Pozdrav svima.
Kako naslov govori. Planiram uzeti stambeni kredit na rok otplate na 15 godina ili će biti manje, zavisi koliko novca podignem. Kamata je fiksna za sve godine otplate, a iznosi 3,99% za kredite u eurima s deviznom klauzulom ili 4,99% na kredite u kunama. E sad moje pitanje je, što će biti kad Hrvatska uđe u Eurozonu i izbaci se kuna i uvede se euro? Ako mi je kredit u eurima, neće biti drastične promjene, a što ako mi je kredit bio u Kunama? Konverzija bi mogla napraviti problem kao i "švicarac". Što je pametnije za uzeti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav svima.
Kako naslov govori. Planiram uzeti stambeni kredit na rok otplate na 15 godina ili će biti manje, zavisi koliko novca podignem. Kamata je fiksna za sve godine otplate, a iznosi 3,99% za kredite u eurima s deviznom klauzulom ili 4,99% na kredite u kunama. E sad moje pitanje je, što će biti kad Hrvatska uđe u Eurozonu i izbaci se kuna i uvede se euro? Ako mi je kredit u eurima, neće biti drastične promjene, a što ako mi je kredit bio u Kunama? Konverzija bi mogla napraviti problem kao i "švicarac". Što je pametnije za uzeti?
Konverzija se već navodi u ugovorima, provjeri s bankom što točno piše.
Meni je veći problem tih 1% razlike u kamati. To je puno.
Švicarac nema puno veze s tom pričom.
Nažalost na ovo pitanje konkretan odgovor ti ne može dati ni financoijski stručnjak u branši. Naprosto previše je tu faktora u domeni "što će biti kad će biti i ako će biti" Skupi što više informacija od različitih bankara i na kraju ti ostaje onaj "filing" pa što bude.
Molim za jednu pomoc sta mi vi savjetujete..
Ovako digao sam kredit od 32 000kn na 60mjeseci rata je 640kn
Ostalo mi jos 38rata od 60
Jednom sam izvrsio uplatu od 7000kn to jest smanjio sam broj rata.. eh sad potreban mi novac cirka 6000kn Dal je moguce trazit povrat te uplate da me vrate na 50 tu ratu na kojoj bi i bio da nisam uplatio vise
Il da obnovim ponovo taj kredit.. pliz molim za savjet koristan..hvala