molim komentar samo forumase >20 god ... sta kada zavrsis fax a nemas pojama apsolutno nista radit i to fax elektrotehnickog usmjerenja? programiranje mi je iznimno dosadan posao sta se tice IT-a gleda sam u algebre 18000 kn MCITP (evo letin), primoran ako nadjem bit rob nekom seljaku radit 50 sati tjedno za 4000kn..kakva su iskustva pocetci uglavnom kako ste se ostali sukobili s ovim problemom??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pih... kakvo pitanje!? pa na zavod gdje i svi :)
ili ovo : http://www.nacional.hr/clanak/101239/nezaposleni-ste-premijerka-vam-preporucuje-da-cuvate-ovce-i-krave
pardon na offtopicu ali takva je situacija... svi cemo postat cobani prije ili kasnije
molim komentar samo forumase >20 god ... sta kada zavrsis fax a nemas pojama apsolutno nista radit i to fax elektrotehnickog usmjerenja? programiranje mi je iznimno dosadan posao sta se tice IT-a gleda sam u algebre 18000 kn MCITP (evo letin), primoran ako nadjem bit rob nekom seljaku radit 50 sati tjedno za 4000kn..kakva su iskustva pocetci uglavnom kako ste se ostali sukobili s ovim problemom??
Mislim da je to problem većine fakulteta kod nas. Forsiraju raznu teoriju, a jako malo toga možeš primjeniti kasnije na poslu.
Ja zavrašavam Matematiku na pmfu, i to diplomski studij Primijenjene matematike, a da ja znam svoja znanja upotrijebit na nekom konkretnom problemu iz tog područja, ne znam baš.
Pričao sam sa kolegicom koja je otišla na diplomski studij u Munchen, i oni konstantno imaju projekte sa raznim firmama (npr Siemens), za njih odrađuju neke poslove, sve u svrhu studentske prakse. I ona je oduševljena. A mi u Zg skupljamo velika znanja koja nam neće bit od baš nikakve koristi osim eventualno za doktorski studij.
Slažem se sa Luukom, previše se forsira teorija, dok prakse gotovo i nema što je žalosno. A svi poslodavci traže dosta veliko znanje (iz prakse) koje je jako teško naučiti na faksu. Naravno, netko tko ima vremena, volje i želje da uz faks uči recimo SQL znati će to, dok velika većina štreba svakakve gluposti koje im nikada neće trebati...
Slažem se da nema dovoljno prakse. Ali rijetki su oni koji ne znaju baš ništa poslije faxa.
Mislim da je najviše onih koji znaju teoriju, ali nisu je adekvatno primjenjivali.
Rješnje je počet radit i pohvatat to u nekom razumnom roku, jer tko je završio fax pretpostavljam da može relativno lako naučiti to što mu treba za posao, a vezano je za njegovu struku...
Naravno da se treba potruditi, rijetko tko zna odmah, bez iskustva, nešto konretno napraviti...
iskreno nisi u pravu ..teorijsko poznavanje nekih stvari koje bi trebali raditi je toliko trivijalno objasnjeno nama da npr. ti mozes shvatit princip neceg ali moze i tvoja mater da joj tako kazes a ti si tkz. inzenjer. u hrvatskoj poslodavci imaju preogromne naknade(doprinose) koje moraju da placaju za svakog zaposlenog i nemaju para da tebe drze i nauce polu vec traze gotove ljude koji znaju radit, iskljucivo neke velike firme npr. ericsson nt, siemens itd koje su malobrojne.sto se tice odlaska vanka na doktorski itd. to kosta odakle lova za sve to ?
Pocni od svog seminara/diplomskog/magisterija. Nesto si konkretno radio na tome, jel tako? Pa probaj naci neku firmu koja se bavi necime vezano uz to... Elektrotehnika je jako sirok pojam...
Medjutim, u ovo vrijeme krize, i s obzirom na situaciju, trebas biti sretan ako i za tih 4k kn uspijes naci nesto...
Često sam na oglasniku u zadnje vrijeme, kako i sam tražim posao.
Bacio sam pogled na neke IT oglase i neki su tragikomični.
Privatna informatička gimnazija traži osobu za mjesto profesora multimedije sa VSS (navedeni Fer i Foi) i naprednim znanjima PS-a, Corela Adobe CS, programiranje, audio i video obrada, dizajn.
Plaća oko 5000kn.
Drugi oglas traži nekoga tko će im uređivati web stranicu u njihovom prostoru 8 sati dnevno za 4000kn.
iskreno nisi u pravu ...
Ne znam šta ste i kako ste vi radili na faxu... govorim svoje mišljenje jer i ja ove godine završavam i trebam tražit posao...
To da bi svako prije zaposlio čovjeka s iskustvom je jasno ko dan, ali kada kreneš radit ne možeš ni očekivat plaću kao neko tko ima iskustva... Problem je što mnogi očekuju možda previše na početku.
Ovo sve stoji vec je netko spomenija Njemacku, oni
se po teoriji ne mogu nosit s nama ugl...
ali kod njih jednostavno i kroz srednju i
kroz faks ide praksa, ja sam na fesbu,
pa te labaratorijske vjezbe su za nista,
s time neman nikakve koristi, umisto da se sredi
iz svakog predmeta praksa s nekom firmom, oni
na stolove spoji dvi zice i to je to...
Tako da dolazimo s velikim minusom, jedino
ako naletimo na dobru firmu i ljude koji rade tamo,
a voljni su pomoc, sta je rijetkost...