Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 310.964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Teorije zavjere
mbaksa kaže...

Ne treba ti edukacija, odprilike ti samo treba malo razmišljanja, kao kad uđeš u trgovinu i biraš sladoled, uzmeš ono što ti se sviđa i ono za što imaš dovoljno novca, ako nemaš dovoljno novca odeš kući i sam si napraviš sladoled.

Kakve veze ima teorije evolucije i zdravstveni odgoj? Ako ti to osobno smeta, a čuj... i meni svašta smeta i ne cmizdrim što država ne želi prosvjetliti ljude teorijom evolucije, zdravstenom odgojem ili Tibetanskom knjigom mrtvih, niti je to njena zadaća, niti ona ima na što prisiljavati bilo koga.

Budimo relani, teško bih nazvao ljude koji rade na bilo kojem položaju od neke važnosti u Hrvatskoj stručnim za bilo što, ali nema veze. Objasni mi kako su ti svi silni "stručnjaci" i "struka" unaprijedili obrazovanje u državnim školama i fakultetima. Kad uzmem svoj smartphone u ruku vidim napredak, vidim nešto što nisam mogao imati prije 5 godina, kada pogledam državne škole, i način na koji rade, vidim nešto što je tu 200 godina i nema nikakve naznake da će ići na bolje, uz sva otkrića koja su postignuta na tom polju, dok bi se slobodno tržište vjerovatno značajnije odmaklo od toga.

Tko bi platio školovanje? Tko ga sada plaća? Tko uplaćuje novac u Državni proračun? 

Ne, bio bih zadovoljan sa time da mogu nakon 4 godine ukupno koje ću provesti u srednjoj školi, mogu raditi nešto korisno što bih netko zapravo i platio jer mu moja usluga i moje znanje treba, umjesto toga, da se oslanjam samo na državno obrazovanje, ja nebi za sebe mogao reći da sam dovoljno stručan za rad kao prodavač nekih računalnih komponenti ili nekom servisu. Ja bih i sam prije zaposlio čovjeka koji je samouk nego nekog tko je prošao državno školovanje za tehničara za računalstvo jer ovaj samouki vjerovatno ima više znanja i iskustva. Da, državno obrazovanje je toliko loše... I o kakvom redu pričaš? 

Ja zagovaram pretvaranje ljudi u neznalice? Svi koji ne slušaju npr. povijest u srednjoj školi osuđeni su da budu neznalice za povjest? Čudna neka logika, znači Država može napraviti generacije i generacije Tehničara za računalstvo koji nemaju pojma o povjesti samo time što će izbaciti povjest iz plana i programa? Njihova mogućnost da samostalno uče povjest ili da je uče negdje drugdje je zauvijek nestala i oni su osuđeni na neznanje? Zanimljivo... 

Osim toga, što za računalstvo ne treba fizika? Elektronika? Koja znanja bi trebao posjedovati tehničar za računalstvo? Nešto se može izostaviti, ali ako izostavimo predmete kao što su fizika, koliko je "tehničar za računalstvo" zapravo tehničar za računalstvo je upitno.

Eto, pozabavio sam se time, googlao sam "why college education is so expensive" i naišao sam na neka zanimljiva objašnjenja, još uvijek nisam formirao neki svoj stav.

17 godina
moderator

Zbog čega nisi upisao višu školu ili fakultet? Ili barem neki specijalizirani tečaj (imaš ih "ko u priči")?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 20:49 (mbaksa).
12 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Zbog čega nisi upisao višu školu ili fakultet? Ili barem neki specijalizirani tečaj (imaš ih "ko u priči")?

Koštaju, nemalo, ali košta i državno obrazovanje.

17 godina
moderator
Flying Elephant kaže...
mbaksa kaže...

Koštaju, nemalo, ali košta i državno obrazovanje.

Iz toga što si napisao može se iščitati da nisi bio nešto dobar učenik, da nisi učio, pa nisi imao dobre ocjene, zar ne? Dobri, marljivi učenici mogu se upisati na višu školu ili fakultet uz državnu potporu, odnosno specijalizirano školovanje ih takoreći ništa ne košta.

