Ovako trebao bih pomoć :D...neznam kako izračunati kilometražu na auto karti od SPLITA-ŠIBENIKA?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
87,35 km od centra jednog, do centra drugog grada.
http://map.hak.hr/ odlicna stranica
Hwala vam...ali imam j..... predmet u skoli i moramo znati na auto karti racunati kilometrazu,Pa kak oda izracunam?!?
krivinomjer? ako možete s tim
Nesmijemo....j.... je profesor
Hwala vam...ali imam j..... predmet u skoli i moramo znati na auto karti racunati kilometrazu,Pa kak oda izracunam?!?
izmjeris udaljenost na karti ravnalom, pogledas koje je mjerilo, pomnozis ga sa udaljenoscu na karti , pretvoris u kilometre i gotovo
To onda nije auto karta vec avio karta ;)
Ako nisi znao auta ne idu pravolinijski iz ociglednih razloga ;)
izmjeris udaljenost na karti ravnalom, pogledas koje je mjerilo, pomnozis ga sa udaljenoscu na karti , pretvoris u kilometre i gotovo
al čini se da ne treba zračnu nego "pravu" udaljenost... :/ inače možda ne bi ni pito
pa kolko vidim ima 14-15 godina a onda se u skolama rade samo zracne udaljenosti :)
Upravo to.
Zračnu liniju možeš mjerit, al kilometražu po cesti i ne baš.
pa kolko vidim ima 14-15 godina a onda se u skolama rade samo zracne udaljenosti :)
Jer nemaju vozacku ;) A pjeske mogu i pravolinijski ;)
al čini se da ne treba zračnu nego "pravu" udaljenost... :/ inače možda ne bi ni pito
a onda kurvimetrom (obozavam taj naziv)
Uzmi neki konac. Flomasterom označi njegov početak. Onda na početno mjesto stavi početak konca. Onda konac nekako stavi na cestu i kad dođeš do kraja označi kraj i izmjeri. Pretvoru u stvarne veličine i to je to.
Naravno ako nisi znao kartografi koriste uređaj koji se zove kurvimetar(ozbiljno se zove ovako) koji mjeri krivine na karti.
Znaci uvrstis u razmjer:
X(to ti je udaljenost u stvarnosti koju trazis) : (udaljenost na karti) jednako(neam znak na mobu) 1:xxxx(znaci mjerilo.
X:na karti jednako 1:mjerilo
Znaci uvrstis u razmjer:
X(to ti je udaljenost u stvarnosti koju trazis) : (udaljenost na karti) jednako(neam znak na mobu) 1:xxxx(znaci mjerilo.
X:na karti jednako 1:mjerilo
da al neznamo dal on hoce zracnu udaljenost ili po cesti
Ako je spominjao auto kartu nema mi logike da trazi vazdusnu udaljenost. Za to mu ne treba autokarta. Dovoljan je i google earth. I bolji cak.
Nesmijemo koristiti nikakva ravnala nista...:SS...
Nesmijemo koristiti nikakva ravnala nista...:SS...
LOL sta onda smijes koristit samo mozak???
ili ni to? lol
Pa ovisi o mjerilu....ako je npr 1:100 000....znaci da je 1cm na karti a 100 000 u stvarnosti :)
a što da se muči sa mjerenjem kada na auto kartama između mjesta ima one oznake kao balončiće 
ovino kakve je boje i veličine balončić u njemu je udaljenost od najbližih mjesta na toj cesti ili onih većih.
vidi slikicu nabrzaka složenu, nadam se da si prokužio.
za dalje na kartama se ta kilometraža samo zbraja 
a što da se muči sa mjerenjem kada na auto kartama između mjesta ima one oznake kao balončiće 
ovino kakve je boje i veličine balončić u njemu je udaljenost od najbližih mjesta na toj cesti ili onih većih.
vidi slikicu nabrzaka složenu, nadam se da si prokužio.
za dalje na kartama se ta kilometraža samo zbraja 
eeee takooo moramo racunati ev sad sam ga skonto.....hwala wam svima 
Stari izviđać-diverzant,šta češ ;-)