Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.323.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen

Znači ni jedan narod ne ćini ogromnu vecinu kao u HR. Neda se to uspoređivati. 

Ustalom srbima ke u HR praktički nuđena autonomija,ali njihovo vodstvo je reklo nikada pod ustašku šahovnicu.

14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
phoenix2003 kaže...

BTW, prema posljednjem popisu stanovništva u BiH živi 14% Hrvata. Ogromnu većinu čine Bošnjaci i Srbi.

Da. Doslovno su svi u HR. No pun intetnded.

2013. ih je bilo oko 16%, tako da je ova brojka vrlo realna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 0:00 (DarthMarkus).
18 godina
odjavljen

Nema tamo dogovora, onaj Dodik trubi o otcepljenju godinama i ne namjeravaju odustati.

16 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ustalom srbima ke u HR praktički nuđena autonomija,ali njihovo vodstvo je reklo nikada pod ustašku šahovnicu.

Kad sam prije par minuta pisao o političkoj a ne oružanoj borbi Srba, dao si mi TD. Odbijanje plana Z4 od strane pobunjenih Srba, je najgluplji potez u 20. Stoljeću.

XXX kaže...

Nema tamo dogovora, onaj Dodik trubi o otcepljenju godinama i ne namjeravaju odustati.

On to govori zarad političkih poena pred izbore. Kao i Hrvati o trećem entitetu i Bošnjaci o ukidanju Republike Srpske.

Niti će se RS otcijepiti, niti će Hrvati dobiti treći entitet niti će Bošnjaci ukinuti RS. Svi rade koordinirano kako bi zadržalu pozicije u vlasti. Zato su se i borili. Ima još Rojseva koliko hoćeš, nacija nije bitna 

18 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
Kad sam prije par minuta pisao o političkoj 

evo primjer politike njihovog aktualnog predsjednika prema nama.

16 godina
neaktivan

On je to govorio tada jer je ta priča imala prolaz kod biračkog tijela. Vidjeli smo kako je Šešelj prošao na nedavnim izborima u Srbiji. Danas Vučić priča nešto drugo jer to drugo opet prolazi kod birača.

Isto to se dešava i u Hrvatskoj i u BiH. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 8:33 (phoenix2003).
16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 22:24 (phoenix2003).
18 godina
odjavljen
18 godina
neaktivan

Koje se krađe rade na tim nabavkama, 100.000 KM za Audija jbt za jednog entitetskog ministra.

Što kažu studenti, max do 50-60.000 KM za nabavku auta, ostalo je međusobno punjenje džepova između ministara, vlada i dobavljača o račun države i ljudi.

Žao mi je što ih narod 2014. godine nije povješao o bandere i potušio u poplavama.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Što kažu studenti, .......

Koji crni studenti? Ta sorta je kod nas daaavno izumrla. Ako ih ovo ne istjera na demonstracije, što drugo treba da se desi: https://www.klix.ba/vijesti/bih/studenti-u-sarajevu-ce-biti-obavezni-da-karte-za-javni-prijevoz-kupuju-prilikom-upisa-na-fakultet/170807099

Međutim, kad malo bolje razmislim, ukoliko se budu bunili za malo skuplji upis mogu ih početi ispitivati na ispitima i zabraniti prepisivanje pa tek onda neće NIKADA dobiti diplomu!

16 godina
neaktivan

....i opet se vraćamo na Chomskog (kojeg sam više puta pominjao na forumu) i njegovih deset strategija manipulacije ljudima a jedna od tih jeste : Stvori problem - izazovi pažnju javnosti na njega - riješi taj problem kojeg si stvorio.

http://ba.n1info.com/a93219/Svijet/Svijet/Deset-strategija-manipulacije-ljudima.html

18 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
boxer kaže...

Što kažu studenti, .......

Koji crni studenti? Ta sorta je kod nas daaavno izumrla. Ako ih ovo ne istjera na demonstracije, što drugo treba da se desi: https://www.klix.ba/vijesti/bih/studenti-u-sarajevu-ce-biti-obavezni-da-karte-za-javni-prijevoz-kupuju-prilikom-upisa-na-fakultet/170807099

Međutim, kad malo bolje razmislim, ukoliko se budu bunili za malo skuplji upis mogu ih početi ispitivati na ispitima i zabraniti prepisivanje pa tek onda neće NIKADA dobiti diplomu!

Izgleda da sam pomiješao lončiće. Gledao na dnevniku reportažu o tim kao prosvjedima "Zatvori škole, kupi audi" gdje je neki mladi tip, predstavnik u skupštini grada valjda BL o tome pričao (50-60 k autima). Izgleda da sam ga zamijenio za studenta.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 22:40 (boxer).
16 godina
neaktivan

Ma i ovo mi miriše/smrdi na političku igru jer je prije nekoliko dana ministar vanjskih poslova BIH (koji je iz SDS-a) poništio konkurs za nabavku automobila kako bi on bio prikazan kao štediša a ovi Dodikovi iz SNSD kao loši momci: https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnadak-ponistio-tender-za-nabavku-novog-vozila-ministarstva-vanjskih-poslova/170807029

Zanimljivo je koliko novac skrše na službeni auto sa ogromnim pogonskim agregatima sa ciframa za koje komotno mogu kupiti Tesla 100D. Ali onda ostaju bez mita za tendere za gorivo koje taj auto sprži u višestruko svojoj vrijednosti. Pa nisu ludi! http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=19161

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 22:55 (phoenix2003).
18 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ma i ovo mi miriše/smrdi na političku igru jer je prije nekoliko dana ministar vanjskih poslova BIH (koji je iz SDS-a) poništio konkurs za nabavku automobila kako bi on bio prikazan kao štediša a ovi Dodikovi iz SNSD kao loši momci: https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnadak-ponistio-tender-za-nabavku-novog-vozila-ministarstva-vanjskih-poslova/170807029

Da bi veći crnjak bio u BiH se nebi desilo nikada nikakvo racionaliziranje trošenja javnih sredstava, pa je i ovako populisanje dobrodošlo.

Edit: Zaboravio si dodati održavanje, gume, servise, neslužbena putovanja, korištenje auta u privatne svrhe itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 22:54 (boxer).
16 godina
neaktivan

I pred nove izbore svi pljuju kako stanje ne valja, ništa ne valja, drugi su krivi za sve, od jednom sve neke obljetnice, proslave, sjećanja a oni na vlasti od samog početka svih dešavanja. Čak su isti ovi dinosaurusi kreirali ovu državu a sada  na glas i u glas viču kako ništa ne valja!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 22:55 (phoenix2003).
18 godina
neaktivan

Zato sam i rekao, 2014-ta je bila godina kada su ih mogli ako ništa, porazbijati u demonstracijama ili podaviti u poplavama, šteta što nisu. Zato sada svi gledaju kako napustiti zemlju i preko grane u EU.

16 godina
neaktivan

I te demonstracije nisu bile spontane. Njih je na ovaj ili onaj način organizirao jedan domaći političar: https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/ministarstvo-sigurnosti-bih-trazi-istragu-o-radu-policajaca-tokom-protesta/142273

18 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

....i opet se vraćamo na Chomskog (kojeg sam više puta pominjao na forumu) i njegovih deset strategija manipulacije ljudima a jedna od tih jeste : Stvori problem - izazovi pažnju javnosti na njega - riješi taj problem kojeg si stvorio.

http://ba.n1info.com/a93219/Svijet/Svijet/Deset-strategija-manipulacije-ljudima.html

Taj Chrmski je neki 

16 godina
neaktivan
XXX kaže...

TajChrmski je neki 

Ovu riječ na ovom mjestu u ovoj rečenici, izrečenu od ovog člana foruma (kad bih imao vremena, naravno) dalo bi mi se elaborirati na najmanje deset stranica formata A4!  

18 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
XXX kaže...

TajChrmski je neki 

Ovu riječ na ovom mjestu u ovoj rečenici, izrečenu od ovog člana foruma (kad bih imao vremena, naravno) dalo bi mi se elaborirati na najmanje deset stranica formata A4!  

Nemoraš odmah biti drama queen, uzmi zraka 

Znači idemo dalje sa thumb down , to me totalno pomlađuje, osjećam se tako djetinjasto 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 23:52 (XXX).
12 godina
Oj hrvatska mati, nemoj tugovati...
14 godina

Jedno pitanjce :

Da li vas smetaju komentari, "pun mi je kc države ja odlazim u x, y, c ?"

Ja npr.  ogromno poštujem ljude koji su otišli i snašli se vani, ali me jako ubija ta distopija. Jebote pa hoću ikad pročitat komentar, "nemojte ići, borite se , izađite na glasanje !!!" PA ova gamad ima 20% podrške kad se zbroji ukupno biračko tijelo Bog te ubio !!!

Paradoksalno, mene će prije otjerati to nego 200 000 pseudodomoljuba, primitivaca i lopova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 12:08 (DarthMarkus).
18 godina

Ne. Zašto bi me diralo to što netko ostavlja ovu prčiju lupačima pečata, uhljebima i falšim braniteljima. Oni su većina, mi smo manjina. Ako hoće ovakvu prčiju eto im je. Meni je skroz svejedno živim li u HR ili u DE. Ako mi je kvaliteta života u DE bolja, što se imaš mislit.

Znam, nije to baš tako jednostavno, tu je u pitanju prijatelji, obitelj, dosadašnji život i sto ostalih repova, ali generalno ljudi žele ovakvu državu i ima ih pun kurac više. Šta se tu može napravit?

Rvat katolik!
18 godina
DarthMarkus kaže...
PA ova gamad ima 20% podrške kad se zbroji ukupno biračko tijelo Bog te ubio !!!

Točno tako, a ostali nemaju za koga glasati.

14 godina

Ma razumijem prika, ali opet kad gledaš ova gamad su jebena manjina !

Dobro je Bare rekao - "Hrvat ne voli svoju državu !"-

Zamisli da kritična masa od cca 60%  glasova izađe na biralište !?

Potpuno se okreće priča ! Koliko Živi Zid i njegovi lideri bili akhm, blesavi, skidam im kapu zato što se drže nekih svojih smjernica i fanatičniji su od najfanatičnijeg kozojeba.

Old Iggy kaže...
DarthMarkus kaže...
PA ova gamad ima 20% podrške kad se zbroji ukupno biračko tijelo Bog te ubio !!!

Mislim da ljenost i "mene politika ne zanima" likovi čine veći dio te skupine.

Uostalom, to da se nema za koga glasati je isto distopijsko pasivna mentalna skupina. Da je kojim slučajem stvarno tako (čitaj : a nije)- ostaviti državu u ruke najvećim lopovima na svijetu nije nikakvo rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 12:25 (DarthMarkus).
16 godina
neaktivan

Recept za dobijanje svakih izbora bilo gdje u svijetu, kod građana bilo balkanskog, germanskog ili bilo kojeg drugog mentaliteta jeste prikupljanje (kupovina) masovnih podataka sa društvenih mreža od vodećih IT kompanija kao npr. Google, facebook ili Microsoft. Analizom, obradom i pažljivom pripremom i serviranjem tih informacija mogu se dobiti svaki izbori. Donald Trump je to uradio (Rusi su bili rezervna varianta i u pripravnosti), i tako je dobio izbore.

18 godina
DarthMarkus kaže...

Old Iggy kaže...
DarthMarkus kaže...

Mislim da ljenost i "mene politika ne zanima" likovi čine veći dio te skupine.

Uostalom, to da se nema za koga glasati je isto distopijsko pasivna mentalna skupina. Da je kojim slučajem stvarno tako (čitaj : a nije)- ostaviti državu u ruke najvećim lopovima na svijetu nije nikakvo rješenje.

Evo, mene politika zanima, a nemam za koga glasati. Tj. još bi možda i našao, ali rijetko tko ima sve što je potrebno - snagu stranke, izgled za prelazak praga, mogućnost sudjelovanja u vlasti.

Dok Domovinski rat ne prestane biti NOB v2.0 i prestanu sve iste / slične gluposti koje smo imali, dok ne pomru svi oni koji imaju razmišljanje "glasam za te i te bez obzira koliko su loši ili koliko su pokrali" i dok se ne pojave ozbiljnije stranke, ništa od ozbiljnih izbora.

14 godina
Old Iggy kaže...
DarthMarkus kaže...

Evo, mene politika zanima, a nemam za koga glasati. Tj. još bi možda i našao, ali rijetko tko ima sve što je potrebno - snagu stranke, izgled za prelazak praga, mogućnost sudjelovanja u vlasti.

Sve je bolje od ovog trenutno. Budući da smo na dnu, bilo kome daš glas je "nešto". Ostaviti zemlju najvećim lopovima i grabežljivcima na planeti "nije".

18 godina
DarthMarkus kaže...
Old Iggy kaže...

Sve je bolje od ovog trenutno. Budući da smo na dnu, bilo kome daš glas je "nešto". Ostaviti zemlju najvećim lopovima i grabežljivcima na planeti "nije".

Ali kome dati glas? Ne znam tko je gori. A realno imaš samo dvije stranke.

14 godina

Zajebi to "imaš samo dvije stranke". Ima ih više ...ono... + nezavisne liste na lokalnim.

Btw, to mi je puničina sestra (vještica) rekla zadnji put uz dodatak - a svi dobro znamo da nećemo glasat za SDP.

Došlo mi da joj saspem čorbanac u oči. Ustao sam se od stola i otišao na pivo u lokalnu birtiju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 13:05 (DarthMarkus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice