Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.331.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Batista kaže...

Je.bemti takvog umjetnika... Tanka ja granica izmedju genijalnosti i ludila...

Ovo nije nit genijalno nit ludo, ovo je morbidno !

18 godina
skank666 kaže...

This is actually lifted from a conceptual art piece by Chinese sculptor Zhu Yu. He makes realistic human organs, pieces of faces, babies and such and displays them like you would buy meat in the grocery store. They are indeed made from food products, you could actually eat them, but there's no human tissue in them. Someone must have taken those photos to generate this fake hype. Look him up people, I ain't making this up.

Ako se ovo stvarno jede, onda su likovi koji to jedu bolesnici.

A to sto se danas svake piydarije smatraju umjetnosću... nemam komentara. Volim se referirati na ovu glupost: http://www.057info.hr/zabava/2010-04-14/zadranka-40-minuta-povracala-uz-pjesme-mise-kovaca

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
odjavljen

a jebo vas..... napravio je skulpturu od mesa i to je to.... nis drugo. bolje je to nego ova gore sto riga. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
skank666 kaže...

a jebo vas..... napravio je skulpturu od mesa i to je to.... nis drugo. bolje je to nego ova gore sto riga. 

Neznam ko mi je ogavniji od njih dvoje.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
odjavljen

rolada u obliku fetusa ili rigoleto uz zvuke mise kovaca? 

ja vise volim jest, i lignja izgleda odvratno pa je zderem

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
moderator
tnakir kaže...
skank666 kaže...

Neznam ko mi je ogavniji od njih dvoje.

Napraviti zajedničku izložbu - on pravi hranu, a ona jede, sluša Miška i povraća. Možda još nekog Japanca naći, onako da se zadovoljava na to sve.

14 godina

Strašno :S Meni je ovo prvo gadnije, želudac mi se digao. 

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV
16 godina
protjeran

Ne dogadja se s drustvom vec s prirodom:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2094849/The-worlds-biggest-iceberg-19-mile-crack-continues-break-away-Antarctica.html

Biti ce zanimljivo kad to krene plovit.

Volim te baka ali ne vise od Medvescaka.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Napraviti zajedničku izložbu - on pravi hranu, a ona jede, sluša Miška i povraća. Možda još nekog Japanca naći, onako da se zadovoljava na to sve.

To me podsjetilo na ove.{#}

Preskočiti na 14:00:)

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 12:32 (F1-IVO).
17 godina

-ništa od 'rezanja' deficita, (optimistički pogled je da bar nešto raste - rast će deficit).

ali zato ovrhe ponovo jašu, odvjetnički uredi? -Zar nisu već dovoljno pogazili zakona-pravila da ih se zabrani (kao kradeze). Bar oduzimanjem licence?

Možda Lesar napravi neku peticiju, možda sindikati nešto ispregovaraju osim svinjskih polovica svinjarija... možda jednom postanemo kao normalo društvo?

edit:

kao dokaz da nije sve tako crno.. što me podsjeća na Jacine-Ovčare...

.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 13:02 (ihush).
18 godina

Bit će nešto manji deficit, ali ga ionako ne treba rezati već raditi na povećanju proizvodnje. Napokon je i MMF priznao da kenjaju napamet i da nemaju pojma koje mjere valjaju, a koje ne:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mmf-priznao-da-grckoj-stete-mjere-stednje--umjesto-fiskalnih-od-sada-strukturalne-promjene/597023.aspx

Ta "štednja" (austerity) doslovce uništava srž društva.

Prvo su svu vrijednost vezanu uz proizvodnju uništili izmjestivši ("autsorsali") sve na istok, a sada dodatno ubijaju društvo "štednjom" koja je sama sebi svrha. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Prilično sam razočaran trenutnom ekonomskom politikom Vlade (ako nekolicinu ho-ruk poteza možemo uopće nazvati politikom, što implicira nešto smisleno i ozbiljno, a ne stihijsko). Dobio sam dojam da će se prva godina mandata izgubiti u opipavanju terena i gotovo već tradicionalnom   (sindikalnom) načinu razmišljanja - "ma uzmi negdje drugdje, ne dam, ne diraj mi u moje itd."što smo gledali i prošlih godina.

Uvijek sam bio posebno socijalno i sindikalno osviješten kad nekolicina lakrdijaša tipa Matijašević, sa 10-tak tisuća kuna neto plaće na trla-baba-lan principima pričaju o bijedi, siromaštvu, i kako nije baš shodno ukidati prava i povlastice stečene kolektivnim ugovorima, koji su btw. u nekakvom svom izvorniku vjerojatno formirani još u doba socijalizma druge polovine 20-tog stoljeća. I tako, potpuno smireno i trezveno prkose vremenu i situaciji u kojoj se nalazimo, dok taj balon jednostavno ne pukne, a puknuli su i mnogi snažniji i uvjetno rečeno - "kvalitetnije" osmišljeni.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 14:55 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

Prilično sam razočaran trenutnom ekonomskom politikom Vlade (ako nekolicinu ho-ruk poteza možemo uopće nazvati politikom, što implicira nešto smisleno i ozbiljno, a ne stihijsko). Dobio sam dojam da će se prva godina mandata izgubiti u opipavanju terena i gotovo već tradicionalnom   (sindikalnom) načinu razmišljanja - "ma uzmi negdje drugdje, ne dam, ne diraj mi u moje itd."što smo gledali i prošlih godina.

Uvijek sam bio posebno socijalno i sindikalno osviješten kad nekolicina lakrdijaša tipa Sever ili Matijašević, sa 10-tak tisuća kuna neto plaće na trla-baba-lan principima pričaju o bijedi, siromaštvu, i kako nije baš shodno ukidati prava i povlastice stečene kolektivnim ugovorima, koji su btw. u nekakvom svom izvorniku vjerojatno formirani još u doba socijalizma druge polovine 20-tog stoljeća. I tako, potpuno smireno i trezveno prkose vremenu i situaciji u kojoj se nalazimo, dok taj balon jednostavno ne pukne, a puknuli su i mnogi snažniji i uvjetno rečeno - "kvalitetnije" osmišljeni.

Ma to je bilo za očekivati. Najavljivali su se "drastični rezovi" u predizbornim kampanjama, na kraju će se svi skupa nakloniti, dok će ih sindikati i ostale udruge (HUB, Udruga poslodavaca itd) analno probirati (bar će tako biti prvih godinu, dvije, ako uopće izdrže toliko).

Ja sam totalno razočaran svim što su napravili ili pokušavaju napraviti. Istina još je prerano da vidimo rezultate i prave poteze, ali kako su krenuli, mislim da će se držati standardne politike hrvatskih političara. Borba sa nebitnim temama, prezentiranjem istih kao Napoleonova dostignuća, bitne teme/problemi će se opet gurnuti pod tepih u nadi da nakon 4 godine mandata to netko drugi preuzme. Iskreno na kraju niti ne možeš očekivati HR političara sa dovoljno čeličnim mudima da nešto "drastično" napravi.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 14:57 (dado2202).
16 godina
woodgamesfx kaže...

Kakova je sad pak ovo glupost :

Argentina i Velika Britanija opet NA RUBU RATA: Na Falklande poslani najskuplji razarač u povijesti i princ William

http://www.jutarnji.hr/na-falklande-poslani-najskuplji-razarac-u-povijesti-i-princ-william/1003851/

Pa normalno je da Engleska brani "svoj" teritorij. I sasvim je normalno da teritorij, koji je tisućama kilometara udaljen od Engleske pripada upravo Englezima {#}

Sve te kolonijalne točke, udaljene svjetlosnim godinama od "matica", tjeraju me na plač od smijeha...doduše, jednako me tako rasplače i Cipar kao dio EU, a prdneš s njega na Siriju {#}

17 godina
neaktivan

Moze objasnjenje?

Ne razumijem zasto politicaru trebaju 'celicna muda' da nesto napravi? Tko ga drzi u saci? Ako si izabran da budes vodja, onda vodi onako kako najbolje znas... mislim, pobogu, svi grijese. Najgora stvar je tapkati u mjestu i cekati da ti se rijesenje servira na tacni... jednostavno napravi odabir, idi za onim u sto vjerujes pa ako zahebes, fino priznaj da si zeznuo i gotovo.

Ne kuzim zasto uvijek trebaju ta 'celicna muda'? Ako su obecali rezati, nek rezu... sto ih sprijecava? Nije da ce izgubiti place ili kuce ili da ce im netko najblize drzati na nisanu?

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
18 godina
Deus ex machina kaže...
Ne razumijem zasto politicaru trebaju 'celicna muda' da nesto napravi? Tko ga drzi u saci? Ako si izabran da budes vodja, onda vodi onako kako najbolje znas... mislim, pobogu, svi grijese. Najgora stvar je tapkati u mjestu i cekati da ti se rijesenje servira na tacni... jednostavno napravi odabir, idi za onim u sto vjerujes pa ako zahebes, fino priznaj da si zeznuo i gotovo.

To ni meni nije jasno - izgubiti će potporu glasača. Kojih glasača? Pa izbori su prošli, na izborima su ljudi glasali za radikalne promjene i time dali legitimitet istima, a za bilo kakvo svrgnuće treba napraviti referendum, koji ljudi jednostavno ne žele (ili su barem tako glasali). U krajnjoj liniji, ako te i maknu, uvijek možeš reći da si radio ono što je trebalo i da ti to nitko nije dozvolio. Ovako, koje je točno opravdanje?

Gledam te!
15 godina
Jedino što mi pada na pamet je to što će reći financijeri (oni koji daju lovu strankama). Nikako mi ne izlazi iz glave SC Cvjetni prolaz. Bez obzira na otpor građana i pripadnost različitim strankama svi su (u skupštini grada) digli rukice za Tomu H.

Ipak vjerujem da smo glasali za bolju Hrvatsku. Pitanje je samo hoće li uteg, zvani HNS, postati pretežak i odvući nas na dno. Ako ništa izgleda da je razum prevladao, u slučaju Ferenčak protiv JANAF-a.
Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
dado2202 kaže...
..

Ja sam totalno razočaran svim što su napravili ili pokušavaju napraviti. Istina još je prerano da vidimo rezultate i prave poteze, ali kako su krenuli, mislim da će se držati standardne politike hrvatskih političara. Borba sa nebitnim temama, prezentiranjem istih kao Napoleonova dostignuća, bitne teme/problemi će se opet gurnuti pod tepih u nadi da nakon 4 godine mandata to netko drugi preuzme. Iskreno na kraju niti ne možeš očekivati HR političara sa dovoljno čeličnim mudima da nešto "drastično" napravi.

.. važno je da imaju ''speman plan 21''. ... koji posrće na svakom koraku (dvokorak, jedan naprijed jedan nazad, spin pa na drugu stranu--).

Deus ex machina kaže...

..

Ne kuzim zasto uvijek trebaju ta 'celicna muda'? Ako su obecali rezati, nek rezu... sto ih sprijecava? Nije da ce izgubiti place ili kuce ili da ce im netko najblize drzati na nisanu?

- problem nije u ''bazi''-biračima (sitnozubim) nego 'biračima'-krupnozubim. Oni imaju svoje interese koji (kad si na vlasti) dolaze na naplatu, previše ovisnosti i dogovora-obečanja. Banke su jake, Todorić je velik, preostaju samo sitnozubi na kojima se sve može experimentirati (Mengele-sindriom)...

- parole ostaju samo parole, važno je dobiti izbore pa 4.god. ladit mooda.

mario.L_hr kaže...
..Ipak vjerujem da smo glasali za bolju Hrvatsku. Pitanje je samo hoće li uteg, zvani HNS, postati pretežak i odvući nas na dno. Ako ništa izgleda da je razum prevladao, u slučaju Ferenčak protiv JANAF-a.

U mjesec dana, koliko ministara i sl. postavljenih od 'pobjednika' je moralo hitno biti smijenjeno? Koja se retorika koristi? It's OK, kaže zgazimir s podignutom obrvom.

-problem je što nije prevladao razum, nije ga ni bilo, nego ''pritisak javnosti'' za svaki od tih slučajeva (fijasko).

- Kukurikavci barem po načinu rada opravdavaju naziv, po sistemu 'ćorava koka' nadaju se da će ponekad i povući dobar (ekonomski/politički/neki) potez. Za sad ništa... (i nisam iznenađen, samo razočaran).

18 godina

LOL! Imamo DVB-T i možemo furati nekoliko titlova paralaleno, koje korisnik onda može uključivati/isključivati po želji i potrebi, ali nije to to :D

Mi moramo biti kreativni i titlove ugrađivati u poznatu i provjerenu tehnologiju :D

Gledam te!
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Deus ex machina kaže...

..

- problem nije u ''bazi''-biračima (sitnozubim) nego 'biračima'-krupnozubim. Oni imaju svoje interese koji (kad si na vlasti) dolaze na naplatu, previše ovisnosti i dogovora-obečanja. Banke su jake, Todorić je velik, preostaju samo sitnozubi na kojima se sve može experimentirati (Mengele-sindriom)...

Ali sto to tocno znaci "dolaze na naplatu"?

Jesu li potpisali nekakav ugovor da ce ih Todoric/banke sponzorirati za kampanju, ali ovi naknadu moraju provoditi njihovu volju? I ako jesu - kakvi su penali tih ugovora?

Uopce ne razumijem cega se jedan vodja drzave, koji radi za narod, treba bojati.

I dobro, bezobrazno je malo od mene da ovo sad napisem ali ne znam kako bolje reci - cak i uz ovaj novi vislji porez, nije da ekipa krade sebi. Zar nisu kao jednu od prvih stvari ukinuli povlastene mirovine?

Ja im makar za to skidam kapu.

Sto je samo po sebi bolesno, da se divim politicaru koji eto ipak ne krade.

Poremecen mi je ozbiljno sustav vjerovanja u hr politiku.

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
17 godina
Deus ex machina kaže...
..

Sto je samo po sebi bolesno, da se divim politicaru koji eto ipak ne krade.

Poremecen mi je ozbiljno sustav vjerovanja u hr politiku.

-ispravna formulacija: još nije uhvaćen u krađi ili pravno, još nije pravovaljana presuda. Tako da samo im daj vremena (političarima) vratit ćeš se u 'normalu'.. (ovo je kao humor).

-svi ovise o raznim moćnicima, svi imaju neke interese (Coning), obitelj (tzv. 'kumovi') itd. Da bi opstao u politici moraš imati njihovu podršku, to osiguravaš vođenjem politike koja ide njima u korist, nikako na štetu. Pa je tu odgovor za 'ozbiljne rezove'. Previše je sve upetljano, skoro da nema razlike tko sjedi u fotelji kad pogledaš lokalno.. Braco i Seka su u saboru, istovremeno je šef grada, poduzetnik... da je u poziciji (opozicija) tad bi već postao svetac i podigao Kresusa, naravno uz ostalo što planira pod Marjanom..

Svaka vlast kvari, trenutno imamo 'opoziciju' na vlasti, praktički anarhija dok napokon nešto ne provedu.

-za sad ništa osim kozmetike, povlaštene mirovine su smijurija.. upravo takva dnevno politička tema koja se zapravo nevažna pokazuje koliko nisu navikli biti na vlasti. Tražili su vlast, dobili su je. Nek sad odrade barem nešto umjesto konstantnih imenovanja i smjena ljudi. Koji će (usporedi s povlaštenim mirovinama kako je to banalno) sad npr dobijati plaću idućih 6mj. mada su smijenjeni. Dakle njihove loše odluke (imenovanja) su stvorila veći trošak nego razlike u obračunu visine mirovine po običnom ili povlaštenom ključu.

Jedino što im još daje neki kredit, je da ni drugi (pametni) ljudi nemaju trenutno rješenje, više neki proces kako iz krize i kako postaviti društvo (ali imali su vremena u opoziciji na pretek za sve If-Then kombinacije ... Hićo je tako napisao svoju borbu itd.). Podsjeća me na Jacin gaf kad je upotrijebila frazu 'imperija uzvraća udarac', ali možda se na kraju Jaca pretvori u Leu i vrati se u epizodi 'povratak jedia'... nebi se čudio.

15 godina
ihush kaže...

U mjesec dana, koliko ministara i sl. postavljenih od 'pobjednika' je moralo hitno biti smijenjeno? Koja se retorika koristi? It's OK, kaže zgazimir s podignutom obrvom.

-problem je što nije prevladao razum, nije ga ni bilo, nego ''pritisak javnosti'' za svaki od tih slučajeva (fijasko).

- Kukurikavci barem po načinu rada opravdavaju naziv, po sistemu 'ćorava koka' nadaju se da će ponekad i povući dobar (ekonomski/politički/neki) potez. Za sad ništa... (i nisam iznenađen, samo razočaran).

Mene užasava spoznaj da, bez obzira na sve, izgleda nemamo nikoga na političkoj sceni tko bi se znao nositi sa situacijom i donijeti ovoj zemlji boljitak na dulje staze. Deklarativno su svi protiv nepotizma i zalažu se za to da stručni i kvalificirani ljudi rade poslove u korist države i društva, a čim prođu izbori na scenu stupa uhljebljivanje svih podobnih i zaslužnih na državne jasle.

ihush kaže...

Podsjeća me na Jacin gaf kad je upotrijebila frazu 'imperija uzvraća udarac', ali možda se na kraju Jaca pretvori u Leu i vrati se u epizodi 'povratak jedia'... nebi se čudio.

To mi zvuči kao scenarij filma "Kad jaganjci utihnu" sa full scary završetkom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 22:21 (mario.L_hr).
18 godina

Eto ode nam RTL ali u praksi malo sutra,{#} normalno ništa od toga neče bit no na stranu sad s tim kakav je RTL kad vidiš ko sjedi u tom Viječu za elektroniče medije odma mi nije dobro i trčim u zahod.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/vijece-iskljucuje-rtl-zbog-premalo-informativnog-programa-clanak-372993

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
rambox kaže...

Eto ode nam RTL ali u praksi malo sutra,{#} normalno ništa od toga neče bit no na stranu sad s tim kakav je RTL kad vidiš ko sjedi u tom Viječu za elektroniče medije odma mi nije dobro i trčim u zahod.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/vijece-iskljucuje-rtl-zbog-premalo-informativnog-programa-clanak-372993

Nisu ni oni cvjećke, malo pritiska na pravo mjesto riješiti će stvar.

14 godina
odjavljen
rambox kaže...

Odlično,još neka srede i Novu-u i sve 5. To su ionako dvije najusranije televizije otkako je televizijski prijemnik stupio u prodaju u HR.

SK crew
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 22:58 (Pranja).
18 godina
rambox kaže...

A HRT je pak olicenje zabavnog programa...

Na RTL-u sam volio pogledat Galileo i to je to od TV-a :D

Po meni najkvalitetniji program je KN - Kapital Network.

Sve ostalo je bokcija.

Truth in engineering.
14 godina
odjavljen
Batista kaže...

A HRT je pak olicenje zabavnog programa...

Na RTL-u sam volio pogledat Galileo i to je to od TV-a :D

Po meni najkvalitetniji program je KN - Kapital Network.

Sve ostalo je bokcija.

I CMC je kvalitatan kanal.

SK crew
18 godina
Pranja kaže...
rambox kaže...

Odlično,još neka srede i Novu-u i sve 5. To su ionako dvije najusranije televizije otkako je televizijski prijemnik stupio u prodaju u HR.

Da sve treba ukinut pa i NovuTV,{#} koja ima najgori Dnevnik sigurno a Provjereno je stvarno najlošija emisija na Balkanu bez greške ti ga lupaš ko pijanac fučkaj ga.{#} Na kraju treba ostat jedino truli i jadni, te ispolitizirani HTV na kojem ništa nije kak treba samo troše lovu u prazno. Usput normalno ukidaju informatičke emisije, kad si rekel keks a Vlahov Leteči Cirkus je ok kakve budalaštine.{#}{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
odjavljen
rambox kaže...

Da sve treba ukinut pa i NovuTV,{#} koja ima najgori Dnevnik sigurno a Provjereno je stvarno najlošija emisija na Balkanu bez greške ti ga lupaš ko pijanac fučkaj ga.{#} Na kraju treba ostat jedino truli i jadni, te ispolitizirani HTV na kojem ništa nije kak treba samo troše lovu u prazno. Usput normalno ukidaju informatičke emisije, kad si rekel keks a Vlahov Leteči Cirkus je ok kakve budalaštine.{#}{#}{#}

Jel ti pročitaš prije nego li klikneš na "Pošalji"?

1.Dnevnik je dnevnik i isti je na svim televizijama.

2.Provjereno je dosada.

3.KN,CMC,TV4R,JabukaTV,Z1,NET za tebe ne postoje?

SK crew
17 godina
neaktivan

CMC je bezveze. Upali program poslije ponoci i gledaj bez tona desetak pjesama. Osjecaj je kao kad ides na elektricnu stolicu. Spotovi su uzasni. 

http://www.youtube.com/watch?v=8EoukRWQ-ec
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice