Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 313.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Teorije zavjere
eywa33 kaže...
cowboy kaže...

Ništa novo pod kapitalizmom. Čuj, pilići, svinje, krave...SVEEE ide pod steroide, hormone, GModificiranje... sve u svrhu?! povećanja prihoda naravno. ništa, al baš ništa čudno. nikakva zavjera, samo novac :)

Kakve to ima veze sa kapitalizmom? Da ga je barem više...

'Sve što država kaže je laž a sve što država ima, ukradeno je' - Nietzsche
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
cowboy kaže...

Danas sam kupio agrokoka jaja, 2 paketa pod 10 komada

Toliko su velika da bi rekao prije da su od guske nego kokosi pa me se ogadila na sam prvi pogled. Mislio sam cime cijepe to toliko te kokosi da tako bijesna jaja imaju

Da bi na kraju svako jaje imalo po dva zutanjka u sebi {#} 

Pa sam razmisljao:

Ne modificiraju li oni genetsko te kokosi u svrhu manjeg troska i vece zarade, pa kokosi iznesu po dva pilica u jajetu po uzgajivacnicama ? Mozda mi je zato piletina zadnjih godina losa. Nekad sam je volio, sad mi ima cudan miris i bljutav okus

Još se buniš a dobio si dva jajeta po cijeni jednog!{#}

17 godina
rustweaver kaže...
cowboy kaže...

Da bi na kraju svako jaje imalo po dva zutanjka u sebi {#} 

Pa sam razmisljao:

Ne modificiraju li oni genetsko te kokosi u svrhu manjeg troska i vece zarade,

Crvene kokoši (tzv. nesilice) su pernate tvornice jaja na dvije noge. Još kad im rokneš i vitamine u prehranu, to što izlazi iz njih budu "jaja i pol" (ponekad i doslovno kao u tvojem slučaju).

Eto, rust je pojasnio, nema zavjere, na djelu je opet jedna prilično stara grana struke, selektivni uzgoj.
No da, to je genetsko modificiranje: biraju za potomstvo roditelje sa ciljanim svojstvima. Koliko je ta
banalna radnja efikasna, možeš vidjeti na rasama pasa. Svi su (evolucijski gledano) vrlo nedavno izgledali i bili vuk.
I chihuaua i doga i mastiff i pekinezer i pudlica. Rusi su probali, jednako im je pošlo za rukom sa lisicama.
Dobili su izanimljivu nuspojavu: one privržene ljudima i umiljate su počele dobijati u novim generacijama
spuštene klempave uši (poput npr golden retrievera) i glasati se kratkim štektanjem. Iliti "lajanjem".

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Nemoj se više sramotiti. Lijepo ti odi u pećinu, daleko od tehnologije koje ne bi bilo bez znanosti. Dakle, lijepo u pećinu bez Interneta, bez kompjutera i smartfona, bez struje, bez frižidera, bez automobila, bez moderne medicine i lijekova, bez paste za zube i vodice za ispiranje ustiju, bez modernih namirnica... Kad si već takvo nezahvalno derište, koje je u totalnom raskoraku sa stvarnoću i koje svakim postom sve jače i jače ističe svoje ionako zapanjujuće neznanje, onda nije ni u redu da se služiš onime što ti je znanost donijela.

Ne ne ja samo kriticki razmisljam,isto kao i ti u nekim drugim temama.Ako te sjecanje slabo sluzi mi pricamo o znastvenicima koji se bave proucavanjem svemira,a ne onim sto su izmisljali kompjutere i frizidere.Nemoj brkat te pojmove.Ako vec nemas argumenate onda masi bijelom zastavicom i vici predajem se.Ovako izgledas smijesno.Prije par minuta je zavrsio  jednan vrlo dobar dokumentarac koji je bavi temom o kojoj raspravljamo.I potvrduje da sam bio u pravu da su danasnji znanstvenici prodavaci magle.I da su drevni narodi bili daleko ispred danasnjeg nacina shvacanja svemira koji danasnje znanstvo nece nikad shvatiti.

Vidim da si ti samo umisljas da nesto znas i mislis ako sve cinjenice porices da tako ispadas pametan.Kad bolje razmislim bolje je da zivis u blazenom nezanju,jer pred svinje ne vrijedi bacati bisere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 1:10 (T-55).
17 godina
neaktivan
T-55 kaže...
...Ne ne ja samo kriticki razmisljam....Prije par minuta je zavrsio  jednan vrlo dobar dokumentarac...

Ne spava mi se... pa ajmo kritički razmišljati...

Tko nije gledao Razotkrivanje piramida (inače zabavan i solidno odrežiran film)- SPOILER ALERT!!!

Dakle, u filmu trvde da je neka civilizacija izgradila Gizu, Rapa Nui, Mohenjo Daro i sve ostale lokacije koje se često spominju u tom kontekstu kako bi složili linije preko planete, a koje se sijeku u Gizi i magnetskom polu i neznam gdje, kako je Giza prikaz neba i kako Sfinga gleda u točno određeni dio neba, kako bi nas (današnju civilizaciju) upozorili na katastrofu koja prijeti Zemlji zbog pomjene magnetskih polova.

Samo usputno, niz tvrdnji o omjerima, zlatnim rezovima, kružnicama, tangentama po građevinama je jednostavno- netočan. Kao i navodi kako se građevine nisu mogle izgraditi oruđem i tehnologijom za koju mi mislimo da su posjedovali. Ima cijeli niz videa koji debunkiraju teze iz Ancient aliens, a koje djelomično preuzimaju i autori ovog filma.

Ali, ideja da je neka prošla napredna civilizacija sagradila komplekse preko cijele planete kako bi poslala upozorenje o kataklizmi pole shifta mi je, ajmo reć... nategnuta. Mogu zamisliti sastanak na vrhu napredne civilizacije koja kuži da prijeti katastrofa i želi upozoriti sljedeću civilizaciju da će i njih satrati. I onda odluče sagraditi čuda preko cijele planete preko kojih ako povučeš crtu pokazuju na jedno mjesto, pa ako povučeš drugu, pokazuju na nebo.... i tako niz toliko nejasnih hintova da je to čudo, i da to ne konta nitko osima autora filma. A ne sjete jednostavnijeg rješenja pa napisati i nacrtati na te iste građevine faking upozorenje da ih svi razumiju. Ne, odu na Uskršnji otok, istokare one glavurde, pa sagrade piramide. Pa odu u Kinu i tamo sagrade opet neki klinac. I ne kažu tipu koji kucka hijeroglife da prestane pisati o berbi trske i ženidbi faraona i napiše da će zbog presjecanja ravnine galaksije (ili što već) doći do smaka svijeta. Ili barem poruku da su napravili jako kompleksni niz građevina preko cijele planete pa ako se ikome bude dalo nek malo pogleda šta su mislili reći.

Da, biserje logike.

iddqd
15 godina
neaktivan
T-55 kaže...
mbaksa kaže...

Ne ne ja samo kriticki razmisljam,isto kao i ti u nekim drugim temama.Ako te sjecanje slabo sluzi mi pricamo o znastvenicima koji se bave proucavanjem svemira,a ne onim sto su izmisljali kompjutere i frizidere.Nemoj brkat te pojmove.Ako vec nemas argumenate onda masi bijelom zastavicom i vici predajem se.Ovako izgledas smijesno.Prije par minuta je zavrsio  jednan vrlo dobar dokumentarac koji je bavi temom o kojoj raspravljamo.I potvrduje da sam bio u pravu da su danasnji znanstvenici prodavaci magle.I da su drevni narodi bili daleko ispred danasnjeg nacina shvacanja svemira koji danasnje znanstvo nece nikad shvatiti.

Vidim da si ti samo umisljas da nesto znas i mislis ako sve cinjenice porices da tako ispadas pametan.Kad bolje razmislim bolje je da zivis u blazenom nezanju,jer pred svinje ne vrijedi bacati bisere.

Usuđuješ se raspravljati o temi o kojoj stvarno nemaš osnovno znanje jer da imaš znao bi da su znanstvenici koji su proučavali svemir direkni "krivci" za postojanje računala ovakvih kakva jesu (Albert Einstein, Niels Bohr, Werner heisenberg i drugi). Matematičke formule do kojih su oni došli svojim proučavanjem prirode osnov su svega što imamo i poznajemo danas.

Da bi tebi i tebi sličnima bilo jasno zbog čega su drevni narodi proučavali astronomiju, pogledaj film Apocalypto. Iskreno se nadam da ćeš shvatiti.

17 godina
moderator
T-55 kaže...
Ne ne ja samo kriticki razmisljam,isto kao i ti u nekim drugim temama.

Tvoji postovi ne pokazuju ni trunku kritičkog razmišljanja. Držiš se neke svoje antiintelektualne, antiznanstvene ideologije.

T-55 kaže...
Ako te sjecanje slabo sluzi mi pricamo o znastvenicima koji se bave proucavanjem svemira,a ne onim sto su izmisljali kompjutere i frizidere.

Ako tebi možda to nije jasno, znanost počiva na znanstvenoj metodi. Bavio se znanstvenik proučavanjem svemira, teorijom evolucije, ekologijom, istraživanjem tehnologija vezanih uz elektroniku, medicinom ili nečim desetim - sve se to radi po istim osnovnim principima. http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method

Dakle, ako prihvaćaš jedne, onda si dužan prihvatiti i druge, u suprotnom si nedosljedan i intelektualno nepošten. I radiš logičku pogrešku cherry picking (prihvaćanje isključivo onog što ti ide u prilog i odbacivanje svega drugog, ma koliko god bilo utemeljeno).

BTW o doprinosu fizičara (uključujući teoretičarske fizičare) informacijskom dobu možeš čitati ovdje: http://www.physics.ucla.edu/~ianb/history/

T-55 kaže...
Ako vec nemas argumenate onda masi bijelom zastavicom i vici predajem se.

LOL Dao sam ti argumenata ko u priči. Druga je stvar što ti argumente ignoriraš. Kažeš da kritički razmišljaš, a argumente ignoriraš - to dvoje ti ne ide skupa. {#}

T-55 kaže...
Prije par minuta je zavrsio  jednan vrlo dobardokumentarac koji je bavi temom o kojoj raspravljamo.I potvrduje da sam bio u pravu da su danasnji znanstvenici prodavaci magle.I da su drevni narodi bili daleko ispred danasnjeg nacina shvacanja svemira koji danasnje znanstvo nece nikad shvatiti.

Ne, ovo što si napisao potvrđuje da ne razmišljaš kritički, nego da se loviš na teorije zavjera i misterije, pri čemu se služiš ekstremnim cherry pickingom. Ovo što si napisao također potvrđuje da ne znaš što je znanost, da ne znaš dokle je znanost došla, te da zaveden ancient aliens pseudodokumentarcima i Dannikenom starim civilizacijama pridaješ značaj i znanje koje nikad nisu imali.

T-55 kaže...
Vidim da si ti samo umisljas da nesto znas i mislis ako sve cinjenice porices da tako ispadas pametan.

Ne umišljam si da "nešto znam", nego to što ovjde pišem doista znam. I ti bi mogao sve to znati, samo kad bi počeo kritički razmišljati i prihvaćati argumente i dokaze.

T-55 kaže...
Kad bolje razmislim bolje je da zivis u blazenom nezanju,jer pred svinje ne vrijedi bacati bisere.

Za razliku od tebe, neznanje ne smatram blaženim - upravo suprotno - neizmjerno mi je drago kad naučim nešto novo. A od tebe se na ovoj temi nije moglo naučiti apsolutno ništa. Štoviše, ne samo da se nije moglo naučiti, nego iznosiš neistine i dezinformiraš.

Unatoč tome, za razliku od tebe mislim da vrijedi bacati biserje pred svinje, zato ti ih cijelo vrijeme i bacam, u nadi da ćeš ih jednog dana pokupiti. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 14:19 (mbaksa).
12 godina
protjeran
mbaksa kaže...
........ (prihvaćanje isključivo onog što ti ide u prilog i odbacivanje svega drugog, ma koliko god bilo utemeljeno)........

...... starim civilizacijama pridaješ značaj i znanje koje nikad nisu imali......

Ti to radis kada god zines,zasto nebi mogli i drugi.Klin se klinom izbija.Ovo boldano je da se upucas.Ovo je za anale.Moracu spremiti poruku za slucaj da zaboravis pa se budes pravio mutav za godinu dana da nisi to rekao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 23:24 (T-55).
17 godina
moderator
T-55 kaže...
mbaksa kaže...
........ (prihvaćanje isključivo onog što ti ide u prilog i odbacivanje svega drugog, ma koliko god bilo utemeljeno)........

...... starim civilizacijama pridaješ značaj i znanje koje nikad nisu imali......

Ti to radis kada god zines,zasto nebi mogli i drugi.

Ne pričaj bedastoće - ti i ja nismo "isti", pa da prihvaćamo samo ono što nam se sviđa, samo s druge strane spektra. Ja prihvaćam ono što je dokazano i kad me se suoči s legitimnim dokazima, prihvatit ću ih i promijeniti svoje mišljenje. Pazi jednu stvar - super je kad ti netko dokaže da nisi u pravu! Zbog čega? Zato jer si tada naučio nešto novo! Zato jer si tada oslobođen jednog pogrešnog mišljenja/stava, riješio si se jedne dezinformacije. S druge strane, ti ne prihvaćaš dokaze, odbacuješdokazane stvari (!) i loviš se za teorije zavjera i misticizam. Tako nikad ništa nećeš naučiti i ostat ćeš dezinformiran, dokazano pogrešnih stavova/mišljenja!

Tvoj je problem što zagovaraš nedokazane/izmišljene stvari. Ne očekuješ valjda da prihvaćam tvoje izmišljotine. Ili?! Ja to ne mogu učiniti. Nitko normalan to ne može učiniti.

T-55 kaže...
Klin se klinom izbija.

Pa daj onda klinove! Daj argumente! Daj dokaze! Daj linkove na te stvari! A ne da pišeš svoje fantazije i onda daš link na pseudodokumentarac (koji se ionako tek marginalno tiče onog o čemu smo raspravljali)!

T-55 kaže...
Ovo boldano je da se upucas.Ovo je za anale.

I gdje ti je klin? Konstatno pričaš u prazno. To je za anale.

T-55 kaže...
Ovo je za anale.Moracu spremiti poruku za slucaj da zaboravis pa se budes pravio mutav za godinu dana da nisi to rekao.

Jedini ovdje mutav si ti. Ovdje ti je link na onu poruku čiji sadržaj i kontekst si si pogrešno zapamtio, da se sam uvjeriš koliko si mutav. Ovo ti je čisti dokaz tvoje mutavosti. No tu opet postoji rizik da ga odbaciš kao i sve druge dokaze i da izmisliš neku svoju bedastoću i držiš se nje ko pijan plota.

Nije dovoljno što sam ti pet puta rekao da nisam rekao to što tvrdiš da sam rekao - ti ćeš i dalje ko papagaj ponavljati svoju izmišljotinu.

11 godina
neaktivan
badmad kaže...

Dakle, u filmu trvde da je neka civilizacija izgradila Gizu, Rapa Nui, Mohenjo Daro i sve ostale lokacije koje se često spominju u tom kontekstu kako bi složili linije preko planete, a koje se sijeku u Gizi i magnetskom polu i neznam gdje, kako je Giza prikaz neba i kako Sfinga gleda u točno određeni dio neba, kako bi nas (današnju civilizaciju) upozorili na katastrofu koja prijeti Zemlji zbog pomjene magnetskih polova.

Ne oni nisu gradili da nas upozore to je ili tvoja kriva interpretacija ili tog dokumentarca.

Oni su gradili na osnovu prirode, polozaja zvijeda, polova,..

Pa se gledajuci te njihove linije i uzevsi u obzir novotkrivene potopljene ancient gradove kojih pojavom tehnologije nalazimo sve vise moze zakljuciti da su nekad polovi i ekvator bili na drugom mjestu.

Koliko to sve ima smisla tesko je reci ali ja osobno vjerujem da ima nesto u tome jer pazi:

Covjek je bio skoro pa majmun, jedva da je imao vatru i toljagu u ruci i tako tisucama godina, da bi najednom samo tako izgradio piramide diljem zemlje koje kad povuces linijom dobijes liniju okomitu oko 35% na danasnji ekvator

Polovima i tih 35% od ekvatora linijom, kao da su htijeli iscrtati precesiju na planetu ali im nije islo po planu

ta precesija je meni malo cudna, kao i zvrk imat ce precesiju u odnosu na brzinu pa kako bude usporvao vrtnju precesija ce mu padati dokle zvrk ne padne.

Da li onda zemlja periodicno mijenja brzinu vrtnje oko osi pa dolazi do precesije ?

Ajmo guglati, google kaze da su znanstvenici "zapanjeni" iznenadnim i sve vecim usporavnjem zemljine rotacije (nije ni cudo kraj promjene raspodjele mase(topljenja leda) i sve cescih promjena jezgre)

Ali cekaj ako fucking sfinga sa piramide moze jos i danas nakon 5 000 godina gledati u istu zvijezdu pravo je pitanje gdje je tu precesija ? Jer da precesija postoji ta zvijezda bi danas bila na drugom kraju neba ali sfinga jos uvijek gleda u tu zvijezdu

Sad mozemo stati sa istrazivanjem i pocet razvijati svoje teorije jer to daljnje istrazivanje i zahtijeva.

Pa bi moja teorija bila da nesto svakih par desetaka tisuca godina utijece na mjesec sto dalje utijece na zemljinu rotaciju sto dalje utijece na precesiju, zemlja je prevelike mase da bi joj nekea mjeseceva sila samo tako promjenila precesiju ali joj zato moze mijenjati nutaciju. Pa to nesto utijece malo po malo dok ne stane, kad stane sile popustaju i nutacija naglo pada na pocetni polozaj sto bi u ovozemaljskom zivotu znacilo pomak klimatskih polova

Pa se mozda prestanu propitkivati zasto postoji ispod antarktickog mora zaledjena ekvatorijalna suma

Uglavnom, kataklizma nam je neizbjezna (jer topljnje leda vise ne moze zaustaviti nista i svakim danom ce znastvenici shvacati koliko se vise topi nego su mislili jucer). Samo se nadam da nece biti za nasih zivota.

Da li se moze pomaknuti ekvator i geografski pol ? tesko, ovisi o jezgri planeta, ali i ta jezgra se nesto cudno ponasa u danasnje doba cudnih dogadjaja. Navodno da se jedna strane zemljine jezgre urusava topljenjem sama u sebe sto vrsi pritisak na drugu stranu koja zapravo raste pa mozda nije niti cudo da sjeverni magnetni pol u zadnje vrijeme ide ko blesav po mapi. Ali ne vjerujem, ne bi rekao da ce se geografski pol samo tako okrenuti

A ove civilizacije mozda su nas i upozoravale, ko ce znati, ali ko zna sta su oni mislili.

Mozda su mislili da ih bog kaznio sto su prerano pobrali zito pa su isli crtati zito po piramidi...

U svakom slucaju zanimljiva tema, volim nekad citati i razmisljati o takvim stvarima

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 10:29 (cowboy).
11 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Nego cudni su meni ovi danas

trebalo bi uzeti mapu i pregledati danasnje cvrste i neprobojne gradjevine, astro spomenike i sl... ne bi me iznenadilo da i oni pisu linije po mapi

15 godina
neaktivan
cowboy kaže...
Ajmo guglati, google kaze da su znanstvenici "zapanjeni" iznenadnim i sve vecim usporavnjem zemljine rotacije (nije ni cudo kraj promjene raspodjele mase(topljenja leda) i sve cescih promjena jezgre)

Još preciznije, brzina rotacije Zemlje opada zbog Mjeseca i njegovog gravitacijskog utjecaja (plima i oseka) na vodene površine. Događa se to da Zemlja dio svoje rotacijske energije predaje Mjesecu poradi čega on ubrzava i udaljava se od Zemlje (4 cm godišnje), i samim time Zemlja gubi dio vlastite rotacijske energije, pri čemu se jedan dan produžuje za oko 2 milisekunde godišnje.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
11 godina
neaktivan
Teorije zavjere

to se zna vjerujem vec 100 godina, nisam na to mislio

to je klasicno usporavnje ali zemlja usporava puno vise od toga sto se otkrilo sredinom devedestih (kolko se sijecam procitanog ne mogu sad naci link) pa se trazi za drugim uzrocnikom

evo link

Mislim da to nema nikakve veze s mjesecom

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 15:07 (cowboy).
15 godina
neaktivan

To također Mjesec radi, a i Sunce. Ne podiže se samo voda, nego i kora, a to pomicanje stvara dodatne turbolencije u plaštu. Sunce nas dvostruko gnjavi, šalje energiju u atmosferu koja potom može izazivati kratkotrajne varijacije u brzini, te unatoč udaljenosti i dalje ima dovoljno gravitacijske sile za otprilike 20% sveukupnih plimnih sila koje djeluju na koru (Mjesec je odgovoran za preostalih 80%).

Ovaj članak što si ga linkao se, koliko vidim, bavi uglavnom problematikom nepravilnošću tog usporavanja. Tj. zašto usporavanje kratkoročno ne prati očekivanu stopu usporavanja nego se rotacija nekada uspori više od predviđenog a nekada se čak i ubrza.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
12 godina
protjeran
mbaksa kaže...

..... Ja prihvaćam ono što je dokazano i kad me se suoči s legitimnim dokazima.........

...... Daj dokaze.....

A staje to dokazano,a da to nije opovrgnuto nakon nekog vremena od strane "znanstva".Mislis legitimnim dinamickim dokazima koji se mjenjaju svako malo?I zasto bi vjerovo znanstvenicima.Jesul oni to pokupili svo znanje svemira.I tesli su se ti isti znanstvenici smijali kad im je reko da se struja moze bezicno prenositi.I da ja sad vjerujem tim zgubidanima?Naravno tices reci da je tesla budala jer nema legitimnih dokaza za to,a znanstvenici su u pravu.Da si ti bio u timu znanstvenika kad m je tesla rekao za bezicni prijenos struje i ti bi mu se smijao kao sto se sad smijes svemu sto tvoj mozak ne moze shvatiti.Zakljucak je da takvi kao ti ne pokrecu svijet nego ga samo unazaduju.Moras otvoriti oci a ne gledati samo prizemno.

Daj ti meni dokaze da je nebo plavo,a labud bijel?Kad cu ja nac daltonista koji ce reci da nije tako?Njegova rijec protiv tvoje?

Daba se trudis kada te nitko na forumu ne dozivljava ozbiljno,a meni je dosadno pa se igram s tobom.Kao kad se otac igra s djetetom u pjescaniku pa mu objasnjava sta je sta.

17 godina
T-55 kaže...

A staje to dokazano,a da to nije opovrgnuto nakon nekog vremena od strane "znanstva".Mislis legitimnim dinamickim dokazima koji se mjenjaju svako malo?I zasto bi vjerovo znanstvenicima.Jesul oni to pokupili svo znanje svemira.I tesli su se ti isti znanstvenici smijali kad im je reko da se struja moze bezicno prenositi.I da ja sad vjerujem tim zgubidanima?Naravno tices reci da je tesla budala jer nema legitimnih dokaza za to,a znanstvenici su u pravu.Da si ti bio u timu znanstvenika kad m je tesla rekao za bezicni prijenos struje i ti bi mu se smijao kao sto se sad smijes svemu sto tvoj mozak ne moze shvatiti.Zakljucak je da takvi kao ti ne pokrecu svijet nego ga samo unazaduju.Moras otvoriti oci a ne gledati samo prizemno.

Daj ti meni dokaze da je nebo plavo,a labud bijel?Kad cu ja nac daltonista koji ce reci da nije tako?Njegova rijec protiv tvoje?

Daba se trudis kada te nitko na forumu ne dozivljava ozbiljno,a meni je dosadno pa se igram s tobom.Kao kad se otac igra s djetetom u pjescaniku pa mu objasnjava sta je sta.

Malo čitam zadnjih par stranica i moram se uključiti...

Kad bi danas npr. netko znanstvenicima "rekao" primjerice da se može putovati kroz vrijeme, naravno da bi mu se smijali. Kad bi im to dokazao, bili bi fascinirani. Nešto tvrditi i to dokazati je vrlo različito. Tesla svoja otkrića nije ljudima prepričavao nego dokazivao. I čisto sumnjam da mu se bilo koji istinski znanstvenik smijao.

Dokaz da je "nebo plavo, a labud bijel" leži u valnoj duljini emitirane ili reflektirane svjetlosti. Zvao ti ili tvoj prijatelj daltonist neku boju plavom, sivom ili crvenom jer ju tako vidite, ona će i dalje imati istu valnu duljinu. Zato je bitno primijeniti znanstvenu metodu a ne blebetati okolo na temelju (samo) svog opažanja.

I btw, ako nađeš daltonista koji bijelu "boju" vidi drugačije, to bi isto bio jedan raritet kojeg bi znanost s oduševljenjem pozdravila.

17 godina
moderator
T-55 kaže...
A staje to dokazano,a da to nije opovrgnuto nakon nekog vremena od strane "znanstva".

Velika većina današnjeg znanja. Pogotovo moderne znanstvene teorije. Ajde nabroji koje su to moderne znanstvene teorije pale! {#}

T-55 kaže...
Mislis legitimnim dinamickim dokazima koji se mjenjaju svako malo?

LOL To si sam izmislio "dinamičke dokaze" ili si to čuo od kreacionista ili koga?

T-55 kaže...
I zasto bi vjerovo znanstvenicima.Jesul oni to pokupili svo znanje svemira.

Pokupili su onoliko znanje svemira koje su istražili.

I ti im vjeruješ, unatoč tome što to ne priznaš. Vjeruješ im svaki put kad upališ kompjuter, svaki put kad uđeš u motorno vozilo, svaki put kad ideš liječniku ili uzmeš koji lijek, svaki put kad nešto pojedeš... Ček ček - pa već jednom sam ti to objašnjavao! Kad ne bi vjerovao znanstvenicima, onda bi živio u pećini, podalje od svega onog što nam je znanost donijela.

T-55 kaže...
I tesli su se ti isti znanstvenici smijali kad im je reko da se struja moze bezicno prenositi.

Mislim da si se zabunio. Ti nisi Tesla.

T-55 kaže...
Naravno tices reci da je tesla budala jer nema legitimnih dokaza za to,a znanstvenici su u pravu.Da si ti bio u timu znanstvenika kad m je tesla rekao za bezicni prijenos struje i ti bi mu se smijao kao sto se sad smijes svemu sto tvoj mozak ne moze shvatiti.

Daj link s detaljima o tome koji znanstvenici, s kojim kvalifikacijama, su se točno čemu smijali. Bez toga zaključit ću da, po običaju, izmišljaš.

T-55 kaže...
Zakljucak je da takvi kao ti ne pokrecu svijet nego ga samo unazaduju.Moras otvoriti oci a ne gledati samo prizemno.

Jedini ti ovdje gledaš prizemno. {#} Služiš se doprinosima znanosti, bez njih ne bi mogao živjeti, upravo je znanost ta koja gura svijet unaprijed, a ti govoriš sve kontra.

T-55 kaže...
Daj ti meni dokaze da je nebo plavo,a labud bijel?Kad cu ja nac daltonista koji ce reci da nije tako?Njegova rijec protiv tvoje?

Ajde reci da se šališ. Kao prvo ti ni ne znaš što je boja! Kao drugo, to što neki ljudi ne vide sve boje ne znači da stvari nisu određenih boja. Kao treće - jesi ikad čuo za kolorimetar, odnosno spektrofotometar? To su ti uređaji koji mogu izmjeriti boju. Koje su stvorili znanstvenici, naravno. Vidiš li sad koja si neznalica! Tvoje neznanje je upravo sramotno slabo. 

T-55 kaže...

LOL Znao sam da si mlad i neobrazovan, ali nisam znao da još uvijek ideš u vrtić.

11 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

To također Mjesec radi, a i Sunce. Ne podiže se samo voda, nego i kora, a to pomicanje stvara dodatne turbolencije u plaštu. Sunce nas dvostruko gnjavi, šalje energiju u atmosferu koja potom može izazivati kratkotrajne varijacije u brzini, te unatoč udaljenosti i dalje ima dovoljno gravitacijske sile za otprilike 20% sveukupnih plimnih sila koje djeluju na koru (Mjesec je odgovoran za preostalih 80%).

Ovaj članak što si ga linkao se, koliko vidim, bavi uglavnom problematikom nepravilnošću tog usporavanja. Tj. zašto usporavanje kratkoročno ne prati očekivanu stopu usporavanja nego se rotacija nekada uspori više od predviđenog a nekada se čak i ubrza.

Sto ti mislis o tome ?

Mislim na te linije piramida, potopljene gradove, ekvatorijalne sume pod ledenjacima i slicne stvari...

Mislis li da se je desila kataklizma koja je unistila drevne civilizacije ?

Jer sve je to previse povezano da bi bila glupost. Npr vecina tih drevnih gradjevina datira iz vremena koje je bilo klimatski jako razlicito nego danas. Klima se promjenila, ne zna se kad i kako, neke stvari poput tih suma govore da je bilo naglo a i civilizacije su nestale skupa sa svojim znanjem, tek danas su npr poceli kuziti fizicki smisao nekih gradjevina npr akustika u egipatskim podzemnim prostorijama.

esko mi je povjerovati da bi ta stara znanja i vjestine samo tako nestali s vremenom pogotovo jos ako su cudni i mutni periodi u kojima su nestali

12 godina
protjeran
mbaksa kaže...

....Pokupili su onoliko znanje svemira koje su istražili.....

Evo sad sa ovim otkricem znastvenika se u potpunosti slazem,nadam se da ces i ti to pokunjene glave isto prihvatiti.Naravno ako ih prije toga ne prozoves kreacionistima.Jer sta oni iz WIT-a znaju,a da ti to nisi znao prije njih.

14 godina
T-55 kaže...
mbaksa kaže...

Evo sad sa ovim otkricem znastvenika se u potpunosti slazem,nadam se da ces i ti to pokunjene glave isto prihvatiti.Naravno ako ih prije toga ne prozoves kreacionistima.Jer sta oni iz WIT-a znaju,a da ti to nisi znao prije njih.

Koliko jos gluposti ovoga forumasa moramo trpiti? Ocito je da lik trola jer je jednostavno nemoguce da postoji osoba ovakve inteligencije.

WordPress ❤
12 godina
protjeran
OriginalEXE kaže...

Koliko jos gluposti ovoga forumasa moramo trpiti? Ocito je da lik trola jer je jednostavno nemoguce da postoji osoba ovakve inteligencije.

Ko je tebe sta pito ja pricam s baksom,ako ti se ne svida otvori prozor i skoci.

17 godina
T-55 kaže...
mbaksa kaže...

Evo ti još relevantnih vijesti iz istog, provjerenog izvora (američke inačice News-Barovog Instituta Franjo Arapović):

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 19:56 (izith).
17 godina
neaktivan
T-55 kaže...

ovo je za kartoniranje jer je čisto trolanje, a nije čak više niti humoristično i tako ne pridaje više ništa osim šuma temi.

Gle još nešto s WIT-a http://www.snopes.com/politics/satire/solarpanels.asp solarni paneli srču sunčevu energiju.

WIT je satirička stranica, dovoljno je pogledati projekte i pročitati malo.

12 godina
protjeran
Rekoh vec stotinu puta da proklet bija onaj tko rvackom narodu dao adsl i ipteleviziju.. Pogleda se par dokumentaraca i nekoliko neovisnih portala i onda se prosipa pamet bez da se ukljuci imalo sive tvari.. mbaska, svaki tvoj post je skroz na mjestu ali ne trosi energiju jer nema smisla objasnjavati..
17 godina
moderator
OriginalEXE kaže...
T-55 kaže...

Slažem se. Ili trola ili je nevjerojatno glup. Nije da mu pred koji tjedan nisam tumačio što je WIT. Ide na hlađenje tjedan dana da se sabere i pribere, u nadi da će nakon toga biti sposoban za normalnu komunikaciju.

17 godina
Teorije zavjere

Hajd pliz, Baksa, makni ovog tepedesetpet odavde, neku blokadu mu stavi barem na ovu temu, jer
je ovo što on radi definitivno za karton i nemoguće je pratiti išta pored toga.
Ime teme je teorije zavjere, pa imaš argumente da
mu zabraniš pristup tako dugo dok ne bude ontopic.
Dakle dok ne priloži neku teoriju zavjere.
Pošalji ga na profil onog kostelca koji tvrdi da imamo dva sunca, da je zemlja ploča u stakleniku, 
barem nešto da si ima novog za divljenje i iščuđavanje, jer ovo je sad već prenaporno kad on izvlači
nepismene izjave iz dupeta.

Edit: ok bio brži par sekundi:) 
a inteligencija... ja mislim da se to nikad nemože dovoljno podcijeniti:
zamislite koliko ima ljudi sa inteligencijom ispod 100 ako je prema ovima prosjek u europi između 83(???) i 103?
http://jakubmarian.com/average-iq-in-europe-by-country-map/ 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 22:00 (overhaul).
17 godina
mbaksa kaže...

Ak još uvijek nekome dosad nije došlo do glave da cjepiva ne uzrokuju autizam evo još jedno istraživanje. Nadam se da smo s ovim jednom za svagda završili s proispitivanjem cijepljenja.

Velika studija uključila 1.2 milijuna djece i potvrdila: Cjepiva i autizam nisu povezani!

Ajmo malo na ovo:
http://www.iflscience.com/health-and-medicine/measles-outbreak-traced-back-single-unvaccinated-child 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 22:30 (overhaul).
17 godina
moderator
overhaul kaže...

a inteligencija... ja mislim da se to nikad nemože dovoljno podcijeniti:

zamislite koliko ima ljudi sa inteligencijom ispod 100 ako je prema ovima prosjek u europi između 83(???) i 103?
http://jakubmarian.com/average-iq-in-europe-by-country-map/ 

To su se ovi koji su platili prikupljanje tih podataka urotili kako bi überinteligentne Hrvate (što se ponajviše može vidjeti u ovoj temi) predstavili kao ispodprosječno inteligentan narod! Tu nema ni trunke istine. Hrvati su po inteligenciji uz bok Tajvanu, Japanu, Južnoj Koreji i sličnim tehnološkim i inim predvodnicima. Nije moguće da su Hrvati u prosjeku gluplji od "glupih Amera". Ne, zavjera je tu u pitanju, nema tu nikakve dileme.

<sarkazam off> To (da su Hrvati u prosjeku ispodprosječno inteligentni) je poznato već dulje vrijeme, samo što se o tome šuti. Ružno je za vidjeti, a prosječan Hrvat sebe voli smatrati iznadprosječno bistrim, iako je ozbiljno ispodprosječno bistar kad ga se usporedi s naprednim tehnološkim zemljama. Razlozi bi svima trebali biti jasni - religijska i ideološka indoktrinacija koja suzbija kritičko razmišljanje i potiče vjerovanje u bedastoće, te odgoj i školovanje koje ne potiču djecu na razmišljanje i učenje. To se tako brzo ni neće promijeniti, jer je premijer navodno ljevičarske stranke za ministra znanosti i obrazovanja odabrao osobu s krajnje desničarskim svjetonazorom koji će doprinjeti dodatnoj intelektualnoj degradaciji našega društva, a kad HDZ smjeni ovu vladu, nastavit će istim smjerom. Već sad katastrofalno zaostajemo za razvijenim svijetom, a unazađivanjem obrazovanja zaostajat ćemo još više i više.

17 godina
moderator
overhaul kaže...
mbaksa kaže...

Ak još uvijek nekome dosad nije došlo do glave da cjepiva ne uzrokuju autizam evo još jedno istraživanje. Nadam se da smo s ovim jednom za svagda završili s proispitivanjem cijepljenja.

Velika studija uključila 1.2 milijuna djece i potvrdila: Cjepiva i autizam nisu povezani!

Ajmo malo na ovo:
http://www.iflscience.com/health-and-medicine/measles-outbreak-traced-back-single-unvaccinated-child 

Ne znam što se tu još ima za reći. Pametnima je već odavno bilo jasno što će se dogoditi. Stručnjaci su upozoravali, jedan dio ljudi ih nije slušao, nego su slušali antivakcinaše, odnosno "sijače neutemeljenog straha" i eto - to je rezultat. Situacija će s vremenom biti još gora, jer će antivakcinaši uspjeti još nešto ljudi uplašiti pa ti ljudi neće cijepiti svoju djecu pa će budući outbreakovi biti još češći i intenzivniji. Zasad samo raste broj infekcija, ali s dovoljno velikim porastom broja infekcija, povećavat će se broj smrtnih slučajeva.

U edukaciji je spas. I zakonima o obveznom cijepljenju, ako narod nije dovoljno inteligentan i/ili infomiran pa da svojevoljno daju cijepiti djecu. To je na sreću kod nas još jedan rijetki funkcionalni dio naše države (iako su i to nedavno pokušali razmontirati - srećom pa je razum prevladao).

15 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Potpuno se slažem. Kod nas (i u ostalim kvazidržavama nastalim raspadom bivše Jugoslavije) po default-u je da se mora ukrasti porez, da ulice moraju biti pune rupa, da su parkovi puni kronera, da policija i doktori uzimaju mito.....Onaj koji pokuša promjeniti ove stvari mora biti spreman na to da će biti spaljen na lomači.

Ipak mislim da je ovaj proces propadanja prirodan jer očigledno nismo sposobni da izađemo na kraj sa, gotovo se usuđujem pa reći, benignim problemima kao što je analiza i organizovanje kvalitetnog obrazovanja koje mora biti sposobno proizvesti kritičnu masu kvaliteta koja će prevagnuti i povući zemlju (ili zemlje) u dobrom smjeru. Ovo sada u kakvom pravcu sve ide nisam optimista!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice