Top 10 razloga zašto ne kupiti Mac

poruka: 62
|
čitano: 33.130
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Top 10 razloga zašto ne kupiti Mac
GRDI-146 kaže...

Ko je u Zagrebu neka ode do <<City Centra  One>> ili do <<West Gejta>> imate tamo one njihove "standove" 

Ja sam "radio" na njemu... i moji dojmovi :

Mac je :
A: za kćeri bogatuna (facebook, slikice, kamerica, dildoSmijeh...)
B: da ga stavis u hodnik i da svako do dode ima facu WOOW Iznenađen.... a ti mu jos stavis ulja na vatru : "" e nema ti kucista sve je u monitoru "" 

Hahaha. Zakon odgovor. Točno tako.

Post prije. Svaka čast na detaljnom opisu svega što te smetalo. Kao što rekoh, Apple ne zaslužuje više od onog što ima na tržištu. 5-10%.

17 godina
neaktivan

chinjenica je da 90% vas nemate pojma o Mac OSxu i njihovim proizvodima niti ste radili, ali se ne libite prenijet mišljenje šta se prochitali na nekom sajtu... 

17 godina
odjavljen

Jednim dijelom se slažem. Nitko nema pravo oštro kritizirati i davati subjetkivna mišljenja o nečemu što nije isprobao, ali isto tako Mac ne dođe ko paketić žvaka da kupiš i probaš da li ti paše. Prenijeti mišljenje osobe koja je radila na Mac-u i pisati činjenice koje su čista specifikacija je u redu, čak i poželjno jer osoba koja razmišlja o kupnji Mac-a želi osim pozitivnih kritika pročitati i negativne kako bi odlučila da li će je ono što izlazi na vidjelo nakon nekog vremena korištenja previše smetati ili ne.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
Thog kaže...

chinjenica je da 90% vas nemate pojma o Mac OSxu i njihovim proizvodima niti ste radili, ali se ne libite prenijet mišljenje šta se prochitali na nekom sajtu... 

Činjenica je i da je MacOSX shit u usporedbi sa Windowsima.

16 godina
neaktivan
Thog kaže...

Chinjenica je da bi napokon mogel nauchit pisat na hrvatskom!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina
neaktivan
SolidSnakeCRO kaže...
Thog kaže...

Činjenica je i da je MacOSX shit u usporedbi sa Windowsima.

A to je tvoje mišljenje utemeljeno na....?

17 godina
Thog kaže...

Činjenica je da si ti ignorirao post čovjeka koji aktivno koristi Mac i čovjeka koji ga je prodavao. Također je činjenica da ne znaš pisati dijakritike (ili tvoj Mac nema tu mogućnost?), kao i što je činjenica da sve ima svoju publiku (ili svaka budala svoje veselje, kako želiš). A činjenica je i da je krajnje idiotski kupovati računala samo zato da bi ih isprobao. Ako ti se ne svide u prvih desetak minuta, najvjerojatnije ti se neće svidjeti niti kasnije.

Eh da, još jedna činjenica je da ti zapravo nemaš apsolutno nikakvog pojma o tome koliko posto ljudi na ovom forumu (ili bilo gdje drugdje) zapravo ima iskustva s Mac OSX-om i njegovim proizvodima (ma što bili ti proizvodi Mac OSX-a) , pa ipak nalaziš za shodno predstavljati tih odokativnih 90% kao 'činjenicu'.

Gledam te!
17 godina

Evo, da ne ispadne da Mac ne valja ništa moram napisati nekoliko stvari koje su bolje nego kod drugih OS-ova:

1. Kad je neki file 'u pogonu' onda možete napraviti move tog file-a kako god hoćete bez posljedica. Npr. imam otvoren pdf file koji trenutno ne gledam, a idem ga move-ati sa npr. hdd-a na usb stick. No problem. Nema poruka sistema. Sjetite se, windosi bi popi...li i 'rekli' da morate prvo zatvoriti aplikaciju koja koristi file, pa tek onda file move-ati na drugo mjesto. To je posebno iritantno kad npr. move-ate 50 file-ova, a onda 37 kaže da ne može on to, nego triba zatvorit program koji koristi taj file. To mi je super funkcija na Macu. JEdnostavno i efikasno.

2. Da bi scroll-ali sadržaj prozora koji nije 'na vrhu' tj. ispred svih drugih prozora, ne morate ga kliknuti i aktivirati tako da dođe u prvi plan (kao kod windowsa). To je funkcija koja znatno ubrzava rad kad radite sa više file-ova (npr. čitate više file-ova istovremeno). Msilim da to ima i na linuxima, ali nisam 100% siguran.

3. Expose je stvarno genijalno izveden na Mac-u i izuzetno koristan.

4. Posebno mi se sviđa to da kada se neki program aktivira i 'ima nešto za reći' (pop-up poruke), onda ta poruka ne iskoči odmah ispred svega i 'zahtijeva' da se prvo riješi njen problem. To me u windowsima izuzetno živcira - koncentrirano nešto radiš, a onda ti neka prozorčić izleti ispred svega sa porukom tipa 'daj vidi mogao bi me updetati, nisi već tri dana' ili neko slično sranje. Na Macu jednostavno u Docku diskretno skakuće ikona tog programa i označava da se nešto 'dešava', ali te ne prekida dok nešto radiš.

5. Spotlight (search) je ujedno i kalkulator i riječnik. npr. u search polje utipkate 56+96, a on ispod već ispisuje rezultat. Kako je spotlight uvijek u, nazovimo to, Trayu, to je vrlo efikasno rješenje za kalkulator, rječnik i search (koje ja često koristim).

Itd, itd...

Sve u svemu, razlozi zašto ne kupiti Mac-u nisu svih onih 10 nabrojanih, nego samo jedan jedini - cijena. Jednako je to i dobar i loš OS kao windowsi ili čak linux. Ništa posebno, kao što se 'Macovci' znaju presravat.

U mom slučaju, gdje lova nije bila bitna, tražio sam lagani 17" notebook (do 3kg), a da mu baterija solidno traje (oko 5 i po sata sa wi-fi). Takav je bio  samo jedan u tom trenutku - MacBook Pro. Dakle, niti dizajn, niti OSX niti neki poseban program ili reklama nisu me naveli da ga kupim. JEdnostavno je to bio komad hardvera koji je imao ono što mi treba. Zato se ne treba 'sramiti' ni suzdržavati od kupnje Mac-a. Čovjek treba kupiti proizvod koji mu odgovora (ako ima love za to). A ponekad je to jednostavno baš Mac (ili neki drugi Apple proizvod).

17 godina
odjavljen

Mali Off-topic, ali ovo 1. je stvarno ogroman plus, a ovo pod 2 sam viđao u opcijama nekih drivera za miš.

Što se zaključka tiće, jako smisleno i logično napisano, pa možeš očekivati da će te pojedinci potpuno ignorirati.

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Thog kaže...

Činjenica je da si ti ignorirao post čovjeka koji aktivno koristi Mac i čovjeka koji ga je prodavao. Također je činjenica da ne znaš pisati dijakritike (ili tvoj Mac nema tu mogućnost?), kao i što je činjenica da sve ima svoju publiku (ili svaka budala svoje veselje, kako želiš). A činjenica je i da je krajnje idiotski kupovati računala samo zato da bi ih isprobao. Ako ti se ne svide u prvih desetak minuta, najvjerojatnije ti se neće svidjeti niti kasnije.

Eh da, još jedna činjenica je da ti zapravo nemaš apsolutno nikakvog pojma o tome koliko posto ljudi na ovom forumu (ili bilo gdje drugdje) zapravo ima iskustva s Mac OSX-om i njegovim proizvodima (ma što bili ti proizvodi Mac OSX-a) , pa ipak nalaziš za shodno predstavljati tih odokativnih 90% kao 'činjenicu'.

ja sam samo procitao gdje covjek pokusava spojit svoj superiska mp3 player i Mac se rusi...

i procitao sam da koristi MS aplikacije...

A ako te zanima sta stvarno Mac moze, mogu ti samo rec da je na Macu radeno previse stvari kojih ti nisi ni svjestan...

Ja bi volio da jedan BUG graficar napise nesto o tome, sigurno su koristili i Mac i PC :D pa da vidim koji je prvo prestao radit :D

potpis :D
17 godina
Hacker-ri kaže...

A ako te zanima sta stvarno Mac moze, mogu ti samo rec da je na Macu radeno previse stvari kojih ti nisi ni svjestan...

Što se tiče shkvala, čovjek je iz prve ruke rekao svoja iskustva - pozitivna i negativna. Ja sam osobno vidio malo više mana od tebe, ali to sad već postaje osobna stvar - svatko ima svoje prioritete (npr. već sam se odavno navikao paziti da ne prebacujem otvorene stavke, dok mi se OS nije srušio jaaaaako dugo, godinama, štogod da sam na njemu radio, a to uključuje stolni komp s Win7 i laptop s XP-om i to mi je najbitnije. Ovo s recycle binom mi nije bitno jer ionako sve brišem sa SHIFT + DEL, pa psujem sam sebe kada izbrišwm što nisam htio. Ali zato znam kako vratiti podatak naknadno - što ćeš, nekih navika se teško riješiti :)

Ne zanima me što Mac može... Mac može više manje isto što i PC s Windowsima ili Linuxom, ali to nije poanta posta koji citiraš. Poanta tog posta je reći čovjeku da se pravi pametan bez pokrića, lupa napamet i da se sabere. Ako mu se Mac sviđa, to je OK, ako ima što pametno za reći neka kaže, ali ovako se nabacivati 'činjenicama' nije dobro niti za sliku prosječnog Mac korisnika, niti za topic. U tom smislu i ovo tvoje prozivanje i potpuno promašivanje poante mog posta je također ono što govori o Mac korisnicima kao osobama koje vide ono što žele, a ne ono što postoji.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 21:12 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan

Što se tiče micanja datoteka u windows 7 dok se koriste - prema onome s čime sam je ja susreo to negdje funkcionira a negdje ne.

Mogu bez problema napraviti micati:

video datoteku kojom gledam u Windows media playeru ili Media player clasicu

Sliku dok je uređujem u Paintu ili Paint.NET

txt datoteku koju uređujem u notepadu

Ne mogu:

Word i Excel datoteke koje uređujem u Office Beta 2010

Za drugo baš i nisam probavao

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 21:14 (Paolo2612).
17 godina
Hacker-ri kaže...

ja sam samo procitao gdje covjek pokusava spojit svoj superiska mp3 player i Mac se rusi...

i procitao sam da koristi MS aplikacije...

Ja bi volio da jedan BUG graficar napise nesto o tome, sigurno su koristili i Mac i PC :D pa da vidim koji je prvo prestao radit :D

Znaci graficari su jedina vrsta ljudi kojima zapravo koristi Mac?

Svjestan si toga da naravno vecina kupaca Macova nisu graficari?

Znaci ostatak njih spada u skupine iz clanka.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

evo malo mog razmisljanja

prvo isprika neda mi se biti pismen samo cu drobiti text

Mac je najjeftinije racunalo na trzistu.

naime trazio sam racunalo koje je moralo zadovoljiti sljedece karakteristike:

- da ima uredan procesor

- da nije u nekom kineskom govnu od kucista kojih je 99,9 % na trzistu

- da izgleda elegantno ( uredno )

- da ima legalan OS

- da ima dd3 memoriju (cisto jer kad mi i ako zatriba nadogradnja za godinu dvi)

- monitor 24-ili27 sa sto vecom reolucijom jer koristim neke dcc alate koji imaju hrpu panela (po mogucnosti ips matrica)

- da ne zuji vibrira i slicna sranja jer samo jako osjetljiv po tom pitanju

- iako ne igram nikad da ima graficku karticu ne integriranu vec ono ako se nekome od obitelji dogodi koji trnutak da bi zavertio nekekvu zabavu

- wireless

- przilica

- usb

- blue tooth adapter (zbog nokia pc suite aplikacije koje mi mjenja smisao koristenja mobitela nabolje)

- da ima 500gb-1T diska

aj sad sastavite mi molim Vas nesto jeftinije / ili bolju kupovinu od ovog:

http://store.apcom.hr/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/2/wo/unQQRtSWsRrlxo6TdeTct0/2.9.1.6.0.0.1.2.1.0.1.7.1.0.0.1.1.0.1.1.1.0.1.7.1.5.1

e pazi ovdje udaram na najrazvikaniju manu apple-a cijenu

dakle mislim da je najjeftinij

vatrom
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 22:23 (vatrom).
17 godina
neaktivan
vatrom kaže...

e pazi ovdje udaram na najrazvikaniju manu apple-a cijenu

dakle mislim da je najjeftinij

To što je jedan uređaj isplativ (naravno isplativost ovisi i o zahtjevima korisnika), ne znači da su svi proizvodi isplativi.

Inače 27 inčni iMac je odlična i jeftina kupnja (onome kome treba takav ekran)

17 godina
neaktivan

ma znam sve nego mi je pun kua ove prevare u trgovini informatikom, inace je takav trend u trgovini 

ali ovo mi je struka pa me smeta

-prodaju nam smeća od laptopa sa 768 pixela po visini kao 15,6" samo zato da mogu od jedne spreploce izrizat vise ekrana

pa 768 pixela je za mobitel jebate,  traka od prozora, pa toolbar od recimo browsera, pa adress bar i recimo nedaj boze neka traka s linkovima i ode 768 pixela triba skrolat za vidit sliku 400x400

- pogle ovih hp probookova ajme meni nije mi dobro, govno stavis par puta u torbu i izvadis vec si izgreba plastiku koda si igra balun sa njima uzmi ga za kantun iskrivija se cili ne lici ninasta, 

- monitori isto sranje s rezolucijom a da ne pricam o blamazi kao full hd monitor a nema niti dvi prikljucak a kamo li hdmi ili nesto slicno 

- dell ili lenovo ili hp desktop masina ako ima neki quad i 4 gb rama košta 1000 € a kucista su i njima lagano otisla u kua, sve jeftina kineska smeća pogledas ga on se raspadne

i onda pljucaj po appleu kao nevalja ovo nevalja ono

ljudi imaju koncept imaju proizvod imaju kupce imaju cijenu 

apsolutni su best buy na trzistu, a pravo im kazati nesto imaju samo oni koji naprave nesto bolje

vatrom
17 godina
odjavljen
Paolo2612 kaže...

Što se tiče micanja datoteka u windows 7 dok se koriste - prema onome s čime sam je ja susreo to negdje funkcionira a negdje ne.

Baš sam sad isprobao. Pustio sam film u GOM-u i premjestio ga na drugu particiju. Uredno je move-ao film. Čim sam zatvorio player, napravio sam move filma natrag gdje je i bio. Ta operacija je bila instant. Drugi test je editiranje u Paintu. Nakon premještanja kad kliknem na save nudi mi save as tamo gdje je file bio.

Zaključak je da Windows 7 ne omogučuje seljenje file-a koji je otvoren, već ga kopira, a orginalni ostavi u nekakvom međustanju - izbrisan je, ali oni programi koji ga čitaju ga i dalje mogu čitati, ali samo čitati. Kad više nijedan program ne drži file, nakon nekog vremena ga izbriše.

On-topic, za ovaj drugi post u vezi isplativosti se potpuno slažem. Onomu tko traži takvu specifičnu konfiguraciju Mac će biti isplativiji, ali to ne znaći i da je generalno isplativiji.

15 godina
neaktivan

On-topic, za ovaj drugi post u vezi isplativosti se potpuno slažem. Onomu tko traži takvu specifičnu konfiguraciju Mac će biti isplativiji, ali to ne znaći i da je generalno isplativiji.

O tome se i radi. Pametno je netko gore napisao... Nije to ništa specifično, zapravo je prilično jasno. Zar ne želimo svi uredna i tiha računala s velikim ekranom? xD

Ajde neke gamerske konfiguracije su ipak u drugoj priči, ali ovako generalno govoreći.

17 godina
neaktivan
vatrom kaže...

ma znam sve nego mi je pun kua ove prevare u trgovini informatikom, inace je takav trend u trgovini 

ali ovo mi je struka pa me smeta

-prodaju nam smeća od laptopa sa 768 pixela po visini kao 15,6" samo zato da mogu od jedne spreploce izrizat vise ekrana

pa 768 pixela je za mobitel jebate,  traka od prozora, pa toolbar od recimo browsera, pa adress bar i recimo nedaj boze neka traka s linkovima i ode 768 pixela triba skrolat za vidit sliku 400x400

- pogle ovih hp probookova ajme meni nije mi dobro, govno stavis par puta u torbu i izvadis vec si izgreba plastiku koda si igra balun sa njima uzmi ga za kantun iskrivija se cili ne lici ninasta, 

- monitori isto sranje s rezolucijom a da ne pricam o blamazi kao full hd monitor a nema niti dvi prikljucak a kamo li hdmi ili nesto slicno 

Slažem se ovo za monitore, osobno mi je puno draži 16:10 (koji se polako napušta jer ima više škarta nakon rezoanja od 16:9) nego ovaj previše gurani 16:9.

A što se tiče probooka - posjedujem ga i osobno nevolim piano površine (prokleti mamac za prašinu i otiske prstiju - nikad više dok sam živ), ali da je tako osjetljiv na savijanje i grebanje - nije. Inače kupio sam ga jer je nudio jako puno za te novce. I jako sam zadovoljan s njim (makar možda nekom drugome nikako ne odgovara)

MrBlc kaže...
Paolo2612 kaže...

Baš sam sad isprobao. Pustio sam film u GOM-u i premjestio ga na drugu particiju. Uredno je move-ao film. Čim sam zatvorio player, napravio sam move filma natrag gdje je i bio. Ta operacija je bila instant. Drugi test je editiranje u Paintu. Nakon premještanja kad kliknem na save nudi mi save as tamo gdje je file bio.

Zaključak je da Windows 7 ne omogučuje seljenje file-a koji je otvoren, već ga kopira, a orginalni ostavi u nekakvom međustanju - izbrisan je, ali oni programi koji ga čitaju ga i dalje mogu čitati, ali samo čitati. Kad više nijedan program ne drži file, nakon nekog vremena ga izbriše.

Vjerovatno je takav pricip i na Macu - ne vjerujem da su oni izmišljali nešto potpuno drugačije

16 godina

Kad bi mogli sami konfigurirati svoj prijenosnik kao što sve zapadne zemlje mogu(npr. Dell ili čak Alienware) ne bi govorili da je Mac puno isplativiji od tih laptopa.Sad smo u situaciji da možemo dobiti jedino gotove i nekvalitetne konfiguracije koje su preskupe za ono što nude.Za iste novce kao za Mac dobiš 30-50 % bolju konfiguraciju i OS.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 0:56 (mihi999).
16 godina
neaktivan

Ma pricajte sta hocete ali vecina igrica i programam radi se Za windows jedan i jedini neponovljivi,,,svi drugi OS-ovi su fail! veliki fail! -.-'''

Paty
15 godina
neaktivan
Fala na prosvjetljenju. Naravno da ću slusati čovjeka koji igra igrice. Jao.
hmda
17 godina
neaktivan

bilo bi dobro da cujemo jos misljenja ljudi koji su koristili oba OSa i obe masine...

Ne ovi sta su ga koristili dok su cekali frenda da se popisa u nekom centru, vec ove sta su na njemu raidli duze vrijeme...

potpis :D
16 godina
neaktivan

Trenutno ne mogu koristiti uobičajeno računalo, pa sam posudio stariji eMac iz 2002. od prijatelja (1 GHz Power PC G4, 384 MB RAM). Anyway, koristim Mac OS X Tiger iliti 10.4.11.

Sviđa mi se brzina pokretanja računala, instalacija softwarea, dock, automatska primjena promjenjenih postavki te još neke stvari. Naravno, postoje i stvari koje me živciraju, poput malog broja mojih omiljenih programa.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina

Instalacija drugih aplikacija kod OSX-a stvarno je nadmocna nad Win konkurencijom

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 8:56 (tnakir).
15 godina
neaktivan
Alex55 kaže...
Apple mouse (Mighty mouse) fizički ima samo jednu tipku (cijela prednja površina), ali on osjeća desni klik. Naime, cijela ta površina je heat senzitivna, što znači da on osjeća kada vi na njega prislonite prst. Normalan lijevi klik se izvodi normalnim pritiskom, dok se desni klik izvodi tako da jednostavno morate podignuti svoji lijevi prst sa lijeve strane miša i pritisnuti desnu stranu miša. Miš neće izvesti desni klik ako oba prsta držite na njemu, makar pritišćete miš na desnoj strani. Tupavo...

Kasniš, to je staro.

Sad se isporučuje Magic mouse.

http://www.apple.com/magicmouse/

Ja sam koristio Mighty mouse i klikao sam normalno bez problema. Mislim da se ne može u isto vrijeme kliknuti, ali svjećam se da se nisam morao ni privikavati.

17 godina
Alex55 kaže...

Danas sam malo "silovao" Mac-ove u Avenue Mall-u i isprobao sam neke stvari. Naime, netko je rekao da je na Mac-u u kantici za smeće nemoguće posložiti izbrisane datoteke po datumu brisanja. Ja sam uočio tu mogućnost, makar se nikada nisam (detaljno) služio Mac OS X-om (ako netko ne zna, kliknete na mali kotačić - poput onih u satovima - i odaberete nešto u stilu "Arrange icons by:" i tu ćete naći traženu opciju.

Iskreno, ja ne mogu naći tu opciju (vidi sliku). Date Modified to nije - on predstavlja vrijeme kada je file zadnji put snimljen (save).

Sortiranje Trasha na OSX 10.6 Sortiranje Trasha na OSX 10.6
15 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Nisam glup... Viče

Ali kao što nisi znao, i dalje je moguće nabaviti Mighty Mouse (Apple Mouse, po novome), dok se u Hrvatskoj još uvijek teže može nabaviti Magic Mouse.

Netko je prije komentirao Mighty (Apple) Mouse, pa sam stoga napisao nešto o njemu.

Inače, Magic Mouse je zanimljiv koncept, ali mi se čini neprikladan u nekim situacijama i kod nekih ljudi.

Pa meni se čini da kad je Apple u pitanju i novi proizvodi se kod nas pojave vrlo brzo.

Možeš ga i sad kupit kod nas. Vrlo su rigorozni po pitanju mjesta gdje se prodaju Apple uređaju, ali zato je sve brzo raspoloživo.

Evo, bez obzira na to, ja ti iz iskustva kažem da nikada nisam imao problema sa Magic mouse-om i desnim klikom. Zapravo, pročitao sam na wiki jučer to što si napisao jer mi nije bilo jasno.... Ali nije mi trebalo navikava-to je nešto čega nisam bi svjestan.

Sad ti napiši, kao netko negdje na internetu da se ne može koristiti u CAD programima kao netko ranije na internetu... -.-

Nema ništa od prenošenja informacija sa interneta. Samo osobna iskustva.

16 godina
neaktivan
shkval kaže...

Evo iskustava iz prve ruke sa Apple proizvodima (prije par mjeseci sam ih počeo koristiti, a do tada sam kombinirao Win-od verzije 3.11EE i Linux).

Prvo neke sitnice:

1. Nakon instalacije update-a (raznih) često se mora resetirati (dakle k'o Win).

2. Nema Delete tipke (ima zamjenska kombinacija tipki - svejedno vrlo glupo). Nema ni Home, End tipki na MacBook-u (bar nisu označene na tipkovnici).

3. Opera 'zaboravi' otvorene tabove kad se prozor minimizira.  Nakon restarta sistema Opera više nije default browser. (očito Apple ima neki 'pik' na Operu).

4. Prvo povezivanje iPod Touch sa iTunes rezultiralo sa error -54 (nešto sa sinhronizacijom). Dakle, kombinacija apple hardware i apple software nije uvijek idila.

5. Nakon restarta sistem zna promijeniti default programe (npr. za .nfo fileove sam stavio da je default text.app, a kad se resetirao default za .nfo fileove je prebacio u terminal.app).

6. Užasno sporo kopira na usb stick (npr. za dva-tri filea od ukupno 150Kb treba mu 15 sekundi). Sa usb sticka na Mac ide brzo (ko win).

7. Boot camp ima problema sa izradom particije za win nakon što se neki programi instaliraju (npr. Parallels ili čak i MS office). Jedini način koji OSX 'predlaže' je formatirati cijeli disk i sve instalirati ponovo.

8. itd. (da ne nabrajam dalje takve sitnice)...

Da ne stavljam cijeli post. Moram priznati da bolji post nisam skoro pročitao. Bow!

Btw, mislio sam da je OS X ipak bolji i stabilniji nego što su ga ljudi ovdje opisali. Nemam ništa protiv njega, ali od sada ću ljudima preporučivati samo Linux i Win.

I don't belong
15 godina
neaktivan
GRDI-146 kaže...

Ko je u Zagrebu neka ode do <<City Centra  One>> ili do <<West Gejta>> imate tamo one njihove "standove" 

Ja sam "radio" na njemu... i moji dojmovi :

Mac je :
A: za kćeri bogatuna (facebook, slikice, kamerica, dildoSmijeh...)
B: da ga stavis u hodnik i da svako do dode ima facu WOOW Iznenađen.... a ti mu jos stavis ulja na vatru : "" e nema ti kucista sve je u monitoru "" 

Hahaha. dildo.....haha. Legendo. Zaboravio si da ima i u King Crossu kada već radimo reklame :-)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice