Religije i znanost... zaključana tema

poruka: 544
|
čitano: 143.193
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Religije i znanost...
Vi, mi ljudi smo tako pokvareni. Svijet je pun materijalizma, ljudi su slijepi, ne vide dalje od svog ponosa. Vi biste htjeli da vam se Bog sad pokaze, da ga mozete dotaknuti i tek biste onda povjerovali u Njega. To smo mi, ljudi. Uvijek trebaju dokaze jer samo valja i dokaz je ono sto mogu vidjeti i opipati. To je znanost i to je njezin nedostatak. Teologija zato ide dalje. Dok se u znanosti upotrebljava samo vrazum, teologija upotpunjuje razum sa vjerom. Jedno bez drugog ne mogu. I zato Isus kaze ono sto je srz onoga sto treba vjerovati, ono sto je nama najteze i sto nam ne valja i zato toliko pljujemo po Crkvi i po svim vrijednostima. Prava vjera je u onome kad Isus veli: Blazeni oni koji ne vidjese, a vjeruju. Eto vam paradoksa. To je bit vjere.
16 godina
neaktivan
tonihrvat kaže...

ja još čekam na odgovor -.-

Mislim da ću ja jednostavno umrjeti, i da će me bakterije razgraditi.

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
(s)izgoreo kaže...

svjestan si toga da tvoja smatranja neće promjeniti činjenicu dali je nešto bolest ili nije?

apsolutno sam svjestan

i što onda imaš smatrati?

Anything you say can and will be used against you
17 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Religija je dovoljno eksplozivna tema i za raspravu sa znancima, a kamoli tek sa neznancima.

Pogotovo kad je neznanac osoba koja još nije dosegla tu razinu da formira objektivno mišljenje. Nije to uvreda, samo kažem da osoba od 15 godina nije toliko dozrela da može objektivno razmišljati. Ne dobivaju se logika i filozofija bezveze na kraju srednje škole.

Tako da nema smisla raspravljati s anonimusima, pogotovo ne na forumu s 80% osnovnoškolaca od kojih se nijedan ne libi iznijeti svoje mišljenje koliko god infantilno bilo.

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
16 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Da napišem svoj najverojatnije zadnji post, pošto sam prijavljenjen zbog trolleža...

Ovako, svim nevjernicima.

Kako god bilo, kad umremo, ja POBJEĐUJEM!

Ako ima Boga (sad zamislimo kao da samo zamišljamo da ga ima) recimo ja i neki od vas ćemo doći pred Božji sud.

Pogodite tko će uć a tko neće?

Čak iako Boga nema, ja pobjeđujem.

Jer sam cijeli život bio "dobar" i ispunio svoj životni cilj.

A što ako kršćanstvo ipak nije bila prava vjera, nego npr druidizam nekakav :P ideš u neku vrstu pakla jer nisi žrtvovao ovna muahaha

15 godina
protjeran
Dr. Zoidberg kaže...
tonihrvat kaže...

molio bi da odgovore samo "nevjernici"
ne želim s ovim ništa dokazati nego me samo iskreno zanima.
Što mislite, što će s vama biti kada umrete?

i još jedna stvar:

u Bibliji, knjiga postanka je zapisan nastanak svijeta, redoslijed se podudara sa znanstvenim tumačenjem nastanka svijeta

sad mi odgovorite kako je u Bibliji zapisano nešto prije mnogo godina, što su znanstvenici dokazali mnogo godina kasnije

1) bit ću mrtav i to je to.

2) pročitao sam prva dva reda i kaže da je zemlja nastala prije sunca.

Bichanich kaže...
tonihrvat kaže...

i još jedna stvar:

u Bibliji, knjiga postanka je zapisan nastanak svijeta, redoslijed se podudara sa znanstvenim tumačenjem nastanka svijeta

sad mi odgovorite kako je u Bibliji zapisano nešto prije mnogo godina, što su znanstvenici dokazali mnogo godina kasnije

Iz tvog pitanja se naslućuje zašto su ljudi izmislili religiju i zašto slijepo vjeruju u nju: Jer im daje nekakvu lažnu nadu da će jadni, bijedni i nesretni ljudi (a takvih je puno) živjeti posliije smrti.

Kad umremo ne dogodi se ništa. Isto kao što ni sva ostala bića (biljke, životinje) ne idu u raj, tako ni mi, ljudi, ne idemo.

Nastanak svijeta se uopće ne podudara sa znanstvenim nastankom. Ako se ne varam, Crkva je dosta dugo imala dogmu da je Zemlja stara oko 4000 god.

Molim te podsjeti me što je to još "proročansko" zapisano u Bibliji?

ljudi svaka vam čast, ali ja ne mogu živjet kroz svoj život a razmišljat o tome kako me čeka nakon ovog života crnilo, ništa

16 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Vi, mi ljudi smo tako pokvareni. Svijet je pun materijalizma, ljudi su slijepi, ne vide dalje od svog ponosa. Vi biste htjeli da vam se Bog sad pokaze, da ga mozete dotaknuti i tek biste onda povjerovali u Njega. To smo mi, ljudi. Uvijek trebaju dokaze jer samo valja i dokaz je ono sto mogu vidjeti i opipati. To je znanost i to je njezin nedostatak. Teologija zato ide dalje. Dok se u znanosti upotrebljava samo vrazum, teologija upotpunjuje razum sa vjerom. Jedno bez drugog ne mogu. I zato Isus kaze ono sto je srz onoga sto treba vjerovati, ono sto je nama najteze i sto nam ne valja i zato toliko pljujemo po Crkvi i po svim vrijednostima. Prava vjera je u onome kad Isus veli: Blazeni oni koji ne vidjese, a vjeruju. Eto vam paradoksa. To je bit vjere.

Ne slažem se .

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
17 godina
beno101 kaže...
Veliki Brat kaže...

Znači Bog je i muškarac i žena istovremeno? Dvospolac? Hermafrodit?

Ili je muškarac slika, a žena prilika? :)

Takve su stvari jednostvano bezobrazne.

Ja "dijete" pokušavam bit ozbiljan, a vi "odrasli" se zezate.

I vi ste sad neki uzor.

Imaš pravo, oprosti. Ali ionako se nikada nisam zamišljao kao uzor, a sumnjam da me ti tako doživljavaš, pa znam da ćeš preživjeti, pogotovo kada vidim tvoj sljedeći post:

beno101 kaže...
Ovako, svim nevjernicima.

Kako god bilo, kad umremo, ja POBJEĐUJEM!

Ako ima Boga (sad zamislimo kao da samo zamišljamo da ga ima) recimo ja i neki od vas ćemo doći pred Božji sud.

Pogodite tko će uć a tko neće?

Čak iako Boga nema, ja pobjeđujem.

Jer sam cijeli život bio "dobar" i ispunio svoj životni cilj.

Bojim se da nećeš daleko stići s tim stavom. Ne zaboravi - Bog sve vidi i sve čuje!

Gledam te!
16 godina
neaktivan
tonihrvat kaže...
tonihrvat kaže...

i još jedna stvar:

Od toliko stvari koje su pogriješili nebi ni bilo čudno da su nešto pogodili, ali nisu, kažu ( kao što je netko već naveo ), da je zemlja starija od Sunca i da je stara oko 6000 godina čini mi se.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
16 godina
protjeran
Religije i znanost...

Imam ja jedno pitanje. Što vas spriječava od hedonizma ako smatrate da nema ničega poslije smrti? Zašto ne živjeti život lagodno i u uživanju kada je svejedno kakvi smo za života jer to nema nikakve posljedice?

http://dizanje-ratia.info
15 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
beno101 kaže...

Imaš pravo, oprosti. Ali ionako se nikada nisam zamišljao kao uzor, a sumnjam da me ti tako doživljavaš, pa znam da ćeš preživjeti, pogotovo kada vidim tvoj sljedeći post:

Bojim se da nećeš daleko stići s tim stavom. Ne zaboravi - Bog sve vidi i sve čuje!

Oprosti druže!
Zoveš se Veliki Brat, i sad ti meni nisi uzor.... {#}

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
17 godina
tonihrvat kaže...
Dr. Zoidberg kaže...
tonihrvat kaže...

i još jedna stvar:

1) bit ću mrtav i to je to.

2) pročitao sam prva dva reda i kaže da je zemlja nastala prije sunca.

Bichanich kaže...
tonihrvat kaže...

i još jedna stvar:

Iz tvog pitanja se naslućuje zašto su ljudi izmislili religiju i zašto slijepo vjeruju u nju: Jer im daje nekakvu lažnu nadu da će jadni, bijedni i nesretni ljudi (a takvih je puno) živjeti posliije smrti.

Kad umremo ne dogodi se ništa. Isto kao što ni sva ostala bića (biljke, životinje) ne idu u raj, tako ni mi, ljudi, ne idemo.

Nastanak svijeta se uopće ne podudara sa znanstvenim nastankom. Ako se ne varam, Crkva je dosta dugo imala dogmu da je Zemlja stara oko 4000 god.

Molim te podsjeti me što je to još "proročansko" zapisano u Bibliji?

ljudi svaka vam čast, ali ja ne mogu živjet kroz svoj život a razmišljat o tome kako me čeka nakon ovog života crnilo, ništa

I samo zato što ti i još masa takvih ne može razumijeti da poslije života ne dolazi novi život, mi bi ostali trebali prihvatiti nevjerojatno razrađenu prevaru koja se održava otkad je čovječanstva (religija). Naravno svakih se nekoliko godina ili stoljeća neke stvari promijene, odnosno prelazi se na neku novu religiju ili se pak tadašnja religija modernizira itd.

15 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
Toni93 kaže...
(s)izgoreo kaže...

svjestan si toga da tvoja smatranja neće promjeniti činjenicu dali je nešto bolest ili nije?

apsolutno sam svjestan

i što onda imaš smatrati?

Mnoge stvari u zivotu su besmislene,pa je tako vjerovatno i ovaj moj stav
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
17 godina
neaktivan
boxer kaže...
AA-d00d kaže...

Imam jedno pitanje za sve vas koji se smatraju vjernicima:

Uci se da je Bog svemoguć, ok neka je, uci se da je sveznajuć, moze i to, uci se da je nepogrijesiv, dobro pa zasto je onda dao ovlasti određenim ljudima (citaj papi) da ga predstavljaju na Zemlji!?

On, koji je ne moze pogrijesiti, stavi ljude pune grijeha da određuju uvjete za ulazak u raj (kao npr: cuj stari, umrijet ces za svaki cas, a sve dok ne prepises svu svoju zemlju na crkvu, nebuš videl kraljevstvo nebesko...)

Zašto misliš da je Papa božji predstavnik na zemlji? Netko ti je ispred nosa mahao sa "božjim rješenjem" da se njemu predaju takve ovlasti?  Papa je obični čovjek kojeg su izabrali da vodi katoličku crkvu.

Nije bezgrešan, nije nepogrešiv itd...

A koja je uloga katolicke crkve?

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Imam ja jedno pitanje. Što vas spriječava od hedonizma ako smatrate da nema ničega poslije smrti? Zašto ne živjeti život lagodno i u uživanju kada je svejedno kakvi smo za života jer to nema nikakve posljedice?

Moji vlastiti principi :)

17 godina
Religije i znanost...

Smije li se ova komplicirana tema još više zakomplicirati sa učenjem drugih religija? {#}

Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s' mirisom ljiljana, ljubavi moja!!! Zemljo mojih djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!
16 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Ako je jedan Bog , zašto onda određena zemlja ima svog tj, oni sami izmisle nešto u što će vjerovat.

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 0:16 (nixXxa).
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Smije li se ova komplicirana tema još više zakomplicirati sa učenjem drugih religija? {#}

Naravno, prica se o crkvi ali mislim da svi opcenito mislimo na religiju kao u opcenitom smislu{#}

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Zbog savjesti, jer ja imam potrebu činiti dobro i ne očekivati ništa zauzvrat, primjećujem da je više manje svakom katoliku to teško pojmiti.

Po tome si dajem slobode da zaključim da ustvari većina njih nisu dobre osobe, jednostavno se ulizuju.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Ako je jedan Bog , zašto onda određena zemlja ima svog tj, oni sami izmisle nešto u što će vjerovat.

Vidi osoba B kako osoba A okrece lovu pa bi i ona htjela dio. Kasnije osoba C vidi kako osoba A i osoba B okrecu lovu pa bi i ona isto to htjela.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 0:18 (AA-d00d).
17 godina
i_rambo_plache kaže...

Tako da nema smisla raspravljati s anonimusima, pogotovo ne na forumu s 80% osnovnoškolaca od kojih se nijedan ne libi iznijeti svoje mišljenje koliko god infantilno bilo.

Možda, ali je prokleto zabavno. Ha! Kužiš foru? Prokleto zabavno... Hahahaaaaa!!!1!!!

SATAN!

Gledam te!
17 godina
APazinjan kaže...

Ljudi danas žive lagodnije nego ikad prije. (Pogledaj samo svećenike i ostale "zaposlenike" Crkve i bit će ti jasno.) No, hedonizam kao nekakav sustav po kojem bi trebalo živjeti je neodrživ jer bi se ubrzo cijela civilizacija raspala.

16 godina
protjeran
Dr. Zoidberg kaže...
APazinjan kaže...

Moji vlastiti principi :)

A koji su to principi? Radi čega se suzdržavaš? Zašto se svi ne bismo jednostavno pošteno izdrogirali i uživali do smrti? U čemu je razlika kada je ionako svejedno?

15 godina
protjeran
Religije i znanost...

a kako tumačite savjest

čovijek kad ubije drugog čovijeka, cijelo vrijeme ga izjeda nešto iznutra

lav kad ubije drugog lava, mislim da njega ne grize savjest

15 godina
Biblija se na taj nacin ne cita. Koga briga je li postojalo prije sunce i zemlja? To je totalno nevazno. Biblija samo upotrebljava slike da bi si covjek mogao lakse prispodobiti odredjenu situaciju. Ono sto je najvaznije u Svetom pismu je poruka. Dakle, ne neki opis ili tako nesto, vec sto mi kaze Biblija, kako ju ugraditi u svoj zivot. Nije bitno kada je Isus zivio niti kojeg je datuma umro, bitno je da je uskrsnuo! To je poruka. Nije bitno je li se dogodilo oslobodjenje Izraela u Egiptu ili u Hrvatskoj, niti kada, vec je bitno da je Bog oslobodio narod. Konacno, nije bitno je li bilo prije sunce ili zemlja, vec je bitno da je Bog stvorio za nas ovaj svijet.
15 godina
protjeran
thuglife kaže...

Zbog savjesti, jer ja imam potrebu činiti dobro i ne očekivati ništa zauzvrat, primjećujem da je više manje svakom katoliku to teško pojmiti.

Po tome si dajem slobode da zaključim da ustvari većina njih nisu dobre osobe, jednostavno se ulizuju.

Dah, nažalost moram se složiti s tobom...

Evo i dobrog primjera mog posta da ne moraš bit katolik da bi završio u raju.

Budi dobar i sudi savješću. (savjest=Božji glas u nama).

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
16 godina
protjeran
Bichanich kaže...
APazinjan kaže...

Ljudi danas žive lagodnije nego ikad prije. (Pogledaj samo svećenike i ostale "zaposlenike" Crkve i bit će ti jasno.) No, hedonizam kao nekakav sustav po kojem bi trebalo živjeti je neodrživ jer bi se ubrzo cijela civilizacija raspala.

Pa taman da se i raspadne. Ionako idemo u ništa, zašto odugovlačiti s tim?

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

Mnoge stvari u zivotu su besmislene,pa je tako vjerovatno i ovaj moj stav

dakle znaš da postoji smislena činjenica ali ti se ipak držiš besmislenog stava, pa zašto to radiš? što ti je? netko ti prijeti ili što?

Anything you say can and will be used against you
16 godina
@rambo. Mogu ja objektivno izrec stajaliste nadugo i nasiroko al mi se neda.

1. Ako je bog tako dobar itd. zas nam ne pomogne kad sve ode u 3pm?
2. Ako je bog sve stvorio ko je stvorio boga?
3. Ima zivota u svemiru, ali je svemir beskonacan, i vjerojatno su jako velke udaljenosti između planeta.
4. UFOi su ili testovi vlade ili vrlo napredni vanzemaljci, sa jako, jako, jako brzim "vozilima". J*beno sigurno nismo sami u svemiru. Damnit, da sam se bar (ja, moj um, ne tijelo) rodio na nekoj naprednijoj planeti. Možda je šansa 1:100000000 da budeš čovjek.
5. Ako je bog stvorio sve, zas je stvorio sidu, rak... Da malo začini stvari?
6. Slažem se sa nixxxovom teorijom.
7. Ima jos stvari al sam umoran.
2.000 Posts! And counting...
17 godina
tonihrvat kaže...

a kako tumačite savjest

čovijek kad ubije drugog čovijeka, cijelo vrijeme ga izjeda nešto iznutra

lav kad ubije drugog lava, mislim da njega ne grize savjest

Kako ti znaš da lava ne peče savjest kad ubije drugog lava? Šta si u prošlom životu bio lav?  :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice