran tj državna radi kaj oče preko korumpiranog Suda.{#}

Ovakvih primjera u Hrvatskoj imaš kolko hočeš, samo kaj nisu tak eksponirani ko ovaj dotični i isto če se događat i u EU sigurno jer ovak nekaj kod nas ne moš samo tak iskorjenit tu je problem.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Poanta je na nepravdi tu je problem, a korupcija....

ovo je topic o EU. 

impossibru!!
17 godina
anshika05 kaže...
rambox kaže...

Poanta je na nepravdi tu je problem, a korupcija....

ovo je topic o EU. 

Sve ti je to danas povezano to sigurno, EU nepravda na kubik usput rekla si da bi ipak htjela u Španjolskoj živit onak recimo jel.{#} Samo pazi oni tam imaju največu stopu nezaposlenosti mladih, u cijeloj EU ak to nisi znala znači sretno onda ili totalni đumbus bez greške.{#}{#}

16 godina
anshika05 kaže...
lovranac kaže...

odvoji  EU od eurozone. {#}

vb,irska,španj - rađe bi živjela u njihovoj krizi nego našoj. 

edit:

Irska je u EU od 1973,Španjolska od 1986. 

Oni su se fino ustoličili...Španjolci su prije toga bili jad i bijeda.

osobno, nisam fan omalovažavanja drugih osoba zbog svojih mišljenja, stavova i slično, ali ako već napišeš da student ekonomije ne zna ništa o ekonomiji svoju nadmoć pokaži argumentima, a ne poklapanju svakog lonca tek toliko. Inače vb nije u eurozoni, i nisi navela kao kriterij da se eurozona ne ubraja u tvoje parametre. Sve u svemu, zašto bi se našli u alienu ako je tvoj odgovor koncipiran u dve tri riječi koje odgovaraju na ama baš ništa . Evo kad ćemo već tražiti žrtvu o kojoj želim da mi pišeš , navedi jednu državu članicu eu koja je imala gospodarski pad prije ulaska u EU a da sada bolje bilježi rast zahvaljujući EU, a ja ću ti navesti državu koja je bilježila gospodarski rast prije ulaska a sada bilježi pad kad je u EU. 

ne bih previše komentirao eu dok ona nije počela prihvaćati ove zemlje u katastrofalnom ekonomskom stanju poput naše, eu je pred 30 godina bila jaka, moraš shvatiti kako se ovakvo proširenje eu ne može držati pod kontrolom
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

no to je sad nebitno ali ne mislim ja na takvu korupciju več na onu podmuklu ko u primjeru Kupske Ulice tj urušavanje jel.{#}

Gdi si ti zabrijal ,kaj EU ima s Kupskom??

lovranac kaže...
koju posluku porati, da se tamo živi bolje {#}, najbolje kad ljudi počnu uspoređivati njemačku koja je nosioc eu s hrvatskom, kad dođe eu bit će bolje onome koji prvi odseli na zapad, kao što je i tvoja familija učinila i jedan dio moje familije na floridi i sad mogu svake godine doći po mjesec dana na godišnji ovdje

Ha? Was? Zbog čega bi se selil? Ja na godišnji obično odlazim u Njemačku ,k njima. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 1:31 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
rambox kaže...

no to je sad nebitno ali ne mislim ja na takvu korupciju več na onu podmuklu ko u primjeru Kupske Ulice tj urušavanje jel.{#}

Gdi si ti zabrijal ,kaj EU ima s Kupskom??

Ma krivo si skužil fučkaj ga sad,{#} nema to veze s Kupskom blamažom i EU jedno z drugim nije povezano pročitaj opet sve. Nije to povezano ali sama EU i njezina nepravda opčenito, to da itekak bez greške tu je poanta i to sam mislil pa kome jasno kome nije i gotovo.{#}{#}

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Ma krivo si skužil fučkaj ga sad,{#} nema to veze s Kupskom blamažom i EU jedno z drugim nije povezano pročitaj opet sve. Nije to povezano ali sama EU i njezina nepravda opčenito, to da itekak bez greške tu je poanta i to sam mislil pa kome jasno kome nije i gotovo.{#}{#}

Normalno da sam pročital ,pet puta i jedno s drugim nema nikakve veze!!! EU ,nepravda?? Da ,u Hrvatskoj je bajno i sve radi ,po pravu i pravdi!! Daj ,molim te ,u kojem svemiru ti živiš??

Odi spavaj ,dosta je za danas! (bez uvrede)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 1:41 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
rambox kaže...

Normalno da sam pročital ,pet puta i jedno s drugim nema nikakve veze!!! EU ,nepravda?? Da ,u Hrvatskoj je bajno i sve radi ,po pravu i pravdi!! Daj ,molim te!!

svi koji glasaju za eu imaju iste razloge i odgovore kako sada nije dobro, bilo kakva daljnja rasprava je ne moguća

17 godina
kizo2703 kaže...
rambox kaže...

Normalno da sam pročital ,pet puta i jedno s drugim nema nikakve veze!!! EU ,nepravda?? Da ,u Hrvatskoj je bajno i sve radi ,po pravu i pravdi!! Daj ,molim te ,u kojem svemiru ti živiš??

A čuj kaj ti ja mogu kad nisi skužil, kaj sam napisal pa ko shvati ok a ostali nije moj problem a Hrvati moji sve bude jasno kad dojde MMF onda neče bit zabune sigurno.{#}{#}

16 godina

Nisam pročitao dosada niti jedan komentar u temi...

Referendum nemojte shvaćati ozbiljno,čak niti ne morate izaći na njega...da i 80% građana glasa protiv,rezultat bi bio bio pozitivan. Zašto? Milijuni su već potrošeni,eto zašto...

Ja? imam 30 god. da sam 10 god mlađi ne bi uopće dvoumio...sada...da mi se pruži prilika,dižem sidro! Vjerovatno bi moj glas bio za DA! Zašto? Zato jer mi nemamo nikoga tko bi nas pretvorio u malu Švicarsku ili Švedsku mada imamo sve iste čak i bolje uvijete od njih da postanemo močna i poznata zemlja!

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
A čuj kaj ti ja mogu kad nisi skužil, kaj sam napisal pa ko shvati ok a ostali nije moj problem a Hrvati moji sve bude jasno kad dojde MMF onda neče bit zabune sigurno.{#}{#}

Ne možeš mi ništa nego odgovorit: kaj EU ima s Kupskom?? MMF? Kaj MMF ima s EU??

Osim kaj će se morat napravit deal s MMF-om ,ušla Hrvatska u EU ili ne! {#}

13 godina
neaktivan

92 posto aktive banaka je u stranom vlasništvu . Hoće li te iste banke favorizirati kreditiranje poslova državljana matične zemlje ili naše , nakon ulaska u EU? 

Hrvatska je po definiciji uvozna zemlja, hoće li se otvaranjem granica uvoz smanjiti, ili makar neutralizirati izvozom? Jeste li svjesni veličine ulaganja potrebne da bi se konkuriralo visoko razvijenim članicama? i opet odakle tražiti pomoć? iz bespovratnog fonda koja ima uvjete koji naši seljaci ne mogu ispuniti.

Moramo uvidjeti da će prepuštanje naše još kolke tolke gospodarske neovisnosti rezultirati 100 postotnom predajom RH u tuđe ruke. Dovoljna je činjenica koju sam naveo gore,da se ne upuštam u opširno pisanje, da 92 POSTO NE KONTROLIRA RH. odljev kapitala je doslovce BRUTALAN, pa stavite se u poziciju vjerovnika i sjetite se da živimo u surovom kapitalizmu. PROFITIRAJU ONI S LOVOM, ne oni koji se grebu za pomoć , ULAŽE SE SAMO AKO POSTOJI KORIST VJEROVNIKU , nikog briga za obostrane koristi. Uvijek će se naći individua ili manja skupina poduzetnika koji će profitirati , ali sagledavamo trenutno stanje i situaciju zemlje!

Potpuno bih bio za EU da smo država koja ostvaruje gospodarski rast, koja nije u recesiji i čija vlada je barem dovoljno inteligentna osmisliti alternativu glavnoj strategiji, jer onda bi bili moćno oružje na tako ogromnom tržištu.

"anshika05 kaže...

2. oni još najmanje znaju ekonomiji."

To drži vodu kao istraživanje da žene imaju manji mozak od muškaraca što ih čini neiteligentnijima

tears get you sympathy sweat gets you results
17 godina
kizo2703 kaže...
rambox kaže...

Ne možeš mi ništa nego odgovorit: kaj EU ima s Kupskom?? MMF? Kaj MMF ima s EU??

Osim kaj će se morat napravit deal s MMF-om ,ušla Hrvatska u EU ili ne! {#}

Taj MMF gulikoža-paket če bit veliku udarac, za večinu hrvata mislim da mnogi nisu nit svjesni toga koje če to bit rezanje a elita i političari to neče nit osjetit normalno boli njih.....{#}

Uglavnom bit če vrlo žestoko sigurno a nismo na to naviknuti,{#} jer se stalno kupoval socijalni mir od strane vlasti i nisu rađeni postepeni rezovi tokom godina zato če sad bit nokaut a joj bit če rusfraja na kubik.{#}{#}

16 godina
OriginalEXE kaže...

Dovoljno je malo razmisliti. Jesu li vodeće stranke za ili protiv EU? Za su! Jesu li vodeće stranke pune mita/korupcije ili to omogučavaju? Da!

Zar bi onda te iste stranke željele sistem u kojem više ne mogu biti paraziti? Ne bi!

Dovoljno ;)

bolje nisi mogao napisat :))), mislim da bi tu trebala stati ta glupa priča o tome kako će političari biti kontrolirani iz vana i neće biti korumpiranih, bla bla, može ih biti samo još više korumpiranih

14 godina
neaktivan

Kad udemo mi Srbija,CG,BIH i Makedonija i unistimo EU...Na kraju ce svi otic iz EU,ostat ce Jugoslavija sa drugim imenom 

16 godina
odjavljen

al stvarno, ovo su stvarno gluposti s naseljavanjem "bagre" tu kod nas... bagra je vec tu{#} mene je samo strah talijana, e to je bagra {#}

kod mene ne pale te nacionalne fore i ponos, toboze gubitak suvereniteta i slicne gluposti... i dalje cemo bit hrvatska.

nadalje, moje NE EU (iako nije definitivno, mozda se i predomislim) se temelji na tome da je EU, kako stvari sada stoje, u banani...  em je kod njih sranje em je kod nas sranje...  situacija se mora stabilizirat, mislim da nikako nije dobro uci u uniju kad je ta unija u krizi i jako je podijeljena. 

uostalom, ako se u nedjelju vecina odluci za NE, dogodine je opet referendum... pa ako opet bude NE, opet ce se raspisat refernedum i sve  tako dok ne udjemo...

nije pitanje ocemo li nego kada cemo. a ja mislim da sada bas i nije dobro ozracje  tamo. napeto je. mi smo marginalci, uvijek cemo i biti, EU ima vazijeg posla nego bavljenja s nama (?). mi se sada, nakon ovih crnih godina vladavine HDZ-a, moramo malo "sabrat", pocistit smece, stat na noge i onda se uci u uniju kako bi se reklo, podignuta cela {#}...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan
Mene najvise interesira promjena valute. Znam da ce to trajati nekoliko godina ali dali je poznato u kojem ce omjeru euro zamjeniti kunu - 1/1 ili?
The best way to be boring is to leave nothing out.
17 godina
neaktivan
lovranac kaže...

na faksu s kim god pricam je protiv eu, to sta pise u novinama mozes okacit macku o rep, oni nisu u proteklih 5 godina napisali 2 clanka protiv eu, u saboru je velika vecina za eu, trenutna vlast nema pojma sta uciniti, ako ne uđemo u eu, već 10 godina se samo planira taj usrani ulazak, e pa bas zato bi ga odbio na prvom referendumu, vjerojatno ce za godinu dana bit opet

Ta ekipa s kojom pričaš na faksu ionako neće glasat jer će u nedjelju još spavat od subotnje pijanke. Tak da niš od njih. :)

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 8:46 (Danny_HR).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice