Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 335.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Teorije zavjere
Budokai kaže...
wyks kaže...

Genij je termin koji, opet, koriste ili laici ili debili,

Da, laici, debili i službena psihologija pri određivanju kvocijenta inteligencije IQ, naročito fluidne inteligencije. {#}

Reci kome je potreban termin genij? Kojeg je polja znanosti genij? Je li genij umjetnosti i dalje genij? Je li genij snalažljivosti i dalje genij? Je li po nekom odokativnom mjerilu neki pojedinac mjerljivo bolji od drugih? Kome je to bitno?

Egoističnom podzetniku koji navodeći Jobsa kao uzora (ili Mikelanđela ili Teslu ili Einsteina) ustvari pokušava sebe usporediti s njima, tj. postaviti se u istu rečenicu/nivo?

Novinarima Jutarnjeg?

Zlatnim mamama za opisivanje svoje zlatne djece?

Znanstvenicima?

Ljudima?

Otkriti ću ti.

Nikome iz zadnje dvije kategorije osim onih koji spadaju u prve dvije.

Jer koliko genija imamo sada? 26 845.

Koliko ćemo ih imati za 200 godina, po današnjim standardima? 584 563 234. I to je paušalna, deminutivna procjena.

Zašto misliš da je itko toliko relevantan da daje takve epitete? Jer živiš u periodu od 1970-2014. kada je jako bitno nešto reći u medijima ili biti poseban?

Ljudsko znanje je progresivno. Djela ostaju i sva sreća nisu sva patentabilna. Hoće li 2165. kada svaki trećašić bude imao temelje za samostalno definiranje Newton-Leibenzove formule zaista bti bitno da spominjemo genije? Možda još tada hoće.

No posatajati će sve suvišnije.

"Geniji" su relikti prošlosti jer je njihova genijalnost doprinjela da polako svaki pojedinac sustavno postaje limes funkcije x koji teži genijalnosti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
protjeran
wyks kaže...
Reci kome je potreban termin genij? Kojeg je polja znanosti genij? Je li genij umjetnosti i dalje genij? Je li genij snalažljivosti i dalje genij? Je li po nekom odokativnom mjerilu neki pojedinac mjerljivo bolji od drugih? Kome je to bitno?

Egoističnom podzetniku koji navodeći Jobsa kao uzora (ili Mikelanđela ili Teslu ili Einsteina) ustvari pokušava sebe usporediti s njima, tj. postaviti se u istu rečenicu/nivo?

Novinarima Jutarnjeg?

Zlatnim mamama za opisivanje svoje zlatne djece?

Znanstvenicima?

Ljudima?

Otkriti ću ti.

Nikome iz zadnje dvije kategorije osim onih koji spadaju u prve dvije.

Jer koliko genija imamo sada? 26 845.

Koliko ćemo ih imati za 200 godina, po današnjim standardima? 584 563 234. I to je paušalna, deminutivna procjena.

Zašto misliš da je itko toliko relevantan da daje takve epitete? Jer živiš u periodu od 1970-2014. kada je jako bitno nešto reći u medijima ili biti poseban?

Ljudsko znanje je progresivno. Djela ostaju i sva sreća nisu sva patentabilna. Hoće li 2165. kada svaki trećašić bude imao temelje za samostalno definiranje Newton-Leibenzove formule zaista bti bitno da spominjemo genije? Možda još tada hoće.

No posatajati će sve suvišnije.

"Geniji" su relikti prošlosti jer je njihova genijalnost doprinjela da polako svaki pojedinac sustavno postaje limes funkcije x koji teži genijalnosti.

Ti opet miješaš kruške i jabuke.

Moj cilj je bio staviti pojam genija u okvir psihometrijskog testiranja neke osobe.

Znanstveno je dokazano da ljudi s visokim IQ brže uče, brže dolaze do novih spoznaja, i da nije u povijesti bilo razvoja IQ-a većina ljudi bi još skakutala po drveću.

Samo mjerenje inteligencije je započeto iz praktičnih potreba a to je- otkrivanje djece sniženih intelektualnih sposobnosti i zašto je to tako, te, može li im se stanje liječenjem poboljšati.

Razvoj mozga, sinapsi, neurona itd... a s tim i povećanje IQ-a doveo je do evolucijskog mentalnog napretka i trenutno smo tu gdje jesmo, a pretpostavka jest da će se mozak kroz godine još više razvijati i da će biti još više ljudi s visokim IQ. Ne mora to biti IQ minimum 140 kod svih "zdravih" ljudi, može biti i 120 i to je već ogroman napredak za znanost.

Još u životu nisam sreo (a ni čuo) za vrhunskog matematičara, fizičara, kemičara, koji ima IQ ispod 140 (to je nekakva brojka gdje se već govori o genijalnosti).

Briga baš mene za fotografe, novinare, slikare, vozače formule 1 koji imaju IQ 190 ili veći itd.

Kad kažeš da su "geniji" relikti prošlosti uopće ne razumiješ o čemu pišem, i ne da mi se više.

Make yourself sheep and the wolf is ready.
17 godina
Budokai kaže...
wyks kaže...

Još u životu nisam sreo (a ni čuo) za vrhunskog matematičara, fizičara, kemičara, koji ima IQ ispod 140 (to je nekakva brojka gdje se već govori o genijalnosti).

Briga baš mene za fotografe, novinare, slikare, vozače formule 1 koji imaju IQ 190 ili veći itd.

Kad kažeš da su "geniji" relikti prošlosti uopće ne razumiješ o čemu pišem, i ne da mi se više.

Hm, gdje nalaziš podatke o IQ matematičara, fizičara i kemičara?
Većina stvari koje ti (i većina drugih) toliko cijeniš kao autoritativnu disciplinu inteligencije (prirodne nauke),
se da naučiti kao vještina, način rada. Svaki objektivni naučnik će ti to reći.
Slično kao naučiti čitati i pisati. Nepismenome to izgleda kao mistična moć i inteligencija.
Mogu ti pronaći kako to demistificiraju Carl Sagan ili Michio Kaku.
IQ kakav se sad mjeri, je nikakvo mjerilo ljudske psihe.
To su dječje mozgalice prilagođene kulturno civilizacijskom miljeu "zapadne civilizacije",
daju se naučiti jer nas na taj način razmišljanja čak i drilaju u školi, ali
rješavanje križića i kružića ne dokazuje koliko je tko inteligentan.
Ako si se autoritativno uhvatio toga, evo ti malo štiva za taj problem
http://www.jesenski-turk.hr/?active=knjiga&book=11238&lang=en
(da sad ne ispadne da kiselim susjedovo grožđe,
imam negdje mensinu iskaznicu iz doba dok sam
kao teenager srednjoškolac mislio da ću time dokazati da sam specijalan
fantastičan i vredniji od drugih, pa išao na testiranje.)

....
Edit; skontao sam da sam se navukao offtopic, pa evo jedne
ontopic: rusi sa migovima napravili chemtrail u obliku Putina :P
http://www.srbijadanas.com/clanak/neverovatno-putinov-lik-se-ukazao-na-nebu-iznad-beograda-video-16-10-2014

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 16:43 (overhaul).
11 godina
protjeran
Teorije zavjere

Danas naletih na ovo.Samo "ludi" bosanci imaju muda sami protiv svih.

17 godina
ngtx kaže...

Danas naletih na ovo.Samo "ludi" bosanci imaju muda sami protiv svih.

"Chemtrails se pojavljuju u zemljama članicama NATO-a, ili u zemljama potpisnicama Partnerstva za mir NATO-a. U Hrvatskoj su prvi put dokumentirani 27. svibnja 2000. - dan nakon pristupanja Partnerstvu za mir."

{#}

Ne mogu ni komentirati razinu gluposti u ovom članku. Izgleda da Večernji (.ba) u nedostatku pametnijeg materijala prepisuje od dnevno.hr.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 19:17 (izith).
15 godina
Teorije zavjere

Food - The Ultimate Secret Exposed full version

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:47 (lmutak).
17 godina
moderator

Što si želio reći stavljanjem tog linka? Koja je poanta?

EDIT: Prije sam bio na mobitelu, a tek sada sam pogledao o čem se radi - od nulte sekunde evo Alexa Jonesa! {#} Dobri stari profesionalni teoretičar zavjera. Znači, neće ti o hrani pričati neki legitimni, obrazovani dijetetičar, nego poznati teoretičar zavjera. Kojemu je to posao. Koji širenjem i izmišljanjem teorija zavjera zarađuje za kruh. Daj nam objasni zbog čega bi itko potrošio i sekundu na gledanje tog videa?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 19:26 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Što si želio reći stavljanjem tog linka? Koja je poanta?

EDIT: Prije sam bio na mobitelu, a tek sada sam pogledao o čem se radi - od nulte sekunde evo Alexa Jonesa! {#} Dobri stari profesionalni teoretičar zavjera. Znači, neće ti o hrani pričati neki legitimni, obrazovani dijetetičar, nego poznati teoretičar zavjera. Kojemu je to posao. Koji širenjem i izmišljanjem teorija zavjera zarađuje za kruh. Daj nam objasni zbog čega bi itko potrošio i sekundu na gledanje tog videa?

Ja sam pogledao. Povlači neka pitanja o zdravlju hrane i lobingu u američkoj industriji hrane, ali na kraju to ostaje površno i zakopano ispod brdo pretjerivanja i gluposti.

Na neke stvari sam se nasmijao jer se čovjek trudi iz petnih žila prodati strah.

Tako da, ne preporučam. Postoju puno boljih dokumentaraca na ovu temu.  Food inc. je puno bolji iako ni on nije 100% objektivan.

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
17 godina
moderator
Xanzzu kaže...
Postoju puno boljih dokumentaraca na ovu temu.

Molim ne pseudokokumentarce (lažne dokumentarce) nazivati dokumentarcima! Taj Jonesov Food nije dokumentarni film.

BTW svako malo izađe neki film koji optužuje ovo ili ono za težinsko "stanje nacije", ali svi odreda se fokusiraju na sve samo ne na unos/potrošnju kalorija - upravo suprotno - čini se kao da svi pokušavaju zaključiti da odnos unosa i potrošnje kalorija nije nikakav problem. Sjetimo se samo Super Size Me - da, film može biti zabavan, no što je doista Morgan Spurlock dokazao? Da će te jelo u fast food restoranima udebljati? Ne! Zapravo je nehotično dokazao da će te prežderavanje udebljati - da će te udebljati velik unos kalorija u odnosu na potrošnju.

Nedavno sam tako gledao Fed Up, koji za agendu ima demonizirati šećer i industriju/vladu zbog šećera u hrani. Film je debunkan ovdje. Nitko neće tvrditi da šećer vjerojatno nije jedan od faktora, no treba biti realan - ljudi u globalu više žderu, žderu kaloričniju hranu i sve manje i manje se kreću. Pa je malo kriva industrija, malo šećer, malo GMO, malo fast food restorani... Istina je da je kriva osoba koja u sebi unosi više hrane nego joj treba (nego potroši) i okolina koja ju u tome potiče ili ne sprečava (vidiš u filmu kako fakat debeli klinci žderu ogromnu količinu hrane, svi se čude kak su oni tako debeli, a klinci plaču kak ne mogu smršaviti - pa kak do vraga će smršaviti uz unos takve količine hrane?!). Sve ostalo su navlakuše za prodati film ili knjigu o nekoj dijeti. Kao recimo Dr. Ozov ekstrakt iz zrna zelene kave koji ko fol pomaže mršavljenju. Dosad je vrlo Dr. Oz svoje tvrdnje temeljio na jednoj jedinoj kilavoj studiji, koja je sad povučena!

Dakle, kad god netko pokušava prodati istinu, vrlo vjerojatno pokušava prodati maglu! {#} Čast iznimkama. Nažalost, premalo ih je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 20:32 (mbaksa).
17 godina
moderator
mbaksa kaže...
overhaul kaže...

Nego, sjećate li se onog talijana sa hladnom fuzijom?

Ovo mi je pomalo interesantno:)
http://www.extremetech.com/extreme/191754-cold-fusion-reactor-verified-by-third-party-researchers-seems-to-have-1-million-times-the-energy-density-of-gasoline  

Osobno stvarno priželjkujem da nije domišljato fejkanje, vidjet ćemo:)

Ne bih baš polagao prevelike nade u to. Riječ "verified" iz naslova članka za koji si dao link je prejaka (naslov je ipak ublažen rječju "seems"). Mediji imaju tendenciju hypeati takve stvari.

Da se vratimo na ovo... U najnovijem podcastu ekipa iz Skeptics Guidea se malo bolje pozabavila ovom stvari - negdje od 20. minute nadalje: http://www.theskepticsguide.org/podcast/sgu/484

Ispada da je "izumitelj" Rossi zapravo neko vrijeme preležao 4 godine u reštu (!) zbog prevare (njegov sustav koji organski otpad pretvara u upotrebljivu naftu ne funkcionira, nego je njime zagadio okoliš pa su lokalne vlasti morala potrošiti 40 milijuna eura na čišćenje njegovih gluposti) te zbog varanja na porezu. Napravio je poslije i još neke uređaje za pretvorbu energije koji u osnovi ne rade. I sad se takav čovjek igra s hladnom fuzijom i žica pare za "daljnja istraživanja"?! Kriminalac, a ne izumitelj.

11 godina
protjeran
Teorije zavjere

Emisija iz susjedstva o chemtrailsima.

17 godina
moderator
ngtx kaže...

Emisija iz susjedstva o chemtrailsima.

I? Zbog čega si stavio taj link? Zar misliš da se ekipa ovdje nije već nagledala bedastoća o kemtrejlovima (kemtrejlovi -> "lakmus-test za lakovjerne")? Koje uvjerljive "dokaze" nudi taj video (dakle, koji nisu već pobijeni), da bi ga itko imao razloga pogledati?

11 godina
protjeran
Teorije zavjere

A šta ja znam nisam čitao čitavu temu da znam šta je bilo prije toga,naletio sam na taj link i učinio mi se prikladnim za tu temu.

15 godina
neaktivan

Počni od 16-te stranice nadalje...

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
17 godina
moderator
ngtx kaže...

A šta ja znam nisam čitao čitavu temu da znam šta je bilo prije toga,naletio sam na taj link i učinio mi se prikladnim za tu temu.

Pročitaš tekst na koji sam dao link i onda navedeš razloge zbog kojih bi itko trebao gledati taj video, ako takvih razloga uopće ima. {#} Nadam se da ćeš shvatiti da nema razloga.

Ljudi, kad već stavljate teorije zavjera, dajte nešto novo, zanimljivo, a ne već stoput prežvakane i pobijene teorije.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ljudi, kad već stavljate teorije zavjera, dajte nešto novo, zanimljivo, a ne već stoput prežvakane i pobijene teorije.

i mislim da je ovo stavljanje linkova bez komentara i mišljenja o sadržaju čisto trolanje. Stavi link pa ako nitko ne reagira - nikom ništa, a ako se netko upeca i krene komentirati - lovley jobley. Tko misli raspravljati, neka kaže mišljenje o temi, a ne kukavički samo linkati.

iddqd
17 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Ja se ozbiljno pitam jeste vi svi glupi ako ste povirovali u ta "pogubljenja", pogubljenje a nigdi se ne vidi kako mu riže glavu.... samo ovaj zadnji video šta je skank stavia, ali nema krvi! lol.... znači oni su na vjestima "cenzurirali" snimku i vi ste svi povirovali lol...

ja neznam, možda negdi na internetu ima snimka koju je sam ISIS stavia i koja navodno nije cenzurirana, ako to nevidim nema šanse da povirujem. ma ako pogubljenja nisu fejk MORA bit negdi na internetu cila snimka, internet je slobodan svako može stavit šta oće.

ja sam psihopat jer mislin da tako Amerika samo želi dobit potporu za još jedan rat? lol, pa šta vi mislite u kakvom svijetu živite?

lol, pa stvarno ste glupi ako virujete u ovo samo na temelju "cenzuriranih" snimaka..... ja nemogu virovat

@wyks, 

Ko kaže da nebi virova doktoru da mi preporuči da gledam u sunce? pa već jesam {#}

Tražim i ja to NASA-ino istraživanje, nemogu ga nać... mislin ima nekih članaka po nekim web portalima ali to onda opet jednako upitno. Možda ga je bilo pa su morali uklonit.

Inače je jako teško realno odglumiti nečije rezanje glave pa je cijela američka i zapadnjačka mašinerija za stvaranje urota pala na tome da su zaboravili fingirat krv na snimci odrubljivanja glave, dok na nekima ni ne pokazuju sam čin (iz razloga što je totalno neuvjerljivo i odmah bi ih pročitali svi).

Ako netko ne zna kako to izgleda evo par pravih primjera odrubljivanja glave (dokaz da je pravo je krv, jer svi znaju da je jako teško dobiti izgled krvi, ap očito ovo nije fake):

17 godina
neaktivan
Teorije zavjere

http://zimo.dnevnik.hr/lifestyle-ostalo/opasno-upozorenje-razvojem-

umjetne-inteligencije-mogli-bi-prizvati-demone/9931#.VE6KLcstBaQ

Osnivač Tesle Elon Musk na nedavnom simpoziju održanom na MIT-u još je jednom

upozorio na velike opasnosti koje nam prijete od daljnjeg razvoja umjetne inteligencije

koja bi se mogla oteti kontroli.

Leading Transhumanist Dr. Richard Seed Says

He Will Become God Through Cybernetic Enhancement Tech  

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 19:29 (tunder).
16 godina
neaktivan
tunder kaže...

http://zimo.dnevnik.hr/lifestyle-ostalo/opasno-upozorenje-razvojem-

umjetne-inteligencije-mogli-bi-prizvati-demone/9931#.VE6KLcstBaQ

Osnivač Tesle Elon Musk na nedavnom simpoziju održanom na MIT-u još je jednom

upozorio na velike opasnosti koje nam prijete od daljnjeg razvoja umjetne inteligencije

koja bi se mogla oteti kontroli.

Leading Transhumanist Dr. Richard Seed Says

He Will Become God Through Cybernetic Enhancement Tech  

Kako je to teorija zavjere?

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
14 godina

Pratili li tko stranice Nexus Svjetlost i Matrix World, i kakvo misljenje imate o njima? 
Prije sam ih citao dosta, ali ne svida mi se Nexus sto cesto objavljuje clanke od Kresimira Misaka etc, a on mi je malo prodavac magle... Sto se tice Matrix Worlda pisu o HAARPu i dosta preuvelicanih gluposti od pseudoznananstvenika, sto mi se opet ne svida...
Koje hrvatske portale najcesce citate (ako ih uopce ima {#})? 

14 godina
protjeran
BlackDog22 kaže...
Inače je jako teško realno odglumiti nečije rezanje glave pa je cijela američka i zapadnjačka mašinerija za stvaranje urota pala na tome da su zaboravili fingirat krv na snimci odrubljivanja glave, dok na nekima ni ne pokazuju sam čin (iz razloga što je totalno neuvjerljivo i odmah bi ih pročitali svi).

Ako netko ne zna kako to izgleda evo par pravih primjera odrubljivanja glave (dokaz da je pravo je krv, jer svi znaju da je jako teško dobiti izgled krvi, ap očito ovo nije fake):

Kao prvo, prijmer s jubitoa je katastrofa a što se tiče fingiranja rezanja glave nožem, to je teško izvesti jer glavu nije lako običnim nožem lako odrezati, već tu ima ajme posla.

Zayebi američke filmove na tu temu.

★OMG! 了不起 NISPE !
17 godina
moderator

Bilo je dosta priče o rezanju. Riješite to preko privatnih poruka.

17 godina
moderator
dinos3 kaže...

Pratili li tko stranice Nexus Svjetlost i Matrix World, i kakvo misljenje imate o njima?

Loše. Baš i ne kužim razlog praćenja takvih stranica. Čitaš nešto gdje ti se serviraju neistinite teze. Ono, ulažeš svoje vrijeme na čitanje, a oni te iskoriste za širenje svojih nebuloznih teorija, odnosno teoretičarsko-zavjerničke propagande.

dinos3 kaže...

Prije sam ih citao dosta, ali ne svida mi se Nexus sto cesto objavljuje clanke od Kresimira Misaka etc, a on mi je malo prodavac magle... Sto se tice Matrix Worlda pisu o HAARPu i dosta preuvelicanih gluposti od pseudoznananstvenika, sto mi se opet ne svida...

LOL, "malo". Ako želiš misterije, fikciju, prati SF. Ako želiš činjenice, prati znanost. Nemoj pratiti teoretičarsko-zavjerničke portale koji ti fikciju uvaljaju u misterije i prodaju pod činjenice. {#}

17 godina
mbaksa kaže...
dinos3 kaže...

Loše. Baš i ne kužim razlog praćenja takvih stranica. Čitaš nešto gdje ti se serviraju neistinite teze. Ono, ulažeš svoje vrijeme na čitanje, a oni te iskoriste za širenje svojih nebuloznih teorija, odnosno teoretičarsko-zavjerničke propagande.

dinos3 kaže...

LOL, "malo". Ako želiš misterije, fikciju, prati SF. Ako želiš činjenice, prati znanost. Nemoj pratiti teoretičarsko-zavjerničke portale koji ti fikciju uvaljaju u misterije i prodaju pod činjenice. {#}

Da, problem je sa teoretičarima zavjera i misticima da su manje maštoviti i sa više logičkih rupa nego prosječan 
pisac SF-a. Jeste li pratili cirkus po FB i paralelno kret*nskim portalima sa najnovijim copy pasteom o "trodnevnom zamračenju sunca koje je potvrdila nasa"????
 Evo na brzinu naguglanog primjera:
http://objektivno.hr/component/k2/6676-nasa-potvrdila-slijedi-nam-tri-dana-mraka

Toliko idiotarija na jednom mjestu je teško naslagati i piscu žlj scenarija za direct to video serije.
evo morali ljudi objašnjavat puku jer su FB statusi bili krcati time.
http://cudaprirode.com/portal/inoskops/9839-nasa-najavila-trodnevno-zamraenje-o-emu-je-rije
 http://au.ibtimes.com/articles/570871/20141027/hoax-alert-6-days-darkness-december.htm#.VE_-UfnF98E 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 21:46 (overhaul).
17 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Joooj, da trodnevno zamračenje... jer će se Sunce i Zemlja poravnati... sami sa sobom? Jbt, dvije točke u prostoru su uvijek međusobno poravnate. Kod političkih teorija zavjera mogu pokušati razumjeti da ljudi traže nekakave skrivene uzroke, ali mi ekstra ide na jetra te apokalipse i "prirodne teorije zavjera" i zbilja ne kužim kako se ljudima da smišlljati i pričati piz*arije oko toga kad je svarne pojave zanimljivije od svih tih poravnanja i promjena polova i todnevnih zamračenja.

iddqd
11 godina
protjeran
Teorije zavjere

Evo nova teorija zavjere.Ko bi reko da demokracija može učinitit tako nešto.Ja prosto nemogu da vjerujem{#}

17 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Kako sam glup. Opet sam kliknuo na link {#}

iddqd
13 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Zar vam vase vrijeme nije dragocijenije od toga da ga trosite na citanje i raspravu o teorijama zavjera.

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
17 godina
neaktivan

Opušta...

iddqd
17 godina
neaktivan
ngtx kaže...

Evo nova teorija zavjere.Ko bi reko da demokracija može učinitit tako nešto.Ja prosto nemogu da vjerujem{#}

Ja odgovorno tvrdim da je kriv puding od vanilije. Onaj sa šlagom gore.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice