http://blejac.com/zasto-je-najbolje-da-se-folirate-da-nemate-veze-sa-kompjuterima/
HAHAHAH :d Jel i vas ovako smaraju? :)
http://blejac.com/zasto-je-najbolje-da-se-folirate-da-nemate-veze-sa-kompjuterima/
Bilo vec u par navrata na forumu, ali svaki puta me nasmije :D
Bome, odmah sam se pronasao u tome
Pogotovo kad čujem da neki servisi čistu instalaciju windowsa naplaćuju 400+ kn, dekodiranje mobitela 50+ kn i slične stvari, a ja to sve radim besplatno :(
Svi smo mi za ovo kasno saznali.
Nek si popravio samo jednom, odmah svi znaju i zovu i pitaju. ccc
Kako mi nekad dode da ih posaljem...
E da jos sam zaboravio, kad sve napravis onda ti kazu kako si pravi "hacker" ROFLMAO, mislim si je8o vas hacker u dupe
Ja najviše volim probleme tipa ''aaaaaaaaa, nestao mi program sa kompjutera'' a radi se u biti o slučajno obrisanom shortcutu sa desktopa....
ma najbolje pravite se da ga neznate upalit..onako zacudujuce gledaj oko kucista,i onda upitaj kako se ovo cudo pali??hahaha.. garant vas vise nece vise itko traziti pomoc 
Ja sam imo slučaj kad mi se određena osoba bunila jer joj je optički miš upaljen i dok je komp ugašen. Objasnim ja njoj/njemu lijepo, no ne pomaže baš :/ Još me pita nakon toga šta je to napon :D
Ja svaki dan slusam prepametnog bratica koji zna sve modele grafickih napamet (odnosno radene od 2009) i onda ono pitam ga sto su ROP-ovi ovaj ma to nist ne znaci. Ili ono sto je physx ovaj veli da je to radna memorije graficke.. I tako iz dana u dan...
Nikad vise necu nikom nist slagat, cijeloj skoli sam server slozio i imam 3 iz informatike 
Vidio sam se u nekim dijelovima,ali opet kad treba nešto srediti prijatelju nije mi teško.Ali,moram priznati,ponekad mi dođe da sve pošaljem u krasan k****.
Imam i ja jednog udava koji mme malo-malo zove. Zadnji put sam mu napravio video tutorial u camtasia studiju "što napraviti da bi vidio skrivene foldere".
Ne može bit jednostavnije.
Nazvao me za par minuta i rekao "Ništa ti ja to ne kužim", a ima računala preko 10 godina.
dobra fora ali volio bih da vidim na originalu a ne prevedeno :)
EDIT: Kao što sam i mislio, poal toga potpuno krivo prevedno, ali ajd.Ubacivanjem ekavice sve postaje sprdancija...XD
Ako nekog zanima original: The Oatmeal.com
Ovo je živa istina! Ova bi tema trebala biti upozorenje budućim "kompjuterskim genijima".
Mislim nisan ni ja neki veliki genijalac ali me odavno zaj***** rodbina
Ja sam se orijentirao samo na ženski rod.. barem padne kakav kolač.. ;)
Pošto su meni prije pomagali oko puno stvari u vezi računala (i sada također imam prijatelja koji pomognu kada zatreba) i ja sam njih gnjavio, nije mi teško nekome pomoći, čak i kada me netko naživcira dosadom, ipak izdržim. Lijepo je pomagati.
kad koristim virtual machine, tj kad dignem jedan virtualan stroj, on kaze da ima procesor a ima i komp svoj proc, znaci li to da svakom virtualnom masinom dobijem jos jedan proc?
i jos jedno pitanje, pošto danas idu virtualni procevi da prodam kojeg? ak se isplati da pokrenem masovniju proizvodnju
Hvala
DVD Upisivač
Svi smo mi za ovo kasno saznali.
Nek si popravio samo jednom, odmah svi znaju i zovu i pitaju. ccc
Kako mi nekad dode da ih posaljem...
E da jos sam zaboravio, kad sve napravis onda ti kazu kako si pravi "hacker" ROFLMAO, mislim si je8o vas hacker u dupe
Proklinjem dan kada sam kolegi pomogao da napravi tablicu u wordu... Jbt imamo "informatičara" na poslu, a pola ih zove mene, kako ovo, kako ono, a još su počeli i sa privatlucima tipa "djeca su nešto čačkala nema slike na ekranu bil mogo doć da vidiš? - "bil htio staviti igricu neka zuma, znaš djete mi je u bolnici pa da mu odnesem laptop da mu ne bude dosadno"...
Samo kad kažeš OK, to te dođe toliko para, hoćeš li da dođem, e onda ne treba probat ću sam, skontat ću ja, odmah ih skineš sa hackura...
Proklinjem dan kada sam kolegi pomogao da napravi tablicu u wordu... Jbt imamo "informatičara" na poslu, a pola ih zove mene, kako ovo, kako ono, a još su počeli i sa privatlucima tipa "djeca su nešto čačkala nema slike na ekranu bil mogo doć da vidiš? - "bil htio staviti igricu neka zuma, znaš djete mi je u bolnici pa da mu odnesem laptop da mu ne bude dosadno"...
Samo kad kažeš OK, to te dođe toliko para, hoćeš li da dođem, e onda ne treba probat ću sam, skontat ću ja, odmah ih skineš sa hackura...
Vjerujes li mi da ozbiljno razmisljam o tome da kazem sefu da me premjesti na mjesto informaticara, jer skoro pola radnog vremena provedem nesto "popravljajuci".
Ja uredno kazem da ce to doc toliko i toliko (opalim bolesnu cifru)... Najcesce kazu da ce naci nekog drugog, a ako se ipak odluce za mene onda si zaradim nesto. Inace mrzim popravljat kompove, instalirat OS i objasnjavat kretenima kako ce prebacit novi red u wordu.
Ionako premalo vremena imam i prestar sam za te stvari.
Ja sam frenda poslo u tri pichke materine kad me zvao svakih 15 minuta! 
Nije vise zvao tako cesto. 
A cuj... nek mu netko dodje stavljat plocice u kupatilo, pa ce vidit koliko je tom majstoru sat. Kopanje po plocicama i kopanje po kompu je isti vrag.
Svi oni koji se "ne razumeju u kompjutore" nadu nekog ko se razumije jer..."ja ne kapiram ove stvari i nemam vremena za to". Na kraju kada im sredis usr4ni kompjutor oni urade mentola od tebe ...nesto u stili "on je ogranice'
Da ne gnjavim, odavno sam prevazisao ove torture sa tim sto sam poceo traziti novac za sve pa cak i za telefonski savjet. Verujte mi, dusu su mi vadili u ime prijateljstva i to sve za dzaba.
Sada trazim novac i to bez pardona (posteden je moj brat a ne i njegovi prijatelji) trazim novac za:
Ovo osobito vazi za sve ispod Pentium IV. Ima likova koji zele da im naguram XP na Celeron od 400 MHz i 128 RAM-a. Inace ne bavim se tim poslom ali sada sam miran u vezu svega toga
A cuj... nek mu netko dodje stavljat plocice u kupatilo, pa ce vidit koliko je tom majstoru sat. Kopanje po plocicama i kopanje po kompu je isti vrag.
Nije isto. Kopanje po neki Pentium II koji nije otvoren 10 godina je opasnije nego kopanje u rudniku uglja.....u Kini :)
Sva prasina ovog svjeta ce doci u tvoja pluca kada pokusas cistiti ili menjati komponente unutra
Svi oni koji se "ne razumeju u kompjutore" nadu nekog ko se razumije jer..."ja ne kapiram ove stvari i nemam vremena za to". Na kraju kada im sredis usr4ni kompjutor oni urade mentola od tebe ...nesto u stili "on je ogranice'
Da ne gnjavim, odavno sam prevazisao ove torture sa tim sto sam poceo traziti novac za sve pa cak i za telefonski savjet. Verujte mi, dusu su mi vadili u ime prijateljstva i to sve za dzaba.
Sada trazim novac i to bez pardona (posteden je moj brat a ne i njegovi prijatelji) trazim novac za:
Ovo osobito vazi za sve ispod Pentium IV. Ima likova koji zele da im naguram XP na Celeron od 400 MHz i 128 RAM-a. Inace ne bavim se tim poslom ali sada sam miran u vezu svega toga
Da... imam prijatelja kojem sam 10x instalirao windowse... Vise mi je bilo prikipilo i kazen mu da sjedne kod mene da cu mu pokazat za ubuduce sto treba radit... a on meni na to "a nemam ja vremena za to"...
Na kraju sam se pokupio i reko mu da si nadje koga drugoga.
To je bezobrazluk do bola...
najdrazi su mi "prijatelji" koji imaju ulete: "Aj reinstall mi windowse, platit cu ti kavu kad te vidin"... bwahahahaha... Kavu!?
Evo jedn zgode koja se meni desila (nažalost).
Došo ja kod frenda kaže on meni da mu ne radi skype.Dođem ja tamo pogledam sve trza očajno.Isključim video i sve normalno.Kažem mu ja eto sređeno isključio sam video.Počne se on buniti da on hoće video da se vidi sa bratom u češkoj.Ja mu kažem nemože jer inače šteka ko ludo.Kaže on opet "Meni to ne smeta". Htio sam ga odalamit tipkovnicom,ali sam brojao do deset i otišao bez pozdrava. 
Ma najbolji lijek za takve stvari je glumiti da nešto popravljate i onda formatirati disk. Nakon toga dignite se sa stola i kažete da vi to ne znate popraviti. Kladim se da vas ta osoba više neće zvati.
Ma dovoljno je bubnuti barem i simboličnu cijenu, neki sitniš pa da vidiš odmah kako manje zovu, naravno mislim na privatluke. Što se tiče posla, malo je zeznuto onda se naljute kada im sto puta pomogneš i jednom odbiješ zbog obaveza ili nečega drugog.
Npr. kod mene na poslu o hardveru ili softveru mogu jedino pričati sa šefom na jutarnjoj kafici, svi ostali kada čuju riječi koje ih asociraju na djelove kompjutera ili neko namještanje programa, odmah hoće da dobiju nervni slom i da iskaču kroz prozore, a ubiše se pričom o fudbalu i nekim kineskim ligama prilikom klađenja. Kod takvih ljudi postoji tolika averzija prema tome, a kad im "zašteka" kompjuter onda te mole i kume i najbolji si "hacker" za njih, samo ti možeš prići njihovom kompjuteru i nitko ostali, i te ostale glupe fore.
U početku me je živciralo, a sada mi je postalo veoma smiješno. Kad počnu srati samo im zaprijetim da ću im "defragmentirati" kompjuter i odmah se uozbilje misleći da ću im onesposobiti kompjuter, ahahaha.
Međutim ima i dobrih primjera, imam tetka totalni početnik što se tiče kompjutera, ali za svoje potrebe dosta je savladao materiju, malo po malo i tko hoće nauči, samo ga malo poguraš kad zapne negdje.