Glavno da ćeš ti za svoje neuspjehe kriviti državu. Nisu svi materijal za zahtjevne, dobro plaćene poslove. {#}

12 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Flying Elephant kaže...

Iz toga što si napisao može se iščitati da nisi bio nešto dobar učenik, da nisi učio, pa nisi imao dobre ocjene, zar ne? Dobri, marljivi učenici mogu se upisati na višu školu ili fakultet uz državnu potporu, odnosno specijalizirano školovanje ih takoreći ništa ne košta.

Glavno da ćeš ti za svoje neuspjehe kriviti državu. Nisu svi materijal za zahtjevne, dobro plaćene poslove. {#}

Tek na kraju ove školske godine upisujem fakultet, u srednjoj imam ocjene koje su nešto iznad prosjeka, nemam jednica, zalomi se kad koja, ali ispravi se. 

Nisam siguran što si htio reći sa svojim postom, da sam ja frustriran svojim "neuspjehom" u državnim školama i da ih zbog toga nevolim?

17 godina
moderator
Flying Elephant kaže...
Tek na kraju ove školske godine upisujem fakultet, u srednjoj imam ocjene koje su nešto iznad prosjeka, nemam jednica, zalomi se kad koja, ali ispravi se.

Onda će se vjerojatno roditelji morati isprsiti. {#}

Flying Elephant kaže...
Nisam siguran što si htio reći sa svojim postom, da sam ja frustriran svojim "neuspjehom" u državnim školama i da ih zbog toga nevolim?

Nije mi jasno zbog čega cendraš. Što bih tek ja trebao reći? Išao sam u prirodoslovno-matematičku gimnaziju, imao sam tjedno sat informatike na kojem nisam ništa naučio tijekom četiri godine (znao sam više od svoje profesorice), a sve ostalo su bili neki opći predmeti (matematika, fizika, kemija, geografija, povijest, hrvatski, engleski, njemački, latinski, filozofija, logika, psihologija, sociologija, glazbeni, likovni, etika). Mora da su i gimnazije neka velika državna zavjera.

Tek toliko da znaš, ima i privatnih srednjih škola. Imaš privatnih gimnazija (a možda i kakvih drugih srednjih škola) u više naših gradova. Nisi to znao? Evo sad znaš. Nitko privatnike ne sprječava da otvaraju škole. Dakle, imaš i privatne srednje škole, imaš i privatna veleučilišta. Druga je stvar što ti namjerno ignoriraš stvarnost da bi mogao cendrati i iz obrazovnog sustava izmišljati teoriju zavjere.

12 godina
protjeran
Teorije zavjere

Neko je u državnim školama bolji, netko lošiji, tj. netko je bolji "konzument", netko pak lošiji. To samo ide u prilog tome da bi se za obrazovanje trebao pobrinuti slobodno tržište.

Pa gledaj, koliko su državne škole zavjera je upitno, ali da slobno tržište može pružiti bolje nije. Stvar je u tome da ljudi ne žele preuzeti odgovornost na sebe za mnoge stvari, zato opravdavaju državu, njene debilne ustanove i još debilnije zakone.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 21:54 (Flying Elephant).
17 godina
moderator

Preskočio si dio u kojem ti objašnjavam da i kod nas imaš slobodno tržište. Zbog čega opet ignoriraš stvarnost i živiš u svojoj iluziji?

17 godina
neaktivan
Flying Elephant kaže...

Neko je u državnim školama bolji, netko lošiji, tj. netko je bolji "konzument", netko pak lošiji. To samo ide u prilog tome da bi se za obrazovanje trebao pobrinuti slobodno tržište.

Pa gledaj, koliko su državne škole zavjera je upitno, ali da slobno tržište može pružiti bolje nije. Stvar je u tome da ljudi ne žele preuzeti odgovornost na sebe za mnoge stvari, zato opravdavaju državu, njene debilne ustanove i još debilnije zakone.

"Konzument"???

Čega? Informacija koje su dostupne svima? Informacija koje su lako provjerljive iz nekoliko milijuna izvora?

U biti ti bi prenašanje znanja prebacio sa ustanove koja je dostupna svima, financirana od svih i što je najbitnije svatko ima utjecaj na nju, na ustanove koje ne samo da imaju potpunu slobodu izmišljati kurikulum (Amreičke škole koje propagiraju kreacionizam) već ih svatko sa dovoljno novca može otvoriti kako bi širio svoj interes koji može biti svašta.

Ustvari zbog najgluplje teorije zavjere, da netko upravlja sa 7 milijardi ljudi pritom im ostavljajući izbor pa se cilj zavjera niti ne mora ostvariti, ti propagiraš sustav koji toliko očito može služiti za eksploataciju i širenje gluposti i osobnih interesa.

U Hrvatskoj si imao primjer Medijskog Veleučilišta financiranog od privatnog kapitala koje je na kraju pokupilo poticaje bez da je započeo nastavu.

To se u Državnom Školstvu ne bi moglo dogoditi.

Zbog vlastite sigurnosti prestani odmah.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Preskočio si dio u kojem ti objašnjavam da i kod nas imaš slobodno tržište. Zbog čega opet ignoriraš stvarnost i živiš u svojoj iluziji?

Kakvo slobodno tržište? Privatnih osnovnih škola ima tek par, a porez koji između ostalog ide u državne škole su prisiljeni plaćati svi. To nije slobodno tržište.

12 godina
protjeran
wyks kaže...
Flying Elephant kaže...

"Konzument"???

Čega? Informacija koje su dostupne svima? Informacija koje su lako provjerljive iz nekoliko milijuna izvora?

U biti ti bi prenašanje znanja prebacio sa ustanove koja je dostupna svima, financirana od svih i što je najbitnije svatko ima utjecaj na nju, na ustanove koje ne samo da imaju potpunu slobodu izmišljati kurikulum (Amreičke škole koje propagiraju kreacionizam) već ih svatko sa dovoljno novca može otvoriti kako bi širio svoj interes koji može biti svašta.

Ustvari zbog najgluplje teorije zavjere, da netko upravlja sa 7 milijardi ljudi pritom im ostavljajući izbor pa se cilj zavjera niti ne mora ostvariti, ti propagiraš sustav koji toliko očito može služiti za eksploataciju i širenje gluposti i osobnih interesa.

U Hrvatskoj si imao primjer Medijskog Veleučilišta financiranog od privatnog kapitala koje je na kraju pokupilo poticaje bez da je započeo nastavu.

To se u Državnom Školstvu ne bi moglo dogoditi.

Zbog vlastite sigurnosti prestani odmah.

Konzumet Državnog obrazovnog sustava.

Spominješ državu i informacije koje su dostupne svima . Slobodne informacije, znanje i njihovo usvjanje = Državno obrazovanje? To si mislio? Ako tako razmišljaš u krivu si.

Nema svatko utjecaj na državni obrazovni sustav, i zato je najbolje za Državu da se prestane baviti obrazovanjem i prestane ubirati poreze za to, neka se svako obrazuje gdje hoće.

Dali bi poslao dijete negdje gdje se propagiraju nečiji interesi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 15:50 (Flying Elephant).
17 godina
moderator
Flying Elephant kaže...
mbaksa kaže...

Kakvo slobodno tržište? Privatnih osnovnih škola ima tek par, a porez koji između ostalog ide u državne škole su prisiljeni plaćati svi. To nije slobodno tržište.

"Tek par" - zašto izmišljaš? 2011. ih je bilo 29: http://www.poslovni-savjetnik.com/management/znanje-je-kapital-ali-drzava-ne-prepoznaje

I s obzirom na to da tipično imaju veći broj profesora po učeniku, a neke ni nemaju svoje prostore, znači da imaju mnogo veće troškove, odnosno provođenje nastave u njima košta više nego provođenje nastave u državnim školama.

Novca nema ni za državne škole. Zbog čega i iz čega bi onda država plaćala još i privatne škole? Što konkretno ti predlažeš? Povećanje poreza kako bi se iz državnog proračuna mogle plaćati i privatne škole (koje bi ionako upisao tek malen broj učenika)? Znači predlažeš da se svima dignu porezi kako bi se nekolicina učenika mogla školovati u privatnim školama.

Flying Elephant kaže...
Konzumet Državnog obrazovnog sustava.

Spominješ državu i informacije koje su dostupne svima . Slobodne informacije, znanje i njihovo usvjanje = Državno obrazovanje? To si mislio? Ako tako razmišljaš u krivu si.

Nema svatko utjecaj na državni obrazovni sustav, i zato je najbolje za Državu da se prestane baviti obrazovanjem i prestane ubirati poreze za to, neka se svako obrazuje gdje hoće.

Dali bi poslao dijete negdje gdje se propagiraju nečiji interesi?

Interes države je obrazovati djecu. Eto opet kuješ teoriju zavjere. Ajde pošto je ovo tema o teorijama zavjera, objasni što to točno država radi učenicima putem obrazovanja.

Ideja o tome da država prestane ubirati poreze za obrazovanje (i u osnovi da s tim raspusti državne škole) ti je u najmanju ruku glupa. Obrazovanje je još jedno od rijetkih područja gdje država štiti pojedinca od krupnog kapitala i gdje je svima omogućena usluga (obrazovanje), a ne samo nekima (bogatima).
Uopće mi nije jasna tvoja logika. Ti stalno zazivaš privatno obrazovanje, neka se svatko obrazuje "gdje hoće", ali ti je privatno obrazovanje preskupo, odnosno drugim riječima većina se ne bi mogla obrazovati. Ti bi privatno obrazovanje radi povećanja kvalitete nastave, ali bi to značilo da će učenici bogatih roditelja dobiti obrazovanje, a učenici siromašnih roditelja će biti neobrazovani. Ti ne razumiješ da bi ti bio jedan od prvih koji bi popušio? Vern ti je preskup - isto toliko te košta privatna srednja škola.
Ti se boriš za to da ljudi budu što neobrazovaniji, pod krinkom borbe za slobodno tržište. {#}
14 godina
Teorije zavjere

Ustate forever

17 godina
moderator

Što ti to znači?

14 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Zanimljiv video :D

Primjetite neprirodno ponasanje tog sekjuritia il stagod.. 

17 godina
moderator
Choky95 kaže...

Hahhahaha. Bilo mu sila na WC. {#}

Zanimljivo je kak je "izobličenog" snimila samo kamera na kojoj je podeksponiran i izvan fokusa... Hm...

14 godina
neaktivan

Slazem se al te kretnje su onak cudne,ko jos tak brzo zakrece glavom,mislim kad pogledas onog tamo iza njega,ovaj celavi ko da nije odavde haha :D

13 godina
protjeran
Teorije zavjere

To je jedan od Ickeovih Annunaki likova. {#}

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
17 godina
moderator
Choky95 kaže...

Slazem se al te kretnje su onak cudne,ko jos tak brzo zakrece glavom,mislim kad pogledas onog tamo iza njega,ovaj celavi ko da nije odavde haha :D

Popio previše kave ili red bulla (što može uzrokovati potrebu za WC-om), i malo je nervozan, a mora biti na oprezu. Ne kužim kako bi se drugač9ije trebao ponašati ako mu je zadatak paziti da negdje iz publike ne izviri kakva cijev. Može li pokriti pogledom čitavu publiku? Ne može. Onda je normalno da stalno gleda lijevo-desno. Možda je gledao i u svoje kolege koji su bili na suprotnim krajevima za slučaj da mu signaliziraju moguću nevolju. Mislim, ono... "čudne kretnje"... Meni Obama ima čudne kretnje, kad onako drven drži svoje govore. Možda je i on reptil koji se još nije prilagodio tom tijelu pa zato izgleda ukočeno. {#}

12 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Flying Elephant kaže...

"Tek par" - zašto izmišljaš? 2011. ih je bilo 29: http://www.poslovni-savjetnik.com/management/znanje-je-kapital-ali-drzava-ne-prepoznaje

I s obzirom na to da tipično imaju veći broj profesora po učeniku, a neke ni nemaju svoje prostore, znači da imaju mnogo veće troškove, odnosno provođenje nastave u njima košta više nego provođenje nastave u državnim školama.

Novca nema ni za državne škole. Zbog čega i iz čega bi onda država plaćala još i privatne škole? Što konkretno ti predlažeš? Povećanje poreza kako bi se iz državnog proračuna mogle plaćati i privatne škole (koje bi ionako upisao tek malen broj učenika)? Znači predlažeš da se svima dignu porezi kako bi se nekolicina učenika mogla školovati u privatnim školama.

U tekstu koji si linkao, riječ je o srednjim školama, ja sam mislio na osnovne, googlajući sam naišao na tek par privatnih osnovni škola i moguće da sam u krivu, ali nemam potrebu izmišljati, čak i 29 je mali broj.

Novca nema, ali troškovi se mogu nemalo smanjiti, postoje metode koje daju puno bolje rezultate, samo dopuštanje igranja mlađe djece u društo sa starijima koji znaju čitati i pisati daje nerjetko daju bolje rezultate naego kada profesoi u državnim školama uče djecu čitati i pisati. Ali naravno, to državu ne zanima, ona je jako spora i ljena, država jako sporo napreduje, za razliku od područja koja su u rukama poduzetnika koji moraju stalno inovirati i biti bolji inače su out of business. Rijetki vole državne škole, neugodna istina je zbog toga što ograničavaju slobode, što nije ni čudno za nešto što nije napredovalo od 19. st, ali valja sagledati druge mogućnosti, napredovati, to država teško radi ili uopće ne radi.

Mislim da ću otvoriti zasebnu temu, Anarhizam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 21:16 (Flying Elephant).
17 godina
Choky95 kaže...

Da, i nitko od 1000 ljudi koji su bili tamo i koji su bili metar od njega nisu primjetili njegovo shapeshiftanje. Dajte molim vas.

Rvat katolik!
17 godina
moderator

@Flying Elephant

Ti bi u osnovi htio da osnovne škole proizvode genijalce. Ne ide ti to tako. Ne mogu svi biti jednako inteligentni i sposobni. Neki jednostavno nisu materijal za fakultete i intelektualno zahtjevnije poslove. {#}

Novca nema. Porezi su nam ionako previsoki. Točka. Velika većina ljudi si privatne škole (osnovne, srednje, više) ne može priuštiti. Kreni odatle.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 21:38 (mbaksa).
17 godina
moderator
tnakir kaže...
Choky95 kaže...

Da, i nitko od 1000 ljudi koji su bili tamo i koji su bili metar od njega nisu primjetili njegovo shapeshiftanje. Dajte molim vas.

To se vidi samo na kamerama ili u ogledalu. Oni prisutnima telepatiski zamagle um pa ih ljudi okolo njih percipiraju kao obične ljude.

17 godina
Teorije zavjere

:) da da da, to sam zaboravio. S obzirom da je to nadmocna i nadinteligentna rasa, moram priznat da su im putevi do globalne dominacije spori (prema Ickeu, oni su tu par tisuca godina prije nove ere), neefikasni i glupi :)

Rvat katolik!
17 godina
Teorije zavjere

A tko kaze da im je cilj globalna dominacija? Mislim da i ne bi nesto profitirali sa globalnom dominacijom

17 godina
Sint1 kaže...

A tko kaze da im je cilj globalna dominacija? Mislim da i ne bi nesto profitirali sa globalnom dominacijom

Icke kaze da im je cilj nas pretvorit u robove, kao da se hrane nasim strahom. Takodjer kaze da su nas koristili kao radnu snagu u proslosti (piramide kuyci palci)... Tako da da, globalna dominacija im odgovara...

Rvat katolik!
12 godina
protjeran
mbaksa kaže...

@Flying Elephant

Ti bi u osnovi htio da osnovne škole proizvode genijalce. Ne ide ti to tako. Ne mogu svi biti jednako inteligentni i sposobni. Neki jednostavno nisu materijal za fakultete i intelektualno zahtjevnije poslove. {#}

Novca nema. Porezi su nam ionako previsoki. Točka. Velika većina ljudi si privatne škole (osnovne, srednje, više) ne može priuštiti. Kreni odatle.

Pa nije moguće da svi budu genijalci, ali je moguć sustav koji će kroz vrijeme davati sve bolje rezultate i biti sve bliže osvarivanju punih potencijala što večeg broja učenika, država ga nikada neće pružiti.

Novac nije problem, postoje metode koje su jeftinije i učinkovitije, niti je novac nešto što bi radilo preveliku razliku između bogatih i siromašnih barem što se obrazovanja tiče. Nije to razlika kao kod Bugattija i golf jedinice.

17 godina
moderator
Flying Elephant kaže...
Pa nije moguće da svi budu genijalci, ali je moguć sustav koji će kroz vrijeme davati sve bolje rezultate i biti sve bliže osvarivanju punih potencijala što večeg broja učenika, država ga nikada neće pružiti.

Da, zbog toga što su državne osnovne škole toliko loše, morali su ukinuti srednje škole i fakultete jer nisu imali dovoljno sposobnih učenika da idu u srednje škole i isto tako dovoljno sposobnih studenata da pohađaju fakultete.

Preuveličavaš stanje u državnim školama i preuveličavaš efikasnost novijih metoda podučavanja. I ignoriraš to koliko bi koštalo uvođenje novijih metoda podučavanja u škole.

Flying Elephant kaže...
Novac nije problem, postoje metode koje su jeftinije i učinkovitije, niti je novac nešto što bi radilo preveliku razliku između bogatih i siromašnih barem što se obrazovanja tiče. Nije to razlika kao kod Bugattija i golf jedinice.

Ajd odrasti već jednom. Ne da novac nije problem, nego je novac najveći i praktički nepremostivi problem. Bez novca ne možeš modernizirati škole, ne možeš opremiti škole, bez novca ne možeš pošteno platiti nastavnike pa da podučavaju zadovoljni i s entuzijazmom, bez novca ne možeš doškolavati nastavnike, ne možeš zaposliti nove nastavnike pa da bude više nastavnika po učeniku, ne možeš kupiti, izraditi ili unajmiti prostor pa da imaš na raspolaganju više učionica, ne možeš uvesti dodatne predmete. Dokle ćeš ko noj zabijati glavu u pijesak i praviti se da stvarnost nije takva kakva jest?

17 godina
Teorije zavjere

Kako uopce objasnjavas da isti obrazovni sustav (osnovne škole, srednje škole i visokoobrazovne ustanove) sa istim programom rade i genijalce koji rade na medjunarodnim i sofisticiranim projektima (CERN itd) i drkadzije kojima je jedini cilj sjest na zidić i lokat pivu svaki dan cijeli dan? Dakle isti obrazovni sustav i za jedne i za druge, jedni su ispali izvanredne jedinke koje su svojim radom zaduzili covjecanstvo, dok su drugi obican tumor drustva.

Rvat katolik!
13 godina
protjeran
tnakir kaže...

Kako uopce objasnjavas da isti obrazovni sustav (osnovne škole, srednje škole i visokoobrazovne ustanove) sa istim programom rade i genijalce koji rade na medjunarodnim i sofisticiranim projektima (CERN itd) i drkadzije kojima je jedini cilj sjest na zidić i lokat pivu svaki dan cijeli dan? Dakle isti obrazovni sustav i za jedne i za druge, jedni su ispali izvanredne jedinke koje su svojim radom zaduzili covjecanstvo, dok su drugi obican tumor drustva.

Razlog tomu su loša cjepiva koja kao mali dobivaju ovi što loču pivo, dok dobra cjepiva kao djeca dobivaju lumeni. {#}

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice